Új járda épült a Béla úton és új gyalogos átkelőhely a Fiskális út – Béla út csomópontban

Összesen 460 méter hosszban épült új járda, illetve újult meg a járdaszakasz a Béla úton a Szeredi út és a Nagyszombati út között. Felújították a kapubejárókat és a kis méretű átereszeket, illetve a feltöltődött árkot is kitisztították a Béla úton. A beruházás mintegy nettó 32 millió forintba került. Elkészült a Fiskális út – Béla út kereszteződésében az új gyalogos átkelőhely is. A nagyméretű útcsatlakozást átépítették, így biztonságosabban lehet használni.
2017.08.08. 10:54 |
A Béla úti járdaépítéssel kapcsolatban Östör Annamária, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy a Béla út Nagyszombati út és a Rózsahegyi út közötti szakaszán azelőtt nem volt járda, így a gyalogosoknak a 811-es úton a kamionok között kellett közlekednie. „Nagyon örülök annak, hogy ez a balesetveszélyes, áldatlan állapot megszűnt. Ezen kívül felújítottuk a Béla úton a Szeredi út és a Rózsahegyi út közötti járdaszakaszt és elkészült a csapadékvíz elvezetés is.” - mondta el a képviselő, aki köszönetét fejezte ki a Városgondnokságnak és a kivitelezőnek. „Folyamatosan kapcsolatban voltunk a lakókkal és igyekeztünk minden kérésüket teljesíteni.” - tette hozzá Östör Annamária, aki szólt arról is, hogy további árokszakaszok leburkolását tervezik a Béla úton. Nemrégiben új gyalogos átkelőhelyet is kialakítottak a Fiskális út – Béla út csomópontban. A korábbi széles torkolatot visszaszűkítették, mert a kanyarodásnál túl nagy sebességgel közlekedtek a járművek, ami balesetveszélyt jelentett. Bakró-Nagy Tamás, a Városgondnokság útépítési műszaki ellenőre elmondta, hogy a munkálatok során a Fiskális út vonalvezetése rá lett fordítva merőlegesen a Béla út nyomvonalára, így kisebb az átkelési szélesség a gyalogosoknak és aj árművek sem tudnak olyan gyorsan közlekedni. A Fiskális úton felújították a betonlapos járdát is, csatlakozva a korábban felújított szakaszhoz. A beruházás nettó 7,6 millió forintba került. „Talán a lakóknak is furcsa volt ez az új kialakítás, azonban nagyon sokan hívtak és örömüket fejezték ki a járdaszigettel, az új megvilágítással és biztonsággal kapcsolatban. Remélem azóta mindenki megszokta és megelégedéssel használja ezt az új szakaszt.” - mondta el a beruházás kapcsán Östör Annamária, a körzet önkormányzati képviselője.

A Fiskális út – Béla út csomópontban az új gyalogos átkelőhely megvilágítására új közvilágítási oszlop épült, illetve a meglévőn lecserélték a régi lámpafejeket. A páros oldalon 80 méter hosszon újították fel a betonlapos járdát.

Városfejlesztés

 1. Gábor atya szentelte fel a Kisfaludi temető új ravatalozóját

  Kedden reggel szentelte fel Tornyai Gábor plébános a Kisfaludi temető új ravatalozóját. A városi beruházásban mintegy 25 millió forintból elkészült új ravatalozó építését nyáron kezdte el építeni a Városgondnokság. Az épület környéke szilárd térköves burkolatot kapott és kialakítottak egy illemhelyet is. A temetőben eddig nem volt fedett ravatalozó.

  2018.01.16.
 2. Már a kockaköveket rakja a kivitelező az Arany János utcában

  A Városház tér és a II. János Pál pápa tér közötti szakaszon hétfőn elkezdődött a kockakövek lerakása. Az Arany János utca felújításának utolsó üteme kezdődött meg a burkolat visszahelyezésével. 

  2018.01.15.
 3. Végig megújult a Salétrom utcai sétány és az intézmények előtti tér

  A Salétrom utcában mintegy 65 millió forintos önkormányzati beruházással újult meg a régi burkolat mintegy 6500 négyzetméternyi felületen és egységes sétány képét mutatja közösségi terekkel, és sok új paddal. A megújult utcában Fehérvár polgármestere és országgyűlési képviselője a kivitelezővel közösen tartott bejárást csütörtökön délután.

  2018.01.11.
 4. Élménymedence, csúszdák és vizes játszótér is épül a strandon

  Ősz elején kezdődtek a munkálatok a strandon, ahonnan több mint 700 köbméter bontott betonelemet és régi járdát szállítottak el. Január elején már a kivitelezés kevésbé látványos részét, a közművek építését végzik a Városgondnokság szakemberei és elkezdték a medencék helyén a földmunkát, hogy mielőbb ki lehessen önteni a két új medence vasbeton szerkezetét. 

  2018.01.10.
 1. A közművekkel együtt újult meg 270 millió forintból a Távírda utca

  A Távirda utca teljes felújítása a vízi-közművek cseréjével indult, ami érintette a Távírda és Kégl György utca illetve a Budai út csomópontjait is. Az utcában minden ingatlan új gáz és szennyvíz bekötést is kapott. A burkolatépítésa végéhez közeledik, január 20. a felújítás befejezési határideje, de szombaton már színes programokkal és kedvezményekkel várják a fehérváriakat a boltok.

  2018.01.08.
 2. Még zajlik a Távírda utca felújítása – a közlekedők türelmét kérik

  A Távírda utcában víziközmű- és útfelújítási munkálatok zajlanak, az utca munkaterület. A csőbélelés során az út alatt futó gerincvezetékben megszorult egy technológiai munkálatokat végző robot, ezért a Budai úti csomópont előtt rá kellett bontani a szennyvíz-gerincvezetékre.

  2018.01.05.
 3. Ezek voltak 2017-ben a nagyobb útfelújítások Székesfehérváron

  2017-ben 34 utca burkolata újult meg Székesfehérváron, 15 helyen épültek szilárd burkolatú parkolók és 22 utcában épült új járda a Saára Gyula Útfelújítási Program keretén belül, mely 2018-ban is folytatódik. Ennek kezdő lépéseként a Közgyűlés 1.7 milliárd forintot biztosított decemberben a Városgondnokságnak ahhoz, hogy a jövő évben további utakat, járdákat, parkolókat újítson fel valamennyi városrészben.

  2017.12.27.
 4. Végig lehet már menni autóval a Távírdán - január 22 a befejezési határidő

  Újabb fordulójához érkezett a Távírda utca felújítása: már a teljes hosszon végig lehet hajtani autóval. Január 22-ére kell elkészülni a munkálatokkal, de arra törekedett az Önkormányzat, hogy a kereskedők és a vásárlók miatt mielőbb használható útpályát alakítsanak ki. 

  2017.12.21.

Eseménynaptár

2018. Január
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek