Párbeszéd az egészségfejlesztésről

  "Egészséges gondolatok" mottóval több előadást hallhattak a Városházán az oktatási nevelési intézmények képviselői az önkormányzat szervezésében. Székesfehérvár önkormányzata kiemelt figyelmet fordít az egészséges életmód népszerűsítésére, de nem lehet eléggé hangsúlyozni a megelőzés szerepét – emelte ki Östör Annamária a találkozó céljáról.
2011.11.01. 12:44 |
 "Egészséges gondolatok" mottóval több előadást hallhattak a Városházán az oktatási nevelési intézmények képviselői az önkormányzat szervezésében. Székesfehérvár önkormányzata kiemelt figyelmet fordít az egészséges életmód népszerűsítésére, de nem lehet eléggé hangsúlyozni a megelőzés szerepét – emelte ki Östör Annamária a találkozó céljáról.
 
  A város egészségügyi és sporttanácsnoka a teljes körű egészségfejlesztés fontos részterületeként határozta meg köszöntőjében az oktatással összefüggésben alkalmazható egészségfejlesztést. A nyitó előadást Dr. Somhegyi Annamária tartotta.A témakör elismert szakértője a négy pillérre épülő, teljes körű egészségfejlesztést jelölte meg elérendő célként. Álláspontja szerint ezt az egészséges táplálkozás, a napi testnevelés, a személyiségfejlesztés és az egészségfejlesztési ismeretek átadásával lehet elérni.

 A kiemelt aktualitású témakör keretében beszélt a nevelési, oktatási, és egészségügyi szakemberekből álló hallgatóság előtt Brájer Éva alpolgármester is a Tuti Menza Modellprogramról. A székesfehérvári minta országos elismerést váltott ki szakmai körökben. Ahogy azt olvasóink, hetilapunk legutóbbi számából is bővebben megismerhették, ez a program a Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnáziumban, és a Felsővárosi Óvodában zajlik.
 
 
  Célja, hogy jó minőségű, ellenőrzött alapanyagokat biztosítsanak az ételek elkészítéséhez, emellett formálják a gyerekek hozzáállását, étkezési szokásait. Az érintett korcsoportra jellemző túlsúly és az elhízás ugyanis máig az egyik legnagyobb népegészségügyi kihívás a szakemberek szerint. Ezért is csatlakozott már korábban az Egészséges Városok Szövetségének tagjaként Székesfehérvár a „Hozd a Formád Magyarország!” programhoz. A Kossuth Lajos Általános Iskolában valósították meg ezt két és fél éve pályázat útján. A sikeres projekt tapasztalatairól az iskola pedagógusa, Lendvainé Hegedűs Tünde projektvezető tartott előadást. A téma csoportok köré épített programoknak köszönhetően a gyerekeken keresztül a szülőket is megnyerték az egészséges életmód elsajátítására, mindennapi alkalmazására.
 1. Vigyázó kéz - Bogyó és Babócával, majd Backtragével folytatták

  A székesfehérvári „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület 2-8 év közötti, saját családjuk nélkül nevelkedő gyermekeket hívott a szombat délelőtt kezdődő programjára. Délelőtt a könyvtár gyermekrészlegében kezdtek, majd délután a Művészetek Házában folytatódott a program.

  2020.01.27.
 2. Spányi Antal, püspök igehirdetésével zárult Székesfehérváron az Ökumenikus Imahét

  Az Ökumenikus Imahét záróalkalmán, vasárnap este Spányi Antal, megyés püspök „Megtérés - Szívünk és elménk megváltozása” címmel hirdetett igét a Széchenyi úti református templomban, ahol a város katolikus, református, evangélikus és baptista lelkipásztorai imádkoztak együtt a hívekkel.

  2020.01.26.
 3. A mi Vízivárosunk - Rostási Szabó Imréné Hegedűs Mária kötetét mutatják be hétfőn

  Január 27-én, hétfőn 16.30 órakor lesz Rostási Szabó Imréné Hegedűs Mária A mi Vízivárosunk című könyvének bemutatója a Vörösmarty Mihály Könyvtár Széna téri Tagkönyvtárában. (Széna tér 16) Szeretettel várnak minden érdeklődőt

  2020.01.26.
 4. Szezon előtti ajánlatok és izgalmas ajándékok a 8. Fehérvári Utazás Kiállításon

  Nyolcadik alkalommal rendezik meg a nagysikerű Székesfehérvári Utazás Kiállítást február 8-án és 9-én a Hiemer-házban. A korábbi évekhez hasonlóan a résztvevő kiállítók 2020-ban is érdekes turista célpontokkal, utazási és kirándulási ötletekkel, alkalmi akciókkal és izgalmas programokkal várják a látogatókat. 

  2020.01.26.

Eseménynaptár

2020. Január
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek