Őrületes első harmad, Volán-vereség hazai pályán a Znojmótól

A Magyar Kupában aratott előző napi győzelem lendületével kezdett a Fehérvár AV19 a Znojmo ellen az EBEL pénteki játéknapján, de hiába vezetett öt perc után kettővel, a hét gólt (!) hozó első harmad végén már hátrányban volt. Ezt ugyan még egyszer ledolgozta, de végül nem sikerült pontot szerezni, hazai pályán szenvedett a play-off remények szempontjából nagyon fontos meccsen vereséget.
2019.01.04. 21:10 |

Az eltiltásból visszatérő Kuralt, majd Luttinen is beköszönt, 4 perc és 13 másodperc elteltével már kettőveél ment a Volán, vagyis folytatódni látszott az előző esti, DVTK elleni győzelem ünnepi hangulata. A táblázaton közvetlen rivális Znojmo azonban nem akart ehhez partner lenni, és Kujawinski duplájával egyenlített. Mindössze kilenc másodperccel a második cseh gól után megint itt volt az előny Phillipsnek köszönhetően (videóztak a bírók, mielőtt megadták), de az őrületes első harmadba további két gól is belefért még, és mindkettőt a vendégek ütötték, beleszórva egy-egy életerős löketbe.

Sejthető volt, hogy nem marad a gólfesztivál a meccs végéig, a középső haramdban csak két találat esett. Előbb rögtön az elején Szabó Dániel váltott gólra egy áthúzódó emberelőnyt, aztán sok helyzet kimaradását követően egy előnyt a Znojmo is értékesített. Kalus második gólját szerezte, a harmadik harmadban pedig a mesterhármas is összejött neki, mert hiába került a legvégén emberelőnybe és vitte le kapusát is a Fehérvár, a csehek támadója egy megszerzett koronggal beálíltotta a 6-4-es végeredményt. A Znojmo ezzel két pontra megközelítette a Volánt, amelyet utolárt a Salzburgpot verő Dornbirn is. A mieink öt ponttal vannak a hatodik Linz mögött, és vasárnap éppen hozzá látogatnak.

Fehérvár AV19 - Znojmo 4-6 (3-4, 1-1, 0-1)

Gl.: Kuralt, Luttinen, Phillips, Szabó D. Illetve Kalus (3), Kujawinski (2), Luciani.

Sport

 1. Karate: fehérvári éremdömping a diákolimpia selejtezőjében

  Vasárnap Várpalotán, a városi sportcsarnokban rendezték a kyokushin karate diákolimpia nyugat-magyarországi selejtezőjét. A formagyakorlat és küzdelem versenyszámokban összesen 375 nevezés érkezett, a tét pedig nem volt kisebb, mint az országos döntőn való szereplés jogának kivívása.

  2019.03.18.
 2. Tizennégy ország 750 versenyzője érkezik a hétvégi Orka Kupára

  Péntektől vasárnapig Közép-Európa egyik legjelentősebb szinkronúszó utánpótlás versenyének ad otthont Székesfehérvár. Az Orka Kupán tizennégy ország, negyvennégy egyesületének, több mint hétszázötven indulója ugrik medencébe. A házigazda klub hagyományos viadala igazi sikertörténet, hiszen az elmúlt két évtizedben hatalmasat nőtt a verseny ázsiója. 

  2019.03.18.
 3. Tízgólos meccsen vette el a Volán pályaelőnyét a Salzburg

  Rendkívül feszült, igazi play-off meccset játszott a negyeddöntőben harmadik alkalommal összecsapó Fehérvár AV 19 és Red Bull Salzburg. A durvaságoktól sem visszariadó vendégek komoly előnyt építettek, amit azonban kétszer is majdnem eltüntetett a Volán. A vége így is salzburgi siker lett, vagyis a párharcban 2-1-re vezetnek, és már pályaelőnyben vannak az osztrákok.

  2019.03.17.
 4. Fehérváron csap össze Tóth „Barbár" Tamás és Darmos „Gladiátor" József

  A Felix Promotion International április 27-én, Székesfehérváron rendezi következő élő televíziós bokszgáláját. Várhatóan telt ház előtt, a főmérkőzésen harmadjára is megküzd egymással Tóth „Barbár" Tamás és Darmos „Gladiátor" József a cirkálósúlyú magyar-bajnoki címért.

  2019.03.17.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak