Négy fehérvári óvodaudvar újult meg idén - az iskolákban folytatódik az önkéntes program

A KÉPES program keretében végeztek önkéntes munkát kedden a Palotavárosi óvoda udvarán, amely szeptemberre újult meg. Őszre új udvari játékok és megszépült környezet várta a gyerekeket a Szárazréti Óvodában, a Rákóczi úti Óvodában és a Nefelejcs utcai óvodában is.
2019.09.10. 16:26 |

2019-ben a KÉPES program keretében a Ligetsori Óvoda Palotavárosi Tagovodájának, a Szárazréti Óvodának, a Rákóczi úti Óvodának és a Napsugár Óvoda Nefelejcs utcai Tagovodájának udvara újult meg.

Az udvarokról elbontották a balesetveszélyes játszóeszközöket, ezek helyett újakat helyeztek ki. A munkálatok során az egyik óvodában műfüves focipályát alakítottak ki, tárolókat, asztalokat, padokat, biciklitárolókat újítottak fel. A Palotavárosi óvoda udvarára párakapu került. A felújítási munkálatokat a Városgondnokság szakemberei végezték el a nyári hónapokban. 

Hét évvel ezelőtt 10 szervezettel indult a KÉPES program, mára már 27 székesfehérvári és Székesfehérvár környéki vállalatra bővült a létszám. A cégek idén 16 millió forinttal támogatták az óvodák felújítását.

Az anyagi támogatás mellett a KÉPES program kiemelt eleme a szemléletformálás is, az önkéntes napon a vállalatok önkéntesei mellett a szülői munkaközösség tagjai és a Fehérvár AV19 több játékosa is részt vett. Az önkéntesek lefestették a kerítést és kitakarították az óvodaudvart. Gelencsér Rita, a Ligetsori Óvoda igazgatója köszönetét fejezte ki a résztvevő cégeknek és Székesfehérvár Önkormányzatának.  Szincsák Attila, a DENSO Gyártó Magyarország Kft. kereskedelmi igazgatója szerint hét év után mérföldkőhöz érkezett a kezdeményezés: „Véget ért egy etap, az Önkormányzatnak és a KÉPES-nek köszönhetően minden bölcsődébe és óvodába eljutottunk a városban. Az utolsó egyeztetés után azonban azt mondhatom, hogy itt nincs megállás, megyünk tovább! Az útirányról annyit elárulhatok, hogy már megtudtuk, 21 általános iskola van a városban.” – mondta el a programgazda.

A KÉPES program első 7 évében 18 fehérvári óvoda és bölcsőde vizesblokkja, illetve udvara újult meg mintegy 284 millió forint értékben.

"Sok óvodában tudtunk felújítási munkát végezni és egyre népszerűbb az önkéntesség is, ma délután 65-en érkeztek, hogy segítsenek. Az összefogás erősíti a közösséget, egyúttal pedig könnyebben érünk el eredményeket. Uniós, állami, vagy önkormányzati forrásokból megvalósuló fejlesztésekkel, de a KÉPES programnak is köszönhetően szemmel látható a fejlődés az óvodák épületén belül, vagy az intézmények udvarain. Úgy látjuk,  hogy az iskolákban érdemes folytatni a munkát, hogy korszerű, jó körülmények közé tudjuk vinni a gyermekeinket." - mondta el az önkéntes napon Cser-Palkovics András polgármester. 

2020-tól a fehérvári általános iskolában folytatódik a felújítási program.

"A közös munkánál nagyobb összetartó erő nem létezik, ezt a munkát és az önkéntességet szeretném megköszönni a résztvevőknek. A KÉPES program keretében meg tudtuk muttatni, hogy ha néhány ember összeáll egy innovatív ötlet jegyében, abból csak jó dolgok születhetnek. Köszönöm, hogy elérkeztünk Palotaváros óvodájához is." - emelte ki Viza Attila, Palotaváros önkormányzati képviselője.

Az ünnepségen a Palotavárosi óvodások saját alkotásaikkal mondtak köszönetet a megújult udvarért a kivitelező Városgondnokság ügyvezető igazgatójának, Bozai Istvánnak és Szincsák Attila programgazdának.

Az önkéntesek között volt a Fehérvár AV19 SC, amelynek elnöke, Gál Péter Pál elmondta, hogy a csapat névadó szponzorával, a  Hydro Extrusion Hungary Kft.-vel közösen részt kívánnak venni a lokális társadalmi szerepvállalásban is, segítve a város közösségét. "Nem véletlenül hirdettük meg a több mint hoki mottót, hosszútávon is így gondoljuk." - tette hozzá az elnök.

A KÉPES programban 2019-ben részt vevő cégek:

Alba Mineral Kft., Arconic Köfém Kft., Alpha-Vet Kft., Auchan Magyarország Kft., Balance-99 Zrt (Hotel Magyar Király****), Brooks Instrument Kft., DENSO Gyártó Magyarország Kft., GEALAN HungaryPlast Kft., G.E.B.E. Belföldi és Nemzetközi Árufuvarozó Kft., Grundfos Magyarország Gyártó Kft., Hanon Systems Hungary Kft., Harman Becker Gépkocsirendszer Gyártó Kft., Hungrana Kft., HTM Zrt., Hydro Extrusion Hungary Kft. Ivanics Kft., Klemol Kft., Macher Gépészeti és Elektronikai Kft., Masterplast NyRt., Mondelez/Győri Keksz Zrt., Pannonjob Kft., Regnum Intertrans Kft., ÚjHáz Centrum Szent Flórián Körút, Varga-Márfy Kft., Videoton Holding ZRt, VT-Asyst Kft.

Városfejlesztés

 1. Kezdődik a játszótér és szabadidőpark építése a Vízivárosban

  A volt Vízivárosi iskola jelenleg elhanyagolt udvarán egy univerzális, színes burkolattal ellátott grund épül labdafogó hálóval, valamint kialakítanak egy játszóteret, melyen ügyességi játékok, vár és csúszda is lesz. Az iskola régi kerítését pedig elbontják, és a meglévők mellé további fákat is telepítenek majd.

  2019.09.20.
 2. Megújult a Budai út 64-68. számú épület mögötti terület

  A műszaki átadást követően újra használhatják a Budai út 64-68. épület mögötti területet az ott élők és a házsoron működő üzletek. A 607 m²-es megújult felületen hamarosan kialakítják a mozgáskorlátozott parkolókat is.

  2019.09.17.
 3. Munkába állt az első fűnyíró robot a Városgondnokságon

  Az első fűnyíró robot állt munkába a Városgondnokságon, ami a Fehérváron található meredek rézsűkön lesz munkatársaink segítségére a fűnyírásban. Csütörtökön a Balatoni úti felüljáró meredek rézsűjén teszteltük az új gépet a parkfenntartó kollégák.

  2019.09.13.
 4. Átépítik a Palotai úti kerékpárutat - 18 km bicikliút épül a Belváros környékén

  Szerdán bejárást tartottak a Palotai úton, ahol hamarosan megújul a gyalogos és kerékpárút taktilis burkolattal kettéválasztva, az új útakon a kerékpárút már kétirányú lesz az út mindkét oldalán. A jelenlegi, 90-es években kialakított megoldás balesetveszélyes és már nem felel meg a hatályos szabványoknak.

  2019.09.11.
 1. Lakossági igény alapján közösen bővíthetik a feketehegyi postát

  A feketehegyi postafejlesztés további lehetőségeiről számolt be Forgács Zoltán, a Coop Star Zrt. műszaki vezetője és a városrész önkormányzati képviselője a Séd utcai Szamos ABC mellett, kedden. A tervek szerint a jelenleg tíz négyzetméter alapterületű postahelységet mintegy ötven négyzetméteresre bővítenék.

  2019.09.10.
 2. Irányhelyes kerékpársávokat és körforgalmakat is terveztek a Móri útra

  A néhány hete tartott Felsővárosi lakossági fórumon elhangzott lakossági közlekedési fejlesztések kapcsán tartottak bejárást hétfőn délután a Móri úton és környékén. Ez a fejlesztés párhuzamosan történne meg azzal a nagy állami útfejlesztéssel, ami a 81-es főút négysávosítását jelentené, mely észak-nyugat felől továbbhaladást biztosítana az M7-es negyedik Fehérvár melletti csomópontjáig - hangzott el a bejáráson.

  2019.09.09.
 3. 2021 nyarára megújul a Székesfehérvári Gyermek és Ifjúsági Tábor Velencén

  Velencén, a Székesfehérvári Gyermek és Ifjúsági Táborban tartja hagyományos, tanévindító táborát a Székesfehérvári Diáktanács. A fiatalok érdekképviseleti csoportjának fontos feladata a csapatépítés mellett a tanév feladatainak áttekintése és a tisztújítás előkészítése is. A táborba csütörtökön Fehérvár polgármestere is ellátogatott, aki beszámolt a tábor felújítására készített önkormányzati tervekről is.

  2019.09.05.
 4. Közös tanévnyitóval ünnepeltek a város egyetemei a Vörösmarty Színházban

  Idén közel 1700 hallgató kezdi meg a tanévet Székesfehérvár három felsőoktatási intézményében, a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán, a Kodolányi János Egyetemen és az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán. A Vörösmarty Színházban a hallgatókat Székesfehérvár polgármestere és az egyetemek rektorai köszöntötték, majd az egyetemek képviselői felkötötték intézményük szalagját a város zászlajára.

  2019.09.04.

Eseménynaptár

2019. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek