Őrületes első harmad, Volán-vereség hazai pályán a Znojmótól

A Magyar Kupában aratott előző napi győzelem lendületével kezdett a Fehérvár AV19 a Znojmo ellen az EBEL pénteki játéknapján, de hiába vezetett öt perc után kettővel, a hét gólt (!) hozó első harmad végén már hátrányban volt. Ezt ugyan még egyszer ledolgozta, de végül nem sikerült pontot szerezni, hazai pályán szenvedett a play-off remények szempontjából nagyon fontos meccsen vereséget.
2019.01.04. 21:10 |

Az eltiltásból visszatérő Kuralt, majd Luttinen is beköszönt, 4 perc és 13 másodperc elteltével már kettőveél ment a Volán, vagyis folytatódni látszott az előző esti, DVTK elleni győzelem ünnepi hangulata. A táblázaton közvetlen rivális Znojmo azonban nem akart ehhez partner lenni, és Kujawinski duplájával egyenlített. Mindössze kilenc másodperccel a második cseh gól után megint itt volt az előny Phillipsnek köszönhetően (videóztak a bírók, mielőtt megadták), de az őrületes első harmadba további két gól is belefért még, és mindkettőt a vendégek ütötték, beleszórva egy-egy életerős löketbe.

Sejthető volt, hogy nem marad a gólfesztivál a meccs végéig, a középső haramdban csak két találat esett. Előbb rögtön az elején Szabó Dániel váltott gólra egy áthúzódó emberelőnyt, aztán sok helyzet kimaradását követően egy előnyt a Znojmo is értékesített. Kalus második gólját szerezte, a harmadik harmadban pedig a mesterhármas is összejött neki, mert hiába került a legvégén emberelőnybe és vitte le kapusát is a Fehérvár, a csehek támadója egy megszerzett koronggal beálíltotta a 6-4-es végeredményt. A Znojmo ezzel két pontra megközelítette a Volánt, amelyet utolárt a Salzburgpot verő Dornbirn is. A mieink öt ponttal vannak a hatodik Linz mögött, és vasárnap éppen hozzá látogatnak.

Fehérvár AV19 - Znojmo 4-6 (3-4, 1-1, 0-1)

Gl.: Kuralt, Luttinen, Phillips, Szabó D. Illetve Kalus (3), Kujawinski (2), Luciani.

Sport

 1. Új játékosok a fehérvári csapatokban, igazolt a Vidi és az Alba is

  Nem telik eseménytelenül az "uborkaszezon", alakulnak a keretek a fehérvári élvonalbeli csapatoknál. A MOL Vidi román utánpótlás-válogatott tehetséggel erősített, az Alba Fehérvár kosarasai szerb magasembert igazoltak, a női kézilabda csapat pedig egy kapussal erősödött.

  2019.06.26.
 2. Bronzérmes lett a Fehérvár Rugby Club felnőtt férfi csapata az olimpiai hetes bajnokságban

  Az olimpiai hetes rögbi felnőtt férfi bajnokság harmadik helyezését szerezte meg a Fehérvár Rugby Club csapata hétvégén, Sopron-Ágfalván. A csoportmérkőzésen az Esztergom felülkerekedett a fehérvári fiúkon, de a Cegléd elleni győzelem továbbjutást ért. Az elődöntőt ezután könnyedén nyerte a Budapest Exiles, a helyosztón a Debrecen viszont nem tudott ellenállni a fehérvári rohamoknak.

  2019.06.26.
 3. Szabó Dániel a II. Európa Játékokon középdöntőbe jutott Magyarország atléta válogatottjával

  A 100 méteres síkfutásban a negyeddöntőben állt rajthoz országos bajnokunk. 10.63-as idővel Szabó 6 ponttal járult hozzá, a csoportban a második helyen a középdöntőbe kvalifikált magyar csapat teljesítményéhez.

  2019.06.26.
 4. A Fehérvár Rugby Club valamennyi korosztályos csapata szerepelt a hétvégén

  A Fehérvár Rugby Club U 16 fiú csapata Klagenfurtban a Világjátékokon (United World Games) vett részt hétvégén, ahol ötven ország és szinte valamennyi csapatsportág képviseltette magát. Mindeközben Fehérváron négy klub (Székesfehérvár, Maglód, Százhalombatta, Budapest) játszott villámtornát; összesen hatvan utánpótláskorú játékos kergette a tojáslabdát a Köfém rögbi pályán. 

  2019.06.26.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak