Pályaorientációs napon vettek részt a Tóparti Gimnázium diákjai

Az Oktatásért Felelős Államtitkárság döntése értelmében a tavalyi évtől kezdve valamennyi közoktatási intézmény plusz egy tanítás nélküli munkanapot kapott, amelyet a fiatalok pályaorientálására kell fordítaniuk. A Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskolában a pályaorientációs napot pénteken tartották, amelyen a diákok a székesfehérvári továbbtanulási lehetőségekről is részletes tájékoztatást kaptak.
2018.12.07. 10:07 |

A pályaorientációs nap Mészáros Attila, alpolgármester előadásával kezdődött, aki Székesfehérvár felsőoktatási térképéről adott összefoglaló áttekintést a Tóparti végzős, illetőleg tizenegyedik osztályos diákjainak számára, majd a fehérvári egyetemek; a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara és a Kodolányi János Egyetem meghívott képviselői részletesen ismertették saját profiljaikat.

A diákok megismerhettek olyan területeket, mint a munkajog, HR, közgazdász, mérnök, ügyvéd, logisztikus - a terület egy-egy képviselőjével való személyes találkozás során.

Remélem, hogy ez a nap hozzájárul diákjaink felelősségteljes döntéséhez a továbbtanulásukkal kapcsolatosan, szeretnénk ehhez segítséget, inspirációt adni. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy azok a felsőoktatási intézmények, amelyek megtalálhatók városunkban, prioritást élvezzenek, diákjaink beleláthassanak a munkájukba” - emelte ki Dr. Vizi László Tamásné, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium igazgatója.

Két esztendővel ezelőtt nagyon fontos döntése volt az Oktatásért Felelős Államtitkárságnak, hogy egy plusz nappal bővítette a szabadon felhasználható oktatási napok számát, mind az általános és a középiskolák számára, amelyet pályaorientációval kell eltölteniük.

Az intézmények élnek a lehetőséggel, jól megszervezik ezeket az alkalmakat, így a Tópartiban is nagyon sokszínű programot állítottak össze.” - hangsúlyozta Mészáros Attila, alpolgármester, aki hozzátette:

mindig öröm végzős középiskolásoknak elmondani a fehérvári felsőoktatási lehetőségeket, hiszen három komoly egyetemi képzési struktúra alakult ki az elmúlt években, mind műszaki és gazdasági területeken.

A pályaorientációs napot a Kodolányi János Egyetem jazz tanszékének koncertje zárta.

Közélet

 1. Gyereknapi gyűjtés és meseolvasás a Vörösmarty Színházban

  Váradi Eszter Sára színésznő és Németh Mariann művészeti munkatárs kezdeményezésére gyűjtést indít Vörösmarty Színház a közelgő gyereknap alkalmából A Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ lakói számára. A felajánlásokat a színház előcsarnokába várják.

  2019.05.24.
 2. Meghívást kapott Székesfehérvár a Communities in Bloom virágosítási világversenyre

  A tavalyi évben csatlakozott Magyarország a "Communities in Bloom" virágosítási világversenyhez, melyre idén a nagyvárosi kategóriában Székesfehérvár kapott meghívást, melyet őexcellenciája Isabelle Poupart Kanada magyarországi nagykövete, Cser-Palkovics András Fehérvár polgármestere és Bocsi Andrea a "Communities in Bloom" virágos világverseny zsűritagja csütörtökön jelentett be a Városházán.

  2019.05.23.
 3. Hősök napi megemlékezés lesz szombaton délután a Zobori úti keresztnél

  Május 25-én, szombaton 16.30 órától Hősök napi megemlékezést tartanak a Zobori út - Donát út sarkán található Hősök keresztjénél. A Donát utca és a Zobori út kereszteződésében található II. világháborús emlékművet 1946-ban közadakozásból emelték.

  2019.05.23.
 4. Idén is KÉPESEK rá - négy fehérvári óvodaudvar újul meg nyáron

  2019-ben négy fehérvári óvodaudvart újítanak fel a KÉPES Program keretében. A Rákóczi Utcai Óvoda, a Nefelejcs Óvoda, a Palotavárosi Óvoda és a Szárazréti Óvoda udvaráról elbontják a javíthatatlan és balesetveszélyes játszóeszközöket és újak kerülnek a helyükre.A felújítási munkálatokat az előző évekhez hasonlóan a Városgondnokság szakemberei végzik a nyári hónapokban, az óvodák működésének lehető legkisebb mértékű zavarása mellett.

  2019.05.22.

Hetedhét Játékfesztivál

Ünnepi Könyvnapok

Eseménynaptár

2019. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek