Online nyílt nap lesz az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán január 18-án

Online nyílt napot tart az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar január 18-án, hétfőn 10 órától. Filmösszeállításukban megismerhetik az egyetem városunkban működő oktatási intézeteit, valamint a képzési kínálatot szakokra lebontva. A felmerülő kérdésekre az online nyílt napon 10 és 12 óra között válaszolnak Facebook oldalukhoz tartozó messenger felületen.
2021.01.13. 09:23 |

Székesfehérvár, a duális képzések fellegvára, ahol széles kínálattal várják a felsőoktatási intézmények a hallgatókat.

A koronavírus-járvány miatt megváltozott helyzetben online nyílt napon tájékozódhatnak az érdeklődők. Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar január 18-án, hétfőn 10 órakor kezdődő nyílt napján általános tájékoztató hangzik el az egyetem Fehérváron működő intézeteiről. A bemutatkozó kisfilmek sora egy általános összefoglalóval folytatódik, amely minden érdekességre kitér a duális képzésekkel kapcsolatban. A szakokat az oktatók, intézetvezetők mellett jelenlegi hallgatók ajánlják a nézők figyelmébe.

A képzésekkel kapcsolatos kérdésekre az online nyílt nap keretében, hétfőn 10 órától 12 óráig az egyetem Facebook oldalához tartozó messenger felületen válaszolnak. Tájékoztatást elektronikus levélben is kérhetnek a leendő hallgatók a to@amk.uni-obuda.hu e-mail címen.

Közélet

 1. Járványköltségvetés készült, de idén is garantált a város hitelfelvétel nélküli, stabil gazdálkodása

  Szerdán lépett hatályba Székesfehérvár 2021. évi költségvetése. Dr. Cser-Palkovics András polgármester „járványköltségvetést” írt alá a Városházán, 75 milliárd forint főösszeggel, amiből 21 milliárd forint az Önkormányzat saját bevétele, működésre 30 milliárd, fejlesztésekre pedig több mint 40 milliárd forintot számolva. 

  2021.01.20.
 2. Honvédelmi ismeretek és hazafias tradíciók átadását segítő megállapodást kötöttek

  Együttműködési megállapodást írt alá a Honvédelmi Sportszövetség, a Székesfehérvári Tankerületi Központ és a Székesfehérvári Vasvári Pál Általános Iskola abból a célból, hogy elősegítse a hagyományőrző, hazafias tradíciók és a honvédelmi ismeretek átadását a fiatalok számára.

  2021.01.20.
 3. Szombaton írják országszerte a középiskolai központi írásbeli felvételi vizsgát

  Január 23-án, szombaton délelőtt írják országszerte, így Székesfehérváron is a középiskolai központi felvételi vizsgákat a diákok. A járványvédelmi szabályok értelmében egy teremben legfeljebb 10 vizsgázó lehet, minimum másfél méteres védőtávolsággal. Számukra nem teszik kötelezővé a védőmaszk használatát, a felügyelő tanároknak azonban igen – olvasható az Oktatási Hivatal honlapján közzétett egészségügyi ajánlásokban.

  2021.01.20.
 4. A Wannsee-i konferenciára emlékeznek Székesfehérváron

  A Wannsee-i konferenciáról emlékezik meg az idei év első Közéleti klubjában a Tarsoly Ifjúságért Egyesület és az MTA VEAB Politikatudományi Munkabizottsága. A rendkívüli helyzet miatt idén a hagyományos emlékező program elmarad, helyette egyéni emlékezésre kérik a fehérváriakat. 

  2021.01.19.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera

360 Fehérvár