Pont nélkül maradt a Volán Bécsben, az év első meccsén

Miután hosszú veretlenségi sorozata megszakadt, Bécsben próbált javítani a Fehérvár AV19. Az itthon nemrég legyőzött Vienna Capitals ellen két harmad után még döntetlenre állt a parti, a harmadikban a többet próbálkozó hazaiak eldöntötték a meccset.
2019.01.01. 20:16 |

A nagy góllövő formába lendült Kuralt eltiltás miatt hiányzott a Volánból, és nem lehetett ott Bécsben különböző okokból Tikkanen, Luttinen és Glenn sem. Inkább védekeztek a fehérváriak az első harmadban, Carruth ismét megtette a magáét, de az első bécsi emberelőnyben a kapus is kapitulált. Ráadásul három percen belül a másodikat is beütötte a Capitals. A következő játékrészben ellenben a mieink voltak hatékonyabbak, és hiába nyomott a házigazda, előbb Szita tette be a botját jól Caruso löketébe, majd Erdély talált be - máris egyenlő volt!

A harmadik játékrészben sokáig nem tudták dűlőre vinni a dolgot a csapatok, az esélyek mindkét kapu előtt megvoltak pedig. Ahogy sejthető volt, a következő gólnak döntő jelentősége lett, ezt pedig a hazaiak ütötték az 54. percben. Schneider a legvégén üres kapura duplázott is, így ez a harmad is 2-0-ra végződött, a meccset pedig 4-2-re a Capitals nyerte. A Volán pénteken a Znojmo ellen szerezheti meg első EBEL-győzelmét 2019-ben, de már csütörtökön nyerhet meccset, a DVTK elleni Magyar Kupa-elődöntőben, szintén hazai pályán.

Vienna Capitals - Fehérvár AV19 4-2 (2-0, 0-2, 2-0)
Gl.: Schneider (2), Vause, Tessier, illetve Szita, Erdély.

Sport

 1. Új játékosok a fehérvári csapatokban, igazolt a Vidi és az Alba is

  Nem telik eseménytelenül az "uborkaszezon", alakulnak a keretek a fehérvári élvonalbeli csapatoknál. A MOL Vidi román utánpótlás-válogatott tehetséggel erősített, az Alba Fehérvár kosarasai szerb magasembert igazoltak, a női kézilabda csapat pedig egy kapussal erősödött.

  2019.06.26.
 2. Bronzérmes lett a Fehérvár Rugby Club felnőtt férfi csapata az olimpiai hetes bajnokságban

  Az olimpiai hetes rögbi felnőtt férfi bajnokság harmadik helyezését szerezte meg a Fehérvár Rugby Club csapata hétvégén, Sopron-Ágfalván. A csoportmérkőzésen az Esztergom felülkerekedett a fehérvári fiúkon, de a Cegléd elleni győzelem továbbjutást ért. Az elődöntőt ezután könnyedén nyerte a Budapest Exiles, a helyosztón a Debrecen viszont nem tudott ellenállni a fehérvári rohamoknak.

  2019.06.26.
 3. Szabó Dániel a II. Európa Játékokon középdöntőbe jutott Magyarország atléta válogatottjával

  A 100 méteres síkfutásban a negyeddöntőben állt rajthoz országos bajnokunk. 10.63-as idővel Szabó 6 ponttal járult hozzá, a csoportban a második helyen a középdöntőbe kvalifikált magyar csapat teljesítményéhez.

  2019.06.26.
 4. A Fehérvár Rugby Club valamennyi korosztályos csapata szerepelt a hétvégén

  A Fehérvár Rugby Club U 16 fiú csapata Klagenfurtban a Világjátékokon (United World Games) vett részt hétvégén, ahol ötven ország és szinte valamennyi csapatsportág képviseltette magát. Mindeközben Fehérváron négy klub (Székesfehérvár, Maglód, Százhalombatta, Budapest) játszott villámtornát; összesen hatvan utánpótláskorú játékos kergette a tojáslabdát a Köfém rögbi pályán. 

  2019.06.26.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak