Nyolc díjat adományoztak a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara küldöttgyűlésén

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (FMKIK) 47. küldöttgyűlésének adott otthont a Gazdaság Háza csütörtökön. A Küldöttgyűlés tárgysorozatai között szerepelt a 1018. évi számadás és a 2019. évi üzleti terv elfogadása. Az esemény első részében ünnepélyes keretek között adták át a kamara díjait.
2019.05.23. 14:01 |

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara csütörtöki küldöttgyűlésén átadták az Életműdíjat, az Év Vállalkozója díjat, a Fejér Megye Gazdaságáért sajtódíjat, a Fejér Megye Gazdasága védelméért kamarai rendőrségi díjat, a Kamarai Munkáért Elismerő Oklevelet, a Fiatal Vállalkozói Díjat, Innovációs Díjat és a Kiss József Építőipari Nívódíjat is.

Kamaránk beszámoló és az ez évi üzleti tervet elfogadó küldöttgyűlése több mint egy fórum. Ünnep is. Ünnep azok számára akiknek a munkáját a kamara közössége elismeri és ünnep azok számára, akik ezeket a díjakat ajánlották, megszavazták és átadják, de ünnep ez a jelenlévő vendégeknek és a díjazottakat elkísérő családtagoknak is.” - emelte ki köszöntőjében Radetzky Jenő, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

A 2018-as esztendőben közösségünk tovább erősödött. Jellemző, hogy a fiatalok egyre nagyobb részt vállalnak a kamarai munkában, ami nagyon örömteli és garancia a jövő szempontjából. Erősödött a nemzetközi tevékenységünk is, különösen fontosak az Európai Unióval és a keleti nyitással kapcsolatos lehetőségek. Szeretnénk, ha 2019-ben a produktív folyamatok tovább tartanának és ha a - jelenleg mintegy 20 ezres - regisztrált kamarai tagság tovább növekedne.” - tette hozzá Radetzky Jenő.

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a küldöttgyűlésén nyolc díjat adományozott, tizenegy gazdasági szereplő számára.

Példamutató szolgálatáért „Fejér megye gazdasága védelméért díj”-ban részesült Antunovits Mónika, címzetes rendőr főtörzszászlós, a Gárdonyi Rendőrkapitányság Martonvásári rendőrőrsének nyomozója. Munkája során többször tett tanúbizonyságot kiemelkedő precizitásáról, alaposságáról, mely nélkülözhetetlen a gazdasági bűncselekmények vizsgálata során.

Kamarai munkáért díj Elismerő Oklevelet kapott Sörösné Fekete Zsuzsa, a Tréning Stúdió ügyvezetője, Baranyai Imréné, a Constans-I Kft. ügyvezetője, valamint Fiers András, a Fiers Mechanika tulajdonos-ügyvezetője.

A Fejér megye gazdaságáért Sajtódíjban Cseh Teréz, a Regio Regia kiadó-ügyvezető igazgatója részesült, aki évtizedek óta hitelesen tudósít a régió gazdasági folyamatairól.

A Fiatal Vállalkozói Díjat Abt-Jüllich Anikó, a Jüllich Glas Holding Zrt alelnöke és Minárovits Márton, az Albacomp RI Kft. ügyvezetője érdemelték ki.

Az Innovációs Díjat Kristóf Péternek, a Galaktika Kft. ügyvezetőjének adományozta a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Az általuk fejlesztett eszközök, alkatrészek és komponensek jelentős szerepet játszottak számos gyógyszer,- és vegyipari, orvosi eszköz fejlesztési és gyártási projekt mielőbbi megvalósulásában és piacra kerülésében.

A Kiss József Építőipari Nívódíjra Fodor János, a Fodor és Molnár Kft. ügyvezetője érdemesült. Fodor János közel fél emberöltőt, negyed századot töltött az építőiparban; 25 esztendeje saját vállalkozásában tevékenykedik, a minőségi munka iránti folyamatos igénnyel.

Az Év Vállalkozója Díjat Kis Éva, a Karsai Holding Zrt. cégvezetője kapta, aki kezdetben a Karsai Alba Kft. ügyvezetőjeként, majd a Holding cégvezetőjeként járul hozzá a vállalkozás sikereihez, fejlődéséhez. Büszke munkatársaira, akiket egyformán értékesnek tart és akik lehetővé teszik a piaci változásoknak való folyamatos megfelelést. Fontosnak tartja a bizalmat, mert szerinte csak így lehet jó az együttműködés.

Az Életműdíjat Győri Imrének, a Magyarmet Finomöntöde Kft. ügyvezetőjének adományozták. A Magyarmet Finomöntöde Kft. beszerelésre kész acélöntvényeit mára a világ számos országában használják a feldolgozóipar különféle ágazataiban.

Az ünnepélyes díjátadásokat követően a kamara küldöttei megtárgyalták az FMKIK 2018. évi munkaterv és költségvetés teljesítéséről szóló üzleti tervet, a 2018. évi mérlegbeszámolót és eredménykimutatást, a 2019.év szakmai és költségvetési üzleti tervét, továbbá az új Adatvédelmi Szabályzatra vonatkozó előterjesztést.

Az eseményen részt vett Dr. Tanárki Gábor, a Fejér Megyei Kormányhivatal igazgatója, Dr. Horváth Miklósné, önkormányzati képviselő, Mátrahalmi Tibor, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság kirendeltség igazgatója és Dr. Seebauer Márta, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának oktatási rektorhelyettese is.

Gazdaság

 1. Mi a helyzet a fehérvári ingatlanpiacon a Covid után?

  Két fehérvári ingatlanost Czigola Emilt és Horányi Balázst, illetve az Ingatlannet.hu oldal szakértőjét kérdeztük arról, hogy milyen hatással volt a koronavírus miatti veszélyhelyzet a fehérvári ingatlanpiacra. A panelek terén telítődik a piac és megfontoltabbak a vásárlók, a családi házak piacán pedig fellendülés tapasztalható.

  2020.06.30.
 2. Székesfehérváron is bővíti 5G szolgáltatásait a Vodafone

  A budapesti belváros és Zalaegerszeg után a vidéki nagyvárosokban, így Székesfehérváron is és a Balaton körül folytatja az 5G lefedettségének bővítését a Vodafone Magyarország. A fejlesztéssel 35-ről közel 300-ra nő 5G állomásaik száma az országban.

  2020.06.30.
 3. Fenntarthatósági akció és játék indul a Jancsárkertben

  A tisztább, hulladékmentes piacozásért hirdetett akciót a KDRIÜ és a Ki? Ti & Mi civil szervezet: a kampányban nemcsak információkat szerezhetünk a fenntartható életmódról, hanem pontokért is játszhatunk, ha vászontáskába vagy kosárba vásárolunk a műanyag zacskók helyett.

  2020.06.25.
 4. A kkv-k támogatására létrejött Városi Tőkealapról tájékoztatták az érdeklődőket

  A kis- és középvállalkozások finanszírozásának támogatására létrejött Székesfehérvár Városi Tőkealapról tartottak tájékoztató workshopot szerdán, a Városháza Dísztermében. A résztvevők választ kaphattak arra is, hogy mit érdemes tudni a tőkebefektetésről?

  2020.06.24.
 1. Az egyéni vállalkozók július 1-jétől a NAV-nál intézhetik ügyeiket

  Július 1-jétől az egyéni vállalkozói tevékenységgel kapcsolatos ügyeket a NAV-nál kell intézni.  Az egyéni vállalkozók továbbra is a Webes ügysegéden jelenthetik be a NAV részére a tevékenységükkel kapcsolatos eseményeket: tevékenység megkezdése, adatváltozás bejelentése, szünetelés, illetve szünetelés utáni folytatás és a tevékenység megszüntetése.

  2020.06.22.
 2. Közel félmillióan regisztráltak a NAV online számlarendszerébe

  Június elejéig már több mint 481 ezer adózó regisztrált a Nemzeti Adó- és Vámhivatal online számlarendszerébe - közölte a Világgazdasággal az adóhatóság. Július 1-jéig regisztrálniuk azoknak a vállalkozásoknak valamilyen online számlázórendszerbe, amelyek más adóalanynak állítanak ki számlát.

  2020.06.19.
 3. Hiánypótló képzés indul az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán

  2020 szeptemberében Székesfehérváron, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar Geoinformatikai Intézetében Precíziós gazdálkodás szakmérnök/szakember képzés indul, immáron harmadik alkalommal. A képzés hiánypótló adatfeldolgozási és térinformatikai ismeretek készségszintű elsajátítására fekteti a hangsúlyt.

  2020.06.19.
 4. Bemutatkozott a Fejérvíz Zrt. új vezérigazgatója - fiatal szakember irányítja a céget

  A Székesfehérvári Önkormányzat többségi tulajdonában álló Fejérvíz Zrt új vezérigazgatóját mutatta be szerdán dr. Cser-Palkovics András polgármester. Laczi Péter korábban már 11 éven keresztül dolgozott a Fejérvíznél, a cég irányítását május végén vette át a harminc év után nyugdíjba vonult Kis Istvántól.

  2020.06.17.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2