Ősszel is folytatódnak az útfelújítások Székesfehérváron

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően újabb három területen kezdődnek útfelújítások Székesfehérváron. Szeptember 1-jén tartották a munkaterület-átadásokat, a Sárkeresztúri úton, a Balatoni úton és a Feketehegyen összesen közel három kilométer hosszban zajlik majd a kivitelezés, amellyel október végére végeznek majd. A környékbeliek és a közlekedők türelmét kérik a munkálatok idejére. 
2017.09.01. 13:14 |

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata a „Gazdaságfejlesztést és munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés” megnevezésű TOP 6.1.5-15 kódszámú pályázati felhívásra nyújtott be támogatási kérelmet a Kisléptékű közlekedési célú fejlesztés a munkaerő mobilitás és a gazdaságfejlesztés érdekében.


A beruházások három területen, 327,058 millió forint uniós támogatásból valósulnak meg. A megújuló útszakaszokon a munkába járás és a forgalom gördülékenyebbé válik, ami pozitívan befolyásolja a helyi vállalkozások gazdasági környezetét, munkahelymegtartó erejét. A fejlesztés keretében helyi, önkormányzati tulajdonú, gazdasági övezetet feltáró, gazdasági területek felé vezető utak fejlesztése valósul meg az alábbi három helyszínen:

A Szárcsa utca 27. számtól a Sárkeresztúri út 61. számig kerül felújításra az út, a Sárkeresztúri út útcsatlakozásával együtt 1100 méter hosszan. A szakaszon a kopóréteg felújítása és a hozzá kapcsolódó padka rendezése valósul meg, egyes szakaszokon pályaszerkezet cserével.

A projekt keretében valósul meg az út mentén haladó járda akadálymentesítése, a csapadékvíz-elvezetés felújítása, bizonyos forgalomtechnikai tevékenységek, az autóbuszöböl, autóbusz megálló felújítása is.

A Balatoni út az Úrhidai úti körforgalomtól az elkerülő út (7-8 sz. főutak) csomópontjáig 760 méter hosszan újul meg. Az érintett szakaszon megtörténik a kopóréteg felújítása és a hozzá tartozó padka rendezése.

Útfelújítás lesz Feketehegyen a Kőrösi utca és a Farkasvermi út egy szakaszán, a Sajó utcai csomóponttól a Pityer utcai csomópontig, 1170 méter hosszan. A szakaszon a járda akadálymentesítése, kopóréteg felújítása, egyes szakaszokon pedig a teljes pályaszerkezet cseréje és a vízelvezetés javítása valósul meg.

A pénteki munkaterület-átadáson Mészáros Attila alpolgármester is részt vett. Mint kiemelte, három nagy forgalmú útszakasz felújítása kezdődik a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, összesen három kilométer hosszan javítják az érintett szakaszokat, illetve szükség esetén teljesen kicserélik a pályaszerkezetet, hiszen fontos, hogy a fokozott igénybevétel miatt a burkolat rendben legyen. „A Szárcsa utca és a Sárkeresztúri út tekintetében több program is egyidejűleg zajlik: folyamatban van a Sóstó Természetvédelmi Terület rehabilitációja, ennek kapcsán a vízutánpótlás megoldásának egyik módja a Basa árok vízrendezése és a víz folyási irányának megfordítása. Ezen kívül a Basa árok feletti hidat is elbontják, majd újjáépítik, valamint az épülő Vadmadárkórház és közösségi épület szennyvízelvezetése érdekében egy csövet vezetnek keresztül a területen. Az útfelújítás által érintett három helyszínen összehangolják a munkálatokat, lehetőség szerint csak félpályás lezárások lesznek, azonban a híd elbontása miatt itt komolyabb forgalomkorlátozásra lesz szükség. A Sárkeresztúri út felújításával október 31-ig kell végeznie a kivitelezőnek, éppen ezért kérték a vízutánpótlást végző céget, hogy a híd bontása is ebben az időszakban, összehangoltan történjen meg. A körülbelül két hétig tartó munkálatok ideje alatt teljesen lezárják a Szárcsa utca – Sárkeresztúri út érintett szakaszát, amint a pontos időpont eldől, erről külön is tájékoztatást adunk. A közlekedők számára az Akácfa utca – Sárkeresztúri út, vagy az Akácfa utca – Börgöndi út vonalán biztosítják majd a terelőútvonalat.” – mondta el Mészáros Attila alpolgármester.

Székesfehérvár Önkormányzata és a kivitelezési munkák elvégzésével megbízott vállalkozások a területen lakók megértését kéri az építéssel járó kellemetlenségért.

Információk a projektről:

Kedvezményezett: Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata
Projekt címe: „Kisléptékű közlekedési célú fejlesztés a munkaerő mobilitás és a gazdaságfejlesztés érdekében”
Projekt azonosítószáma: TOP-6.1.5-15-SF1-2016-00004
Projekt tervezett, elszámolható összköltsége: 327 058 000 Ft
Projekt befejezésének tervezett dátuma: 2017.12.31.
Támogatás mértéke: 100 %

Városfejlesztés

 1. A belső tér és a színpad is megújul a Felsővárosi Közösségi Házban

  A Felsővárosi Közösségi Ház felújítási munkálatai október végén kezdődtek el és a tervek szerint december 15-re el is készül a rekonstrukció. Több, mint 13 millió forintból újul meg a teljes belső tér: szigetelik a falakat, elbontják a régi faltakarásokat, kifestik a helyiségeket és újraparkettázzák a színpadot.

  2017.11.17.
 2. Jövő héten aszfaltoznak a Ligetsoron, végső kopóréteget kap a Távírda utca a Fal közig

  Folyamatosan zajlanak az útfelújítások Székesfehérváron: a jövő héten a Ligetsoron aszfaltréteg kerül a Mészöly Géza utca és a Hotel közötti útszakaszra, befejezéséhez közeledik az iskola előtti parkoló építése; a Távírda utcában a Budai út – Fal köz közötti szakaszon beépítik az útburkolat végső aszfalt kopórétegét, és elkészül a térköves járda; valamint teljesen elkészülnek a járdák a Pozsonyi úton. 

  2017.11.16.
 3. Kondipark épül a Rác bányában - ha az idő engedi, még idén elkészül

  A szerdai munkaterület átadás után hamarosan elkezdődik egy sportpark kialakítása az Apatini utca és Rácbánya közötti területen. A 90 négyzetméteres, részben fedett kondipark teljes egészében pályázati forrásból, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Nemzeti Szabadidős - Egészség Sportpark Program keretében épül.

  2017.11.08.
 4. 17 fát és 932 cserjét, bokrot ültettek az új Lövölde úti parkoló mellett

  A Lövölde út 2-10 mögött nemrégiben elkészült 44 parkolóhely mellett összesen 17 nagyobb körméretű gömbjuhart és majd ezer tő cserjét ültetett a Városgondnokság a héten. A parkolók közötti terelőszigetekre pedig vadvirágos magkeveréket ültetnek majd tavasszal, amivel a járművek közötti veszélyes fűnyírást is szeretnénk elkerülni.

  2017.11.08.
 1. Megújult orvosi rendelő, felújított utak és épülő közösségi tér Feketehegyen

  Nyilvános bejárást tartottak hétfőn Feketehegy-Szárazréten, amelynek során a résztvevők megtekintették a felújított orvosi rendelőt, a megújult Farkasvermi és Kőrösi utakat, végül megnézték a Kultúrudvar kiszolgáló egységeinek fejlesztéseit. A bejáráson Székesfehérvár polgármestere, egészségügyi tanácsnoka és a körzet önkormányzati képviselője is részt vett.

  2017.10.30.
 2. Kondiparkot avattak a Tóvárosi Általános Iskola udvarán pénteken

  Új kondicionáló parkot avattak a testnevelés tagozatos Tóvárosi Általános Iskola udvarán, pénteken. Az elkészült park a minden napos testnevelés órákat és az intézményben zajló sportköri foglalkozásokat, edzéseket is kiszolgálja majd. A létesítmény építését a Magyar Olimpiai Bizottság és Székesfehérvár Önkormányzata is támogatta.

  2017.10.27.
 3. Korszerűsítik a kórház eszközparkját – gyorsabb gyógyulás új műtéti technikával

  Önkormányzati támogatással vásárolt laparoszkópiás tornyot a Szent György Kórház Szülészeti-Nőgyógyászati Osztálya, így ezentúl korszerűbb eszközzel érhető el a kórházban az a fajta endoszkópos műtéti technika,  amely a hasüreg operációját is lehetővé teszi a has felnyitása nélkül. Ezzel hamarabb gyógyulnak a betegek és kevesebb időt kell a kórházban tölteniük. A város idén 75 millió forinttal támogatta a kórház működését és jövőre is hasonló összeggel támogatja majd a gyógyító munkát.

  2017.10.25.
 4. Komplex felújítás a Napsugár Óvodában – 60 millió forintból újult meg az intézmény

  Nyílászáró cserével, a villamoshálózat megújításával és a tető felújításával, több mint 60 millió forintból újult meg a Napsugár Óvoda. A felújítás során az óvoda összes nyílászáróját korszerű műanyag szerkezetekre cserélték, az elavult vezeték hálózatot korszerűsítették és a teljes tetőfelületen, mintegy 1100 négyzetméteren korszerű PVC anyagú vízszigetelést helyeztek el.

  2017.10.24.

seuso kiállítás

Eseménynaptár

2017. November
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek