Ön választ, mi segítünk – a Jancsárkertre szavaztak a legtöbben

A Tesco Magyarország idén is meghirdette az „Ön választ, mi segítünk” című, civil szervezeteket segítő programját. A fehérvári régióban a második fordulóba három civil szervezet jutott be, közülük a legtöbb szavazatot a Jancsárkert Piac és Közösség Egyesület kapta a vásárlóktól. A pénzből tanyalátogatásokat szerveznek fogyatékkal élő fehérvári gyerekeknek.
2018.07.11. 12:36 |

Tesco civil szervezeteket segítő programjára országos szinten 344 pályázat érkezett be, a vásárlók régiónként egy hónapon át 3 civil szervezet pályázati célja közül szavazhattak a számukra legszimpatikusabbra. A fehérvári régióba a két székesfehérvári és a bicskei Tesco áruház tartozott.

A második fordulóba bejutott 3 civil szervezetre a vásárlók 83 ezer szavazatot adtak le, a legtöbbet, mintegy 39 ezret a Jancsárkert Piac és Közösség Egyesület kapta a vásárlóktól, ezért bruttó 400 ezer forintos támogatást nyert el.

Schultz György, a Jancsárkert Piac és Közösség Egyesület elnöke elmondta, hogy idén a hátrányos helyzetű fehérvári iskolásoknak élményt nyújtó programmal pályáztak. Július és október között érdekes, élményekben és új ismeretekben gazdag tanyalátogatásokat szerveznek mintegy 300, elsősorban szociálisan rászoruló, fogyatékkal élő fehérvári fiatal számára. A Jancsárkert termelői piac két állandó árusa, György Anita Orondpusztán, illetve Egyed István Pátkán várja a fiatalokat. A látogatások során a gyerekek közel 40 -féle házi és haszonállattal, valamint madárral találkozhatnak.

Elsőként, július 17-én a Böjte Csaba által alapított Szent Imre Iskolaotthon tanulói és a SZÉNA Nagycsaládosok Egyesülete táborlakói vesznek részt tanyalátogatáson.

Ezt követően közel heti gyakorisággal szerveznek újabb látogatásokat, a LÁRKE fiataljai például július 27-én vesznek részt a programon, amelyet a TESCO mellett Székesfehérvár Önkormányzata, a Viszlo Trans Kft., a Napcsillag Kft. és az EuroFamily üzletlánc is támogat.

„Nagyon örülök annak, hogy a társadalmi felelősségvállalásból mindenki kiveszi a részét. Székesfehérvár Önkormányzata nevében pedig külön örülök, hogy az egészség, az egészséges életmód kapott itt is nagy hangsúlyt, hiszen a Jancsárpiac programjait, például az egészségpiacot az önkormányzat is támogatja." - mondta el a civil szervezeteket támogató program kapcsán Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok.

Közélet

 1. Évértékelés a Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ tanácskozásán

  Hagyományos, éves, gyermekvédelmi szakmai tanácskozásukra gyűltek össze a fehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ szakmai egységeinek szakemberei kedden délután a Hiemer-házban. Az eseményen részt vettek az alapellátásban és a szociális alapszolgáltatásban résztvevő intézmények képviselői, a jelzőrendszer tagjai, valamint a Kormányhivatal gyermek- és ifjúságvédelemmel foglalkozó szakemberei is.

  2019.02.19.
 2. Hatpöttyös és Ezredéves együttműködés - megújult a tálalókonyha is

  Megújult a tálalókonyha az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és EGYMI Ezredéves tagiskolájában. Az idei tanévtől a Hatpöttyös Nonprofit Közhasznú Kft. vette át a diákok étkeztetését és jelentős felújítások történtek a konyhában. A vállalkozásnál munkahelyi gyakorlatot is töltenek az iskola 11., illetve 12. évfolyamos tanulói.

  2019.02.19.
 3. Február 28-ig lehet jelentkezni az Alba Regia Ösztöndíjpályázatra

  Ismét meghirdette a fehérvári diákok tanulmányi előmenetelét segítő ösztöndíj pályázatait Székesfehérvár Önkormányzata. Az Alba Regia Középiskolai Ösztöndíj Pályázatra, az Alba Regia Felsőoktatási Ösztöndíj Pályázatra és az Alba Regia Felsőoktatási Hallgatói Tanács Ösztöndíj Pályázatra február 28-ig várják a jelentkezéseket.

  2019.02.19.
 4. Ápolók ünnepe a Szent György Kórházban - Siák Gabriella az Év ápolója

  Kossuth Zsuzsanna, Magyarország első országos főápolónőjének szobránál tisztelegtek hétfőn, Székesfehérváron, a Magyar Ápolók Napján. A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Romhányi auditóriumában átadták az "Év ápolója" és az "Év asszisztense" díjakat, amelyeket Siák Gabriella, diplomás ápoló és Takáts Anikó, vezető asszisztens kaptak. „Tiszteletbeli ápoló” lett Dr. Kozma Péter Tamás, ortopédus főorvos.

  2019.02.18.

Eseménynaptár

2019. Február
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek