Ön választ, mi segítünk – a Jancsárkertre szavaztak a legtöbben

A Tesco Magyarország idén is meghirdette az „Ön választ, mi segítünk” című, civil szervezeteket segítő programját. A fehérvári régióban a második fordulóba három civil szervezet jutott be, közülük a legtöbb szavazatot a Jancsárkert Piac és Közösség Egyesület kapta a vásárlóktól. A pénzből tanyalátogatásokat szerveznek fogyatékkal élő fehérvári gyerekeknek.
2018.07.11. 12:36 |

Tesco civil szervezeteket segítő programjára országos szinten 344 pályázat érkezett be, a vásárlók régiónként egy hónapon át 3 civil szervezet pályázati célja közül szavazhattak a számukra legszimpatikusabbra. A fehérvári régióba a két székesfehérvári és a bicskei Tesco áruház tartozott.

A második fordulóba bejutott 3 civil szervezetre a vásárlók 83 ezer szavazatot adtak le, a legtöbbet, mintegy 39 ezret a Jancsárkert Piac és Közösség Egyesület kapta a vásárlóktól, ezért bruttó 400 ezer forintos támogatást nyert el.

Schultz György, a Jancsárkert Piac és Közösség Egyesület elnöke elmondta, hogy idén a hátrányos helyzetű fehérvári iskolásoknak élményt nyújtó programmal pályáztak. Július és október között érdekes, élményekben és új ismeretekben gazdag tanyalátogatásokat szerveznek mintegy 300, elsősorban szociálisan rászoruló, fogyatékkal élő fehérvári fiatal számára. A Jancsárkert termelői piac két állandó árusa, György Anita Orondpusztán, illetve Egyed István Pátkán várja a fiatalokat. A látogatások során a gyerekek közel 40 -féle házi és haszonállattal, valamint madárral találkozhatnak.

Elsőként, július 17-én a Böjte Csaba által alapított Szent Imre Iskolaotthon tanulói és a SZÉNA Nagycsaládosok Egyesülete táborlakói vesznek részt tanyalátogatáson.

Ezt követően közel heti gyakorisággal szerveznek újabb látogatásokat, a LÁRKE fiataljai például július 27-én vesznek részt a programon, amelyet a TESCO mellett Székesfehérvár Önkormányzata, a Viszlo Trans Kft., a Napcsillag Kft. és az EuroFamily üzletlánc is támogat.

„Nagyon örülök annak, hogy a társadalmi felelősségvállalásból mindenki kiveszi a részét. Székesfehérvár Önkormányzata nevében pedig külön örülök, hogy az egészség, az egészséges életmód kapott itt is nagy hangsúlyt, hiszen a Jancsárpiac programjait, például az egészségpiacot az önkormányzat is támogatja." - mondta el a civil szervezeteket támogató program kapcsán Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok.

Közélet

 1. Retro hangulat a Székesfehérvári Egyházmegye családtáborában

  Az idén Balatongyörökön került sor a Székesfehérvári Egyházmegye nyári táborára. A szervezést dicséri, hogy a délelőtti előadásokon a szülők nyugodtan figyelhettek a tartalmas és lélekemelő előadásokra, mert eközben a gyermekek korosztályuknak megfelelő csoportokban kézműves foglalkozásokon, vidám játékokon, zenés, ének és tánctanuláson vehettek részt.

  2018.07.16.
 2. Fehérvárt is érinti a Balatoni Csillagösvény Missziós Körút - Böjte Csaba celebrál misét

  Július 21-én Székesfehérvárra érkezik a VI. Balatoni Csillagösvény Missziós Körút Böjte Csaba ferences rendi szerzetessel és a Magyar Örökség Díjas Marosszéki Kodály Zoltán Gyermek és Ifjúsági Karral. A szentmise 18 órakor kezdődik a Ciszterci Nagyboldogasszony templomban, amelyet koncert követ. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

  2018.07.15.
 3. Idén is aktívan adakoznak a székesfehérvári és a Fejér megyei települések gazdái

  A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara főszervezésében és a MAGOSZ együttműködésével idén is elindult a Magyarok Kenyere program. A szándék változatlan: a Kárpát-medencében összegyűjtött búzából készült liszt és a belőle készült kenyér a szociálisan rászoruló gyermekekhez jut el.

  2018.07.13.
 4. A közlekedőket és autóikat is megáldják Szent Kristóf napján Székesfehérváron

  Július 25-én, szerdán szeretettel várja az egyházmegye híveit a maroshegyi templom búcsúnapi programjaira a Szent Kristóf Plébánia. (Batthyány u. 4.) 17:30 órakor a templom énekkara ad ünnepi műsort, 18 órakor kezdődik az ünnepi szentmise, majd a vásártéren a járművek megáldása. A búcsú napja közös agapéval zárul a közösségi házban.

  2018.07.13.

Királyi Napok

Koronázási szertartásjáték

Eseménynaptár

2018. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek