Önképzéssel és önkéntességgel tölti a járvány idejét Turós Arnold, ökölvívó edző

Turós Arnold, az Arnold Boxing Team vezetője a koronavírus-járvány alatt sem tölti az idejét tétlenül. Mindamellett hogy otthonában családapai teendőit látja el, - házas, egy 11 éves kisfia és egy 6 éves kislánya van - az önkormányzatnál a önkéntesnek jelentkezett és napjai egy részét tanulással tölti.
2020.03.26. 19:07 |

Turós Arnold 1994-ben, tizenhárom évesen jegyezte el magát az ökölvívással. Ugyanazon esztendő decemberében rögtön magyar bajnoki bronzérmet szerzett, 1995-ben megnyerte a Diákolimpiát.

Serdülő és ifi országos bajnokságok bronzérmese volt, később a Papp László Felnőtt Országos Bajnokságon is harmadik helyezett lett.

Nevelőedzője Őri Lajos, akivel pályafutása leghosszabb és sikerekben leggazdagabb szakaszát töltötte. Sokat tanult Horváth Gábortól és Horváth Elemértől is, később Hermann Istvánnal, majd profiként Molnár Attilával készült. Pályafutása lezárultával edzősködni kezdett, edzői tanfolyamot végzett.

Oktatói képesítése mellé 2016-ban „egy csillagos” nemzetközi ökölvívó szakedzői minősítést szerzett, megalapította az Arnold Boxing Teamet. Eddigi edzői pályafutása legeredményesebb éve 2019 volt.

Tóth Adrián és Balogh Bálint magyar bajnok lett, Nagy Evelin Magyar Kupát nyert és bajnoki 2. helyezett lett. Lakatos Viktor kezdő létére a legnépesebb súlycsoportban harmadik helyet szerzett, Jónás Dominik szintén bronzérmes volt. Zsoldos Virág és Major Milán csak a döntőben találtak legyőzőre, így ők ezüstéremmel zárták a magyar bajnokságokat.

Edzői munkáját Lénárt Péter és Magda Dániel, edzők segítik, az orvosi hátteret Dorotovics Miléna, pszichológus, Dr. Keresztesi Márk, fül-orr gégész, Szabó Gábor, ortopédus biztosítják, mozgásszervi segítséget Pilaszanovich Milántól kapnak.

Tóth Adriánt kicsi kora tanítja, neveli a szülőkkel és a nagypapával napról napra megbeszélve, amit fontosnak tartanak, tudatosan építve az ifjú bunyós karrierjét. Már hat esztendeje dolgoztak együtt mire Adrián elérte a versenyzéshez szükséges minimális, tizenhárom éves életkort.

Fontosnak tartom a gyerekek sokoldalú mozgáskészségének korai fejlesztését, hogy amikor tizenhárom évesen majd elkezdhet bunyózni, könnyedén és magabiztosan mozogjon a ringben.

Mozgással az élet szinte minden területén lehet megelőzni, fejleszteni vagy gyógyítani.

Tanítványaimat ezért sportos életmód felvételére ösztökélem és igyekszem feltölteni őket önbizalommal. A gyerekcsoportban még nem sokat lehet konkrétan az ökölvívással foglalkozni, ezért is szeretném fejleszteni a tudásomat, hogy melyek azok a mozgásformák, amikkel sokoldalúvá tehető a gyerekek mozgáskultúrája.

Az edzősködés nem éppen a legjövedelmezőbb szakma, főleg az ökölvívó edzői nem, de a szüleim és kiváló barátom, Sudár Gábor, a Sudár Ablakrendszerek tulajdonosának anyagi támogatása segítségével szolgálom a fiatalságot és a sportot. Nagy álmom, hogy egyszer olimpikont neveljek, a hivatásom pedig az, hogy minél több emberrel ismertessem meg az ökölvívást.” - emelte ki Turós Arnold.

Sport

 1. Jövő nyáron lesz az elhalasztott tokiói olimpia

  Július 23-án kezdődik és augusztus 8-ig tart majd 2021-ben a tokiói olimpia - jelentette be hétfőn a Nemzetközi Olimpiai Bizottság. Japán sajtóértesülések szerint a szervezőbizottság vezető testületének hétfői ülése után erről az időpontról állapodott meg egymással a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, Tokió városa és a japán kormány.

  2020.03.30.
 2. Demeter Bence: kibírom az egy év halasztást

  A tokiói kvótás öttusázó, Demeter Bence pályafutásának nem vet véget az olimpia elhalasztása, ám felkészülését megnehezíti a világkupák törlése. Demeter Bence szerint komolyabb felkészülés, csak akkor kezdődhet, ha véget ér a járvány, és a versenyeknek lesz kitűzött időpontjuk, amihez a formát lehet igazítani.

  2020.03.30.
 3. Mihály Ákos vagy Szita Donát is lehet az EBEL legjobb fiatalja

  Idén is megszavaztatja az osztrák jégkorong liga követőit. A különböző kategóriák közül most a fiatalokra lehet szavazni. Az idény legjobb fiatal játékosa pedig a Hydro Fehérvár AV19-ből akár Mihály Ákos, akár Szita Donát is lehet.

  2020.03.29.
 4. A Lélekmozgató sportnapért kapott elismerést Székesfehérvár

  A Magyar Parasport Napja alkalmából megrendezett, városi Lélekmozgató sportnapot díjazta a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetség (FODISZ). Az Önkormányzat  pályázata a két szervezet döntése alapján a „Legkreatívabb MNP2020 Település” címet nyerte el.

  2020.03.27.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak