Ősszel is folytatódnak az útfelújítások Székesfehérváron

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően újabb három területen kezdődnek útfelújítások Székesfehérváron. Szeptember 1-jén tartották a munkaterület-átadásokat, a Sárkeresztúri úton, a Balatoni úton és a Feketehegyen összesen közel három kilométer hosszban zajlik majd a kivitelezés, amellyel október végére végeznek majd. A környékbeliek és a közlekedők türelmét kérik a munkálatok idejére. 
2017.09.01. 13:14 |

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata a „Gazdaságfejlesztést és munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés” megnevezésű TOP 6.1.5-15 kódszámú pályázati felhívásra nyújtott be támogatási kérelmet a Kisléptékű közlekedési célú fejlesztés a munkaerő mobilitás és a gazdaságfejlesztés érdekében.


A beruházások három területen, 327,058 millió forint uniós támogatásból valósulnak meg. A megújuló útszakaszokon a munkába járás és a forgalom gördülékenyebbé válik, ami pozitívan befolyásolja a helyi vállalkozások gazdasági környezetét, munkahelymegtartó erejét. A fejlesztés keretében helyi, önkormányzati tulajdonú, gazdasági övezetet feltáró, gazdasági területek felé vezető utak fejlesztése valósul meg az alábbi három helyszínen:

A Szárcsa utca 27. számtól a Sárkeresztúri út 61. számig kerül felújításra az út, a Sárkeresztúri út útcsatlakozásával együtt 1100 méter hosszan. A szakaszon a kopóréteg felújítása és a hozzá kapcsolódó padka rendezése valósul meg, egyes szakaszokon pályaszerkezet cserével.

A projekt keretében valósul meg az út mentén haladó járda akadálymentesítése, a csapadékvíz-elvezetés felújítása, bizonyos forgalomtechnikai tevékenységek, az autóbuszöböl, autóbusz megálló felújítása is.

A Balatoni út az Úrhidai úti körforgalomtól az elkerülő út (7-8 sz. főutak) csomópontjáig 760 méter hosszan újul meg. Az érintett szakaszon megtörténik a kopóréteg felújítása és a hozzá tartozó padka rendezése.

Útfelújítás lesz Feketehegyen a Kőrösi utca és a Farkasvermi út egy szakaszán, a Sajó utcai csomóponttól a Pityer utcai csomópontig, 1170 méter hosszan. A szakaszon a járda akadálymentesítése, kopóréteg felújítása, egyes szakaszokon pedig a teljes pályaszerkezet cseréje és a vízelvezetés javítása valósul meg.

A pénteki munkaterület-átadáson Mészáros Attila alpolgármester is részt vett. Mint kiemelte, három nagy forgalmú útszakasz felújítása kezdődik a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, összesen három kilométer hosszan javítják az érintett szakaszokat, illetve szükség esetén teljesen kicserélik a pályaszerkezetet, hiszen fontos, hogy a fokozott igénybevétel miatt a burkolat rendben legyen. „A Szárcsa utca és a Sárkeresztúri út tekintetében több program is egyidejűleg zajlik: folyamatban van a Sóstó Természetvédelmi Terület rehabilitációja, ennek kapcsán a vízutánpótlás megoldásának egyik módja a Basa árok vízrendezése és a víz folyási irányának megfordítása. Ezen kívül a Basa árok feletti hidat is elbontják, majd újjáépítik, valamint az épülő Vadmadárkórház és közösségi épület szennyvízelvezetése érdekében egy csövet vezetnek keresztül a területen. Az útfelújítás által érintett három helyszínen összehangolják a munkálatokat, lehetőség szerint csak félpályás lezárások lesznek, azonban a híd elbontása miatt itt komolyabb forgalomkorlátozásra lesz szükség. A Sárkeresztúri út felújításával október 31-ig kell végeznie a kivitelezőnek, éppen ezért kérték a vízutánpótlást végző céget, hogy a híd bontása is ebben az időszakban, összehangoltan történjen meg. A körülbelül két hétig tartó munkálatok ideje alatt teljesen lezárják a Szárcsa utca – Sárkeresztúri út érintett szakaszát, amint a pontos időpont eldől, erről külön is tájékoztatást adunk. A közlekedők számára az Akácfa utca – Sárkeresztúri út, vagy az Akácfa utca – Börgöndi út vonalán biztosítják majd a terelőútvonalat.” – mondta el Mészáros Attila alpolgármester.

Székesfehérvár Önkormányzata és a kivitelezési munkák elvégzésével megbízott vállalkozások a területen lakók megértését kéri az építéssel járó kellemetlenségért.

Információk a projektről:

Kedvezményezett: Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata
Projekt címe: „Kisléptékű közlekedési célú fejlesztés a munkaerő mobilitás és a gazdaságfejlesztés érdekében”
Projekt azonosítószáma: TOP-6.1.5-15-SF1-2016-00004
Projekt tervezett, elszámolható összköltsége: 327 058 000 Ft
Projekt befejezésének tervezett dátuma: 2017.12.31.
Támogatás mértéke: 100 %

Városfejlesztés

 1. Munkaterület átadások városszerte - kezdődik a III. Béla király tér felújítása is

  Újabb hat helyen kezdődnek út és járdafelújítások Székesfehérváron. A III. Béla király téren a burkolat felújítása mellett parkolóépítés is kezdődik, a Széchenyi utca 33-51 között a járda felújítása két héten belül elkezdődik akárcsak a Géza utca burkolat felújítása a Karinthy tér és a Kadocsa utca között. A Rozsnyói és a Szabadkai utcákban az útépítés mellett a vízvezetékeket is cserélik a házi bekötésekkel együtt.

  2018.05.24.
 2. Elkészültek az új járdák az Orgona és a Hajnal utcában is

  Három Oncsa telepi utcában újulnak meg a járdák, melyből a Hajnal és az Orgona utcákban elkészült a beruházás, az Agyag utcában még tart a munka. A beruházások összesen több mint másfél kilométeres járdaszakaszt érintenek 2100 négyzetméteren. 

  2018.05.23.
 3. Hamarosan kezdődik a kis Pozsonyi és a Dobsinai utca felújítása

  A Pozsonyi út felső szakaszának (kis Pozsonyinak) és a Dobsinai utcának a felújításáról tartottak lakossági fórumot kedden kora este a Kossuth Lajos Általános Iskolában. A Bajmóci utca mellett, idén a Pozsonyi út Pöstyéni és Nagyszombati utca közötti szakaszának a teljes felújítása és a Dobsinai utca két ágának, köztük a Kriványi utca és a Pozsonyi út közötti szakasznak a felújítása is megtörténik - mondta Östör Annamária az Öreghegy önkormányzati képviselője.

  2018.05.22.
 4. Szökőkút, több fa és nagy virágágyások is lesznek az új Jávor Ottó téri parkban

  Kezdődik a parképítési munka a Jávor Ottó téren, ahol a fákkal együtt összesen 6000 tő növényt ültetnek el. A tervek szerint a park megszépült, virágosabb környezetben és új burkolat kialakításával, sétányokkal, illetve egy új szökőkúttal várja a jövőben a fehérváriakat. Itt kap helyet a születések parkja, továbbá megújul a közvilágítás is. A munkálatokkal várhatóan szeptemberre végeznek.

  2018.05.16.
 1. Járdafelújítások az író utcákban - kezdődik a Géza utca felújítása is

  A Géza utcában a Zsolt utca (Papagáj telep) és a Gorkij utca között hamarosan befejeződik az új aszfaltos járda építése és a Pálóczi Horváth Ádám utcában is két-három hét múlva végeznek az új járda építésével. Mindkét utcában szegéllyel és új alépítménnyel készül a járda. 

  2018.05.14.
 2. A tanév végéig elkészül a homlokzat és tetőfelújítás a Hunyadiban

  Jelenleg nincs tető a hunyadisok feje fölött, felújítás zajlik ugyanis az intézményben. Az iskola tetőszerkezetét és a homlokzatot korszerűsítik a szakemberek. Az iskola homlokzata új külsőt, a tetőszerkezet pedig a régi azbeszt fedés helyett cserepet kap. A korszerűsítés várhatóan a tanév végéig elkészül.

  2018.05.10.
 3. Felállították a zászlórudat a megújuló Országzászló téren

  Egyre többet mutat magából a megújuló Országzászló tér. Az emlékmű 12 méter magas zászlórúdja is a helyére került már - olvasható a Városgondnokság Facebook oldalán. Az Országzászló emlékmű Máthé Krisztián szobrász és Láposi Gabriella illetve Bíró Csaba bronzművesek keze munkája lesz.

  2018.05.08.
 4. A Kígyó utca 9-12 előtt is elkészült a járda, út és parkolófelújítás

  Megtörtént a Kígyó utca 9-12 előtti út, járda és parkolófelújítás műszaki átadása. A munkával 16 nap alatt végzett a kivitelező. A ház előtt teljesen felújították a járdát, az utat és a parkolókat és ahol szükség volt rá, ott az útalapot illetve a szegélyeket is javították. A 85 méter hosszú szakasz teljes szélessége 11 méter, melyből 5 méternyi a parkoló, 6 az út szélessége.

  2018.05.07.

Hetedhét Játékfesztivál

Eseménynaptár

2018. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Egy százalék

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek