Őrületes első harmad, Volán-vereség hazai pályán a Znojmótól

A Magyar Kupában aratott előző napi győzelem lendületével kezdett a Fehérvár AV19 a Znojmo ellen az EBEL pénteki játéknapján, de hiába vezetett öt perc után kettővel, a hét gólt (!) hozó első harmad végén már hátrányban volt. Ezt ugyan még egyszer ledolgozta, de végül nem sikerült pontot szerezni, hazai pályán szenvedett a play-off remények szempontjából nagyon fontos meccsen vereséget.
2019.01.04. 21:10 |

Az eltiltásból visszatérő Kuralt, majd Luttinen is beköszönt, 4 perc és 13 másodperc elteltével már kettőveél ment a Volán, vagyis folytatódni látszott az előző esti, DVTK elleni győzelem ünnepi hangulata. A táblázaton közvetlen rivális Znojmo azonban nem akart ehhez partner lenni, és Kujawinski duplájával egyenlített. Mindössze kilenc másodperccel a második cseh gól után megint itt volt az előny Phillipsnek köszönhetően (videóztak a bírók, mielőtt megadták), de az őrületes első harmadba további két gól is belefért még, és mindkettőt a vendégek ütötték, beleszórva egy-egy életerős löketbe.

Sejthető volt, hogy nem marad a gólfesztivál a meccs végéig, a középső haramdban csak két találat esett. Előbb rögtön az elején Szabó Dániel váltott gólra egy áthúzódó emberelőnyt, aztán sok helyzet kimaradását követően egy előnyt a Znojmo is értékesített. Kalus második gólját szerezte, a harmadik harmadban pedig a mesterhármas is összejött neki, mert hiába került a legvégén emberelőnybe és vitte le kapusát is a Fehérvár, a csehek támadója egy megszerzett koronggal beálíltotta a 6-4-es végeredményt. A Znojmo ezzel két pontra megközelítette a Volánt, amelyet utolárt a Salzburgpot verő Dornbirn is. A mieink öt ponttal vannak a hatodik Linz mögött, és vasárnap éppen hozzá látogatnak.

Fehérvár AV19 - Znojmo 4-6 (3-4, 1-1, 0-1)

Gl.: Kuralt, Luttinen, Phillips, Szabó D. Illetve Kalus (3), Kujawinski (2), Luciani.

Sport

 1. Legyőzte a Vidi a Kaiserslauternt a spanyolországi edzőtáborban

  A korábbi Bundesliga-győztes, de jelenleg csak harmadosztályú Kaiserslautern ellen játszotta első felkészülési mérkőzését 2019-ben a MOL Vidi. A Spanyolországban edzőtáborozó fehérváriak mindkét félidőben egy gólt szerezve 2-0-ra nyertek.

  2019.01.14.
 2. Világ- és Európa-bajnok spanyol sztárt igazolt az Alba Fehérvár

  Sajtótájékoztatón mutatták be az Alba Fehérvár legújabb szerzeményét, a spanyol világ- és Európa-bajnok Carlos Cabezast. A 38 éves irányítóhoz hasonló eredménysorral rendelkező játékos nem fordult még meg magyar csapatban, érthetően nagy várakozás előzi meg szereplését.

  2019.01.14.
 3. Az olimpiára hajt Dévay Márk - a Városházán fogadták az év triatlonistáját

  Dévay Márk, az Alba Triatlon SE versenyzője kiváló szezont zárt: Európa-kupa győztes lett, Glasgowban a felnőtt Európa-bajnokságon minden idők második legjobb magyar férfi eredményét elérve hetedik lett, az Európai szövetség pedig őt választotta meg az év férfi triatlonistájává. A fiatal sportolót - akinek célja az olimpiai kvalifikáció - Székesfehérvár polgármestere is köszöntötte a Városházán.

  2019.01.14.
 4. Ismét nyílt edzést tart a kerekesszékes kosárlabda válogatott

  Január 19-én, szombaton 15.00 órától minden érdeklődőt várnak, akik kíváncsiak a sportágra. Székesfehérváron is szeretnék az itt élő sérült embereket ösztönözni, hogy kapcsolódjanak be a sportág életébe. A városban minden feltétel adott, így megfelelő számú jelentkező esetén lehetőség van egy helyi kerekesszékes kosárlabdacsapat alakítására.

  2019.01.14.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak