Új járda épült a Béla úton és új gyalogos átkelőhely a Fiskális út – Béla út csomópontban

Összesen 460 méter hosszban épült új járda, illetve újult meg a járdaszakasz a Béla úton a Szeredi út és a Nagyszombati út között. Felújították a kapubejárókat és a kis méretű átereszeket, illetve a feltöltődött árkot is kitisztították a Béla úton. A beruházás mintegy nettó 32 millió forintba került. Elkészült a Fiskális út – Béla út kereszteződésében az új gyalogos átkelőhely is. A nagyméretű útcsatlakozást átépítették, így biztonságosabban lehet használni.
2017.08.08. 10:54 |
A Béla úti járdaépítéssel kapcsolatban Östör Annamária, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy a Béla út Nagyszombati út és a Rózsahegyi út közötti szakaszán azelőtt nem volt járda, így a gyalogosoknak a 811-es úton a kamionok között kellett közlekednie. „Nagyon örülök annak, hogy ez a balesetveszélyes, áldatlan állapot megszűnt. Ezen kívül felújítottuk a Béla úton a Szeredi út és a Rózsahegyi út közötti járdaszakaszt és elkészült a csapadékvíz elvezetés is.” - mondta el a képviselő, aki köszönetét fejezte ki a Városgondnokságnak és a kivitelezőnek. „Folyamatosan kapcsolatban voltunk a lakókkal és igyekeztünk minden kérésüket teljesíteni.” - tette hozzá Östör Annamária, aki szólt arról is, hogy további árokszakaszok leburkolását tervezik a Béla úton. Nemrégiben új gyalogos átkelőhelyet is kialakítottak a Fiskális út – Béla út csomópontban. A korábbi széles torkolatot visszaszűkítették, mert a kanyarodásnál túl nagy sebességgel közlekedtek a járművek, ami balesetveszélyt jelentett. Bakró-Nagy Tamás, a Városgondnokság útépítési műszaki ellenőre elmondta, hogy a munkálatok során a Fiskális út vonalvezetése rá lett fordítva merőlegesen a Béla út nyomvonalára, így kisebb az átkelési szélesség a gyalogosoknak és aj árművek sem tudnak olyan gyorsan közlekedni. A Fiskális úton felújították a betonlapos járdát is, csatlakozva a korábban felújított szakaszhoz. A beruházás nettó 7,6 millió forintba került. „Talán a lakóknak is furcsa volt ez az új kialakítás, azonban nagyon sokan hívtak és örömüket fejezték ki a járdaszigettel, az új megvilágítással és biztonsággal kapcsolatban. Remélem azóta mindenki megszokta és megelégedéssel használja ezt az új szakaszt.” - mondta el a beruházás kapcsán Östör Annamária, a körzet önkormányzati képviselője.

A Fiskális út – Béla út csomópontban az új gyalogos átkelőhely megvilágítására új közvilágítási oszlop épült, illetve a meglévőn lecserélték a régi lámpafejeket. A páros oldalon 80 méter hosszon újították fel a betonlapos járdát.

Városfejlesztés

 1. Jól haladnak a közműcserékkel a Budai - Távirda kereszteződésben

  Az előre tervezett ütem szerint építik az ivóvíz gerincvezetéket, a szennyvíz- és a csapadékcsatornát is a Budai út - Távirda utca kereszteződésében. A Távírda utca felújítása és közmű-rekonstrukciója miatt augusztus 7-től előreláthatólag augusztus 23-ig a Budai úton a Várkörút és a Deák Ferenc utca közötti szakaszon nem lehet közlekedni, a közműépítés miatt.

  2017.08.16.
 2. 2,6 milliárd forintos támogatással újul meg a Ciszterci Szent István Gimnázium

  A kormány döntésének köszönhetően 2,6 milliárd forintos támogatással újul meg a Ciszterci Szent István Gimnázium, a Ciszterci templom felújítása pedig 170 millió forintból valósulhat meg. A gimnáziumban olyan modern tornacsarnokot is kialakítanak, amelyben külön helyiséget kap a szertorna. A Ciszterci Szent István Gimnáziumban szeptembertől 737 diák kezdi meg a tanévet.

  2017.08.14.
 3. Megnyitották - újra lehet közlekedni a Palotai úti Gaja-hídon

  Hétfőn délután, az előre megadott határidő szerint megnyitották a forgalom előtt a Gaja-hidat, így jelentősen enyhülnek a torlódások a Móri út, Malom utca kereszteződésben és a Zichy ligetnél. A híd felújítása tovább folytatódik, azonban ezek a munkák már nem befolyásolják a gépjárműforgalmat.

  2017.08.14.
 4. Több mint száz új, ingyenes parkolóhely a Palotai úton

  Elkészült a Palotai úton egy háromezer négyzetméteres új, ingyenesen használható parkoló. A jövőben ezen a területen épülhet meg az eredetileg a Dr. Koch László utcába tervezett parkolóház, ahol felszíni parkolókat építenek és ezt követően felújítják teljes szélességében a Dr. Koch László utcát is.

  2017.08.11.
 1. Ütemterv szerint zajlik a felújítás a Ligetsoron - kicserélték a város egyik legnagyobb vízvezetékét is

  Május óta folyik a Ligetsor felújítása: az útbontást követően zajlik a víziközművek, valamint a Vörösmarty Általános Iskola előtti parkoló és tér építése. Hamarosan teljes lezárásra kerül sor, hogy az út felújítása egy ütemben történhessen. 

  2017.08.10.
 2. Mederkotrás és tájépítés a Sóstón – az embert és a természetet is szolgálja a rehabilitáció

  Július elején kezdődött el a Sóstó természetvédelmi terület rehabilitációja az Északi-tavat érintő mederkotrással és a tanösvény kialakítását is magában foglaló tájépítészeti beruházással. A fejlesztések 2018 májusára készülnek el a Sóstón, ahol a megújult tanösvényen interaktív játékok fogadják majd a látogatót és a tó is teljes egészében körbejárható lesz.

  2017.08.08.
 3. Új járda épült a Béla úton és új gyalogos átkelőhely a Fiskális út – Béla út csomópontban

  Összesen 460 méter hosszban épült új járda, illetve újult meg a járdaszakasz a Béla úton a Szeredi út és a Nagyszombati út között. Felújították a kapubejárókat és a kis méretű átereszeket, illetve a feltöltődött árkot is kitisztították a Béla úton. A beruházás mintegy nettó 32 millió forintba került. Elkészült a Fiskális út – Béla út kereszteződésében az új gyalogos átkelőhely is. A nagyméretű útcsatlakozást átépítették, így biztonságosabban lehet használni.

  2017.08.08.
 4. Új szabadtéri fitneszeszközök az Almássy és Fáy lakótelepen

  Az Almássy és a Fáy András lakótelepen is új szabadtéri fitneszeszközöket helyeztek ki az elmúlt hetekben. A környékben élők számára hasznos kikapcsolódást nyújtó fejlesztésekről helyszíni sajtótájékoztatón számolt be Deák Lajosné, a 11. számú választókörzet önkormányzati képviselője. A körzetben több parkoló is épült a közelmúltban.

  2017.08.03.

Királyi Napok

Eseménynaptár

2017. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek