Óriásnyulakkal és díszes galambokkal ismerkedtek a gyerekek a Napraforgó Táborban

A Napraforgó Városi Napközis Táborban a gyerekek ma óriásnyúllal, díszes galambokkal, baromfikkal és pici színes pintyekkel, díszmadarakkal ismerkedtek a V-61 Alba Regia Galamb- és Kisállattenyésztők Egyesülete jóvoltából. Az állatsimogatás és madártoll begyűjtés után a kicsik összemérhették magasságukat az óriás galambok szárnyfesztávjával is és hallgathattak egy kis beszélgetést arról, hogy milyen a felelős állattartás.
2021.07.20. 13:13 |

A V-61 Alba Regia Galamb- és Kisállattenyésztők Egyesülete már több alkalommal bekapcsolódott a Napraforgó Városi Napközis Tábor programjába.

Az egyesület által hozott gyönyörű állatokat a gyerekek ma is nagy örömmel és izgalommal várták, szinte nem volt olyan táborozó, aki ne akarta volna megsimogatni a hófehér vagy éppen rajzos galambokat, a puha nyuszikat, vagy ne szemezett volna a peckes kiállású, délceg amerikai kakassal.

A gyerekek nem csak nézegethették, de simogathatták és etethették is a táborba kihozott nyulakat, köztük a magyar óriásnyulat, amelynek kitenyésztésében az egykori fehérvári jegyzőnek, dr. Viniczai Lászlónak is nagy szerepe volt. Sőt, igazi helyi fajtákkal is találkozhattak a táborozók: az egyesület képviselője elhozta a Bregyóba a fehérvári bukógalambjait, de voltak japán, kínai és amerikai példányok is.

Szűcs Antal, a főszervező V-61 Alba Regia Galamb- és Kisállattenyésztők Egyesületének elnöke elmondta, hogy évről-évre fontosnak tartják, hogy kijöjjenek a Napraforgó Városi Napközis Táborba, elmenjenek a HEROSZ-hoz és saját standjuk legyen a Városi Civil Napon, hiszen ezek az alkalmak kiváló lehetőséget biztosítanak arra, hogy a gyereket testközelből megismertessék az állatokkal, kialakuljon a természethez való kötődésük és kedvet csináljanak nekik a kisállatok tartásához. Jól mutatja ezt a mai történés is, amikor a kicsik óriási örömére az egyik olasz tyúk tojásával is megjutalmazta a Bregyóban táborozókat.

Fehérvári színes

 1. Természetes házipatika Lencsés Rita gyógynövényszakértővel

  A nyár derekán szépen gyűlnek a kúrákhoz vagy alkalmi kezeléshez való szárítványok különféle teáknak, a kikevert krémek, a bőrápolásra használható tinktúrák és olajos kivonatok. Két hétházpusztai egy-egy hétvégés gyógynövénytábor már lezajlott Lencsés Rita szakértő vezetésével, aki a begyűjtés, a tárolás és a felhasználás praktikáiba is beavatta a résztvevőket.

  2021.07.30.
 2. Olimpia a Bregyóban a Napraforgó tábor résztvevőivel

  Olimpiát rendeztek a Napraforgó Tábor résztvevőinek bójákkal, pingponglabdákkal, vizespalackokkal és vízzel lebonyolított versenyszámokkal, hogy a gyerekek összemérjék, ki a leggyorsabb, legügyesebb. A bregyóbeli sportnap díszvendége Kovács István hosszútávfutó, olimpiai fáklyavivő volt.

  2021.07.30.
 3. Boglárka nap a természetben! - sétát szerveznek vasárnap

  Ünnepeljük együtt a Boglárkákat a természetben, egy könnyű sétával. A Duna-Ipoly Nemzeti Park és a „VÖLGY-HÍD” Természetvédelmi Alapítvány szervezésében augusztus 1-én, vasárnap a résztvevők a Székesfehérvár környéki hangyaboglárkák nyomába eredhetnek.

  2021.07.30.
 4. Múlt századbeli „utazásra” hív szombaton este a Tourinform Iroda

  Különleges, múlt századbeli „utazásra” invitál a Tourinform Iroda ezen a hétvégén. Július 31-én, szombaton 19 órakor indul az a belvárosi séta, amelynek során a résztvevők megismerhetik Székesfehérvár XX. századi ikonikus épületeit.

  2021.07.30.
 1. Pénteken Halott Pénz, WellHello, Dzsúdló, szombaton Road, Lord a Ligetben

  Az Újváralja sor végén található fesztivál területen kialakított LIGET-ben júliusban fellépett a hazai zenei élet színe-java. Minden hétvégén élőzenés koncertek és party váltották egymást. Július 30-án pénteken Halott Pénz, WellHello és Dzsúdló koncert lesz este, július 31-én szombaton pedig Road, Lord, Down For Whatever és az I'm Dorothy zárja majd a Ligetet.

  2021.07.30.
 2. KAMU, ami nem kamu - podcast a székesfehérvári fiatalok összművészeti csoportjáról

  Az a kijelentés, hogy a fiatalok nem akarnak, és nem is csinálnak semmit, az kamu. Ezt is képviseli a KAMU, a fiatalokból álló székesfehérvári összművészeti csoport, akik joggal büszkék rá, hogy a rendezvényeik teltházasak, mint legutóbb a Museum Caféban szervezett tanévzáró buli is.

  2021.07.29.
 3. Őskori szövőszék, amelyen „lenből szőtt köd” készült

  Nemezből készült bábok és virágok, gyöngyből fűzött- varrott ékszerek, szőtt faliképek és használati tárgyak, valamint egy őskori szövőszék is készült a Fehérvári Kézművesek Egyesülete által szervezett táborban. A Kézműves Alkotó Hetek programsorozat második turnusában új technikákat is megismerhettek a résztvevők.

  2021.07.29.
 4. Augusztus első keddjén lesz Ringató foglalkozás a Gárdonyiban

  Augusztus első keddjén a kisgyermekes családok kedvenc programja, a Ringató foglalkozás beveszi a Gárdonyi Művházat is. A Ringató népszerű dalait, mondókáit, bensőséges ölbeli játékait Rozványi Bea vezetésével gyakorolhatják az anyukák vagy akár az apukák, nagymamamák, nagypapák és a picik.

  2021.07.29.

Hirdetés

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2021. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1