Új járda épült a Béla úton és új gyalogos átkelőhely a Fiskális út – Béla út csomópontban

Összesen 460 méter hosszban épült új járda, illetve újult meg a járdaszakasz a Béla úton a Szeredi út és a Nagyszombati út között. Felújították a kapubejárókat és a kis méretű átereszeket, illetve a feltöltődött árkot is kitisztították a Béla úton. A beruházás mintegy nettó 32 millió forintba került. Elkészült a Fiskális út – Béla út kereszteződésében az új gyalogos átkelőhely is. A nagyméretű útcsatlakozást átépítették, így biztonságosabban lehet használni.
2017.08.08. 10:54 |
A Béla úti járdaépítéssel kapcsolatban Östör Annamária, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy a Béla út Nagyszombati út és a Rózsahegyi út közötti szakaszán azelőtt nem volt járda, így a gyalogosoknak a 811-es úton a kamionok között kellett közlekednie. „Nagyon örülök annak, hogy ez a balesetveszélyes, áldatlan állapot megszűnt. Ezen kívül felújítottuk a Béla úton a Szeredi út és a Rózsahegyi út közötti járdaszakaszt és elkészült a csapadékvíz elvezetés is.” - mondta el a képviselő, aki köszönetét fejezte ki a Városgondnokságnak és a kivitelezőnek. „Folyamatosan kapcsolatban voltunk a lakókkal és igyekeztünk minden kérésüket teljesíteni.” - tette hozzá Östör Annamária, aki szólt arról is, hogy további árokszakaszok leburkolását tervezik a Béla úton. Nemrégiben új gyalogos átkelőhelyet is kialakítottak a Fiskális út – Béla út csomópontban. A korábbi széles torkolatot visszaszűkítették, mert a kanyarodásnál túl nagy sebességgel közlekedtek a járművek, ami balesetveszélyt jelentett. Bakró-Nagy Tamás, a Városgondnokság útépítési műszaki ellenőre elmondta, hogy a munkálatok során a Fiskális út vonalvezetése rá lett fordítva merőlegesen a Béla út nyomvonalára, így kisebb az átkelési szélesség a gyalogosoknak és aj árművek sem tudnak olyan gyorsan közlekedni. A Fiskális úton felújították a betonlapos járdát is, csatlakozva a korábban felújított szakaszhoz. A beruházás nettó 7,6 millió forintba került. „Talán a lakóknak is furcsa volt ez az új kialakítás, azonban nagyon sokan hívtak és örömüket fejezték ki a járdaszigettel, az új megvilágítással és biztonsággal kapcsolatban. Remélem azóta mindenki megszokta és megelégedéssel használja ezt az új szakaszt.” - mondta el a beruházás kapcsán Östör Annamária, a körzet önkormányzati képviselője.

A Fiskális út – Béla út csomópontban az új gyalogos átkelőhely megvilágítására új közvilágítási oszlop épült, illetve a meglévőn lecserélték a régi lámpafejeket. A páros oldalon 80 méter hosszon újították fel a betonlapos járdát.

Városfejlesztés

 1. Augusztus 20-ra készülnek el a Széchenyin az út és járdafelújítással

  Június 24-én kezdődött és augusztus 20-ig be is fejeződik a Széchenyi utca felújítása. Mintegy nyolcezer négyzetméteren felmarták a burkolatot a kis-Budai és a Horvát István utca között. Szinte teljesen végeztek már a szegélyek építésével és összesen 87 csatornafedlapot és víznyelőt cserélnek. A régi járda bontásával párhuzamosan pedig elkezdődött az új, térköves járda építése.

  2018.07.21.
 2. Elkészült a Túrózsáki utca felújítása - parkolókat alakítottak ki a szabadidőközpont mellett

  A tavaly év végén elkészült Túrózsáki úti Szabadidőközpont és a Berényi út közötti szakaszon elkészült az út és a járda teljes felújítása. A szegélyek cseréje mellett a Váci felőli oldalon az árkot is felújították. Az út szélessége lehetővé tette, hogy a szabadidőpark mellett, az úttal párhuzamosan parkolókat alakítsanak ki.

  2018.07.20.
 3. Útfelújítások Székesfehérváron - újabb öt munkaterületet adtak át szerdán

  Munkaterület átadásokat tartottak szerdán délelőtt Fehérvár több pontján. Kezdődik a felújítása a József Attila utca belső szervizútjának és parkolóinak, a Budai út 92-100 melletti szervizútnak és parkolónak, az Öreghegyen a Bajmóci utcának és a Dobsinai utcának is. A Deák Ferenc utca belső útjai is megújulnak, ez utóbbi  munkának az első üteme kezdődik. Székesfehérváron jelenleg minden városrészben van út, járda vagy parkolóépítés.

  2018.07.11.
 4. Új utcaseprő autó állt munkába Székesfehérváron

  Egy Hako Citymaster 2200 típusú seprőgép állt munkába a Városgondnokság Köztisztasági csoportjánál, hogy Székesfehérvár utcáinak tisztán tartásában segédkezzen. A Hako Citymaster 2200 típusú, új utcaseprő gép mintegy 36 millió forintba került, ami az utcaseprő gépek piacán jó árnak mondható.

  2018.07.10.
 1. Elkészült a Ligetsor felújítása - a teljes közműhálózat is megújult

  Tavaly májusban kezdődött és mostanra elkészült a Ligetsor felújítása. A felújítás kevésbé látványos eleme volt, hogy új csapadékcsatorna épült és az útburkolat alatt húzódó, a város egyik főellátó ivóvíz vezetékének, és az elöregedett gravitációs szennyvíz csatornának a cseréje is megtörtént. Az út mellett parkolók és biztonságos kerékpár sávok is épültek.

  2018.07.05.
 2. Elkezdődött a Lépcső utca felújítása - augusztusban elkészülnek

  A régészeti gödör takarításával, feltöltésével kezdődött a lépcső utca felújítása, majd a lépcső alapozása következik. A régi kőböl faragott vízelvezető árkot amit feltártak a régészek geotextiliával és homokkal védik: becsomagolják ezeket, a vízelvezetést kialakítják, majd zsaluzzák és betonozzák az új lépcső alapját.

  2018.07.04.
 3. Kreatív közlekedési megoldások – véget ért a mobilitási alkotótábor

  Pénteken zárult az egyhetes mobilitási alkotótábor, ahol egyetemi hallgatók kerestek kreatív és innovatív megoldásokat a középiskolai campus mobilitási kihívásaira. Ötletes megoldások születtek a Rózsaliget, a Csónakázó-tó és a malom épületének campus-ba való integrálására is.

  2018.06.29.
 4. A Szilvamagból a maroshegyi Interspar melletti üzletházba költözött a 4. sz Posta

  A maroshegyi 4. számú Posta új, komfortos, tágas helyiségben működik tovább a maroshegyi Interspar melletti Prémium Center üzletközpontban. Az eddigi háromablakos postahelyiséget egy nagyobb, öt munkaállomásos, akadálymentesített helyiség váltotta fel. A nyitvatartás is változott: 10 órától 18 óráig van nyitva az új Posta. 

  2018.06.28.

Királyi Napok

Hirdetés

Koronázási szertartásjáték

Eseménynaptár

2018. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek