Palotavárosban is felgyúlt az ünnep fénye - fenyőfaállítás a Vasvári előtt

Harmadszor állítottak közös karácsonyfát Palotavárosban a Vasvári Pál Általános Iskola, a Fehérvári Polgárok Egyesülete és a Fehérvári Tűzoltó Egyesület közös kezdeményezésére, az iskola előtti téren. A diákok ünnepi műsorral, a felnőttek forró teával készültek, majd sötétedéskor a városrész karácsonyfáján is kigyúltak a fények.
2019.12.02. 18:33 |

Az iskola térre gyűltek össze a vasváris kisdiákok, hogy közösen csodálják meg a díszfénybe öltözött idei palotavárosi karácsonyfát.

A városrészi ünnepen a megjelenteket Viza Attila önkormányzati képviselő köszöntötte, majd az énekkar karácsonyi dalcsokorral tette varázslatossá a karácsonyfa-állítási ünnepséget.

 „A most hallott szívet melengető dallamok után remélem, hogy a gyönyörű ünnepi fa fogja a gyerekek mindennapjaiba becsempészni az advent és a karácsony szépségét, és a várakozás örömét.” – mondta a képviselő a városrész karácsonyfája alatt állva, majd invitálta a résztvevőket, hogy a hideg időre tekintettel fogyasszanak el együtt egy pohár forró teát, mellyel a Fehérvári Polgárok Egyesülete készült az ünnepre.
 
A majd tíz méter magas fát lakossági felajánlás keretében kapták, kivágták és állították fel a Vasvári Pál Általános Iskola előtt a Városgondnokság szakemberei, majd a társadalmi felelősségvállalás jegyében a feldíszítésben a Fehérvári Polgárok Egyesülete és az iskola diákjai segítettek. A forgalmas Palotai út melletti kis teret egészen vízkeresztig díszíti majd a terebélyes fenyő.

Közélet

 1. Hősök Napja - püspöki szentmisével emlékeztek a Don-kanyar Kápolnánál

  A hagyományoknak megfelelően püspöki szentmisével emlékeztek meg Hősök Napja alkalmából a háborúkban elesett katonákról Pákozdon, a mészeg-hegyi Don-kanyar Kápolnánál. Az ünnepi liturgiát katonai tiszteletadás kísérte. A szentmise után koszorúkat helyeztek el az ismeretlen katona sírjánál, tisztelegve az idegen földön elesett magyar katonák és minden magyar katonahős áldozatvállalása előtt.

  2020.05.31.
 2. Néma főhajtás a hősök emléke előtt a Hősök terén

  Május utolsó vasárnapja a Hősök Napja. Székesfehérváron pénteken kezdődött és vasárnap, a Belvárosban, a Hősök terén zárult a megemlékezés-sorozat, amelynek keretében a háborúkban elesett katonákra emlékeztek. Vasárnap délben Székesfehérvár Önkormányzata közös koszorúzást tartott a Fejér Megyei Önkormányzat, a Magyar Honvédség Parancsnoksága és a honvéd hagyományokat őrző civil szervezetek képviselőinek részvételével.

  2020.05.31.
 3. Pünkösd vasárnapján Spányi Antal püspök celebrált misét a Szent Imre templomban

  Pünkösd az egyik legrégibb ünnep, melyet a húsvét utáni hetedik vasárnapon és hétfőn ülnek. Ókeresztény szokás szerint pünkösd a húsvéti időszak megkoronázása, a Szentlélek eljövetele. Pünkösd napján három fontos esemény történt: a Szentlélek eljövetele mint Krisztus megváltó tettének gyümölcse és beteljesítője; az Egyház alapítása és az egész világra kiterjedő missziós munka kezdete.

  2020.05.31.
 4. A hősökre emlékeztek a II. világháborús keresztnél

  Szombaton délután Öreghegyen folytatódott a Hősök Napjához kapcsolódó megemlékezések sora. A Zobori út és a Donát utca kereszteződésében álló, a II. világháború hőseinek emléket állító keresztnél helyeztek el koszorút.

  2020.05.30.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V