Párbeszéd az egészségfejlesztésről

  "Egészséges gondolatok" mottóval több előadást hallhattak a Városházán az oktatási nevelési intézmények képviselői az önkormányzat szervezésében. Székesfehérvár önkormányzata kiemelt figyelmet fordít az egészséges életmód népszerűsítésére, de nem lehet eléggé hangsúlyozni a megelőzés szerepét – emelte ki Östör Annamária a találkozó céljáról.
2011.11.01. 12:44 |
 "Egészséges gondolatok" mottóval több előadást hallhattak a Városházán az oktatási nevelési intézmények képviselői az önkormányzat szervezésében. Székesfehérvár önkormányzata kiemelt figyelmet fordít az egészséges életmód népszerűsítésére, de nem lehet eléggé hangsúlyozni a megelőzés szerepét – emelte ki Östör Annamária a találkozó céljáról.
 
  A város egészségügyi és sporttanácsnoka a teljes körű egészségfejlesztés fontos részterületeként határozta meg köszöntőjében az oktatással összefüggésben alkalmazható egészségfejlesztést. A nyitó előadást Dr. Somhegyi Annamária tartotta.A témakör elismert szakértője a négy pillérre épülő, teljes körű egészségfejlesztést jelölte meg elérendő célként. Álláspontja szerint ezt az egészséges táplálkozás, a napi testnevelés, a személyiségfejlesztés és az egészségfejlesztési ismeretek átadásával lehet elérni.

 A kiemelt aktualitású témakör keretében beszélt a nevelési, oktatási, és egészségügyi szakemberekből álló hallgatóság előtt Brájer Éva alpolgármester is a Tuti Menza Modellprogramról. A székesfehérvári minta országos elismerést váltott ki szakmai körökben. Ahogy azt olvasóink, hetilapunk legutóbbi számából is bővebben megismerhették, ez a program a Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnáziumban, és a Felsővárosi Óvodában zajlik.
 
 
  Célja, hogy jó minőségű, ellenőrzött alapanyagokat biztosítsanak az ételek elkészítéséhez, emellett formálják a gyerekek hozzáállását, étkezési szokásait. Az érintett korcsoportra jellemző túlsúly és az elhízás ugyanis máig az egyik legnagyobb népegészségügyi kihívás a szakemberek szerint. Ezért is csatlakozott már korábban az Egészséges Városok Szövetségének tagjaként Székesfehérvár a „Hozd a Formád Magyarország!” programhoz. A Kossuth Lajos Általános Iskolában valósították meg ezt két és fél éve pályázat útján. A sikeres projekt tapasztalatairól az iskola pedagógusa, Lendvainé Hegedűs Tünde projektvezető tartott előadást. A téma csoportok köré épített programoknak köszönhetően a gyerekeken keresztül a szülőket is megnyerték az egészséges életmód elsajátítására, mindennapi alkalmazására.
 1. Fehérvári virágos pünkösd - nézze meg képeken milyen szép a Belváros

  Ha pünkösd, akkor virágok – a sokéves, szép hagyományt idén is megőrzi a város. A koronavírus-járvány okozta helyzetben kicsit másképp, de élvezhetjük a szépséges virágcsodák látványát a Fehérvári virágos pünkösd keretében. Nem lesz közös séta, és koncerteket sem hallgathatunk, de a város virágkötő mestereinek alkotásait idén is megcsodálhatjuk a hosszú hétvégén.

  2020.05.29.
 2. Pünkösdi programajánló - ezek lesznek a hétvégi programok Fehérváron

  Virágdíszbe öltözött Belváros, Hősök Napja, tematikus séták, strandnyitó, gyermeknapi meglepetés, Fehérvári Kavalkád – színes programok közül választhatnak május utolsó hétvégéjén a fehérváriak és a városba érkezők.

  2020.05.29.
 3. Honvédelmi elismerést kapott dr. Cser-Palkovics András, Spányi Antal és dr. Karsai Béla

  A Honvédelem Napja alkalmából adtak át elismeréseket pénteken a Honvédelmi Minisztériumban. Dr. Cser-Palkovics Andrást, Székesfehérvár polgármesterét és Spányi Antal megyés püspököt a honvédelem ügyének kiemelkedő támogatásáért, dr. Karsai Bélát, a HTBK Székesfehérvári Szervezetének elnökét a honvédelem érdekében végzett tevékenységéért tüntették ki Budapesten. A Honvédelmi Minisztérium által kiadott, részletes sajtóközleményt az alábbiakban olvashatják.

  2020.05.29.
 4. Lakossági tájékoztató pénteken - keddtől lehet jelentkezni az önkormányzati nyári táborokba

  Nyolc turnusban várják a gyerekeket nyáron a Napraforgó Városi Napközis Táborban, a jelentkezés keddtől indul. Információk a táborozással és az óvodai ballagásokkal kapcsolatban, valamint aktuális adatok olvashatóak a pénteki lakossági tájékoztatóban.

  2020.05.29.
 1. In memoriam Dr. Dienes Ottó

  Szomorú szívvel adjuk hírül a közösségünket ért újabb veszteséget: 84. évében elhunyt Dr. Dienes Ottó Pro Civitate-díjas és a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozatával kitüntetett tanár, író.

  2020.05.29.
 2. 1205. május 29-én koronázták meg II. András királyt Székesfehérváron

  815 évvel ezelőtt, 1205. májusában két ünnepi eseménynek voltak tanúi azok, akik bebocsáttatást nyertek a Szűz Mária Bazilika roppant falai közé. Előbb egy gyermekkirálynak, III. Lászlónak adták meg a végtisztességet, akit az Árpád-házi uralkodók közül utolsóként temettek el Fehérváron. Május 29-én viszont már nem a vég, hanem az új kezdet került az érdeklődés középpontjába. Ezen a napon koronáztak királlyá egy harmincas évei elején járó fiatal férfiút, aki már nagyon várta ezt a pillanatot.

  2020.05.29.
 3. Szombaton 18 órától lezárások lesznek a stadion környékén - az aréna parkolóját egész napra lezárják

  Nem nyilvános autós dalbemutató rendezvény miatt szombaton egész napra lezárják a MOL Aréna Sóstó parkolóját. A rendezvény idején, 18-24 óra között teljes útlezárás lesz a helyszínen: a Csíkvári út, a Homoksor és a Dr. Serényi Antal utca érintett szakaszain.

  2020.05.29.
 4. Napközis táborok a Bregyóban – idén nyolc turnusban várják a gyerekeket

  Székesfehérvár Önkormányzata a nyári időszakban is szeretné segíteni a kisgyermekes családokat, így – mivel a jogszabályok lehetővé teszik - megszervezi hagyományos nyári napközis táborát. Idén is rengeteg színes és érdekes programmal várja majd a gyerekeket a Napraforgó Városi Napközis Tábor a Bregyó Sportcentrumban. 

  2020.05.29.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V