Ön választ, mi segítünk – a Jancsárkertre szavaztak a legtöbben

A Tesco Magyarország idén is meghirdette az „Ön választ, mi segítünk” című, civil szervezeteket segítő programját. A fehérvári régióban a második fordulóba három civil szervezet jutott be, közülük a legtöbb szavazatot a Jancsárkert Piac és Közösség Egyesület kapta a vásárlóktól. A pénzből tanyalátogatásokat szerveznek fogyatékkal élő fehérvári gyerekeknek.
2018.07.11. 12:36 |

Tesco civil szervezeteket segítő programjára országos szinten 344 pályázat érkezett be, a vásárlók régiónként egy hónapon át 3 civil szervezet pályázati célja közül szavazhattak a számukra legszimpatikusabbra. A fehérvári régióba a két székesfehérvári és a bicskei Tesco áruház tartozott.

A második fordulóba bejutott 3 civil szervezetre a vásárlók 83 ezer szavazatot adtak le, a legtöbbet, mintegy 39 ezret a Jancsárkert Piac és Közösség Egyesület kapta a vásárlóktól, ezért bruttó 400 ezer forintos támogatást nyert el.

Schultz György, a Jancsárkert Piac és Közösség Egyesület elnöke elmondta, hogy idén a hátrányos helyzetű fehérvári iskolásoknak élményt nyújtó programmal pályáztak. Július és október között érdekes, élményekben és új ismeretekben gazdag tanyalátogatásokat szerveznek mintegy 300, elsősorban szociálisan rászoruló, fogyatékkal élő fehérvári fiatal számára. A Jancsárkert termelői piac két állandó árusa, György Anita Orondpusztán, illetve Egyed István Pátkán várja a fiatalokat. A látogatások során a gyerekek közel 40 -féle házi és haszonállattal, valamint madárral találkozhatnak.

Elsőként, július 17-én a Böjte Csaba által alapított Szent Imre Iskolaotthon tanulói és a SZÉNA Nagycsaládosok Egyesülete táborlakói vesznek részt tanyalátogatáson.

Ezt követően közel heti gyakorisággal szerveznek újabb látogatásokat, a LÁRKE fiataljai például július 27-én vesznek részt a programon, amelyet a TESCO mellett Székesfehérvár Önkormányzata, a Viszlo Trans Kft., a Napcsillag Kft. és az EuroFamily üzletlánc is támogat.

„Nagyon örülök annak, hogy a társadalmi felelősségvállalásból mindenki kiveszi a részét. Székesfehérvár Önkormányzata nevében pedig külön örülök, hogy az egészség, az egészséges életmód kapott itt is nagy hangsúlyt, hiszen a Jancsárpiac programjait, például az egészségpiacot az önkormányzat is támogatja." - mondta el a civil szervezeteket támogató program kapcsán Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok.

Közélet

 1. Critical Mass - sokan tekerték körbe a várost a biciklis felvonuláson

  Az Európai Mobilitási Hét keretében megrendezett Critical Mass kerékpáros felvonulás a Halesz-ligetből indult szombaton délután. A legtöbben kerékpárral, de voltak akik rollerrel, görkorcsolyával, tandemmel, "demonstráltak" az élhetőbb közlekedésért. A szervezőinek legfontosabb célja többek között, az autósok figyelmének felkeltése a kerékpárosokra, a balesetek csökkentése, valamint az élhetőbb város megteremtésének támogatása.

  2018.09.22.
 2. A Ráchegyi Nyugdíjas Klub 25. születésnapját ünnepelték

  Idén negyedszázados jubileumát ünnepli a Ráchegyi Nyugdíjas Klub, a születésnapi ünnepségre szombaton került sor a Lövölde úti Nyugdíjas Szolgáltató Házban. A klub aktív társadalmi kapcsolatokkal és 43 taggal rendelkezik.

  2018.09.22.
 3. "A Hazáért mindhalálig" - Fehérváron találkoztak az ország honvéd hagyományörzői

  Szombaton délelőtt a Városházán kezdődött a Honvéd Hagyományőrző Egyesület II. Országos Találkozója, melyen megemlékeztek a Magyar Honvédség fennállásának 170 éves évfordulójáról, a 75. éve bekövetkezett doni tragédiáról és a nagy háború befejezésének centenáriumáról, továbbá azokról az elesett katonákról, akik esküjükhöz hűen tették a dolgukat.

  2018.09.22.
 4. Ilyen volt a szeptemberi szúnyogirtás a levegőből

  A szúnyogirtást csípésszám vizsgálat előzi meg. Ez az elmúlt napokban igen magas, percenkénti 75-110 csípésszámot mért Fehérváron. A csütörtöki irtást az Önkormányzat megrendelésére a Városgondnokság végeztette. Az indulás előtt a térképes egyeztetés mellett az irtószer mennyiségét is ellenőrizték, továbbá minden gépen van GPS követő ami rögzítette a pontos repülési útvonalat is.

  2018.09.20.

A legszebb pillanatok

Eseménynaptár

2018. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek