Palotavárosi szabadidőközpont - idén befejezik még az alapépítményi munkákat

Megkezdődtek a Palotavárosi tavak sport- és szabadidőközpont kivitelezési munkái: jelenleg az alapozásokat és a közműépítéseket végzik, a tervek szerint idén végeznek az alapépítményi munkálatokkal. Az 1,248 milliárd forint értékű TOP-os fejlesztés a terület környezettudatos, család- és klímabarát megújítását jelenti, biztosítva a zöld környezet továbbfejlesztését. 
2019.11.20. 21:35 |

Október közepétől zajlanak a munkálatok a Palotavárosi tavak sport- és szabadidőközpont kivitelezésén. Viza Attila önkormányzati képviselő elmondta, hogy korábban lakossági fórumon már napirendre került ez a fejlesztés, de több lakótól érkeztek kérdések az építkezések kapcsán, ezért tájékoztatják a városrészben az érintetteket.

Nagy Zsolt, a Közlekedési Iroda vezetője a fejlesztésről elmondta, hogy a kivitelezés két nagy területet érint: az északi és a déli tó körül dolgoznak a kivitelezők. Jelenleg erősáramú kábeleket fektetnek le, zajlanak az épületalapozások, kiszedték az épülő parkoló ágyazatát, és csapadékcsatornát építenek a parkolóhoz. A terv az, hogy az idei évben elkészüljön minden alépítményi munka. 28 – egyrészt beteg vagy nem ide illő – fát fognak kivágni, majd 187 előnevelt, 4-5 éves fát telepítenek a területen.

A Palotavárosi szabadidőközpontról:

A déli tó keleti oldalán rendezvényteret alakítanak ki, főzőtérrel, színpaddal, egy kisebb játszótérrel és sportpályákkal együtt (kosárlabda- és focipálya). A tó nyugati oldalán pedig a mountain bike, BMX közösséget kiszolgáló dirt-bringparkot építenek. Az északi tó mellett olyan fejlesztések kapnak helyet, amelyek az iskolát is kiszolgálják: fitnesspark, kondipark – fogyatékkal élők számára is –, KRESZ tanpálya, játszótér kicsiknek és nagyobb gyerekeknek egyaránt. Az északi és déli egységet elválasztó Varga-csatornán két gyalogos híd teszi majd lehetővé az átjárást.

A beruházás keretében a közműveket is fejlesztik. A közvilágítás mellett megoldják a sportpályák megvilágítását, és kamerarendszert építenek ki. A szabadidőpark területén két vizesblokk épül, melyekben mozgáskorlátozott WC és pelenkázó is helyet kap. A piac melletti vizesblokk magában foglal majd egy piacfelügyeleti irodát is. A déli tó körül vegyes használatú (kerékpározásra, futásra, sétálásra alkalmas) murvás sétányt alakítanak ki, amely az északi tónál folytatódik, egészen az István Király Általános Iskoláig. Bővítik a meglévő parkolókat, ezenkívül a Varga-csatorna mellett új parkolót és utat építenek ki, amely a közúthoz körforgalommal fog kapcsolódni.

Városfejlesztés

 1. Városszerte folyamatosan kerülnek ki a kerékpártámaszok

  Az 1000 kerékpártámasz program keretében a Városgondnokság tél végéig 438 biciklitárolót helyez ki Fehérvár különböző pontjain. A több mint 15 millió forintból megvalósuló munkát az önkormányzat saját forrásból finanszírozza. Szombaton délelőtt a Zichy ligetbe frissen kihelyezett biciklitámaszok mellett a város polgármestere ismertette a program jelenlegi állását.

  2019.12.07.
 2. Ligetes park lesz sok fával a Kodolányi utca és a Gellért sor között

  Ezekben a napokban is ülteti a nagy törzsméretű fákat Székesfehérváron a Városgondnokság. Múlt héten telepítették a Beszédes József térre a fákat, a héten pedig a Kodolányi utca és a Szent Gellért utca közötti parkba ültetnek mintegy nyolcvan fát, melyeknek a 25 centit is meghaladja a törzsmérete. 

  2019.11.26.
 3. Megszűnt a félpályás forgalomkorlátozás a Farkasvermi úton

  A kivitelező hétvégi és hétköznapi intenzív munkavégzésének köszönhetően vasárnap reggeltől feloldották a forgalomkorlátozást a Farkasvermi úton. A Városgondnokság tájékoztatása szerint az eredetileg tervezettnél egy héttel korábban visszaállt a kétirányú forgalom a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ és a Mura utca között. 

  2019.11.25.
 4. Új játszóeszközök kerültek az Ybl játszótérre - tavasszal parkosítanak

  A játszótér a felújítás első ütemében mászókával, labirintussal és kétállásos hintával bővült, valamint megújultak a padok és a meglévő játszóeszközök. A fejlesztés tavasszal folytatódik a régi ütéscsillapító burkolat cseréjével és a zöldfelület rendezésével.

  2019.11.18.
 1. Világszínvonalú mentőorvosi autó állt szolgálatba Székesfehérváron

  Új mentőorvosi-mentőtiszti kocsi állt szolgálatba a székesfehérvári Mentőállomáson. A mentőautóban található eszközök egy része Magyarországon eddig még nem alkalmazott, világszínvonalú technológia Székesfehérvárra hozatalát jelenti. A fejlesztést az önkormányzat támogatásával valósították meg.

  2019.11.18.
 2. Hulladékkezelés, parkolás és közlekedés - lakossági fórum a Rákóczi iskolában

  A 2. számú választókörzetben élőknek szerveztek lakossági fórumot hétfőn a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában. A fórumon bemutatkozott a körzet új önkormányzati képviselője, dr. Kovács Zsoltné és számos kérdésre, megoldandó problémára kaphattak választ a városrész lakói.

  2019.11.11.
 3. Huszonkétmilliós fejlesztés a Szent György Kórház fül-orr-gégészeti osztályán

  Az Arconic Alapítvány ezúttal 75.000 dollárral, több mint 22 millió forinttal támogatta Szent György Kórházat, melynek eredményeként a fül-orr-gégészeti osztályon valósulhatott meg eszközbeszerzés. Dr. Csernavölgyi István, a kórház főigazgatója elmondta, hogy a támogatásból endoszkópos tornyot és kézi endoszkópot vásároltak.

  2019.11.04.
 4. Jövő év első negyedévében nyit az első fehérvári parkolóház

  A tervezett ütemnek megfelelően épül Székesfehérvár első parkolóháza, ahol a nyári időszakban a földmunkával és pinceszinttel együtt járó nehéz munkálatokon túl van a kivitelező, így október elejére az épület négy szintes szerkezete többségében elkészült. A tervek szerint jövő év első negyedévében nyit a 4500 négyzetméteres nyilvános parkolóház, ahol 134 autó és 11 motorkerékpár parkolhat egyszerre.

  2019.10.18.

Balett

Eseménynaptár

2019. December
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek