Nyolc díjat adományoztak a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara küldöttgyűlésén

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (FMKIK) 47. küldöttgyűlésének adott otthont a Gazdaság Háza csütörtökön. A Küldöttgyűlés tárgysorozatai között szerepelt a 1018. évi számadás és a 2019. évi üzleti terv elfogadása. Az esemény első részében ünnepélyes keretek között adták át a kamara díjait.
2019.05.23. 14:01 |

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara csütörtöki küldöttgyűlésén átadták az Életműdíjat, az Év Vállalkozója díjat, a Fejér Megye Gazdaságáért sajtódíjat, a Fejér Megye Gazdasága védelméért kamarai rendőrségi díjat, a Kamarai Munkáért Elismerő Oklevelet, a Fiatal Vállalkozói Díjat, Innovációs Díjat és a Kiss József Építőipari Nívódíjat is.

Kamaránk beszámoló és az ez évi üzleti tervet elfogadó küldöttgyűlése több mint egy fórum. Ünnep is. Ünnep azok számára akiknek a munkáját a kamara közössége elismeri és ünnep azok számára, akik ezeket a díjakat ajánlották, megszavazták és átadják, de ünnep ez a jelenlévő vendégeknek és a díjazottakat elkísérő családtagoknak is.” - emelte ki köszöntőjében Radetzky Jenő, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

A 2018-as esztendőben közösségünk tovább erősödött. Jellemző, hogy a fiatalok egyre nagyobb részt vállalnak a kamarai munkában, ami nagyon örömteli és garancia a jövő szempontjából. Erősödött a nemzetközi tevékenységünk is, különösen fontosak az Európai Unióval és a keleti nyitással kapcsolatos lehetőségek. Szeretnénk, ha 2019-ben a produktív folyamatok tovább tartanának és ha a - jelenleg mintegy 20 ezres - regisztrált kamarai tagság tovább növekedne.” - tette hozzá Radetzky Jenő.

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a küldöttgyűlésén nyolc díjat adományozott, tizenegy gazdasági szereplő számára.

Példamutató szolgálatáért „Fejér megye gazdasága védelméért díj”-ban részesült Antunovits Mónika, címzetes rendőr főtörzszászlós, a Gárdonyi Rendőrkapitányság Martonvásári rendőrőrsének nyomozója. Munkája során többször tett tanúbizonyságot kiemelkedő precizitásáról, alaposságáról, mely nélkülözhetetlen a gazdasági bűncselekmények vizsgálata során.

Kamarai munkáért díj Elismerő Oklevelet kapott Sörösné Fekete Zsuzsa, a Tréning Stúdió ügyvezetője, Baranyai Imréné, a Constans-I Kft. ügyvezetője, valamint Fiers András, a Fiers Mechanika tulajdonos-ügyvezetője.

A Fejér megye gazdaságáért Sajtódíjban Cseh Teréz, a Regio Regia kiadó-ügyvezető igazgatója részesült, aki évtizedek óta hitelesen tudósít a régió gazdasági folyamatairól.

A Fiatal Vállalkozói Díjat Abt-Jüllich Anikó, a Jüllich Glas Holding Zrt alelnöke és Minárovits Márton, az Albacomp RI Kft. ügyvezetője érdemelték ki.

Az Innovációs Díjat Kristóf Péternek, a Galaktika Kft. ügyvezetőjének adományozta a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Az általuk fejlesztett eszközök, alkatrészek és komponensek jelentős szerepet játszottak számos gyógyszer,- és vegyipari, orvosi eszköz fejlesztési és gyártási projekt mielőbbi megvalósulásában és piacra kerülésében.

A Kiss József Építőipari Nívódíjra Fodor János, a Fodor és Molnár Kft. ügyvezetője érdemesült. Fodor János közel fél emberöltőt, negyed századot töltött az építőiparban; 25 esztendeje saját vállalkozásában tevékenykedik, a minőségi munka iránti folyamatos igénnyel.

Az Év Vállalkozója Díjat Kis Éva, a Karsai Holding Zrt. cégvezetője kapta, aki kezdetben a Karsai Alba Kft. ügyvezetőjeként, majd a Holding cégvezetőjeként járul hozzá a vállalkozás sikereihez, fejlődéséhez. Büszke munkatársaira, akiket egyformán értékesnek tart és akik lehetővé teszik a piaci változásoknak való folyamatos megfelelést. Fontosnak tartja a bizalmat, mert szerinte csak így lehet jó az együttműködés.

Az Életműdíjat Győri Imrének, a Magyarmet Finomöntöde Kft. ügyvezetőjének adományozták. A Magyarmet Finomöntöde Kft. beszerelésre kész acélöntvényeit mára a világ számos országában használják a feldolgozóipar különféle ágazataiban.

Az ünnepélyes díjátadásokat követően a kamara küldöttei megtárgyalták az FMKIK 2018. évi munkaterv és költségvetés teljesítéséről szóló üzleti tervet, a 2018. évi mérlegbeszámolót és eredménykimutatást, a 2019.év szakmai és költségvetési üzleti tervét, továbbá az új Adatvédelmi Szabályzatra vonatkozó előterjesztést.

Az eseményen részt vett Dr. Tanárki Gábor, a Fejér Megyei Kormányhivatal igazgatója, Dr. Horváth Miklósné, önkormányzati képviselő, Mátrahalmi Tibor, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság kirendeltség igazgatója és Dr. Seebauer Márta, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának oktatási rektorhelyettese is.

Gazdaság

 1. Konferenciával ünnepelt Fehérváron az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület

  Az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület megalakulásának 70., míg a Székesfehérvári Csoport fennállásának 40. évfordulója alkalmából rendeztek ünnepi konferenciát, szerdán, Fehérváron a Városháza Dísztermében. Az eseményen Fehérvár polgármestere mondott köszöntőt, majd Kádár Andrea, a Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára „A készülő új nemzeti energiapolitika” című átfogó előadását hallhatták a résztvevők, Bakács István, egyesületi elnök pedig a 70 év történetét foglalta össze.

  2019.06.05.
 2. Innováció napja az Óbudai Egyetemen - középpontban a robotizáció

  Ebben az évben a robotizációt és az ehhez kapcsolódó székesfehérvári felsőoktatási képzési paletta bemutatását választották központi témának az innováció napja alkalmából. Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karára ellátogattak a duális képzésben résztvevő partnervállalatok is.

  2019.06.05.
 3. Nyolc díjat adományoztak a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara küldöttgyűlésén

  A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (FMKIK) 47. küldöttgyűlésének adott otthont a Gazdaság Háza csütörtökön. A Küldöttgyűlés tárgysorozatai között szerepelt a 1018. évi számadás és a 2019. évi üzleti terv elfogadása. Az esemény első részében ünnepélyes keretek között adták át a kamara díjait.

  2019.05.23.
 4. Megerősítette a 81-es négysávosítását az innovációs és technológiai miniszter

  Hat év alatt hatezer buszt cserélnek modern járművekre a közösségi közlekedésben - jelentette be az innovációs és technológiai miniszter pénteken, az Ikarus székesfehérvári gyárában. A miniszter megerősítette, hogy megvalósíthatósági tanulmány készül az M1 autópályáról leágazó 13-as és 81-es négysávúsítására.

  2019.05.17.

Eseménynaptár

2019. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek