Évadnyitó táncház Pesovár Ferenc emlékműsorral szombaton

Szeptember 19-én, szombaton 17 órától újra lesz táncházi mulatság a Malom utcában, az Alba Regia Táncegyesület szervezésében. Programok: kézműves foglalkozás, őszi képeslap készítése parafa dugó nyomdával Pintérné Markovich Marcella irányításával. 18 órától népi gyermekjátszó Kneifelné Laczkó Kriszta vezetésével, 19.15-től moldvai táncház a HB zenekarral.
2020.09.16. 11:43 |

A szeptember 19-i, szombati program 17 órakor kézműves foglalkozással kezdődik, melynek keretében őszi képeslapot készíthetnek a gyerekek parafadugó nyomdával, Pintérné Markovich Marcella irányításával.

18 órától a közeledő Szent Mihály-napot idézik meg a népi gyermekjátszóban, Kneifelné Laczkó Kriszta vezetésével. 19 órától jön a népszerű moldvai táncház a HB zenekarral, majd 20.00 órától külön műsorblokkal emlékeznek Pesovár Ferenc néprajz-, néptánc- és népzenekutatóra születésének 90. évfordulója tiszteletére.

20.30 órától táncos mulatság zárja a napot, illetve a program egész ideje alatt megtekinthető a „Most jöttem Gyuláról…” című új fotókiállítás is. A muzsikát hagyományosan a Galiba zenekar biztosítja, a belépő 500 forint.

A Táncházban is bevezettek bizonyos járványügyi óvitézkedéseket, melyek minden rendezvénynél érvényesek. Belépéskor hőszkennerrel ellenőrzik a látogatók testhőmérsékletét, és mindenkitől szóbeli nyilatkozatot kérnek az egészségi állapotáról. A későbbi, esetleg szükségesnek mutatkozó kontaktkutatás elősegítésére regisztrációs listát vezetnek a bejáratnál.

A rendezvényeknél mindenképpen betartják a létszámkorlátozást, és biztosítanak kézfertőtlenítőt is.

További részletek olvashatóak a Táncház honlapján.

Fehérvári színes

 1. Szent Jupát 35 - ezen a napon indult világ körüli útjára Fa Nándor és Gál József

  A Szent Jupát, kiállítva a Skála áruház előtti téren; tengerparti fotók a világ körüli útra induló hajóról és a két bátor fehérvári hajósról, Fa Nándorról és Gál Józsefről; folyamatos közvetítés a Városi Televízióban: térképen követhettük a küldetést, egy álom megvalósulását. 35 esztendeje futott ki a vitorlás Opatijából, és közel két esztendő elteltével tért haza, fedélzetén a két hős hajóssal. 

  2020.09.26.
 2. A Jancsárkert törzsárusait is díjazták szombaton a Fehérvári Családi Életmód Hétvégén

  Szombaton egészségügyi szűrővizsgálatokkal, civil szervezetek bemutatkozójával, kézműves foglalkozásokkal, valamint termelői és biopiaccal folytatódott a Jancsárkertben az a családi hétvége, amelynek középpontjában az egészségtudatos és környezetbarát életmód áll. A fesztiválon első alkalommal adták át a helyi termékeket, termelőket elismerő „Alba Portéka” címet a Jancsárkert törzsárusainak.

  2020.09.26.
 3. Ilyen a Mi iskolánk! - Nézze meg az iskolák bemutatkozó kisfilmjeit!

  A Székesfehérvári Diáktanács iskolákat bemutató programja ebben az évben a koronavírus-járvány miatt online folytatódik. Az „Ilyen a Mi iskolánk” című iskolai bemutatkozó kisfilmek már elérhetőek a program Facebook-oldalán.

  2020.09.25.
 4. Egészségtudatos és környezetbarát életmóddal ismerkedtek az iskolások a Jancsárkertben

  Az egészségtudatos és környezetbarát életmód áll a Jancsárkert által meghirdetett családi hétvége középpontjában. Pénteken „Állomásról állomásra” címmel interaktív ismeretbővítéssel folytatódtak a változatos programok; az eseményre meghívott kisiskolások és ovisok játékos foglalkoztató programokon vehettek részt.

  2020.09.25.
 1. Smink, rajzok, színezők - egyiptomi-indiai est lesz a Cafe Mandalában október 2-án

  Október 2-án, pénteken 17:45 órától egyiptomi-indiai est kezdődik a Cafe Mandalában, ahol lehetőség lesz élőben megtekinteni az ókori egyiptomi smink készítését és a Dilan. S.Fashion Illustration által készített sminkrajzokat. Emellett mandala színező programra és hennafestésre is várják a közönséget.

  2020.09.25.
 2. A dísznövények és kertészet jegyében zajlik a hétvége a Károlyi kastélyban

  Péntektől vasárnapig zajlik a 16. Európai Dísznövény és Kertművészeti Napok a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyparkban. Az idei kertművészeti napok kiemelt témája: a parkok, kertek és a biodiverzitás ismereteinek átadása.

  2020.09.25.
 3. Közelebb a természethez! - Gyerek Ökoklub indul a Sóstón

  Gyerek Ökoklubot indítanak a Sóstó Látogatóközpontban Kamarás Emesével. A kicsik és szüleik izgalmas, természetközeli foglalkozásokon vehetnek részt, megtudhatják többek között, hogy miről dalol az őszi erdő, készíthetnek mesebeli lámpást, madáretetőt és hozzá madármenüt, illetve ötleteket kapnak ahhoz is, hogyan díszítsék fel otthonukat karácsonyra a természet kincseivel. A részvételhez regisztrációt kérnek a szervezők.

  2020.09.25.
 4. Csodálatosan összenőtt az évelő növényekből ültetett sáv a Berényi úton

  A Berényi úton évelő virágokból álló intenzív zöld sávot telepített tavasszal a Városgondnokság, ami mostanra nagyon szépen összenőtt már, bár teljes pompájában igazán majd jövőre gyönyörködhetünk. A zöld sávot összesen nyolcféle, a városi klímát jól bíró évelő növényből tervezte a Városgondnokság kertészmérnöke Homoki László.

  2020.09.24.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4