Négy fehérvári óvodaudvar újult meg idén - az iskolákban folytatódik az önkéntes program

A KÉPES program keretében végeztek önkéntes munkát kedden a Palotavárosi óvoda udvarán, amely szeptemberre újult meg. Őszre új udvari játékok és megszépült környezet várta a gyerekeket a Szárazréti Óvodában, a Rákóczi úti Óvodában és a Nefelejcs utcai óvodában is.
2019.09.10. 16:26 |

2019-ben a KÉPES program keretében a Ligetsori Óvoda Palotavárosi Tagovodájának, a Szárazréti Óvodának, a Rákóczi úti Óvodának és a Napsugár Óvoda Nefelejcs utcai Tagovodájának udvara újult meg.

Az udvarokról elbontották a balesetveszélyes játszóeszközöket, ezek helyett újakat helyeztek ki. A munkálatok során az egyik óvodában műfüves focipályát alakítottak ki, tárolókat, asztalokat, padokat, biciklitárolókat újítottak fel. A Palotavárosi óvoda udvarára párakapu került. A felújítási munkálatokat a Városgondnokság szakemberei végezték el a nyári hónapokban. 

Hét évvel ezelőtt 10 szervezettel indult a KÉPES program, mára már 27 székesfehérvári és Székesfehérvár környéki vállalatra bővült a létszám. A cégek idén 16 millió forinttal támogatták az óvodák felújítását.

Az anyagi támogatás mellett a KÉPES program kiemelt eleme a szemléletformálás is, az önkéntes napon a vállalatok önkéntesei mellett a szülői munkaközösség tagjai és a Fehérvár AV19 több játékosa is részt vett. Az önkéntesek lefestették a kerítést és kitakarították az óvodaudvart. Gelencsér Rita, a Ligetsori Óvoda igazgatója köszönetét fejezte ki a résztvevő cégeknek és Székesfehérvár Önkormányzatának.  Szincsák Attila, a DENSO Gyártó Magyarország Kft. kereskedelmi igazgatója szerint hét év után mérföldkőhöz érkezett a kezdeményezés: „Véget ért egy etap, az Önkormányzatnak és a KÉPES-nek köszönhetően minden bölcsődébe és óvodába eljutottunk a városban. Az utolsó egyeztetés után azonban azt mondhatom, hogy itt nincs megállás, megyünk tovább! Az útirányról annyit elárulhatok, hogy már megtudtuk, 21 általános iskola van a városban.” – mondta el a programgazda.

A KÉPES program első 7 évében 18 fehérvári óvoda és bölcsőde vizesblokkja, illetve udvara újult meg mintegy 284 millió forint értékben.

"Sok óvodában tudtunk felújítási munkát végezni és egyre népszerűbb az önkéntesség is, ma délután 65-en érkeztek, hogy segítsenek. Az összefogás erősíti a közösséget, egyúttal pedig könnyebben érünk el eredményeket. Uniós, állami, vagy önkormányzati forrásokból megvalósuló fejlesztésekkel, de a KÉPES programnak is köszönhetően szemmel látható a fejlődés az óvodák épületén belül, vagy az intézmények udvarain. Úgy látjuk,  hogy az iskolákban érdemes folytatni a munkát, hogy korszerű, jó körülmények közé tudjuk vinni a gyermekeinket." - mondta el az önkéntes napon Cser-Palkovics András polgármester. 

2020-tól a fehérvári általános iskolában folytatódik a felújítási program.

"A közös munkánál nagyobb összetartó erő nem létezik, ezt a munkát és az önkéntességet szeretném megköszönni a résztvevőknek. A KÉPES program keretében meg tudtuk muttatni, hogy ha néhány ember összeáll egy innovatív ötlet jegyében, abból csak jó dolgok születhetnek. Köszönöm, hogy elérkeztünk Palotaváros óvodájához is." - emelte ki Viza Attila, Palotaváros önkormányzati képviselője.

Az ünnepségen a Palotavárosi óvodások saját alkotásaikkal mondtak köszönetet a megújult udvarért a kivitelező Városgondnokság ügyvezető igazgatójának, Bozai Istvánnak és Szincsák Attila programgazdának.

Az önkéntesek között volt a Fehérvár AV19 SC, amelynek elnöke, Gál Péter Pál elmondta, hogy a csapat névadó szponzorával, a  Hydro Extrusion Hungary Kft.-vel közösen részt kívánnak venni a lokális társadalmi szerepvállalásban is, segítve a város közösségét. "Nem véletlenül hirdettük meg a több mint hoki mottót, hosszútávon is így gondoljuk." - tette hozzá az elnök.

A KÉPES programban 2019-ben részt vevő cégek:

Alba Mineral Kft., Arconic Köfém Kft., Alpha-Vet Kft., Auchan Magyarország Kft., Balance-99 Zrt (Hotel Magyar Király****), Brooks Instrument Kft., DENSO Gyártó Magyarország Kft., GEALAN HungaryPlast Kft., G.E.B.E. Belföldi és Nemzetközi Árufuvarozó Kft., Grundfos Magyarország Gyártó Kft., Hanon Systems Hungary Kft., Harman Becker Gépkocsirendszer Gyártó Kft., Hungrana Kft., HTM Zrt., Hydro Extrusion Hungary Kft. Ivanics Kft., Klemol Kft., Macher Gépészeti és Elektronikai Kft., Masterplast NyRt., Mondelez/Győri Keksz Zrt., Pannonjob Kft., Regnum Intertrans Kft., ÚjHáz Centrum Szent Flórián Körút, Varga-Márfy Kft., Videoton Holding ZRt, VT-Asyst Kft.

Városfejlesztés

 1. Nyáron elkészül a Püspöki Palota felújítása is - így haladnak az egyházmegye építkezései

  „A Magyar Szent Család nyomában tematikus zarándokút fejlesztése a Székesfehérvári Egyházmegyében” című program megvalósításának folyamatáról és a Szent Imre Katolikus Iskola rekonstrukciójáról kérdeztük Csány Zoltánt, a Székesfehérvári Egyházmegye főépítészét. A beszélgetés közben bejártuk a projekt egyes helyszíneit - Szent Imre Iskola, Püspöki Palota, Ferences Rendház-Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum, Látogatóközpont - is.

  2020.05.22.
 2. A villanyoszlopok áthelyezésével és csatorna építéssel kezdődik a Poprádi felújítása

  A Poprádi utcában folytatódik Öreghegy belső úthálózatának felújítása. A munkaterület átadását követően a munkálatok a villanyoszlopok áthelyezésével kezdődnek, majd a csapadékcsatorna kiépítése után az út- és járdaépítéssel zárulnak. A tervek szerint legkésőbb december végéig befejeződik a felújítás.

  2020.05.20.
 3. Aláírta a miniszterelnök a multifunkcionális csarnokról szóló kormányhatározatot

  Székesfehérvár gazdaságélénkítő és új munkahelyeket teremtő beruházása Magyarország Gazdaságvédelmi Akciótervének keretében valósul meg - számolt be Facebook oldalán Vargha Tamás Székesfehérvár országgyűlési képviselője. A Magyar Közlönyben is megjelent határozatot Orbán Viktor miniszterelnök írta alá.

  2020.05.19.
 4. Elkezdődik a rekortán futópálya építése a Haleszban

  Elkezdődik az új, egy kilométer hosszú, száz méteres sprintszakaszokkal tervezett rekortán futópálya építése a Halesz ligetben. Az 57 millió forintos beruházás az Országos Futópálya-építési Program támogatásával és 50%-ban önkormányzati önrésszel valósul meg. A pálya a tervek alapján nyár végére készül el. 

  2020.05.08.
 1. Új Mercedes Conecto buszokkal kezdődhet ősszel a fehérvári buszok cseréje

  15 új autóbusszal indítjuk Székesfehérvár közösségi közlekedési stratégiájának végrehajtását! - olvasható Székesfehérvár polgármesterének Facebook oldalán. Cser-Palkovics András arról is ír bejegyzésében, hogy várhatóan ősszel érkezik 15 darab Mercedes-Benz Conecto G Next Generation csuklós autóbusz Székesfehérvárra.

  2020.04.22.
 2. 115 parkoló készült el Palotavárosban - folytatódnak a szabadidőközpont építkezései

  Összesen 115 parkoló készült el a Palotavárosi tavak sport- és szabadidőközpont beruházás keretein belül. A Kelemen Béla utca – Horog utca kereszteződésénél, illetve a Gajaliget Lakópark mögött történt felületmegújítás és bővítés.

  2020.04.17.
 3. Szabad az út! - készre jelentette a kivitelező a Fiskális út felújítását

  Megszűnnek a forgalomkorlátozások és megkezdődik a műszaki átadás a Fiskális úton. A közművezetékek cseréje, az út és a csapadékvíz-elvezetés építésének összege 1,13 milliárd forint, amely teljes egészében önkormányzati forrásból valósult meg. Csütörtöktől már az autóbuszok is az eredeti járatútvonalon közlekednek. Székesfehérvár polgármestere közösségi oldalán osztotta meg videóüzenetét a frissen elkészült Fiskális útról.

  2020.04.08.
 4. Ütemezetten halad az Arany János iskola felújítása

  A február eleji munkaterületátadás óta folyamatosan zajlik a felújítás az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és EGYMI Szekfű Gyula utcai épületén. Az Önkormányzat által 600 millió forinttal támogatott beruházás első ütemében tető- és homlokzati felújítást végeznek. A projektről Mészárosné Törzsök Zsuzsanna intézményvezető beszélt.

  2020.04.07.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V