Összefogás és közös ünneplés - Adventi Civil Falu nyílt a civil központ előtt

Kisgyermekes családok, nézelődők sokasága gyűlt össze az Adventi Civil Faluban, amely szombaton délután nyílt meg a Fehérvári Civil Központ előtti téren. A hangulatos program keretében termelői és kézműves vásárral, gyerekek ünnepi műsoraival és színpadi produkciókkal várták az érdeklődőket. A programon részt vett dr. Cser-Palkovics András polgármester, illetve dr. Horváth Miklósné és Molnár Tamás önkormányzati képviselők.
2022.12.18. 07:34 |
Összefogás és közös ünneplés - Adventi Civil Falu nyílt a civil központ előtt

Az Adventi Civil Falut az Ökotudatos Fiatalokért Egyesület a #vegyélfejért kezdeményez keretében rendezte meg az utolsó adventi hétvégén, szombat délután.

A téren Fejér megyei kézművesek – többek között játékkészítők, ékszerkészítők keramikusok és textilművesek –, illetve élelmiszertermelők kínálták árucikkeiket. A színpadi produkciók során a Németh László Általános Iskolába, valamint a Rákóczi Úti, a Napsugár, az Árpád Úti és a Sarló utcai Óvodába járó gyerekek adtak ünnepi műsort, emellett volt bábelőadás és felléptek a Mits-fivérek is.

Molnár Tamás, a 4. számú választókörzet önkormányzati képviselője hangsúlyozta, a #vegyélfejért keretében megvalósult vásárt második alkalommal hozták el a térre. Mivel a Vízivárosi Advent hagyományos ünnepváró műsorai idén sajnos elmaradtak, így ennek a programnak a keretében biztosítottak lehetőséget a gyerekeknek a fellépésre. Fontosnak tartották, hogy advent idején tudjanak találkozni, beszélgetni a lakókkal. Emellett olyan kiskereskedőket hívtak kizárólag Fejér megyéből, akik saját maguk készítik a minőségi termékeiket, és díjmentes kitelepülést biztosítottak számukra.

Dr. Horváth Miklósné, a 3. számú választókörzet önkormányzati képviselője elmondta, a Vízivárosi Advent ugyan elmaradt, ám igyekeztek összefogni és lehetőséget biztosítani az intézményeknek a bemutatkozására. A gyerekek nagyon készültek, és szerettek volna a szülőknek, a családoknak örömet szerezni. A vásár kapcsán a városi gyerekek megismerték, hogy az asztalra kerülő termékek valójában honnan származnak és kik készítik azokat. A képviselő örömét kifejezve azt kívánta, hogy az adventi gyertyák fényei ragyogják be mindannyiunk szívét-lelkét. A programsorozat az esti órákban Jimmy és Nika koncertjével zárult.

Fehérvári színes

 1. Teljes a FEZEN idei programja

  A fesztivál szabadtéren az igazi, ezért a FEZEN idén visszatér a két kültéri nagyszínpados felálláshoz. Ahogy az elmúlt 27 évben, úgy idén is egy műfajilag sokszínű fesztivál várja a Székesfehérvárra érkezőket: Avantasia-tól a Scooterig, a Cradle Of Filth-től ATB-ig vagy éppen Beton.Hofitól Korda Györgyön és Balázs Klárin át a Tankcsapdáig idén is széles a merítés a FEZEN kínálatában.

  2024.07.21.
 2. Koronázók a Bregyó táborban

  A Fehérvár Enthroners játékosai népszerűsítették a Bregyóban táborozó gyerekekkel az amerikai focit pénteken délelőtt és jegyeket is osztottak a fiataloknak a szombati Milánó elleni hazai meccsre. A Napraforgó Városi Napközis Tábor a Bregyó közi Sportcentrumban, mintegy 160 gyermek részvételével zajlik hetente.

  2024.07.19.
 3. Újra találkoztak a barátok

  Újra találkoztak a Lehel utcai társasházak első lakói és családjaik. Szombaton az Aszalvölgyi parkban gyűltek össze az egykori lakók, és bebizonyosodott, hogy az idő és a távolság sem lazította az egykori szoros baráti kötelékeket.

  2024.07.19.
 4. Éjszakai Tigris

  Éjszakai társasjátékozásra hív minden érdeklődőt a Tigris és Eufrátesz Társasjáték Klub. A július 20-án 15 és 24 óra között zajló eseménynek a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Királykút Emlékháza ad otthont. A szombati eseményre minden érdeklődőt szeretettel várnak!

  2024.07.19.