Öttusa - kedden már úszással kezdett a műtéten átesett Kovács Sarolta

Tizenkét nappal a porcműtéte után kiszedték a varratokat az öttusázó Kovács Sarolta térdéből, így a 2016-os év egyéni világbajnoka kedd reggeli úszással megkezdhette a fokozatos felkészülést a tokiói olimpiára.
2021.04.13. 08:23 |

"A Sportkórházban megdicsértek, mert szép a seb, és a lábam is javult, látszik rajta, hogy nem hanyagoltam el a gyógytornát" - újságolta az MTI-nek Kovács Sarolta, majd hozzáfűzte, hogy a varratszedés után még a kórházban teljesített újabb egy óra gyógytornát.

"A napi egy-egy óra délelőtti és délutáni gyógytornát továbbra is végeznem kell itthon, mert erősíteni kell a lábamat, de nagyon örülök annak, hogy kedden reggel már lemehetek az uszodába. Gyakorlatilag két hét kiesett az életemből, eddig csak tornáztam és lépcsőztem, de mostantól fokozatosan újrakezdhetem az öttusát. Az úszás mellett a lövészetet, majd a lovaglást, a legvégén pedig a futást" - tekintett előre. Mint mondta, a "tempó", vagyis az, hogy melyik tusát mikor kezdheti el, a gyógytornásszal történő konzultáció, illetve személyes találkozás alapján dől el.
"Futnom egyelőre nem szabad, hogy óvjuk a lábamat az ütődéstől, de ha jó ütemben halad a javulás, előbb-utóbb az is sorra kerülhet" - mondta bizakodva a székesfehérvári versenyző, aki a hazai női öttusázók közül egyelőre egyedüliként rendelkezik tokiói kvótával.

Kovács Sarolta a március végi, budapesti világkupán még elindult, térfájdalmakkal 22. lett, pár nappal később viszont kiderült, hogy műteni kell.

Sport

 1. Gyász: elhunyt Nagy Gábor, az Alba Regia SC korábbi elnöke

  Életének 73. évében elhunyt Nagy Gábor, aki játékosként, edzőként, majd a klub legdicsőbb korszakát vezető elnökként is szolgálta az Alba Regia SC-t. A kosarasok aranykorszakának emblematikus vezetője volt, irányítása alatt lett a magyar kosárlabda meghatározó és egyik legeredményesebb csapata az Albacomp.

  2021.07.31.
 2. Székesfehérvár belvárosában rendezik a Szenior Tájfutó Világbajnokság rövidtávú fináléját

  2021 augusztus 7-től tájfutókkal telik meg Székesfehérvár, a Velencei-hegység és a Vértes környéke. A Világ 37 országából érkező mintegy 1500 nevező egy héten át fog versenyezni 3 különböző versenyszámban. Magyarországról 348 versenyző nevezett a versenyre.

  2021.07.29.
 3. Szombaton Csákváron rendezik meg az Alba Teqball Kupát

  A Magyar Szabadidősport Szövetséggel együttműködve, a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség és az Alba Teqball Sportegyesület szervezésében július 31-én szombaton 9 órától kerül sor Csákváron, a Tersztyánszky Ödön Sportközpont sportcsarnokában az Alba Teqball Kupára. 

  2021.07.29.
 4. Szeptember 12-én rajtol a Cerbona Fehérvár Futófesztivál

  47 nap múlva rajtol Fehérvár legjobb és legedzettebb futóit felvonultató Cerbona Fehérvár Futófesztivál, ahol 7 és 14 kilométeren, félmaratoni távon és váltóban várják a nevezéseket. A nagy hagyományú, szeptember 12-én, vasárnap megrendezésre kerülő versenyen jótékonysági futamot is tartanak.

  2021.07.28.
Nyitott tornatermek

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak