Pályaorientációs napon vettek részt a Tóparti Gimnázium diákjai

Az Oktatásért Felelős Államtitkárság döntése értelmében a tavalyi évtől kezdve valamennyi közoktatási intézmény plusz egy tanítás nélküli munkanapot kapott, amelyet a fiatalok pályaorientálására kell fordítaniuk. A Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskolában a pályaorientációs napot pénteken tartották, amelyen a diákok a székesfehérvári továbbtanulási lehetőségekről is részletes tájékoztatást kaptak.
2018.12.07. 10:07 |

A pályaorientációs nap Mészáros Attila, alpolgármester előadásával kezdődött, aki Székesfehérvár felsőoktatási térképéről adott összefoglaló áttekintést a Tóparti végzős, illetőleg tizenegyedik osztályos diákjainak számára, majd a fehérvári egyetemek; a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara és a Kodolányi János Egyetem meghívott képviselői részletesen ismertették saját profiljaikat.

A diákok megismerhettek olyan területeket, mint a munkajog, HR, közgazdász, mérnök, ügyvéd, logisztikus - a terület egy-egy képviselőjével való személyes találkozás során.

Remélem, hogy ez a nap hozzájárul diákjaink felelősségteljes döntéséhez a továbbtanulásukkal kapcsolatosan, szeretnénk ehhez segítséget, inspirációt adni. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy azok a felsőoktatási intézmények, amelyek megtalálhatók városunkban, prioritást élvezzenek, diákjaink beleláthassanak a munkájukba” - emelte ki Dr. Vizi László Tamásné, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium igazgatója.

Két esztendővel ezelőtt nagyon fontos döntése volt az Oktatásért Felelős Államtitkárságnak, hogy egy plusz nappal bővítette a szabadon felhasználható oktatási napok számát, mind az általános és a középiskolák számára, amelyet pályaorientációval kell eltölteniük.

Az intézmények élnek a lehetőséggel, jól megszervezik ezeket az alkalmakat, így a Tópartiban is nagyon sokszínű programot állítottak össze.” - hangsúlyozta Mészáros Attila, alpolgármester, aki hozzátette:

mindig öröm végzős középiskolásoknak elmondani a fehérvári felsőoktatási lehetőségeket, hiszen három komoly egyetemi képzési struktúra alakult ki az elmúlt években, mind műszaki és gazdasági területeken.

A pályaorientációs napot a Kodolányi János Egyetem jazz tanszékének koncertje zárta.

Közélet

 1. Kihirdették a „Randevú egy életen át” és a „Fehérvár Bölcsője” pályázatok nyerteseit

  A SZÉNA Egyesület a Családokért a „Házasság Hete" országos programsorozatához csatlakozva hirdette meg házaspároknak szóló játékát, valamint - a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány székesfehérvári képviseleteként hetedik alkalommal írták ki a „Fehérvár Bölcsője” pályázatot. A „Randevú egy életen át” fődíját a Bodor-család, Natália és Ákos, a különdíjat a Dóczi-házaspár kapta. „Fehérvár Bölcsője” -amíg ki nem növik - Pápainé Sinka Veronikáéké lesz.

  2019.02.21.
 2. Túrával tisztelgett a Fejér menetszázad a doni hősök emléke előtt

  A Magyar Tartalékosok Szövetsége 2019-ben XIX. alkalommal szervezte meg a Doni Hősök Emléktúrát, amelynek résztvevői valós teljesítménnyel tisztelegnek a Don kanyarban harcolt, elesett, eltűnt vagy hadifogságba esett honvédek előtt. A MATASZ Fejér megyei szervezete idén is útnak indította a "Fejér menetszázadot" a Doni hősök és áldozatok emlékére, a század Fehérvár Belvárosából, a Hősök teréről indult.

  2019.02.21.
 3. Az Európai Unió jövőjéről szólt a Kodolányi Szabadegyetem új szemeszterének nyitóelőadása

  A nyitóelőadással szerdán megkezdődött a Kodolányi János Szabadegyetem, a Városi Levéltár és Kutatóintézet és a Harmadik Kor Egyeteme újabb szemesztere a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. „Az Európai Unió jövője és kérdőjelei” című előadássorozat első alkalmán Lőrinczné dr. habil. Bencze Edit PhD főiskolai tanár „A hatoktól a 28-akig, és a jövő szcenáriói” című előadása hangzott el.

  2019.02.21.
 4. A Fejér Megyei Afázia Klub tevékenységéről számoltak be a Szent György Kórházban

  A Fejér Megyei Afázia Klub 2018 áprilisa óta működik a „Beszédfogyatékos (stroke-on átesett) felnőttek komplex rehabilitációja” című sikeres pályázatnak köszönhetően. A klub eddigi tevékenységéről Gárdonyiné Kocsi Ilona, projektmenedzser, mesterlogopédus, Dr. Kerényi Levente, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Neurológiai Osztályának osztályvezető főorvosa és Dr. Óvári Attila, a csákvári Rehabilitációs Osztály vezetője számoltak be szerdán.

  2019.02.20.

Eseménynaptár

2019. Február
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek