Pont nélkül maradt a Volán Bécsben, az év első meccsén

Miután hosszú veretlenségi sorozata megszakadt, Bécsben próbált javítani a Fehérvár AV19. Az itthon nemrég legyőzött Vienna Capitals ellen két harmad után még döntetlenre állt a parti, a harmadikban a többet próbálkozó hazaiak eldöntötték a meccset.
2019.01.01. 20:16 |

A nagy góllövő formába lendült Kuralt eltiltás miatt hiányzott a Volánból, és nem lehetett ott Bécsben különböző okokból Tikkanen, Luttinen és Glenn sem. Inkább védekeztek a fehérváriak az első harmadban, Carruth ismét megtette a magáét, de az első bécsi emberelőnyben a kapus is kapitulált. Ráadásul három percen belül a másodikat is beütötte a Capitals. A következő játékrészben ellenben a mieink voltak hatékonyabbak, és hiába nyomott a házigazda, előbb Szita tette be a botját jól Caruso löketébe, majd Erdély talált be - máris egyenlő volt!

A harmadik játékrészben sokáig nem tudták dűlőre vinni a dolgot a csapatok, az esélyek mindkét kapu előtt megvoltak pedig. Ahogy sejthető volt, a következő gólnak döntő jelentősége lett, ezt pedig a hazaiak ütötték az 54. percben. Schneider a legvégén üres kapura duplázott is, így ez a harmad is 2-0-ra végződött, a meccset pedig 4-2-re a Capitals nyerte. A Volán pénteken a Znojmo ellen szerezheti meg első EBEL-győzelmét 2019-ben, de már csütörtökön nyerhet meccset, a DVTK elleni Magyar Kupa-elődöntőben, szintén hazai pályán.

Vienna Capitals - Fehérvár AV19 4-2 (2-0, 0-2, 2-0)
Gl.: Schneider (2), Vause, Tessier, illetve Szita, Erdély.

Sport

 1. Legyőzte a Vidi a Kaiserslauternt a spanyolországi edzőtáborban

  A korábbi Bundesliga-győztes, de jelenleg csak harmadosztályú Kaiserslautern ellen játszotta első felkészülési mérkőzését 2019-ben a MOL Vidi. A Spanyolországban edzőtáborozó fehérváriak mindkét félidőben egy gólt szerezve 2-0-ra nyertek.

  2019.01.14.
 2. Világ- és Európa-bajnok spanyol sztárt igazolt az Alba Fehérvár

  Sajtótájékoztatón mutatták be az Alba Fehérvár legújabb szerzeményét, a spanyol világ- és Európa-bajnok Carlos Cabezast. A 38 éves irányítóhoz hasonló eredménysorral rendelkező játékos nem fordult még meg magyar csapatban, érthetően nagy várakozás előzi meg szereplését.

  2019.01.14.
 3. Az olimpiára hajt Dévay Márk - a Városházán fogadták az év triatlonistáját

  Dévay Márk, az Alba Triatlon SE versenyzője kiváló szezont zárt: Európa-kupa győztes lett, Glasgowban a felnőtt Európa-bajnokságon minden idők második legjobb magyar férfi eredményét elérve hetedik lett, az Európai szövetség pedig őt választotta meg az év férfi triatlonistájává. A fiatal sportolót - akinek célja az olimpiai kvalifikáció - Székesfehérvár polgármestere is köszöntötte a Városházán.

  2019.01.14.
 4. Ismét nyílt edzést tart a kerekesszékes kosárlabda válogatott

  Január 19-én, szombaton 15.00 órától minden érdeklődőt várnak, akik kíváncsiak a sportágra. Székesfehérváron is szeretnék az itt élő sérült embereket ösztönözni, hogy kapcsolódjanak be a sportág életébe. A városban minden feltétel adott, így megfelelő számú jelentkező esetén lehetőség van egy helyi kerekesszékes kosárlabdacsapat alakítására.

  2019.01.14.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak