Példaértékű összefogással újult meg a Frim Jakab otthon egyik fürdőszobája

A Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthon szerdán délután ünnepélyes keretek között vette birtokba azt a fürdőszobát, amit az Adni Jó Baráti Kör Alapítvány segítségével újítottak fel. A munkálatokban szakemberek időt, energiát és pénzt nem sajnálva varázsolták újjá az otthon egyik fürdőszobáját, nagy örömet szerezve ezzel a gondozottaknak.
2023.09.13. 17:09 |
Példaértékű összefogással újult meg a Frim Jakab otthon egyik fürdőszobája

Példamutató összefogásnak köszönhetően teljesen megújult a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthon fürdőszobája.

A szabadidejéből és energiájából áldozó Kollár Gábor burkoló vezetésével, valamint Frank Tamás, Kálóczy László és Segesdi Péter segítségével közel egy hét alatt végeztek a fürdőszoba teljes felújításával. Ahogy Kollár Gábor fogalmazott, jó ideje ismerik egymást Segesdi Péterrel, követi az Adni Jó Kupa Baráti Kör Alapítvány munkásságát: vártam a lehetőséget, hogy segíteni tudjak, most pedig végre megtehettem.

Az otthon még a pandémiás időszak előtt kezdett bele a felújításba, ám a világjárvány miatt nem tudták befejezni a munkálatokat. Az Adni Jó Kupa Baráti Kör Alapítvány nyújtott segítő kezet, akik évek óta rendszeresen szerveznek gyűjtéseket a jó cél érdekében mind Székesfehérváron, mind a megyében. Ahogy Segesdi Péter, az Adni Jó Kupa Baráti Kör Alapítvány tagja beszámolt róla, a mostani felújításon túl az előző tornának köszönhetően a Velencei Gyermekotthonnak tudtak gyűjteni, de már gőzerővel készülnek a Téli Tornára. A Frim Jakab Otthon fürdőszoba-felújításában számos szakember vett részt, akik egy hét alatt készültek el a munkálatokkal.

Egy nagyon szép összefogásnak az eredményét adhattuk át – fogalmazott Deák Lajosné önkormányzati képviselő, aki példaértékű összefogásként jellemezte az Adni Jó Kupa Baráti Kör Alapítvány segítségét. Kiemelte, hogy mindenki, aki részt vett ebben a felújításban, szaktudással, idővel vagy akár anyagilag támogatta a kezdeményezést, értéket teremtett. „Nem segíthetünk mindenkinek, de mindenki segíthet valakinek: most a Frim Jakab Intézménynek segíthettünk.”

Rábai Ildikó, a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthon intézményvezetője elmondta: az átalakításba még a Covid-járvány idején fogtak bele, azonban a pandémiás helyzet keresztbehúzta a számításaikat. Ekkor érkezett az Adni Jó Kupa Baráti Kör Alapítvány, akik merjünk nagyot álmodni jelszóval, önkéntes segítőkön keresztül, szakemberek segítségével és áldozatos munkával befejezték a fürdőszoba felújítását. „Szakemberek kétkezi, áldozatos munkájának köszönhetően jött létre ez a számunkra csodálatos és hasznos fürdőszoba.” – fogalmazott az intézményvezető, aki mindenkinek megköszönte az összefogásban való részvételt.

A Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthon gondozottjai megható műsorral köszöntötték az összefogás résztvevőit. A műsort a Van egy világ című verssel kezdték, majd táncos produkció és szavalás következett. Az előadást az otthon kórusának előadása zárta, akik a Pokolgép 1991-es slágerét, a Hol van a szó? című dalt adták elő, akusztikus kísérettel.