Öt góllal nyert, szinte továbbjutónak tekinthető a MOL Fehérvár

Az Európa-konferencialiga selejtezőjének harmadik körében a moldovai Petrocub Hincesti ellen lépett pályára itthon a MOL Fehérvár. Már szünetben hárommal vezetett a Vidi, végül 5-0-ra nyert és alighanem el is döntötte a továbbjutást.
2022.08.04. 23:27 |

Nehezen indult be a támadójáték, sőt, a vendégek kapufájánál még szerencséje is volt a Vidinek. De aztán az első félidőben a 20., majd a 23. percben is fehérvári gólnak örülhettek a szurkolók, előbb Dárdai lőtt be egy lecsorgó labdát, majd Kodro értékesítette a saját maga által kiharcolt 11-est. Szünet előtt még Stopira is betalált, szöglet utáni fejessel növelte háromgólosra az előnyt.

A második félidőben még nagyobb fölényben volt a Vidi, szinte csak a Petrocub térfelén zajlott a játék. A tudáskülönbség Petrjak közeli találatában, majd a végén Zivzivadze büntetőjében is újabb gólokkal mutatkozott meg, így a végén nagyon sima fehérvári győzelem született. Jövő csütörtökön lesz a visszavágó, de alighanem már a Köln elleni play-off csatára készülhet a EKL-ben a MOL Fehérvár.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS
Mol Fehérvár FC–Petrocub Hincesti (moldovai) 5–0 (3–0)

FEHÉRVÁR: Kovács D. – Fiola, Stopira, Sabanov – Nego (Kojnok, 82.), Pinto (Makarenko, 62.), Bumba (Pokorny, 70.), Hangya, Dárdai P. (Bamgboye, a szünetben), Petrjak – Kodro (Zivzivadze, a szünetben). Vezetőedző: Michael Boris

Gólszerző: Dárdai P. (20.), Kodro (23. – 11-esből), Stopira (35.), Petrjak (66.), Zivzivadze (88. – 11-esből)

Aranybulla emlékév 2022.

Nyitott tornatermek

Nyitott tornatermek

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak