Pakson is nyert a MOL Fehérvár, amely továbbra is makulátlan mérleggel vezeti a bajnokságot

A zsinórban negyedik bajnokiján eredményes Futács és fehérvári színekben első gólját szerző Petrjak góljával verte a Vidi a Paksot. A 2-0-ra lehozott meccshez Kovácsik Ádám parádés teljesítménye is kellett, a hajrában nagyokat védett a válogatott kapus. A MOL Fehérvár száz százalékos teljesítménnyel továbbra is a tabella élén áll.
2019.08.24. 19:56 |

A MOL Fehérvár egy héttel ezelőtt parádés győzelmet aratott Sóstón a Diósgyőr ellen. Az akkori kezdőcsapathoz képest három helyen változtatott Marko Nikolics vezetőedző: Juhász, Huszti és Kovács került ki a kezdőből, így a Kovácsik - Nego, Fiola, Elek, Hangya - Nikolov, Hadzic - Milanov, Hodzic, Petrjak - Futács társaság futott ki a Paks Fehérvári úti pályájára.

Élénken indult a mérkőzés, amelyen a fehérvári szurkolók is kitettek magukért, szép számmal kísérték el a csapatot a piros-kékek drukkerei. Ők sem örültek, amikor Balogh Balázs lekönyökölte Ivan Petrjakot, aki némi ápolás után folytatni tudta a játékot - mint utóbb kiderült nagy szerencsénkre. A találkozó huszadik percében Futács Márkó az oldalhálót találta el, azonban nem sokkal később Nikolov kiugratása után már nem kegyelmezett a góllövőlista éllovasa: tizennégy méterről pöckölte el a paksi kapus mellett a labdát a kapuba. A fehérváriak vezető góljára megpróbált gyorsan válaszolni a Paks, Bartha játékában volt leginkább benne a gól, ami Kovácsiknak is köszönhetően benne is maradt a tolnaiak futbalistájában.

A fordulás utáni percek nem hoztak különösebb eseményt, legfeljebb keményebb játékot és lapokat, azonban a hatvankettedik minutumban újabb vendég gól született. Egy tetszetős támadás végén Petrjak kényszerítőzött Futáccsal majd az ukrán támadó  hat méterről gólt lőtt. Az utolsó húsz percben nyomott a Paks, de a hajrá elsősorban Kovácsik Ádám védései miatt maradhat emlékezetes: Bartha és Böde lövéseit tornázta ki a kapuból. A derbit Milanov kapufája zárta.

A MOL Fehérvár FC negyedik mérkőzését is megnyerte az NBI-ben, így továbbra is vezeti a bajnokságot.

Paks - MOL Fehérvár FC 0-2 (0-1)

MOL Fehérvár FC: Kovácsik - Nego, Fiola, Elek, Hangya - Nikolov, Hadzic - Milanov, Hodzic (Huszti), Petrjak (Kovács) - Futács (Scsepovics).

Sport

 1. Két röplabdatornát is rendeznek a hétvégén Székesfehérváron

  Szombaton és vasárnap a MÁV Előre női és férfi röplabdacsapata is hazai környezetben játszik egy-egy felkészülési tornán. A három helyszínen zajló mérkőzésekkel két legendás fehérvári sportemberre emlékeznek, immár hagyományosan a röpisek.

  2019.09.19.
 2. Csapatban ezüstöt, egyéniben négy aranyat szereztek a Varkocs harcosai Kiskunhalason

  Egészen kiválóan kezdték a versenyszezont a Varkocs György Box Club ökölvívói; Turós Arnold, vezetőedző tanítványai a kiskunhalasi Testvérvárosok Kupáján a csapatversenyben ezüstérmet szereztek és egyénileg is remekeltek, négy arany, egy ezüst, egy bronzérmet szereztek. Tóth Adrián, Nagy Evelin és Lénárt Péter is tornagyőzelemmel tértek haza.

  2019.09.19.
 3. Terepen, két keréken a Fejér megyei tűzoltók a legjobbak

  Sem az erős szél, sem a homokos, süppedős talaj nem tántorította el az indulókat a katasztrófavédelem III. Országos Terepkerékpár-versenyén szeptember 18-án Komárom-Esztergom megyében. A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a székesfehérvári hivatásos tűzoltóság versenyzői két arany és két bronzéremmel tértek haza. 

  2019.09.19.
 4. Hegyi Barnabás-Harcsa Norbert magyar bajnoki címmérkőzés lesz szombaton

  Szeptember 21-én, szombaton a Kalászi Sportcsarnokban rendezi első őszi bokszgáláját a Felix Promotion International. "A program gerincét presztízsküzdelmek adják, hiszen a magyar kedvencek egymás ellen lépnek szorítóba, két párharc ráadásul címmérkőzés lesz." - írta honlapján Magyarország piacvezető ökölvívó-rendezvényszervező vállalkozása. Hegyi Barnabás Harcsa Norberttel vív középsúlyú magyar bajnoki címmérkőzést.

  2019.09.19.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak