Pályaválasztás előtt álló érdeklődőknek nyitja ki kapuit a kórház január 16-án

Nyílt napra várja a kórház az egészségügy iránt érdeklődő, pályaválasztás előtt álló fiatalokat január 16-án, szerdán délután. A résztvevők bepillantást nyerhetnek a „tiltott zónákba”, például megmutatják nekik a műtőt, a patológiai-szövettani labort és a szülőszobát, ezenkívül számtalan izgalmas eszközt is megnézhetnek.
2019.01.07. 17:39 |

Nyílt napra várja január 16-án, szerdán a 7-8. osztályos általános iskolásokat, valamint a 11-12. osztályos középiskolásokat a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház.

Az egészségügyi pálya gyönyörű hivatás, mégis kevesen választják a diákok közül – a szervezők bíznak benne, hogy a személyes látogatás többek számára lesz pozitív megerősítés a döntéshozásban.

A diákok, szüleik és minden pályaválasztás előtt álló érdeklődő 14 és 17.30 óra között tekinthetnek be a kórház mindennapjaiba, testközelből figyelhetik meg az orvosi eszközöket, gépeket, és bekukkanthatnak a „tiltott zónákba”, hogyan folyik ott a munka: a műtőben, a patológiai-szövettani laborban, a röntgenben, a szülőszobában vagy a csecsemőosztályon. A fiatalok kiszámíthatják a BMI-jüket, megtanulhatják az újraélesztés lépéseit, megtekinthetik a vércukormérést is.

Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött: előzetes bejelentkezést a 22/535-665-ös telefonszámon vagy az apolig@mail.fmkorhaz.hu e-mail címen fogadnak.

A program a Romhányi Auditóriumban (II. Járóbeteg-szakrendelő földszint, Hunyadi út) kezdődik, ahol Dr. Csernavölgyi István főigazgató köszönti majd a résztvevőket.

Közélet

 1. Megalakult a Székesfehérvári Zenés Szórakozóhelyek Egyesülete - a fiatalok biztonsága a cél

  A frissen alakult egyesület alapvető célja a rendezvényekre járó székesfehérvári és környékbeli fiatalok biztonságos szórakozásának, kikapcsolódásának elősegítése, biztosítása, valamint a rendezvényhelyszínek, szervezők és hatóságok közötti kommunikáció erősítése és a drogprevenció. Ennek részeként hatósági partnerekkel közösen létrehozza saját minősítési rendszerét, melynek neve: Biztonságos Szórakozóhely. 

  2019.03.18.
 2. IPAR 4.0 - „Alba Innovár Digitális Felzárkóztatási Program I.”

  A digitalizáció oktatásra, gazdaságra, szakképzésre és munkaerőpiacra gyakorolt hatásairól, a digitális átállást támogató fejlesztések és kapcsolódó támogatásokról, a fehérvári jógyakorlatról is szó lesz az Alba Innovár Digitális Élményközpont március 26-i eseményén. 

  2019.03.18.
 3. Püspöki áldást kapnak a fehérvári édesapák március 19-én, Szent József ünnepén

  Március 19-én, kedden délelőtt 10 órakor a Szemináriumi templomban Spányi Antal, megyés püspök celebrál hagyományos, Szent József-napi szentmisét a város papságával. A szentmisében püspöki áldásban részesülnek az édesapák. Ezen a napon az egyházmegye összes plébániáján megáldják a plébánosok a családapákat.

  2019.03.18.
 4. Március 24-től tartós élelmiszergyűjtés lesz a templomokban

  Március 24 és 31. között ismét nagyböjti élelmiszergyűjtés lesz a katolikus templomokban. A Tartós szeretet címmel meghirdetett országos gyűjtés során a hívek a templomokban az erre kijelölt helyen helyezhetik el felajánlásaikat.

  2019.03.16.

Hirdetés

Eseménynaptár

2019. Március
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek