Párbeszéd az egészségfejlesztésről

  "Egészséges gondolatok" mottóval több előadást hallhattak a Városházán az oktatási nevelési intézmények képviselői az önkormányzat szervezésében. Székesfehérvár önkormányzata kiemelt figyelmet fordít az egészséges életmód népszerűsítésére, de nem lehet eléggé hangsúlyozni a megelőzés szerepét – emelte ki Östör Annamária a találkozó céljáról.
2011.11.01. 12:44 |
 "Egészséges gondolatok" mottóval több előadást hallhattak a Városházán az oktatási nevelési intézmények képviselői az önkormányzat szervezésében. Székesfehérvár önkormányzata kiemelt figyelmet fordít az egészséges életmód népszerűsítésére, de nem lehet eléggé hangsúlyozni a megelőzés szerepét – emelte ki Östör Annamária a találkozó céljáról.
 
  A város egészségügyi és sporttanácsnoka a teljes körű egészségfejlesztés fontos részterületeként határozta meg köszöntőjében az oktatással összefüggésben alkalmazható egészségfejlesztést. A nyitó előadást Dr. Somhegyi Annamária tartotta.A témakör elismert szakértője a négy pillérre épülő, teljes körű egészségfejlesztést jelölte meg elérendő célként. Álláspontja szerint ezt az egészséges táplálkozás, a napi testnevelés, a személyiségfejlesztés és az egészségfejlesztési ismeretek átadásával lehet elérni.

 A kiemelt aktualitású témakör keretében beszélt a nevelési, oktatási, és egészségügyi szakemberekből álló hallgatóság előtt Brájer Éva alpolgármester is a Tuti Menza Modellprogramról. A székesfehérvári minta országos elismerést váltott ki szakmai körökben. Ahogy azt olvasóink, hetilapunk legutóbbi számából is bővebben megismerhették, ez a program a Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnáziumban, és a Felsővárosi Óvodában zajlik.
 
 
  Célja, hogy jó minőségű, ellenőrzött alapanyagokat biztosítsanak az ételek elkészítéséhez, emellett formálják a gyerekek hozzáállását, étkezési szokásait. Az érintett korcsoportra jellemző túlsúly és az elhízás ugyanis máig az egyik legnagyobb népegészségügyi kihívás a szakemberek szerint. Ezért is csatlakozott már korábban az Egészséges Városok Szövetségének tagjaként Székesfehérvár a „Hozd a Formád Magyarország!” programhoz. A Kossuth Lajos Általános Iskolában valósították meg ezt két és fél éve pályázat útján. A sikeres projekt tapasztalatairól az iskola pedagógusa, Lendvainé Hegedűs Tünde projektvezető tartott előadást. A téma csoportok köré épített programoknak köszönhetően a gyerekeken keresztül a szülőket is megnyerték az egészséges életmód elsajátítására, mindennapi alkalmazására.
 1. Szakmai konferencián mutatták be a külügyi és külgazdasági tudásbázist Fehérváron

  „A Külgazdasági és Külügyminisztérium humánerőforrás-gazdálkodásának és belső képzési rendszerének fejlesztése” című, a tudástranszfert elősegítő kiemelt programjához kapcsolódó szakmai workshopot tartottak hétfőn, Székesfehérváron, a Novotel Hotelben, ahol bemutatták a „Külügyi és külgazdasági tudásbázist”. A konferenciát követő, a külgazdaság-ösztönzéssel kapcsolatos kerekasztal-beszélgetésen Fehérvár alpolgármestere is részt vett.

  2019.09.16.
 2. Bosnyák siker egyesben a Kiskút Tenisz Klub női nemzetközi tornáján

  Vasárnap a női egyes fináléval ért véget a Kiskút Tenisz Klub tizenötezer dolláros nemzetközi tornája, melyet a bosnyák Nefisa Berberovics nyert meg, aki ráadásul szombaton, a norvég Malene Helgóval az oldalán párosban is győzni tudott.

  2019.09.16.
 3. Megnyílt az Alba Innovár 2 - harmanos csoporttal indul a felnőttképzési tanév

  Hétfőn már a Kossuth utcai Alba Innovár 2-ben köszönthették a digitális élményközpont által indított felnőttképzésben résztvevő harmanos csoport tagjait. Az országosan egyedülálló, digitális felnőttképzési program keretében öt hónapon keresztül sajátíthatják el a résztvevők az intelligens gyártási technológiák kezelését.

  2019.09.16.
 4. Emlékünnepséget szerveznek Wathay Ferenc hős vicekapitány tiszteletére

   Wathay Ferenc vicekapitány és a 30 éves fennállását ünneplő Wathay Ferenc Bajtársi Egyesület tiszteletére szerveznek emlékünnepséget szeptember 19-én, csütörtökön Székesfehérváron. A programok 14 órakor a Prohászka ligetben kezdődnek, majd 15.00 órakor a Városházán folytatódnak. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

  2019.09.16.
 1. Öt hangversenyt kínál az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Farkas Ferenc-bérlete

  Öt hangversenyt kínál a székeshehérvári Alba Regia Szimfonikus Zenekar Farkas Ferenc-bérlete a Vörösmarty Színházban. A koncertsorozat névadójának, Farkas Ferencnek köszönhető, hogy a 2. világháború után Székesfehérváron újraindult a zenei élet az oktatás területén és a zenekarnál.

  2019.09.16.
 2. Sétálj, túrázz, tekerj! - Európai Mobilitási Hét kezdődik

  Szeptember 16–22. között az Európai Mobilitási Hét keretében idén is megrendezik a Legmobilisabb osztály vetélkedőt, minimotoros-futóbiciklis ovisok vonulnak fel, de lesz családi városjáró-pecsétgyűjtő és kerékpáros túra is, az Autómentes napon pedig az elektromos autókkal ismerkedhetnek – sőt ki is próbálhatják azokat – az érdeklődők.

  2019.09.16.
 3. Ouzas lehúzta a rolót – legyőzte a Volán a Linzet

  A pénteki 0-5 után hazai pályán egyetlen gól is elegendő volt ahhoz, hogy a Hydro Fehérvár AV19 legyőzze a Linz együttesét, ezzel megszerezze első pontjait az EBEL idei szezonjában. Hydro Fehérvár AV19 – Linz 1-0 (1-0, 0-0, 0-0)

  2019.09.15.
 4. Nyílt próba és kulisszajárás lesz a színházban a Kulturális Örökség Napjain

  Szeptember harmadik hétvégéje hagyományosan a Kulturális Örökség Napjainak ingyenes programjaival várja a kultúrára fogékonyat. Szeptember 21-22-én a Vörösmarty Színház is nyitva áll és a színészek vezetésével kulisszajárás és nyílt próba várja az érdeklődőket.

  2019.09.15.

Eseménynaptár

2019. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek