Őszi hangolódás - Bakonykútiban gyűjthetünk bogyókat és gyógynövényeket

Őszi hangolódásra vár mindenkit a következő Herbarius túra vasárnap: Bakonykútiban érik a galagonya és a csipkebogyó, de még teának való gyógynövényeket is lehet gyűjteni Lencsés Rita szakérő vezetésével.
2020.09.17. 08:01 |

Bakonykútiba indul a következő Herbarius program vasárnap: „Gyönyörű őszünk van! Kezd színesedni a világ, a galagonya, csipkebogyó piros termései már messziről felhívják magukra a figyelmünket.

A túránk során tovább gyűjtjük a terméseket, és a még aktuális gyógynövényeket. Lesz csalán, gyermekláncfű, zsálya, menta, aranyvessző.” – ezzel hívja a természetbe az érdeklődőket Lencsés Rita gyógynövényszakértő. A bogyókhoz bekészített gyűjtőedény mellett kosárkával, papírzacskóval, vágóeszközzel érdemes készülni.

A találkozó 9.15 órakor lesz a régi Kúti kocsmánál (most közösségi ház) a játszótér mellett. A megközelítés egyénileg történik, a szervezők a Székesfehérvárról 8.40 órakor induló buszjáratot javasolják. A részvételi díj 1300 forint, a tervezhetőség érdekében jelentkezni kell: a krizsany.anna@szikm.hu (70/338-6173) vagy a lencsesrita82@gmail.com (30/296-6480) elérhetőségek valamelyikén.

Fehérvári színes

 1. Bakancslista - Magyarország - az Európa Klubban mutatják be Kocsis Noémi könyvét

  A Bakancslista – Magyarország című könyvét mutatja be Kocsis Noémi újságíró, író szeptember 22-én, kedden 16 órától a Fő utca 3. szám alatti Európa Klubban. A szerző 777 helyet járt be, s ajánlja ezeket mindenkinek, aki rövidebb vagy hosszabb kirándulás során szeretné felfedezni hazánkat.

  2020.09.21.
 2. X. Mozinet Filmnapok - fesztiválsikerek, premier előtt a Barátság moziban

  A legnagyobb nemzetközi filmfesztiválok – Sundance, Velence, Berlin és Cannes – legjobb alkotásaiból állt össze a X. Mozinet Filmnapok programja. Az eseményt Budapesten és 14 további magyarországi városban rendezik meg október 22. és 25. között; Székesfehérváron a Barátság mozi ad otthont a rendezvénynek. A négy nap során vetített fesztiválsikerek hónapokkal a hivatalos hazai premier előtt láthatók.

  2020.09.21.
 3. Klasszik Lasszó: Az utolsó magyar táncdal - akadálymentesített koncert mindenkinek

  Rendhagyó, akadálymentesített koncertet szervez fogyatékossággal élőknek és ép embereknek a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány. A Klasszik Lasszó „Az utolsó magyar táncdal” estje szeptember 25-én, pénteken 19 órakor kezdődik a Placc étterem teraszán. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

  2020.09.21.
 4. Legyen a te maszkod a legmenőbb! - játékra hív a Székesfehérvári Diáktanács

  Online megmérettetést hirdetett a Diáktanács: a székesfehérvári fiataloknak nincs más dolguk, mint megtervezni a legmenőbb szájmaszkot. A versenyre október 2-ig e-mailben lehet nevezni.

  2020.09.20.
 1. Égbolttúra minden pénteken a Terkán Lajos Csillagvizsgálóban

  A Jupitert és a Szaturnuszt figyelhetik meg a Terkán Lajos Bemutató Csillagvizsgálóban az őszi bemutatóidőszak program keretében az érdeklődők. A november végéig tartó időszakban - ha derült lesz az égbolt – látható lesz még a Hold és a Mars is. Most pénteken este nyolctól várnak minden érdeklődőt.

  2020.09.18.
 2. A vásár marad, a vegán workshop elmarad szombaton

  Elmarad a Székesfehérvári Család és KarrierPONT által szeptember 19-re, szombatra meghirdetett „Karrierem vegánként” című szakmai programja. A szombat így sem marad program nélkül, a szokásos helyi termelők vására ugyanúgy megrendezésre kerül ezen a hétvégén is a Fehérvári Civil Központ előtti téren.

  2020.09.18.
 3. Megszépült a Mária-szobor környéke Máriavölgyben

  A vasárnapi Mária-napi zarándoklatra készülve az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület Öreghegyi Klubjának szorgos tagjai tették rendbe a Mária-szobor környékét ma délelőtt. A nyugdíjas szervezet rendszeresen vállal környezetszépítő akciókat, így évente kétszer a Bory teret, a Mária-szobor és a Donát-kápolna környékét megtisztítják az eldobált szeméttől, összegyűjtik a gallyakat, hogy tiszta és rendezett legyenek a turisták és a székesfehérváriak által egyaránt kedvelt kirándulóhelyek.

  2020.09.17.
 4. Vegán termelők és vállalkozók vására, munkaerőpiaci tanácsadás és gyermekprogramok szombaton

  Vegán termelők és vállalkozók vására, munkaerőpiaci tanácsadás és gyermekprogramok várják szeptember 19-én, szombaton 10-18 óráig az érdeklődőket a Székesfehérvári Család és KarriePONT egész napos rendezvényén a Fehérvári Civil Központban és a ház előtti téren.

  2020.09.17.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4