Összefogással újult meg a Kossuth Lajos Általános Iskola udvari játszótere

A Hungrana Kft. és két önkormányzati képviselő, Östör Annamária és Horváth Miklós Csaba támogatásával újult meg a Kossuth Lajos Általános Iskola udvari játszótere. Az új, mozgásfejlesztő ügyességi játszóeszközök beszerzése és telepítése mintegy 2 millió forintba került. Az új játékokat nagyon várták már a gyerekek, hiszen a korábbi, balesetveszélyes eszközöket már több mint öt éve elbontották, azóta csak homokozó és hinta volt az udvaron.
2017.10.10. 11:49 |
Összefogással újult meg a Kossuth Lajos Általános Iskola udvari játszótere , az új játszóeszközöket ünnepséggel avatták fel a jubileumát ünneplő intézményben. Reng Zoltán, a Hungrana Kft. ügyvezető-vezérigazgatója elmondta, hogy a cég a társadalmi felelősségvállalás jegyében elkötelezett Székesfehérvár és Fejér megye civil szervezeteinek, intézményeinek, játszótereinek, parkjainak, kórházainak támogatásában. Kiemelte, hogy az elkötelezettség megerősítésére idén tavasszal stratégiai megállapodást is kötött a Hungrana a Fejér Megyei Önkormányzattal. Reng Zoltán sok jókedvet kívánt az iskolásoknak a játszóeszközökhöz. Az avatáson részt vett Öreghegy két önkormányzati képviselője, Östör Annamária és Horváth Miklós Csaba is, akik képviselői keretük terhére támogatták az udvari játékok beszerzését. Östör Annamária, felidézte, hogy a korábbi játszótér balesetveszélyessé vált, így szükséges volt az elbontásuk. A képviselő örömét fejezte ki, hogy megújult az iskola udvara és most már biztonságos körülmények között játszhatnak a kossuthos diákok.  Horváth Miklós Csaba önkormányzati képviselő kiemelte, hogy nagy öröm részt venni egy játszótér avatásán, amit jókedvűen vesznek birtokba az öreghegyi gyerekek. Azt kívánta, hogy az iskola tanulói töltsék mozgással, sporttal, játékkal szabadidejüket.
Az előző játszóeszközt tavaly áprilisban vehették birtokba a gyerekek, a most elkészült új, mozgásfejlesztő ügyességi játszóeszköz beszerzésével pedig teljessé vált a játszótér felújítása. Farkasné Strasszer Márta iskolaigazgató elmondta, hogy az udvaron volt korábban is játszótér, amit  balesetveszély miatt elbontották. Az igazgató köszönetet mondott a Hungrana Kft-nek és a városrész önkormányzati képviselőinek, akiknek összefogásával megújulhatott az udvari játszótér. Elmondta, hogy a gyerekek nagyon várták már az új játékokat, hiszen a balesetveszélyes eszközöket már több mint öt éve elbontották, azóta csak homokozó és hinta volt az udvaron.

Városfejlesztés

 1. Újabb lépés a „Zöld város – Fehérvár tüdeje” programban

   Székesfehérváron a Modern Városok Program keretében valósul meg a „Zöld város – Fehérvár tüdeje” program, ami újabb állomásához érkezett: a Kormány 1,1 milliárd forinttal támogatja a fejlesztés megvalósulását az alsóvárosi réten, a Palotavárosi tavak mögött.

  2017.10.11.
 2. Több mint negyven új parkolóhely épült a Lövölde úton - parkosítással folytatják

  Negyvennégy új parkolóhelyet alakítottak ki a Lövölde úton, a 2-10. számú épületek közötti területen, amelynek műszaki átadását a szakhatóságok képviselőinek részvételével pénteken tartották a Lövölde út 2-10. szám közötti területen. A parkoló megépítése mellett felújították a kapcsolódó járdákat és a keresztülfutó utat is újraaszfaltozták. Az ősz folyamán a Városgondnokság rendezi a zöldfelületet, 17 fát ültetnek.

  2017.10.06.
 3. Jövő héten kezdődik és még idén elkészül a Pozsonyi út alsó szakaszának felújítása

  Jövőhéten kezdődik a Pozsonyi út felújítása a Berényi út és a Fiskális út közötti szakaszon. Szerdától, a munkálatok ideje alatt egyirányú lesz az utca a Berényi út felől egészen a Karinthy Frigyes utca - Pozsonyi út kereszteződéséig. A teljes felújítás december közepére fejeződik be, mely kerékpársávok, és kettő gyalogátkelőhely építését is tartalmazza.

  2017.10.06.
 4. Térköves járda épül a Lövölde úton, az Orosz temető mellett

  A Lövölde úton, a meglévő murvás sétány nyomvonalát szilárd burkolatúvá téve épül térköves járda, mintegy 447 négyzetméternyi területen. A másfél méter széles járda a Lövölde út Erzsébet úti csatlakozásától a Deák Ferenc utcai körforgalomig vezet, a kialakítása mintegy 10 millió forintba kerül majd. Molnár Tamás önkormányzati képviselő elmondta, hogy november 30-ig befejezik a munkát, így még a tél beállta előtt biztonságos járdán sétálhatnak a járókelők.

  2017.10.02.
 1. Bejárás Sóstón - új járdák, utak parkolók, természetvédelem és épülő stadion

  A Sóstó Természetvédelmi Terület rehabilitációs programja és a Sóstói Stadion rekonstrukciója esetében is fontos szempont a közúti elérhetőség fejlesztése, több útfelújítási és parkolóépítési ütem kapcsolódik a beruházásokhoz. Csütörtökön helyszínbejárás keretében nézték meg a résztvevők az elkészült területeket és a most folyó kivitelezési munkarészeket. Fontos szempont a város számára, hogy a két fejlesztés összekapcsolásával az egész városrész megújulhat.

  2017.09.28.
 2. Három fehérvári iskolát is érint a hatszázmilliós intézményfelújítás

  Három fehérvári iskolában kezdődik felújítás jövő tavasszal. A Székesfehérvári Tankerületi Központ mintegy 600 millió forintot fordíthat a Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnáziumra, ahol az épület és az udvar felújítása mellett kórus- és tánctermet is kialakítanak, a Munkácsyban Mihály Általános Iskolában a tornatermet és az udvart újítják fel, a Vasvári Pál Általános Iskolában pedig a tornaterem újul meg.

  2017.09.22.
 3. Folytatódik a Salétrom utcai sétány építése – az iskola előtti tér is megújul

  Még a héten elkezdődnek a munkálatok a Salétrom utcában, ahol 60 millió forintos beruházással újul meg a régi burkolat és a közvilágítás, mintegy 6500 négyzetméternyi felületen. A felújítást követően a teljes Salétrom utca egy egységes sétány képét nyújtja majd új pihenőpadokkal. 

  2017.09.19.
 4. Teljessé vált a haemodinamikai részleg fejlesztése a Szent György Kórházban

  Szívkatéterezésre és pacemaker beültetésre az úgynevezett haemodinamikai laborokban van lehetőség, amelyek már az ország több pontján működnek, így Székesfehérváron a Szent György Kórházban is, ahol évente 3000 vizsgálatot, beavatkozást hajtanak végre. A legújabb fejlesztésnek köszönhetően a Hotel épület IV. szintjén található haemodinamikai osztály fektető részleggel bővült, modern műszaki berendezésekkel és infrastruktúrával, így teljessé vált a tavaly megkezdett beruházás.

  2017.09.18.

seuso kiállítás

Év honlapja

Eseménynaptár

2017. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek