Ön választ, mi segítünk – a Jancsárkertre szavaztak a legtöbben

A Tesco Magyarország idén is meghirdette az „Ön választ, mi segítünk” című, civil szervezeteket segítő programját. A fehérvári régióban a második fordulóba három civil szervezet jutott be, közülük a legtöbb szavazatot a Jancsárkert Piac és Közösség Egyesület kapta a vásárlóktól. A pénzből tanyalátogatásokat szerveznek fogyatékkal élő fehérvári gyerekeknek.
2018.07.11. 12:36 |

Tesco civil szervezeteket segítő programjára országos szinten 344 pályázat érkezett be, a vásárlók régiónként egy hónapon át 3 civil szervezet pályázati célja közül szavazhattak a számukra legszimpatikusabbra. A fehérvári régióba a két székesfehérvári és a bicskei Tesco áruház tartozott.

A második fordulóba bejutott 3 civil szervezetre a vásárlók 83 ezer szavazatot adtak le, a legtöbbet, mintegy 39 ezret a Jancsárkert Piac és Közösség Egyesület kapta a vásárlóktól, ezért bruttó 400 ezer forintos támogatást nyert el.

Schultz György, a Jancsárkert Piac és Közösség Egyesület elnöke elmondta, hogy idén a hátrányos helyzetű fehérvári iskolásoknak élményt nyújtó programmal pályáztak. Július és október között érdekes, élményekben és új ismeretekben gazdag tanyalátogatásokat szerveznek mintegy 300, elsősorban szociálisan rászoruló, fogyatékkal élő fehérvári fiatal számára. A Jancsárkert termelői piac két állandó árusa, György Anita Orondpusztán, illetve Egyed István Pátkán várja a fiatalokat. A látogatások során a gyerekek közel 40 -féle házi és haszonállattal, valamint madárral találkozhatnak.

Elsőként, július 17-én a Böjte Csaba által alapított Szent Imre Iskolaotthon tanulói és a SZÉNA Nagycsaládosok Egyesülete táborlakói vesznek részt tanyalátogatáson.

Ezt követően közel heti gyakorisággal szerveznek újabb látogatásokat, a LÁRKE fiataljai például július 27-én vesznek részt a programon, amelyet a TESCO mellett Székesfehérvár Önkormányzata, a Viszlo Trans Kft., a Napcsillag Kft. és az EuroFamily üzletlánc is támogat.

„Nagyon örülök annak, hogy a társadalmi felelősségvállalásból mindenki kiveszi a részét. Székesfehérvár Önkormányzata nevében pedig külön örülök, hogy az egészség, az egészséges életmód kapott itt is nagy hangsúlyt, hiszen a Jancsárpiac programjait, például az egészségpiacot az önkormányzat is támogatja." - mondta el a civil szervezeteket támogató program kapcsán Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok.

Közélet

 1. Elfogadás-díjakat adtak át Fehérváron a Nevelőszülők Napja alkalmából

  A Fejér Megyei Gyermekvédelmi Napok második napja a nevelőszülőknek adott tisztelet és megbecsülés jegyében telt Székesfehérváron, a Tüzér utcai Gyermekvédelmi Központban, ahol kedden három, szolgálatát hosszú ideje végző nevelőszülő, Nagypéterné Sipos Magdolna, Várhegyiné Békési Gyöngyi és Nagy Imréné kaptak Elfogadás-díjat. A díjátadás ünnepélyes pillanatait követően a résztvevők a nevelőszülők mindennapjairól hallhattak előadást.

  2018.11.20.
 2. Ma délután mutatják be a Városházán a Településképi Arculati Kézikönyvet

  A Városházán kedden, november 20-án mutatják be a Székesfehérvár építészetét bemutató szakmai képeskönyvet: a Településképi Arculati Kézikönyv azzal a céllal készült, hogy izgalmas kalandra hívja az olvasót – bemutatva az építészeti arculat múltját és jelenét.

  2018.11.20.
 3. November 23-án kezdődik az idei Krisztus Király Napok

  November 23-a és november 25-e között kerül sor az idei Krisztus Király Napok programjaira, amely a Zsolt utcai Templomban és Közösségi Házban lesz. A programsorozaton belül énekel a Vox Angelorum gyermekkar is.

  2018.11.20.
 4. A Szociális Munka Napját ünnepelték - Bernáth Károlyné kapta a város elismerését

  Székesfehérvár Önkormányzata hagyományosan minden évben köszönti a szociális szféra helyi vezetőit, dolgozóit, és ádja át a Pro Caritate Albae Regiae díjat a Szociális Munka Napján. A város elismerését az idén Bernáth Károlyné, a Székesfehérvár - Vasútvidék Római Katolikus Plébánia Karitász Csoportjának vezetője vehette át.

  2018.11.19.

Eseménynaptár

2018. November
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek