Ötvenéves fennállását ünnepli a Hosszúsétatéri Óvoda Tóvárosi Tagóvodája

Ötvenéves lett a Hosszúsétatéri Óvoda Tóvárosi Tagóvodája. Az intézmény a jeles jubileumot egy héten át tartó programsorozattal ünnepli, melynek megnyitóját hétfőn délelőtt tartották. A város nevében dr. Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila alpolgármester vett részt az ünnepségen, és köszöntötte a nagymúltú intézményt, melynek felújítására nyáron 55 millió forintot fordított az Önkormányzat.
2023.10.02. 14:14 |
Ötvenéves fennállását ünnepli a Hosszúsétatéri Óvoda Tóvárosi Tagóvodája

A jubileumi rendezvényhét hétfői ünnepélyes megnyitóján a Tóvárosi Tagóvoda korábbi és jelenlegi vezetői, alkalmazotti közösségének munkatársai, a székesfehérvári óvodák intézményvezetői, a tóvárosi oktatási–nevelési komplexum vezetői, valamint a partnerintézmények munkatársai vettek részt.

A Pillangó csoportba járó gyerekek zenés, táncos, verses műsora után dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a jubiláló intézményt, és emlékezett vissza az elmúlt évtizedekre. Mint fogalmazott: az előző városvezetők komoly feladatot kaptak azzal, hogy az egykor 60 ezer lakosú város viszonylag hamar, körülbelül két évtized alatt 120 ezer fősre nőtt. Rengeteg lakás épült, és meg kellett oldani a városlakók kiszolgálását. Sok esetben az oktatási-nevelési intézmények előbb épültek meg a lakásoknál, és elkezdték fogadni a gyerekeket, óriási segítséget nyújtva ezzel az idetelepült, vagy a más településről bejáró családoknak.

„Az intézményeink napjainkban is olyan alapvető szolgáltatásokat nyújtanak, melyek nélkül a város egyszerűen működésképtelenné válna. Ezért is érdemes megállnunk egy 50 éves születésnapon és köszönetet mondani mindazoknak, akik egykor itt dolgoztak, illetve ma itt dolgoznak, ebben az intézményben. Kiemelkedően fontos, nehéz és felelősségteljes munkát végeznek. Szülőként reggelente a legféltettebb kincseinket, a gyermekeinket hagyjuk itt, és tudjuk, hogy jó helyen lesznek!" – emelte ki a polgármester.

Dr. Cser-Palkovics András arról is tájékoztatást adott, hogy Székesfehérvár Önkormányzata idén 55 millió forintot fordított a Tóvárosi Tagóvoda felújítására. Megújult többek között a személyzeti öltöző és a vizesblokk, továbbá felújították és átalakították a konyhát és annak kiszolgálóhelyiségeit. Szintén megújult a mosdó, a terasz burkolata, az udvari lépcső és a gazdasági bejárati ajtó is.

Székesfehérvár polgármestere Mészáros Attila alpolgármesterrel közösen egy emléklapot nyújtott át a jubileum tiszteletére.

Ugyancsak köszöntötte a résztvevőket Tóth Ildikó, a Hosszúsétatéri Óvoda igazgatója, aki a Tóvárosi Tagóvoda indulásáról, múltjáról és jelenlegi működéséről beszélt. Mint mondta, az intézményt a Széchenyi utcai óvoda jogutódjaként 1973. november 7-én adták át, majd decemberben vált teljesen fogadóképessé, és látta el hat csoportban az első 242 gyermeket. Az óvoda a Tóvárosi lakónegyed – korábban Münnich Ferenc lakótelep – építésével párhuzamosan készült el. Egyre több család költözött az új panellakásokba, melyek nagyon népszerűek voltak. A rendszerváltást követően az óvoda és a lakótelep neve is Tóvárosi lett.„Napjainkban és a jövőben is megőrizzük a szeretetteljes óvodai légkört, ahol a gyermek érték, ahova jó bemenni gyermekként, szülőként, dolgozóként, vendégként, ahol érték a nemzeti tradíció, a családi hagyományok ápolása, ahol színvonalas szakmai munka folyik, mellyel a partnercégek is elégedettek.” – fogalmazott Tóth Ildikó óvodaigazgató, hangsúlyozva hogy intézményük folyamatosan fejlődik, egyre korszerűbbé válik. Az óvoda nagyon sok támogatásban részesül az Önkormányzat és a szülők részéről is.

Nagy Tamásné Lujzi néni volt óvodavezető a kezdetektől munkatársa volt a Tóvárosi Tagóvodának, és 39 évet töltött az intézményben. Felszólalásában köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik az elmúlt évtizedek alatt segítették az óvoda munkáját. Mint fogalmazott, büszke arra, hogy nagyon sok okos, értelmes gyermeket neveltek itt, akik felnőttként ma is Székesfehérvárt szolgálják. Nagy Tamásné mellett Timár Jánosné és Farkas Rudolfné volt óvodavezetőket is virágcsokorral köszöntötték az ünnepségen. 

A jubileumi hét hétfőn délután a Tóvárosi Tagóvoda jelenlegi munkatársainak közös ünnepségével folytatódik. A következő napokban koncertet ad a Kákics és a Pitypang zenekar, lesz Edu-show, családi sportnap és szülinapi tortázás.