Online Floralia, azaz #gorsium21 - diákok tudósításait várják

Általános és középiskolások tudósításait várja az Online Floralia, azaz #gorsium21 felhívás. Két-három fős csapatok készíthetnek kötetlen műfajú produktumokat a tavaszünnepről: hogyan jelenik meg az ókori birodalmi időutazás az instán, videón, képekben vagy tweetekben. A legjobb pályázatokkal FEZEN-jegyet is lehet nyerni.
2019.04.26. 07:01 |

Tudósíts 21. századi stílusban egy birodalmi eseményről: Floralia instán, videón, képekben, tweetekben avagy Online Floralia, azaz #gorsium21 – felső tagozatosokat és középiskolásokat szólít meg a felhívás.

A jelentkező csapatoknak az április 27-28-án megrendezésre kerülő Floralia rendezvényéről kell online-tartalmat létrehozniuk – a műfaj kötetlen: fotóval, videóval, hanganyaggal, írással stb. pályázhatnak a diákok. Lehet átfogó tablót készíteni, vagy bemutatható a gazdag programkínálat bármelyik szelete, a csatajelenetektől a mini ásatásokon vagy a kecskesimogatón keresztül az ókori összművészeti komédiáig. Az elkészült produkciók Székesfehérvár Facebook-felületére kerülnek fel. A legjobb pályamunkákkal FEZEN-jegyeket lehet nyerni, illetve bepillantási lehetőséget nyári nagyrendezvények kulisszái mögé és belépőket az Országos Ifjúsági Sajtófesztiválra.

A jelentkezéseket a gorsium21@szekesfehervar.hu e-mail címre kell elküldeni április 24-ig, ezután a szervezők felveszik a kapcsolatot a jelentkezőkkel, hogy a technikai részleteket – például azt, hogyan juthatnak be a rendezvényre a pályázók – egyeztessék.

A kezdeményezést Székesfehérvár Önkormányzata, a Szent István Király Múzeum, a FEZEN és a Fehérvári Programszervező Kft. támogatja.

Fehérvári színes

 1. Haydn-melódiák és kisállatok érkeztek a Bregyóba

  Galambokkal, nyulakkal és csellókkal barátkozhattak ma a gyerekek a Napraforgó táborban: a Bregyóban az Alba Regia Szimfonikus Zenekar és a V-61 Alba Regia Galamb- és Kisállattenyésztők Egyesülete tartott foglalkozást. A jövő heti turnusra holnap délelőttig lehet még jelentkezni.

  2020.07.14.
 2. Szeptember 30-ig várja az óvodások és iskolások alkotásait az Országos Tűzmegelőzési Bizottság

  Szeptember 30-ig lehet benyújtani az Országos Tűzmegelőzési Bizottság alkotói pályázatának pályaműveit. Az alkotásokat postai úton vagy e-mailen a megyei katasztrófavédelmi igazgatósághoz lehet eljuttatni.

  2020.07.14.
 3. Közösségi finanszírozás a fehérvári AllStar képregényének színezéséért

  Az AllStar: Nem MindenCsillag Ragyog című képregényt a székesfehérvári Kovács Milán írta és Fábián Istvánnal közösen alkották a képregényben szereplő karaktereket. A tavalyi Kortárs Művészeti Fesztivál alfesztiváljaként először megrendezett Kortárs Képregény Fesztiválon (www.kepregenyfeszt.hu) jelent meg a mű, melyhez egy kültéri kiállítás is kapcsolódott.

  2020.07.13.
 4. Tizenhárom éve bontották le a fehérvári óriáskereket az egykori vidámparkban

  2007. július 13-án a székesfehérvári tűzoltók bontották le Székesfehérvár egykori vidámparkjának utolsó szimbolikus játékát, az óriáskereket. A Csónakázó-tó mellett magasodó forgókereket már hosszú évek óta nem használták.

  2020.07.13.
 1. Mindigmás túra - a város legszebb épületeit járhatjuk be

  Könnyed városnézésekre hívja az érdeklődőket a Tourinform: a Mindigmás séták élményszerű, mesélős programok, hétről hétre újabb témákat körüljárva ismerhetjük meg a Belvárost. Július 17-én megtudhatjuk, hogy kik laktak az egykori belváros különleges szebbnél-szebben díszített lakásaiban.

  2020.07.13.
 2. Jó hangulatú karate tábor városi támogatással a Maroshegyen

  Önkormányzati támogatással rendezte meg az idén a székesfehérvári Japán Harcművészeti Egyesület az éves nyári karate táborát múlt héten a Maroshegyen.

  2020.07.13.
 3. A mezők patikája - gyógynövény túra vasárnap Lencsés Ritával

  Újabb virágzó mezőkre látogat el vasárnap a Herbarius túra, oda ahol még mindig gyűjthető orbáncfű, cickafark, zsálya, de lesz apróbojtorján, menta és zsurló is. A résztvevőknek célszerű vinni vágó eszközt, innivalót, papírzacskót. 

  2020.07.11.
 4. Elkezdődött a regisztráció a XVI. Fehérvári Lecsófőző Vigasságra

  Elindult a jelentkezés a XVI. Fehérvári Lecsófőző Vigasságra: a magánszemélyek, civil és egyéb szervezetek már regisztrálhatnak a megújult online felületen, amelyen egy jól kezelhető térképről választhatják ki főzőhelyüket. Újdonság az is, hogy idén már online bankkártyás fizetésre is lehetőségük lesz a magánszemélyeknek. A cégek számára külön jelentkezési idősávot tartanak fenn a szervezők.

  2020.07.11.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2