Palotavárosban is felgyúlt az ünnep fénye - fenyőfaállítás a Vasvári előtt

Harmadszor állítottak közös karácsonyfát Palotavárosban a Vasvári Pál Általános Iskola, a Fehérvári Polgárok Egyesülete és a Fehérvári Tűzoltó Egyesület közös kezdeményezésére, az iskola előtti téren. A diákok ünnepi műsorral, a felnőttek forró teával készültek, majd sötétedéskor a városrész karácsonyfáján is kigyúltak a fények.
2019.12.02. 18:33 |

Az iskola térre gyűltek össze a vasváris kisdiákok, hogy közösen csodálják meg a díszfénybe öltözött idei palotavárosi karácsonyfát.

A városrészi ünnepen a megjelenteket Viza Attila önkormányzati képviselő köszöntötte, majd az énekkar karácsonyi dalcsokorral tette varázslatossá a karácsonyfa-állítási ünnepséget.

 „A most hallott szívet melengető dallamok után remélem, hogy a gyönyörű ünnepi fa fogja a gyerekek mindennapjaiba becsempészni az advent és a karácsony szépségét, és a várakozás örömét.” – mondta a képviselő a városrész karácsonyfája alatt állva, majd invitálta a résztvevőket, hogy a hideg időre tekintettel fogyasszanak el együtt egy pohár forró teát, mellyel a Fehérvári Polgárok Egyesülete készült az ünnepre.
 
A majd tíz méter magas fát lakossági felajánlás keretében kapták, kivágták és állították fel a Vasvári Pál Általános Iskola előtt a Városgondnokság szakemberei, majd a társadalmi felelősségvállalás jegyében a feldíszítésben a Fehérvári Polgárok Egyesülete és az iskola diákjai segítettek. A forgalmas Palotai út melletti kis teret egészen vízkeresztig díszíti majd a terebélyes fenyő.

Közélet

 1. Tornyai Gábor, plébános lesz az Öreghegyi Disputa vendége kedden

  December 10-én, kedden 18 órától folytatódik az Öreghegyi Disputák sorozata a városrész közösségi házában, ahol ezúttal Tornyai Gábor, plébánossal beszélget az est házigazdája, Bobory Zoltán, a Vörösmarty Társaság elnöke. A belépés díjtalan, szeretettel várnak mindenkit.

  2019.12.09.
 2. Neubart István, a Székesfehérvári Zsidó Hitközség elnöke lesz a vendég a Királykút Emlékházban

  December 9-én, hétfőn 18 órai kezdettel Neubart István, a Székesfehérvári Zsidó Hitközség elnöke lesz a vendég a Királykút Emlékházban (Mikszáth u. 25.). Az est házigazdája Dr. Bakonyi István, irodalomtörténész lesz, szeretettel várják az érdeklődőket.

  2019.12.08.
 3. Már a második adventi gyertya fénye is világít a Püspöki Palota udvarán

  Adventi rendezvényekkel, jótékonysági és kézműves vásárral várta a Püspöki Palota kertjébe betérőket az Adventi Udvar szombaton. Alkonyatkor kezdődött a második gyertyagyújtás, amelyen a Székesfehérvári Szent Imre Általános Iskola és Óvoda óvodás gyermekeinek adventi műsora és Ugrits Tamás, pasztorális püspöki helynök gondolatai készítették a közelgő ünnepre a résztvevők lelkét.

  2019.12.07.
 4. A fegyveres szervek karácsonyát ünnepelte az Arany János iskola honvédelmi szakköre

  „Fegyveres szervek karácsonya” címmel, hagyományteremtő szándékkal ünnepeltek a Királykút Emlékházban az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény honvédelmi szakkörösei. A szakkörre jelenleg negyven gyermek jár az intézmény felső tagozatos és szakiskolás diákjai közül. Az eseményre a diákok meghívták azon a rendvédelmi szervek dolgozóit, akik nélkül nem lehetne békés a karácsony.

  2019.12.07.

Balett

Eseménynaptár

2019. December
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek