Pakson is nyert a MOL Fehérvár, amely továbbra is makulátlan mérleggel vezeti a bajnokságot

A zsinórban negyedik bajnokiján eredményes Futács és fehérvári színekben első gólját szerző Petrjak góljával verte a Vidi a Paksot. A 2-0-ra lehozott meccshez Kovácsik Ádám parádés teljesítménye is kellett, a hajrában nagyokat védett a válogatott kapus. A MOL Fehérvár száz százalékos teljesítménnyel továbbra is a tabella élén áll.
2019.08.24. 19:56 |

A MOL Fehérvár egy héttel ezelőtt parádés győzelmet aratott Sóstón a Diósgyőr ellen. Az akkori kezdőcsapathoz képest három helyen változtatott Marko Nikolics vezetőedző: Juhász, Huszti és Kovács került ki a kezdőből, így a Kovácsik - Nego, Fiola, Elek, Hangya - Nikolov, Hadzic - Milanov, Hodzic, Petrjak - Futács társaság futott ki a Paks Fehérvári úti pályájára.

Élénken indult a mérkőzés, amelyen a fehérvári szurkolók is kitettek magukért, szép számmal kísérték el a csapatot a piros-kékek drukkerei. Ők sem örültek, amikor Balogh Balázs lekönyökölte Ivan Petrjakot, aki némi ápolás után folytatni tudta a játékot - mint utóbb kiderült nagy szerencsénkre. A találkozó huszadik percében Futács Márkó az oldalhálót találta el, azonban nem sokkal később Nikolov kiugratása után már nem kegyelmezett a góllövőlista éllovasa: tizennégy méterről pöckölte el a paksi kapus mellett a labdát a kapuba. A fehérváriak vezető góljára megpróbált gyorsan válaszolni a Paks, Bartha játékában volt leginkább benne a gól, ami Kovácsiknak is köszönhetően benne is maradt a tolnaiak futbalistájában.

A fordulás utáni percek nem hoztak különösebb eseményt, legfeljebb keményebb játékot és lapokat, azonban a hatvankettedik minutumban újabb vendég gól született. Egy tetszetős támadás végén Petrjak kényszerítőzött Futáccsal majd az ukrán támadó  hat méterről gólt lőtt. Az utolsó húsz percben nyomott a Paks, de a hajrá elsősorban Kovácsik Ádám védései miatt maradhat emlékezetes: Bartha és Böde lövéseit tornázta ki a kapuból. A derbit Milanov kapufája zárta.

A MOL Fehérvár FC negyedik mérkőzését is megnyerte az NBI-ben, így továbbra is vezeti a bajnokságot.

Paks - MOL Fehérvár FC 0-2 (0-1)

MOL Fehérvár FC: Kovácsik - Nego, Fiola, Elek, Hangya - Nikolov, Hadzic - Milanov, Hodzic (Huszti), Petrjak (Kovács) - Futács (Scsepovics).

Sport

 1. Tavaszi rajzpályázat az Alba Fehérvár csapataival

  Újra rajzpályázatot hirdet a 6-14 éves korosztály számára az Alba Fehérvár kosárlabda- és kézilabdacsapata. A tavaszi kreatív versenyen az indulók a „Kedvenc kosárlabdázóm”, a „Kedvenc kézilabdázóm”, „A legemlékezetesebb kézilabdás élményem”, a „Mit teszek azért, hogy egészséges legyek?” és a „Leendő csarnokunk – ahogy én látom” témák közül választhatnak. Az alkotásokat április 6-ig várják a szervezők.

  2020.02.18.
 2. „Fogyatékosnak lenni nem jelenti azt, vesztesnek lenni!” - Lélekmozgató sportnapok Fehérváron

  A magyar parasport napja, február 22-e alkalmából egyhetes eseménysorozatot hirdetett a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ). Székesfehérvár több oktatási intézménye is csatlakozott az érzékenyítő programhoz. Csörgőlabda, ülőröplabda, floorball bemutató, parasportnap is szerepel a sportolási lehetőségek között. A hetet pénteken egy mindenki számára nyitott, mozgalmas délután zárja.

  2020.02.18.
 3. Asztalitenisz - Honvéd Szondi győzelem a Tata ellen

  A tavaszi szezonban először lépett hazai környezetben pályára a Honvéd Szondi asztalitenisz NB I.-es és NB II-es csapata. Az első osztályú fehérváriakhoz az a Tata látogatott, akikkel a legjobb eredmény eddig a döntetlen volt. Még nem sikerült megverniük a Szondinak a Tata csapatát - észen mostanáig. 

  2020.02.18.
 4. Magyar Kupa-nyolcaddöntő visszavágó - Vidi-Újpest meccs lesz szerdán

  Február 19-én, szerdán 17:30 órakor kezdődik a MOL Fehérvár FC-Újpest FC Magyar Kupa-nyolcaddöntő visszavágó a MOL Aréna Sóstóban. A mérkőzésre a 2019-20-as éves, valamint a 2020-as tavaszi bérletek érvényesek, a jegyvásárlás részleteiről itt tájékozódhat.

  2020.02.17.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak