Ősszel is folytatódnak az útfelújítások Székesfehérváron

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően újabb három területen kezdődnek útfelújítások Székesfehérváron. Szeptember 1-jén tartották a munkaterület-átadásokat, a Sárkeresztúri úton, a Balatoni úton és a Feketehegyen összesen közel három kilométer hosszban zajlik majd a kivitelezés, amellyel október végére végeznek majd. A környékbeliek és a közlekedők türelmét kérik a munkálatok idejére. 
2017.09.01. 13:14 |

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata a „Gazdaságfejlesztést és munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés” megnevezésű TOP 6.1.5-15 kódszámú pályázati felhívásra nyújtott be támogatási kérelmet a Kisléptékű közlekedési célú fejlesztés a munkaerő mobilitás és a gazdaságfejlesztés érdekében.


A beruházások három területen, 327,058 millió forint uniós támogatásból valósulnak meg. A megújuló útszakaszokon a munkába járás és a forgalom gördülékenyebbé válik, ami pozitívan befolyásolja a helyi vállalkozások gazdasági környezetét, munkahelymegtartó erejét. A fejlesztés keretében helyi, önkormányzati tulajdonú, gazdasági övezetet feltáró, gazdasági területek felé vezető utak fejlesztése valósul meg az alábbi három helyszínen:

A Szárcsa utca 27. számtól a Sárkeresztúri út 61. számig kerül felújításra az út, a Sárkeresztúri út útcsatlakozásával együtt 1100 méter hosszan. A szakaszon a kopóréteg felújítása és a hozzá kapcsolódó padka rendezése valósul meg, egyes szakaszokon pályaszerkezet cserével.

A projekt keretében valósul meg az út mentén haladó járda akadálymentesítése, a csapadékvíz-elvezetés felújítása, bizonyos forgalomtechnikai tevékenységek, az autóbuszöböl, autóbusz megálló felújítása is.

A Balatoni út az Úrhidai úti körforgalomtól az elkerülő út (7-8 sz. főutak) csomópontjáig 760 méter hosszan újul meg. Az érintett szakaszon megtörténik a kopóréteg felújítása és a hozzá tartozó padka rendezése.

Útfelújítás lesz Feketehegyen a Kőrösi utca és a Farkasvermi út egy szakaszán, a Sajó utcai csomóponttól a Pityer utcai csomópontig, 1170 méter hosszan. A szakaszon a járda akadálymentesítése, kopóréteg felújítása, egyes szakaszokon pedig a teljes pályaszerkezet cseréje és a vízelvezetés javítása valósul meg.

A pénteki munkaterület-átadáson Mészáros Attila alpolgármester is részt vett. Mint kiemelte, három nagy forgalmú útszakasz felújítása kezdődik a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, összesen három kilométer hosszan javítják az érintett szakaszokat, illetve szükség esetén teljesen kicserélik a pályaszerkezetet, hiszen fontos, hogy a fokozott igénybevétel miatt a burkolat rendben legyen. „A Szárcsa utca és a Sárkeresztúri út tekintetében több program is egyidejűleg zajlik: folyamatban van a Sóstó Természetvédelmi Terület rehabilitációja, ennek kapcsán a vízutánpótlás megoldásának egyik módja a Basa árok vízrendezése és a víz folyási irányának megfordítása. Ezen kívül a Basa árok feletti hidat is elbontják, majd újjáépítik, valamint az épülő Vadmadárkórház és közösségi épület szennyvízelvezetése érdekében egy csövet vezetnek keresztül a területen. Az útfelújítás által érintett három helyszínen összehangolják a munkálatokat, lehetőség szerint csak félpályás lezárások lesznek, azonban a híd elbontása miatt itt komolyabb forgalomkorlátozásra lesz szükség. A Sárkeresztúri út felújításával október 31-ig kell végeznie a kivitelezőnek, éppen ezért kérték a vízutánpótlást végző céget, hogy a híd bontása is ebben az időszakban, összehangoltan történjen meg. A körülbelül két hétig tartó munkálatok ideje alatt teljesen lezárják a Szárcsa utca – Sárkeresztúri út érintett szakaszát, amint a pontos időpont eldől, erről külön is tájékoztatást adunk. A közlekedők számára az Akácfa utca – Sárkeresztúri út, vagy az Akácfa utca – Börgöndi út vonalán biztosítják majd a terelőútvonalat.” – mondta el Mészáros Attila alpolgármester.

Székesfehérvár Önkormányzata és a kivitelezési munkák elvégzésével megbízott vállalkozások a területen lakók megértését kéri az építéssel járó kellemetlenségért.

Információk a projektről:

Kedvezményezett: Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata
Projekt címe: „Kisléptékű közlekedési célú fejlesztés a munkaerő mobilitás és a gazdaságfejlesztés érdekében”
Projekt azonosítószáma: TOP-6.1.5-15-SF1-2016-00004
Projekt tervezett, elszámolható összköltsége: 327 058 000 Ft
Projekt befejezésének tervezett dátuma: 2017.12.31.
Támogatás mértéke: 100 %

Városfejlesztés

 1. Környezettudatos közlekedés - elektromos autókat szerzett be Fehérvár

  A város környezettudatos szemléletéhez igazodóan gazdaságos, zöld gépkocsik használata kezdődik meg a Polgármesteri Hivatal és intézményeinek napi működésében. Az E.ON E-flotta programja által biztosított gépkocsik használatával a városüzemeltetési feladatok hatékony ellátása mellett a környezetkímélő közlekedés terjedéséért és az elektromos autózás széles körű népszerűsítéséért is tesz a város. 

  2018.01.19.
 2. Gábor atya szentelte fel a Kisfaludi temető új ravatalozóját

  Kedden reggel szentelte fel Tornyai Gábor plébános a Kisfaludi temető új ravatalozóját. A városi beruházásban mintegy 25 millió forintból elkészült új ravatalozó építését nyáron kezdte el építeni a Városgondnokság. Az épület környéke szilárd térköves burkolatot kapott és kialakítottak egy illemhelyet is. A temetőben eddig nem volt fedett ravatalozó.

  2018.01.16.
 3. Már a kockaköveket rakja a kivitelező az Arany János utcában

  A Városház tér és a II. János Pál pápa tér közötti szakaszon hétfőn elkezdődött a kockakövek lerakása. Az Arany János utca felújításának utolsó üteme kezdődött meg a burkolat visszahelyezésével. 

  2018.01.15.
 4. Végig megújult a Salétrom utcai sétány és az intézmények előtti tér

  A Salétrom utcában mintegy 65 millió forintos önkormányzati beruházással újult meg a régi burkolat mintegy 6500 négyzetméternyi felületen és egységes sétány képét mutatja közösségi terekkel, és sok új paddal. A megújult utcában Fehérvár polgármestere és országgyűlési képviselője a kivitelezővel közösen tartott bejárást csütörtökön délután.

  2018.01.11.
 1. Jól haladnak az Országzászló tér felújításával

  Elkészült a kivitelező a közművezetékek cseréjével, szükség esetén felújításával és a térfigyelő kamerák alépítményeit is megépítették már az Országzászló téren. Az emlékmű művészi munkái is folynak: a bronzművesek és a kőszobrász is dolgozik. Az Országzászló emlékmű Máthé Krisztián szobrász és Láposi Gabriella illetve Bíró Csaba bronzművesek keze munkája lesz.

  2018.01.10.
 2. A közművekkel együtt újult meg 270 millió forintból a Távírda utca

  A Távirda utca teljes felújítása a vízi-közművek cseréjével indult, ami érintette a Távírda és Kégl György utca illetve a Budai út csomópontjait is. Az utcában minden ingatlan új gáz és szennyvíz bekötést is kapott. A burkolatépítésa végéhez közeledik, január 20. a felújítás befejezési határideje, de szombaton már színes programokkal és kedvezményekkel várják a fehérváriakat a boltok.

  2018.01.08.
 3. Még zajlik a Távírda utca felújítása – a közlekedők türelmét kérik

  A Távírda utcában víziközmű- és útfelújítási munkálatok zajlanak, az utca munkaterület. A csőbélelés során az út alatt futó gerincvezetékben megszorult egy technológiai munkálatokat végző robot, ezért a Budai úti csomópont előtt rá kellett bontani a szennyvíz-gerincvezetékre.

  2018.01.05.
 4. Ezek voltak 2017-ben a nagyobb útfelújítások Székesfehérváron

  2017-ben 34 utca burkolata újult meg Székesfehérváron, 15 helyen épültek szilárd burkolatú parkolók és 22 utcában épült új járda a Saára Gyula Útfelújítási Program keretén belül, mely 2018-ban is folytatódik. Ennek kezdő lépéseként a Közgyűlés 1.7 milliárd forintot biztosított decemberben a Városgondnokságnak ahhoz, hogy a jövő évben további utakat, járdákat, parkolókat újítson fel valamennyi városrészben.

  2017.12.27.

Eseménynaptár

2018. Január
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek