Palotavárosi szabadidőközpont - idén befejezik még az alapépítményi munkákat

Megkezdődtek a Palotavárosi tavak sport- és szabadidőközpont kivitelezési munkái: jelenleg az alapozásokat és a közműépítéseket végzik, a tervek szerint idén végeznek az alapépítményi munkálatokkal. Az 1,248 milliárd forint értékű TOP-os fejlesztés a terület környezettudatos, család- és klímabarát megújítását jelenti, biztosítva a zöld környezet továbbfejlesztését. 
2019.11.20. 21:35 |

Október közepétől zajlanak a munkálatok a Palotavárosi tavak sport- és szabadidőközpont kivitelezésén. Viza Attila önkormányzati képviselő elmondta, hogy korábban lakossági fórumon már napirendre került ez a fejlesztés, de több lakótól érkeztek kérdések az építkezések kapcsán, ezért tájékoztatják a városrészben az érintetteket.

Nagy Zsolt, a Közlekedési Iroda vezetője a fejlesztésről elmondta, hogy a kivitelezés két nagy területet érint: az északi és a déli tó körül dolgoznak a kivitelezők. Jelenleg erősáramú kábeleket fektetnek le, zajlanak az épületalapozások, kiszedték az épülő parkoló ágyazatát, és csapadékcsatornát építenek a parkolóhoz. A terv az, hogy az idei évben elkészüljön minden alépítményi munka. 28 – egyrészt beteg vagy nem ide illő – fát fognak kivágni, majd 187 előnevelt, 4-5 éves fát telepítenek a területen.

A Palotavárosi szabadidőközpontról:

A déli tó keleti oldalán rendezvényteret alakítanak ki, főzőtérrel, színpaddal, egy kisebb játszótérrel és sportpályákkal együtt (kosárlabda- és focipálya). A tó nyugati oldalán pedig a mountain bike, BMX közösséget kiszolgáló dirt-bringparkot építenek. Az északi tó mellett olyan fejlesztések kapnak helyet, amelyek az iskolát is kiszolgálják: fitnesspark, kondipark – fogyatékkal élők számára is –, KRESZ tanpálya, játszótér kicsiknek és nagyobb gyerekeknek egyaránt. Az északi és déli egységet elválasztó Varga-csatornán két gyalogos híd teszi majd lehetővé az átjárást.

A beruházás keretében a közműveket is fejlesztik. A közvilágítás mellett megoldják a sportpályák megvilágítását, és kamerarendszert építenek ki. A szabadidőpark területén két vizesblokk épül, melyekben mozgáskorlátozott WC és pelenkázó is helyet kap. A piac melletti vizesblokk magában foglal majd egy piacfelügyeleti irodát is. A déli tó körül vegyes használatú (kerékpározásra, futásra, sétálásra alkalmas) murvás sétányt alakítanak ki, amely az északi tónál folytatódik, egészen az István Király Általános Iskoláig. Bővítik a meglévő parkolókat, ezenkívül a Varga-csatorna mellett új parkolót és utat építenek ki, amely a közúthoz körforgalommal fog kapcsolódni.

Városfejlesztés

 1. Nyáron elkészül a Püspöki Palota felújítása is - így haladnak az egyházmegye építkezései

  „A Magyar Szent Család nyomában tematikus zarándokút fejlesztése a Székesfehérvári Egyházmegyében” című program megvalósításának folyamatáról és a Szent Imre Katolikus Iskola rekonstrukciójáról kérdeztük Csány Zoltánt, a Székesfehérvári Egyházmegye főépítészét. A beszélgetés közben bejártuk a projekt egyes helyszíneit - Szent Imre Iskola, Püspöki Palota, Ferences Rendház-Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum, Látogatóközpont - is.

  2020.05.22.
 2. A villanyoszlopok áthelyezésével és csatorna építéssel kezdődik a Poprádi felújítása

  A Poprádi utcában folytatódik Öreghegy belső úthálózatának felújítása. A munkaterület átadását követően a munkálatok a villanyoszlopok áthelyezésével kezdődnek, majd a csapadékcsatorna kiépítése után az út- és járdaépítéssel zárulnak. A tervek szerint legkésőbb december végéig befejeződik a felújítás.

  2020.05.20.
 3. Aláírta a miniszterelnök a multifunkcionális csarnokról szóló kormányhatározatot

  Székesfehérvár gazdaságélénkítő és új munkahelyeket teremtő beruházása Magyarország Gazdaságvédelmi Akciótervének keretében valósul meg - számolt be Facebook oldalán Vargha Tamás Székesfehérvár országgyűlési képviselője. A Magyar Közlönyben is megjelent határozatot Orbán Viktor miniszterelnök írta alá.

  2020.05.19.
 4. Elkezdődik a rekortán futópálya építése a Haleszban

  Elkezdődik az új, egy kilométer hosszú, száz méteres sprintszakaszokkal tervezett rekortán futópálya építése a Halesz ligetben. Az 57 millió forintos beruházás az Országos Futópálya-építési Program támogatásával és 50%-ban önkormányzati önrésszel valósul meg. A pálya a tervek alapján nyár végére készül el. 

  2020.05.08.
 1. Új Mercedes Conecto buszokkal kezdődhet ősszel a fehérvári buszok cseréje

  15 új autóbusszal indítjuk Székesfehérvár közösségi közlekedési stratégiájának végrehajtását! - olvasható Székesfehérvár polgármesterének Facebook oldalán. Cser-Palkovics András arról is ír bejegyzésében, hogy várhatóan ősszel érkezik 15 darab Mercedes-Benz Conecto G Next Generation csuklós autóbusz Székesfehérvárra.

  2020.04.22.
 2. 115 parkoló készült el Palotavárosban - folytatódnak a szabadidőközpont építkezései

  Összesen 115 parkoló készült el a Palotavárosi tavak sport- és szabadidőközpont beruházás keretein belül. A Kelemen Béla utca – Horog utca kereszteződésénél, illetve a Gajaliget Lakópark mögött történt felületmegújítás és bővítés.

  2020.04.17.
 3. Szabad az út! - készre jelentette a kivitelező a Fiskális út felújítását

  Megszűnnek a forgalomkorlátozások és megkezdődik a műszaki átadás a Fiskális úton. A közművezetékek cseréje, az út és a csapadékvíz-elvezetés építésének összege 1,13 milliárd forint, amely teljes egészében önkormányzati forrásból valósult meg. Csütörtöktől már az autóbuszok is az eredeti járatútvonalon közlekednek. Székesfehérvár polgármestere közösségi oldalán osztotta meg videóüzenetét a frissen elkészült Fiskális útról.

  2020.04.08.
 4. Ütemezetten halad az Arany János iskola felújítása

  A február eleji munkaterületátadás óta folyamatosan zajlik a felújítás az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és EGYMI Szekfű Gyula utcai épületén. Az Önkormányzat által 600 millió forinttal támogatott beruházás első ütemében tető- és homlokzati felújítást végeznek. A projektről Mészárosné Törzsök Zsuzsanna intézményvezető beszélt.

  2020.04.07.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V