Pályaorientációs napon vettek részt a Tóparti Gimnázium diákjai

Az Oktatásért Felelős Államtitkárság döntése értelmében a tavalyi évtől kezdve valamennyi közoktatási intézmény plusz egy tanítás nélküli munkanapot kapott, amelyet a fiatalok pályaorientálására kell fordítaniuk. A Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskolában a pályaorientációs napot pénteken tartották, amelyen a diákok a székesfehérvári továbbtanulási lehetőségekről is részletes tájékoztatást kaptak.
2018.12.07. 10:07 |

A pályaorientációs nap Mészáros Attila, alpolgármester előadásával kezdődött, aki Székesfehérvár felsőoktatási térképéről adott összefoglaló áttekintést a Tóparti végzős, illetőleg tizenegyedik osztályos diákjainak számára, majd a fehérvári egyetemek; a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara és a Kodolányi János Egyetem meghívott képviselői részletesen ismertették saját profiljaikat.

A diákok megismerhettek olyan területeket, mint a munkajog, HR, közgazdász, mérnök, ügyvéd, logisztikus - a terület egy-egy képviselőjével való személyes találkozás során.

Remélem, hogy ez a nap hozzájárul diákjaink felelősségteljes döntéséhez a továbbtanulásukkal kapcsolatosan, szeretnénk ehhez segítséget, inspirációt adni. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy azok a felsőoktatási intézmények, amelyek megtalálhatók városunkban, prioritást élvezzenek, diákjaink beleláthassanak a munkájukba” - emelte ki Dr. Vizi László Tamásné, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium igazgatója.

Két esztendővel ezelőtt nagyon fontos döntése volt az Oktatásért Felelős Államtitkárságnak, hogy egy plusz nappal bővítette a szabadon felhasználható oktatási napok számát, mind az általános és a középiskolák számára, amelyet pályaorientációval kell eltölteniük.

Az intézmények élnek a lehetőséggel, jól megszervezik ezeket az alkalmakat, így a Tópartiban is nagyon sokszínű programot állítottak össze.” - hangsúlyozta Mészáros Attila, alpolgármester, aki hozzátette:

mindig öröm végzős középiskolásoknak elmondani a fehérvári felsőoktatási lehetőségeket, hiszen három komoly egyetemi képzési struktúra alakult ki az elmúlt években, mind műszaki és gazdasági területeken.

A pályaorientációs napot a Kodolányi János Egyetem jazz tanszékének koncertje zárta.

Közélet

 1. A rózsaszín, az örömöt szimbolizáló gyertya lángja is fellobbant az Adventi Udvaron

  Szombaton a Székesfehérvári Püspökség Adventi Udvara rendezvényekkel, jótékonysági és kézműves vásárral várta a Püspöki Palota kertjébe betérőket. Délután gyújtották meg az adventi koszorú harmadik gyertyáját a martonvásári Szent László Katolikus Óvoda műsorával és Spányi Antal, püspök örömvasárnap-előesti gondolataival.

  2018.12.15.
 2. Állítsuk meg a székesfehérvári közösség szétverését

  Újabb álhírek jelentek meg szombaton Fehérvárral kapcsolatban a Facebookon, amit névtelenségbe burkolózva, hirdetésként terjesztenek. Székesfehérvár polgármestere Cser-Palkovics András szombaton határozottan kérte az ellenzéket, hogy határolódjon el egyértelműen az álhírek gyártásától, ami a város egész közösségét is lejáratja.

  2018.12.15.
 3. Megújult I. világháborús emlékművek a Szentlélek Katonatemetőben

  Pénteken ünnepélyes keretek között áldották meg a megújult I. világháborús Szentlélek Katonatemető sírjait és koszorúzással tisztelegtek a hősök emléke előtt. A Szentlélek katonaletemetőben helyreállították a hősi emlékművet, a feszületet és a 10-es huszárok emlékművét, 643 hadisírt, a parcellák melletti információs táblákat, és megújulhatott a temető környezete is.

  2018.12.14.
 4. A székesfehérvári vasútállomáson adták át Fejér megye tizennegyedik kormányablakát

  Ünnepélyes keretek között adták át pénteken Fejér megye tizennegyedik kormányablakát a székesfehérvári vasútállomáson, ahol százötvenkét négyzetméteren hat ügyfélpult és egy fotófülke várja az ügyfeleket akadálymentes megközelítési lehetőséggel. Megnyitásával enyhülni fog a belvárosi kormányablakok leterheltsége, ezáltal ott is gyorsulnak az ügyintézési folyamatok.

  2018.12.14.

Eseménynaptár

2018. December
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek