Négy fehérvári óvodaudvar újult meg idén - az iskolákban folytatódik az önkéntes program

A KÉPES program keretében végeztek önkéntes munkát kedden a Palotavárosi óvoda udvarán, amely szeptemberre újult meg. Őszre új udvari játékok és megszépült környezet várta a gyerekeket a Szárazréti Óvodában, a Rákóczi úti Óvodában és a Nefelejcs utcai óvodában is.
2019.09.10. 16:26 |

2019-ben a KÉPES program keretében a Ligetsori Óvoda Palotavárosi Tagovodájának, a Szárazréti Óvodának, a Rákóczi úti Óvodának és a Napsugár Óvoda Nefelejcs utcai Tagovodájának udvara újult meg.

Az udvarokról elbontották a balesetveszélyes játszóeszközöket, ezek helyett újakat helyeztek ki. A munkálatok során az egyik óvodában műfüves focipályát alakítottak ki, tárolókat, asztalokat, padokat, biciklitárolókat újítottak fel. A Palotavárosi óvoda udvarára párakapu került. A felújítási munkálatokat a Városgondnokság szakemberei végezték el a nyári hónapokban. 

Hét évvel ezelőtt 10 szervezettel indult a KÉPES program, mára már 27 székesfehérvári és Székesfehérvár környéki vállalatra bővült a létszám. A cégek idén 16 millió forinttal támogatták az óvodák felújítását.

Az anyagi támogatás mellett a KÉPES program kiemelt eleme a szemléletformálás is, az önkéntes napon a vállalatok önkéntesei mellett a szülői munkaközösség tagjai és a Fehérvár AV19 több játékosa is részt vett. Az önkéntesek lefestették a kerítést és kitakarították az óvodaudvart. Gelencsér Rita, a Ligetsori Óvoda igazgatója köszönetét fejezte ki a résztvevő cégeknek és Székesfehérvár Önkormányzatának.  Szincsák Attila, a DENSO Gyártó Magyarország Kft. kereskedelmi igazgatója szerint hét év után mérföldkőhöz érkezett a kezdeményezés: „Véget ért egy etap, az Önkormányzatnak és a KÉPES-nek köszönhetően minden bölcsődébe és óvodába eljutottunk a városban. Az utolsó egyeztetés után azonban azt mondhatom, hogy itt nincs megállás, megyünk tovább! Az útirányról annyit elárulhatok, hogy már megtudtuk, 21 általános iskola van a városban.” – mondta el a programgazda.

A KÉPES program első 7 évében 18 fehérvári óvoda és bölcsőde vizesblokkja, illetve udvara újult meg mintegy 284 millió forint értékben.

"Sok óvodában tudtunk felújítási munkát végezni és egyre népszerűbb az önkéntesség is, ma délután 65-en érkeztek, hogy segítsenek. Az összefogás erősíti a közösséget, egyúttal pedig könnyebben érünk el eredményeket. Uniós, állami, vagy önkormányzati forrásokból megvalósuló fejlesztésekkel, de a KÉPES programnak is köszönhetően szemmel látható a fejlődés az óvodák épületén belül, vagy az intézmények udvarain. Úgy látjuk,  hogy az iskolákban érdemes folytatni a munkát, hogy korszerű, jó körülmények közé tudjuk vinni a gyermekeinket." - mondta el az önkéntes napon Cser-Palkovics András polgármester. 

2020-tól a fehérvári általános iskolában folytatódik a felújítási program.

"A közös munkánál nagyobb összetartó erő nem létezik, ezt a munkát és az önkéntességet szeretném megköszönni a résztvevőknek. A KÉPES program keretében meg tudtuk muttatni, hogy ha néhány ember összeáll egy innovatív ötlet jegyében, abból csak jó dolgok születhetnek. Köszönöm, hogy elérkeztünk Palotaváros óvodájához is." - emelte ki Viza Attila, Palotaváros önkormányzati képviselője.

Az ünnepségen a Palotavárosi óvodások saját alkotásaikkal mondtak köszönetet a megújult udvarért a kivitelező Városgondnokság ügyvezető igazgatójának, Bozai Istvánnak és Szincsák Attila programgazdának.

Az önkéntesek között volt a Fehérvár AV19 SC, amelynek elnöke, Gál Péter Pál elmondta, hogy a csapat névadó szponzorával, a  Hydro Extrusion Hungary Kft.-vel közösen részt kívánnak venni a lokális társadalmi szerepvállalásban is, segítve a város közösségét. "Nem véletlenül hirdettük meg a több mint hoki mottót, hosszútávon is így gondoljuk." - tette hozzá az elnök.

A KÉPES programban 2019-ben részt vevő cégek:

Alba Mineral Kft., Arconic Köfém Kft., Alpha-Vet Kft., Auchan Magyarország Kft., Balance-99 Zrt (Hotel Magyar Király****), Brooks Instrument Kft., DENSO Gyártó Magyarország Kft., GEALAN HungaryPlast Kft., G.E.B.E. Belföldi és Nemzetközi Árufuvarozó Kft., Grundfos Magyarország Gyártó Kft., Hanon Systems Hungary Kft., Harman Becker Gépkocsirendszer Gyártó Kft., Hungrana Kft., HTM Zrt., Hydro Extrusion Hungary Kft. Ivanics Kft., Klemol Kft., Macher Gépészeti és Elektronikai Kft., Masterplast NyRt., Mondelez/Győri Keksz Zrt., Pannonjob Kft., Regnum Intertrans Kft., ÚjHáz Centrum Szent Flórián Körút, Varga-Márfy Kft., Videoton Holding ZRt, VT-Asyst Kft.

Városfejlesztés

  1. Hulladékkezelés, parkolás és közlekedés - lakossági fórum a Rákóczi iskolában

    A 2. számú választókörzetben élőknek szerveztek lakossági fórumot hétfőn a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában. A fórumon bemutatkozott a körzet új önkormányzati képviselője, dr. Kovács Zsoltné és számos kérdésre, megoldandó problémára kaphattak választ a városrész lakói.

    2019.11.11.
  2. Huszonkétmilliós fejlesztés a Szent György Kórház fül-orr-gégészeti osztályán

    Az Arconic Alapítvány ezúttal 75.000 dollárral, több mint 22 millió forinttal támogatta Szent György Kórházat, melynek eredményeként a fül-orr-gégészeti osztályon valósulhatott meg eszközbeszerzés. Dr. Csernavölgyi István, a kórház főigazgatója elmondta, hogy a támogatásból endoszkópos tornyot és kézi endoszkópot vásároltak.

    2019.11.04.
  3. Jövő év első negyedévében nyit az első fehérvári parkolóház

    A tervezett ütemnek megfelelően épül Székesfehérvár első parkolóháza, ahol a nyári időszakban a földmunkával és pinceszinttel együtt járó nehéz munkálatokon túl van a kivitelező, így október elejére az épület négy szintes szerkezete többségében elkészült. A tervek szerint jövő év első negyedévében nyit a 4500 négyzetméteres nyilvános parkolóház, ahol 134 autó és 11 motorkerékpár parkolhat egyszerre.

    2019.10.18.
  4. Megújult a Temesvári és a Gyimesi utca, valamint a Szilvamag környéke

    Befejeződött Maroshegyen a Temesvári utca és a Gyimesi utca út- és víziközmű-felújítása, valamint a Szilvamag környékének területrendezése. A Városgondnokság ÚT 2017-19 programjának keretében az útburkolat és a járdák kialakítása előtt felújították az ivóvízhálózatot, és új csapadékvíz-elvezető rendszert építettek. Korábban az esővíz nem megfelelő elvezetése jelentette az egyik fő problémát.

    2019.10.08.
  1. Elkezdődik a járda építése a Farkasvermi úton - 3 gyalogosátkelő is lesz

    Járdaépítés kezdődik a Farkasvermi úton, a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ és a Mura utca között. A járdaépítés során 3 helyen, a Kertész utcánál, a Bodrogi utcánál, valamint a Mura utcán létesül gyalogátkelőhely, a vasúti átjáró és a járda szintbeni kapcsolattal kerül kialakításra, így azon akadálymentesen lehet a későbbiekben közlekedni.

    2019.10.04.
  2. Zöld szabadidőpark épül Vizivárosban az iskola korábbi udvarának helyén

    A Vizivárosi iskola volt udvarán egy univerzális, színes burkolattal ellátott grund épül labdafogó hálóval, valamint kialakítanak egy játszóteret, melyen ügyességi játékok, vár és csúszda is lesz. Az iskola régi kerítését pedig elbontják, és a meglévők mellé további fákat is telepítenek majd.

    2019.10.03.
  3. Elkezdődik a park és a parkoló építés a Corvinus Székesfehérvári Campusán

    A végéhez közeledik a hangulatos egyetemi kisváros kialakítása a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán. A századelő hangulatát idéző felújított épületek körül parkolókat és zöld közösségi tereket alakítanak ki árnyas fákkal és stílusos utcabútorokkal.

    2019.10.03.
  4. Elkészült a Komjáti utca teljes felújítása az Öreghegyen

    A Komjáti utcában a kivitelezés során a teljes pályaszerkezet átépítése megtörtént, kialakítottak egy a térköves járdát az út szélén, továbbá a csapadékvíz elvezetés is megoldódott, egy gravitációs és egy nyomott vezetékkel, illetve a helyszíni adottságok figyelembe vételével egy csapadékvíz átemelő kiépítésével.

    2019.10.01.

Balett

Eseménynaptár

2019. November
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek