Nyolc díjat adományoztak a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara küldöttgyűlésén

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (FMKIK) 47. küldöttgyűlésének adott otthont a Gazdaság Háza csütörtökön. A Küldöttgyűlés tárgysorozatai között szerepelt a 1018. évi számadás és a 2019. évi üzleti terv elfogadása. Az esemény első részében ünnepélyes keretek között adták át a kamara díjait.
2019.05.23. 14:01 |

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara csütörtöki küldöttgyűlésén átadták az Életműdíjat, az Év Vállalkozója díjat, a Fejér Megye Gazdaságáért sajtódíjat, a Fejér Megye Gazdasága védelméért kamarai rendőrségi díjat, a Kamarai Munkáért Elismerő Oklevelet, a Fiatal Vállalkozói Díjat, Innovációs Díjat és a Kiss József Építőipari Nívódíjat is.

Kamaránk beszámoló és az ez évi üzleti tervet elfogadó küldöttgyűlése több mint egy fórum. Ünnep is. Ünnep azok számára akiknek a munkáját a kamara közössége elismeri és ünnep azok számára, akik ezeket a díjakat ajánlották, megszavazták és átadják, de ünnep ez a jelenlévő vendégeknek és a díjazottakat elkísérő családtagoknak is.” - emelte ki köszöntőjében Radetzky Jenő, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

A 2018-as esztendőben közösségünk tovább erősödött. Jellemző, hogy a fiatalok egyre nagyobb részt vállalnak a kamarai munkában, ami nagyon örömteli és garancia a jövő szempontjából. Erősödött a nemzetközi tevékenységünk is, különösen fontosak az Európai Unióval és a keleti nyitással kapcsolatos lehetőségek. Szeretnénk, ha 2019-ben a produktív folyamatok tovább tartanának és ha a - jelenleg mintegy 20 ezres - regisztrált kamarai tagság tovább növekedne.” - tette hozzá Radetzky Jenő.

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a küldöttgyűlésén nyolc díjat adományozott, tizenegy gazdasági szereplő számára.

Példamutató szolgálatáért „Fejér megye gazdasága védelméért díj”-ban részesült Antunovits Mónika, címzetes rendőr főtörzszászlós, a Gárdonyi Rendőrkapitányság Martonvásári rendőrőrsének nyomozója. Munkája során többször tett tanúbizonyságot kiemelkedő precizitásáról, alaposságáról, mely nélkülözhetetlen a gazdasági bűncselekmények vizsgálata során.

Kamarai munkáért díj Elismerő Oklevelet kapott Sörösné Fekete Zsuzsa, a Tréning Stúdió ügyvezetője, Baranyai Imréné, a Constans-I Kft. ügyvezetője, valamint Fiers András, a Fiers Mechanika tulajdonos-ügyvezetője.

A Fejér megye gazdaságáért Sajtódíjban Cseh Teréz, a Regio Regia kiadó-ügyvezető igazgatója részesült, aki évtizedek óta hitelesen tudósít a régió gazdasági folyamatairól.

A Fiatal Vállalkozói Díjat Abt-Jüllich Anikó, a Jüllich Glas Holding Zrt alelnöke és Minárovits Márton, az Albacomp RI Kft. ügyvezetője érdemelték ki.

Az Innovációs Díjat Kristóf Péternek, a Galaktika Kft. ügyvezetőjének adományozta a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Az általuk fejlesztett eszközök, alkatrészek és komponensek jelentős szerepet játszottak számos gyógyszer,- és vegyipari, orvosi eszköz fejlesztési és gyártási projekt mielőbbi megvalósulásában és piacra kerülésében.

A Kiss József Építőipari Nívódíjra Fodor János, a Fodor és Molnár Kft. ügyvezetője érdemesült. Fodor János közel fél emberöltőt, negyed századot töltött az építőiparban; 25 esztendeje saját vállalkozásában tevékenykedik, a minőségi munka iránti folyamatos igénnyel.

Az Év Vállalkozója Díjat Kis Éva, a Karsai Holding Zrt. cégvezetője kapta, aki kezdetben a Karsai Alba Kft. ügyvezetőjeként, majd a Holding cégvezetőjeként járul hozzá a vállalkozás sikereihez, fejlődéséhez. Büszke munkatársaira, akiket egyformán értékesnek tart és akik lehetővé teszik a piaci változásoknak való folyamatos megfelelést. Fontosnak tartja a bizalmat, mert szerinte csak így lehet jó az együttműködés.

Az Életműdíjat Győri Imrének, a Magyarmet Finomöntöde Kft. ügyvezetőjének adományozták. A Magyarmet Finomöntöde Kft. beszerelésre kész acélöntvényeit mára a világ számos országában használják a feldolgozóipar különféle ágazataiban.

Az ünnepélyes díjátadásokat követően a kamara küldöttei megtárgyalták az FMKIK 2018. évi munkaterv és költségvetés teljesítéséről szóló üzleti tervet, a 2018. évi mérlegbeszámolót és eredménykimutatást, a 2019.év szakmai és költségvetési üzleti tervét, továbbá az új Adatvédelmi Szabályzatra vonatkozó előterjesztést.

Az eseményen részt vett Dr. Tanárki Gábor, a Fejér Megyei Kormányhivatal igazgatója, Dr. Horváth Miklósné, önkormányzati képviselő, Mátrahalmi Tibor, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság kirendeltség igazgatója és Dr. Seebauer Márta, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának oktatási rektorhelyettese is.

Gazdaság

 1. Kétkezi szakmáktól a mesterséges intelligenciáig - átalakul a szakképzés

  Fontos tájékoztatóra került sor hétfőn a Városháza Dísztermében, ahol a szakképzési rendszer átalakításáról volt szó a Székesfehérvári Szakképzési Centrum szervezésében a következő évi beiskolázáshoz kapcsolódóan. A rendezvényen elhangzott, hogy olyan horderejú változásról van szó, ami alapjaiban változtatja meg a szakképzési rendszert.

  2019.10.21.
 2. Újabb támogatás a Vasvárinak, 5.8 milliót fordíthatnak műszaki pályaorientációra

  A Székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium és az Arconic vállalat helyi szervezetének együttműködése eredményeként 2019-2020. tanévben a vállalat Alapítványa a Science, Technology, Engineering and Math (STEM) program keretében újabb 20 ezer dollár (mintegy 5,8 millió forint) támogatásban részesítette a természettudományos, műszaki és mérnöki pályák felé orientáló iskolai programot. A támogatás átadása és a projekt megnyitása hétfőn történt, a Vasvári Pál Gimnáziumban.

  2019.10.07.
 3. Öt milliárd forintos Városi Tőkealap segíti a fehérvári vállalkozásokat

  Öt milliárd forintos keretösszeggel tematikus vállalkozásfejlesztési alapot, Városi Tőkealapot indít az MFB Csoporthoz tartozó kis- és középvállalkozások tőkefinanszírozásával foglalkozó MFB Invest Zrt. Székesfehérváron. Az alapból a növekedési potenciállal rendelkező helyi vállalkozások kaphatnak tőkejuttatást ígéretes terveik megvalósításához.

  2019.10.07.
 4. Mindenki számára nyitott az E.ON CNG kútja a Gáz utcában

  Az E.ON Dél-dunántúli Gázhálózati Zrt. telephelyén létesített CNG-kút mostantól bárki számára hozzáférhető. A hagyományos üzemanyagoknál olcsóbb és sokkal környezetkímélőbb sűrített földgázt egy teljesen automata töltő segítségével tankolhatják az autósok.

  2019.09.27.
 1. Új logisztikai központ épült a DENSO-nál kormányzati támogatással

  A DENSO Gyártó Magyarország Kft. új logisztikai központjának ünnepélyes átadására került sor pénteken Székesfehérváron. A közel 5000 főt foglalkoztató vállalat folyamatos növekedése tette szükségessé, hogy új, minden igényt kielégítő logisztikai központ kormányzati támogatással a „Technológia-intenzív beruházási program” keretében megépüljön.

  2019.09.20.
 2. Őszi üzem-, és tanműhely látogatásokat szerveznek a diákoknak

  A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara folytatva az előző évek pályaorientációs tevékenységét, a 2019/2020-as tanévben újra megszervezi üzem-, és tanműhely látogatásait a különböző szakmákban érdekelt gazdálkodóknál és iskolák tanműhelyében a 6-7-8. osztályos diákoknak, tanáraiknak és a szüleiknek.

  2019.09.19.
 3. Szakmai konferencián mutatták be a külügyi és külgazdasági tudásbázist Fehérváron

  „A Külgazdasági és Külügyminisztérium humánerőforrás-gazdálkodásának és belső képzési rendszerének fejlesztése” című, a tudástranszfert elősegítő kiemelt programjához kapcsolódó szakmai workshopot tartottak hétfőn, Székesfehérváron, a Novotel Hotelben, ahol bemutatták a „Külügyi és külgazdasági tudásbázist”. A konferenciát követő, a külgazdaság-ösztönzéssel kapcsolatos kerekasztal-beszélgetésen Fehérvár alpolgármestere is részt vett.

  2019.09.16.
 4. Megnyílt az Alba Innovár 2 - harmanos csoporttal indul a felnőttképzési tanév

  Hétfőn már a Kossuth utcai Alba Innovár 2-ben köszönthették a digitális élményközpont által indított felnőttképzésben résztvevő harmanos csoport tagjait. Az országosan egyedülálló, digitális felnőttképzési program keretében öt hónapon keresztül sajátíthatják el a résztvevők az intelligens gyártási technológiák kezelését.

  2019.09.16.

Október 23.

Eseménynaptár

2019. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek