Hétvégén lesz a Quartettissimo Európai Vonósnégyes Fesztivál a Károlyi kastélyban

A fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyban 2023. szeptember 22. és 24. között 14. alkalommal rendezik meg a Quartettissimo Európai Vonósnégyes Fesztivált, amelynek célja, hogy elősegítse a klasszikus zenekultúra terjesztését Magyarországon, különös tekintettel a vonósnégyes műfajára.
2023.09.22. 05:47 |
Hétvégén lesz a Quartettissimo Európai Vonósnégyes Fesztivál a Károlyi kastélyban

Három napon keresztül a komolyzenei koncerteké a főszerep a kastélyban.

Szeptember 22-én, 20 órakor a Korossy Quartet ad koncertet, a programban Bartók és Beethoven egy-egy vonósnégyese szerepel.

Szeptember 23-án, 20 órakor a fesztivál díszvendégeként a spanyol Cuarteto Seikilos lép fel, a koncerten Goldmark, Turina és Debussy művei csendülnek fel.

Szeptember 24-én, 17 órakor az Alba Regia Szimfonikus Zenekar vezető muzsikusaiból, koncertmesteréből alakult együttes, az ARSO Kvartett zárja a fesztivált. Az est során Dobri, Kodály és Sosztakovics művei szólalnak meg.

Szeptember 23-án, 11 órakor zeneiskolák együttesei lépnek fel a kastélykápolnában.

A fesztivált idén is a vonósnégyes hangszereit bemutató kiállítás kíséri a Magyar Hangszerész Szövetség jóvoltából. A koncertek az Alba Regia Szimfonikus Zenekar és a Károlyi József Alapítvány szervezésében, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint a Cervantes Intézet és a magyarországi Spanyol Nagykövetség támogatásával, az EU Tanácsának spanyol elnöksége keretében valósulnak meg.