Nyolc díjat adományoztak a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara küldöttgyűlésén

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (FMKIK) 47. küldöttgyűlésének adott otthont a Gazdaság Háza csütörtökön. A Küldöttgyűlés tárgysorozatai között szerepelt a 1018. évi számadás és a 2019. évi üzleti terv elfogadása. Az esemény első részében ünnepélyes keretek között adták át a kamara díjait.
2019.05.23. 14:01 |

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara csütörtöki küldöttgyűlésén átadták az Életműdíjat, az Év Vállalkozója díjat, a Fejér Megye Gazdaságáért sajtódíjat, a Fejér Megye Gazdasága védelméért kamarai rendőrségi díjat, a Kamarai Munkáért Elismerő Oklevelet, a Fiatal Vállalkozói Díjat, Innovációs Díjat és a Kiss József Építőipari Nívódíjat is.

Kamaránk beszámoló és az ez évi üzleti tervet elfogadó küldöttgyűlése több mint egy fórum. Ünnep is. Ünnep azok számára akiknek a munkáját a kamara közössége elismeri és ünnep azok számára, akik ezeket a díjakat ajánlották, megszavazták és átadják, de ünnep ez a jelenlévő vendégeknek és a díjazottakat elkísérő családtagoknak is.” - emelte ki köszöntőjében Radetzky Jenő, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

A 2018-as esztendőben közösségünk tovább erősödött. Jellemző, hogy a fiatalok egyre nagyobb részt vállalnak a kamarai munkában, ami nagyon örömteli és garancia a jövő szempontjából. Erősödött a nemzetközi tevékenységünk is, különösen fontosak az Európai Unióval és a keleti nyitással kapcsolatos lehetőségek. Szeretnénk, ha 2019-ben a produktív folyamatok tovább tartanának és ha a - jelenleg mintegy 20 ezres - regisztrált kamarai tagság tovább növekedne.” - tette hozzá Radetzky Jenő.

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a küldöttgyűlésén nyolc díjat adományozott, tizenegy gazdasági szereplő számára.

Példamutató szolgálatáért „Fejér megye gazdasága védelméért díj”-ban részesült Antunovits Mónika, címzetes rendőr főtörzszászlós, a Gárdonyi Rendőrkapitányság Martonvásári rendőrőrsének nyomozója. Munkája során többször tett tanúbizonyságot kiemelkedő precizitásáról, alaposságáról, mely nélkülözhetetlen a gazdasági bűncselekmények vizsgálata során.

Kamarai munkáért díj Elismerő Oklevelet kapott Sörösné Fekete Zsuzsa, a Tréning Stúdió ügyvezetője, Baranyai Imréné, a Constans-I Kft. ügyvezetője, valamint Fiers András, a Fiers Mechanika tulajdonos-ügyvezetője.

A Fejér megye gazdaságáért Sajtódíjban Cseh Teréz, a Regio Regia kiadó-ügyvezető igazgatója részesült, aki évtizedek óta hitelesen tudósít a régió gazdasági folyamatairól.

A Fiatal Vállalkozói Díjat Abt-Jüllich Anikó, a Jüllich Glas Holding Zrt alelnöke és Minárovits Márton, az Albacomp RI Kft. ügyvezetője érdemelték ki.

Az Innovációs Díjat Kristóf Péternek, a Galaktika Kft. ügyvezetőjének adományozta a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Az általuk fejlesztett eszközök, alkatrészek és komponensek jelentős szerepet játszottak számos gyógyszer,- és vegyipari, orvosi eszköz fejlesztési és gyártási projekt mielőbbi megvalósulásában és piacra kerülésében.

A Kiss József Építőipari Nívódíjra Fodor János, a Fodor és Molnár Kft. ügyvezetője érdemesült. Fodor János közel fél emberöltőt, negyed századot töltött az építőiparban; 25 esztendeje saját vállalkozásában tevékenykedik, a minőségi munka iránti folyamatos igénnyel.

Az Év Vállalkozója Díjat Kis Éva, a Karsai Holding Zrt. cégvezetője kapta, aki kezdetben a Karsai Alba Kft. ügyvezetőjeként, majd a Holding cégvezetőjeként járul hozzá a vállalkozás sikereihez, fejlődéséhez. Büszke munkatársaira, akiket egyformán értékesnek tart és akik lehetővé teszik a piaci változásoknak való folyamatos megfelelést. Fontosnak tartja a bizalmat, mert szerinte csak így lehet jó az együttműködés.

Az Életműdíjat Győri Imrének, a Magyarmet Finomöntöde Kft. ügyvezetőjének adományozták. A Magyarmet Finomöntöde Kft. beszerelésre kész acélöntvényeit mára a világ számos országában használják a feldolgozóipar különféle ágazataiban.

Az ünnepélyes díjátadásokat követően a kamara küldöttei megtárgyalták az FMKIK 2018. évi munkaterv és költségvetés teljesítéséről szóló üzleti tervet, a 2018. évi mérlegbeszámolót és eredménykimutatást, a 2019.év szakmai és költségvetési üzleti tervét, továbbá az új Adatvédelmi Szabályzatra vonatkozó előterjesztést.

Az eseményen részt vett Dr. Tanárki Gábor, a Fejér Megyei Kormányhivatal igazgatója, Dr. Horváth Miklósné, önkormányzati képviselő, Mátrahalmi Tibor, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság kirendeltség igazgatója és Dr. Seebauer Márta, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának oktatási rektorhelyettese is.

Gazdaság

 1. Harmincegy csapat versenyzett a LEGO robotépítési és programozási versenyen

  Az Edutus Egyetem hatodik alkalommal rendezi meg a World Robot Olympiad™ (WRO™) LEGO robotépítési és -programozási tanulmányi versenyt, a regionális elődöntőre Székesfehérváron, a Kertész Csárdában került sor kedden. A verseny célja, hogy a gyermekeket és fiatalokat közelebb hozza a természettudományos ismeretekhez, tantárgyakhoz, valamint ösztönözze őket a mérnöki, informatikai szakma választására.

  2019.06.11.
 2. Konferenciával ünnepelt Fehérváron az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület

  Az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület megalakulásának 70., míg a Székesfehérvári Csoport fennállásának 40. évfordulója alkalmából rendeztek ünnepi konferenciát, szerdán, Fehérváron a Városháza Dísztermében. Az eseményen Fehérvár polgármestere mondott köszöntőt, majd Kádár Andrea, a Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára „A készülő új nemzeti energiapolitika” című átfogó előadását hallhatták a résztvevők, Bakács István, egyesületi elnök pedig a 70 év történetét foglalta össze.

  2019.06.05.
 3. Innováció napja az Óbudai Egyetemen - középpontban a robotizáció

  Ebben az évben a robotizációt és az ehhez kapcsolódó székesfehérvári felsőoktatási képzési paletta bemutatását választották központi témának az innováció napja alkalmából. Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karára ellátogattak a duális képzésben résztvevő partnervállalatok is.

  2019.06.05.
 4. Megerősítette a 81-es négysávosítását az innovációs és technológiai miniszter

  Hat év alatt hatezer buszt cserélnek modern járművekre a közösségi közlekedésben - jelentette be az innovációs és technológiai miniszter pénteken, az Ikarus székesfehérvári gyárában. A miniszter megerősítette, hogy megvalósíthatósági tanulmány készül az M1 autópályáról leágazó 13-as és 81-es négysávúsítására.

  2019.05.17.
 1. Világmárkákkal bővülhet a Plaza kínálata, új parkolóhelyek létesülnek a belvárosban

  Az Alba Plaza és környezetének tervezett rekonstrukciójáról és fejlesztéséről egyeztettek a székesfehérvári Városházán az Önkormányzat és az Indotek Group vezetői. Az ingatlanfejlesztő társaság tájékoztatása szerint az Alba Plaza megvásárlását követően szakembereik azonnal megkezdték a bevásárlóközpont felújítására, valamint környezetének fejlesztésére vonatkozó tervek kidolgozását. Ezeket a nyár végén mutatják be a város számára. 

  2019.05.10.
 2. A Grundfosnál vendégeskedett a Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület

  Éves beszámolóját fogadat el a Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület, meghatározva a következő időszak terveit, ötleteit, témajavaslatait. A civil szervezet csütörtökön új tagot is választott Gesztesi Béla, a VOSZ Fejér megyei elnökének személyében.

  2019.04.25.
 3. Ugródeszkára léptek az ingatlanárak Székesfehérváron

  Székesfehérváron mind a családi házak, mind a lakások négyzetméter árai jelentősen megugrottak az elmúlt egy évben. Idén februárban pedig a székesfehérvári családi házak és panellakások átlagárai már az országos átlagot is meghaladták - derül ki az ingatlannet.hu fehérvári elemzéséből.

  2019.04.18.
 4. 70 éve a város szolgálatában - díszvacsorával ünnepelték a SZÉPHŐ-t

  A SZÉPHŐ Zrt. megalakulásának hetvenedik évfordulója alkalmából szerveztek díszvacsorát csütörtökön a Hotel Magyar Királyban, ahol egy dokumentumfilmet is láthattak a résztvevők a cég működéséről. A társaság 70 éves története az elmúlt évtizedekben szorosan összefonódott a város életével.

  2019.04.11.

Eseménynaptár

2019. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek