Nyugdíjasok karácsonya Oszvald Marikával az ARÉV Sportcsarnokban

Idén az egyik legnépszerűbb magyar operett szubrett, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas Oszvald Marika karácsonyi műsorával és a Bakony Népzenei Együttes Luca-napi összeállításával kedveskedik idén Székesfehérvár a nyugdíjasoknak. December 13-án, csütörtökön 15 órától az Alba Regia Sportcsarnokban várnak minden érdeklődőt sok szeretettel!
2018.12.12. 08:17 |

Sokéves, szép hagyomány már Székesfehérváron, hogy karácsony közeledtével az idősebb generáció tagjait műsorral lepi meg az önkormányzat, amelyre mindig olyan fellépőt hívnak, akit szívesen lát és hallgat a közönség. Ebben az évben Cser-Palkovics András polgármester köszöntő szavai után Oszvald Marika, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő lép az Alba Regia Sportcsarnok ünnepi díszbe öltöztetett színpadára.

A népszerű szubrett a Színház- és Filmművészeti Főiskola operett-musical szakán végzett Vámos László osztályában, majd 1974-ben az Operettszínházhoz szerződött, amelynek azóta is oszlopos tagja. Sosem képzelt el magának más pályát, mindig is színésznőnek készült. Művészcsaládból származik, édesapja Oszvald Gyula tenor operetténekes, édesanyja Halasi Marika operetténekes, szubrett, nem véletlen, lányuk kicsi korától a színház, azon belül is az operett világában élt. Már négyévesen a Bánk bánban, Soma szerepében színpadra lépett, az Operettszínházban első szerepét a János vitézben kapta. Gyermekkorában többféle sportot kipróbált, toronyugró országos ifjúsági bajnok volt, de járt balettozni, akrobatikára és szertornázni. Ő az, aki népszerűvé tette az akrobatikus táncot az operettekben: ha úgy adódik, lábasfedőkön táncol, cigánykereket hány a színpadon, életvidámsága, energiája kimeríthetetlen. Az elmúlt évek során bejárta az egész világot, fellépett Münchenben, az Amerikai Egyesült Államokban, Kanadában, Izraelben, Olaszországban, Franciaországban, Svájcban, Ausztráliában, Japánban. Igazi tűzrőlpattant szubrett, kitűnően táncol, énekel. A mai napig töretlen népszerűségnek örvend, fellépései során felcsendülnek a legismertebb operett-slágerek, látványos, színvonalas, a fiatalosan lendületes előadásával, mindenkit megkacagtató humorával magával ragadja közönségét.

A Luca-napi hagyományokat bemutató Bakony Népzenei Együttes a Hermann László zeneiskolában több mint harminc éve működő alap- és középfokú népzene oktatás jelenlegi és már korábban végzett növendékeiből szervezett együttes. Előadásaikon többnyire szólistaként, kamarazenekarként lépnek fel, de szívesen adnak egész estés koncertet is. A magyar nyelvterület népzenéit bemutató előadásaikon, hangszerbemutatóikon az énekszó mellett szinte minden, a népi hagyományban használatos hangszert megszólaltatnak. Összeállításaikban feldolgozás nélkül, a falvakban eredetileg fellelt formát rekonstruálva csendülnek fel a dallamok. Az együttes többször képviselte Fehérvárt külföldön, jártak Brüsszelben és a német partnertelepülésen, Schwabisch-Gmündben is.

Kultúra

 1. Közgyűlési előterjesztés a könyvtári közfoglalkoztatottakért

  A pénteki rendkívüli közgyűlésen a Vörösmarty Mihály Könyvtárral kapcsolatos javaslatot is beterjeszt Székesfehérvár polgármestere a képviselőtestület elé. Ezzel biztosítaná a város az első félévre – az Országos Kulturális Közfoglalkoztatási Program esetleges kedvezőtlen változása esetén – a programban résztvevők továbbfoglalkoztatását.

  2019.02.21.
 2. Gyöngyözés, foltvarrás és ékszerkészítés lesz szombaton a Rác utcában

  Újabb állomásaihoz érkeznek a Fehérvári Kézművesek Egyesülete által szervezett alkotóműhelyek a Rác utcában. Február 23-án, szombaton 10 órától újra bekapcsolódhatnak az érdeklődők a gyöngyfűzésbe, a foltvarrásba és az üvegékszer-készítésbe.

  2019.02.21.
 3. Individualista közelítés helyett a közösségre figyeljünk - sokan voltak Dejcsics Konrád előadásán

  „Minden forrásom belőled fakad… - Miből is? (Ön-)kritikus készület a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra” címmel Dr. Dejcsics Konrád OSB, bencés szerzetes, a Pannonhalmi Főapátság kulturális főigazgatója osztotta meg gondolatait a népes fehérvári közönséggel, szerdán, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.

  2019.02.20.
 4. A XXVI. Kor-Társ Nyugdíjas Ki-mit-tud? pályamunkáiból nyílik kiállítás

  Február 24-én, vasárnap délelőtt 10 órakor lesz a XXVI. Kor-Társ Nyugdíjas Ki-mit-tud? pályamunkáiból rendezett kiállítás megnyitója és díjkiosztója A Szabadművelődés Házában. A tárlatot Dr. Dienesné Fluck Györgyi, tanácsnok nyitja meg. A zsűri tagjai Baboth Dóra és Schrenk Rita Anna lesznek, közreműködik Szabóné Miklós Eszter.

  2019.02.20.

Eseménynaptár

2019. Február
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Székesfehérvár Topotéka