Nyiss Fehérvárra! - megújult Tourinform iroda és új kedvezménykártya várja a vendégeket

Megújult Tourinform irodával és egy olyan kedvezménykártyával segíti a város a turizmus fellendülését, ami több mint 20 fehérvári program, látnivaló és élmény ingyenes vagy kedvezményes igénybe vételének lehetőségét biztosítja. A Tourinform irodában új szolgáltatásokkal is várják a turistákat: köztük telefontöltő ponttal, gyereksarokkal és csomagmegőrző szekrénnyel.
2021.05.06. 12:14 |

Teljesen megújult a székesfehérvári Tourinform iroda, ahol modern, barátságos vendégfogadó tér várja a vendégeket és új szolgáltatásokat is kínálnak telefontöltő ponttal, gyereksarokkal és csomagmegőrző szekrénnyel.

„A 2020 év eleje óta eltelt időszak sajnálatosan nem a turizmusról és az utazásról szólt. Most azonban itt vagyunk az újraindulás kapujában, és Székesfehérvár felkészült erre a feladatra. Igazán büszkék lehetünk mi, fehérváriak az értékeinkre, melyeket örömmel ajánlunk a hozzánk érkezőknek!” – fogalmazott az iroda átadása kapcsán Róth Péter alpolgármester. Mint mondta, az irodában nem csak a vendégeket, hanem a helyi lakosokat is várják, hiszen olyan helyi jellegű ajándéktárgyakat tudnak vásárolni, amelyek jelzik és erősítik a Székesfehérvárhoz való kötődést. 

F. Szegő Krisztina, a Székesfehérvári Turisztikai Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség kezdeményezésére indult el az egységes arculat kialakítása a Tourinform irodáknál, a Székesfehérvári Turisztikai Kft. már az első körben sikeresen pályázott és el is nyerték azt a vissza nem térítendő támogatást, amiből a Városház téri helyiséget teljes egészében felújíthatták. A Hiemer-házban található irodahelyiség teljes felújítása 19,9 m Ft pályázati támogatásból valósult meg. 

Tourinform Iroda nyitvatartása:

2021. május 1. – június 30.

hétfőtől péntekig: 9.00-18.00

szombat, vasárnap: 10.00-16.00

2021. július 1. – augusztus 31.

hétfőtől péntekig: 9.00-18.00

szombat, vasárnap: 10.00-18.00

A „Nyiss Fehérvárra!” kedvezménykártyával több mint 20 programot, látnivalót, élményt kínálnak kedvezményesen vagy ingyenesen

Az ügyvezető szólt arról is, hogy a Székesfehérvári Turisztikai Kft. kezdeményezésére egy különleges ajánlattal várják a város turisztikai szolgáltatói az újranyitás időszakában a látogatókat. Az akció célja, hogy a tavaszi - nyári hónapokban meginduló belföldi turistaforgalom kedvelt célpontja legyen Székesfehérvár és növekedjen a vendégéjszakák száma a városban. A kampányt egy jelentős digitális fejlesztés is megelőzte, amelyet a Székesfehérvári Turisztikai Kft. Székesfehérvár MJV önkormányzatának támogatásával valósított meg. Az önkormányzat a városi fenntartású létesítmények kedvezményeit is lehetővé tette annak érdekében, hogy a szolgáltatók forgalmának élénkítéséhez hozzájáruljon. A fejlesztés az innovatív webapplikációs platformú QARD™ rendszerben készült, amelynek eredményeképpen virtuális kártya kibocsátására van lehetőség, a kampány teljes egészében digitális felületen zajlik a www.nyissfehervarra.hu honlapon.

A kedvezményes és ingyenes szolgáltatásokat azok a látogatók vehetik igénybe, akik a partnerszálláshelyek valamelyikében szállnak meg a május 1. és július 30. közötti időszakban, akár egy éjszakára.

A térítésmentesen igénybe vehető kártyával kulturális programokhoz, élményekhez, ajándékokhoz jutnak a vendégek jelentős kedvezményekkel. Az ingyenes szolgáltatások között a vendégek megtalálják a Tourinform iroda garantált programjait, de a Nemzeti Emlékhely is szerepel a listán. Kedvezményt kínál még a város szinte valamennyi turisztikai célpontja, mint például a Sóstó Látogatóközpont, a Bory-vár, az Árpád Fürdő, a Szent István Király Múzeum, a környék látnivalói közül a Gorsium Régészeti Park és a Katonai Emlékpark Pákozdon. 

A kedvezménykártya minden vendég részére ingyenes, nem kell hozzá mást tenni, mint regisztrálni ezen a linken. Az e-mail válaszban kapott QR kódot a szállás elfoglalását követően az adott szálláshely recepcióján érvényesítik, az érvényesség ideje 6 nap.

Gazdaság

 1. 1100 végzős szakmunkás és technikus erősítheti Székesfehérvár munkaerőpiacát

  A Székesfehérvári Szakképzési Centrum intézményeiben az idei tanév végén 57 szakmában közel 1100 fő végez. Nappali tagozaton több mint 750-en, a felnőttképzésben pedig több mint 340-en fejezték be tanulmányaikat.

  2021.06.21.
 2. Kinevelik a holnap mérnökeit - megalakult a Harman Ipari Tanszék

  Megalakult a Harman Ipari Tanszék, amely a 2021/2022-es tanévben kezdi meg működését az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán, a vállalathoz kihelyezve. Az egyetem és a cég vezetői a tanszék megalakulása kapcsán kiemelték, hogy mindez olyan lehetőséget, kiaknázatlan területet jelent, ahol a cég, az egyetem és a hallgatók is mérhető előnyhöz jutnak.

  2021.06.18.
 3. A mai naptól indul a nyári diákmunka program a nappali képzésben tanulóknak

  Június 15-én indul a nyári diákmunka, a nappali képzésben tanuló 16-25 évesek munkatapasztalatot és jövedelmet szerezhetnek. A kormány 3 milliárd forintos támogatással ösztönzi a diákok nyári foglalkoztatását.

  2021.06.15.
 4. Távhőszolgáltatási kisokost készített a SZÉPHŐ Zrt. - heteken belül megérkezik a távhős otthonokba

  A cél, hogy a távhőszolgáltatási kisokos segítse a zökkenőmentes ügyintézést a SZÉPHŐ Zrt. ügyfeleinek. A következő napokban a kiadvány egy példányát minden, a távhőszolgáltatást igénybe vevő ügyfél megtalálja a postaládájában. 

  2021.06.14.
 1. Genius Loci díjat nyert a székesfehérvári Howmet-Köfém

  A tehetséggondozásért ismerték el a Howmet-Köfém Kft-t. A vállalat Genius Loci Díjat kapott a Vállalatok és vállalkozók a tehetségekért regionális kategóriájában azért a tevékenységért, amivel a digitális készségek fejlesztését, a mérnöki szakmák népszerűsítését segítik.

  2021.06.08.
 2. 18 milliárd forintos beruházással fejleszti hazai cégeit, köztük a fehérvári üzemet a Hanon

  Tizennyolcmilliárd forintos fejlesztéssel bővíti az elektromos autókba kerülő klímarendszerek gyártókapacitását a Hanon Systems Hungary Kft. A hazai beruházás, amely a székesfehérvári üzemet is érinti, 4,6 milliárd forintos állami támogatással valósulhat meg – jelentették be hétfőn a Külgazdasági és Külügyminisztériumban tartott sajtótájékoztatón.

  2021.06.07.
 3. Felavatták a Magyar Posta Zrt. új székesfehérvári logisztikai üzemét

  Hétfőn a Magyar Posta Zrt. új székesfehérvári logisztikai üzemét avatták fel az Alba Ipari Parkban. A csarnok 5500 m2-es területén mintegy 250 főt foglalkoztatnak és nagyságrendileg 3,5 millió darab csomagot kezelnek évente. Az új logisztikai központból közel 100 postát látnak el direkt kiszolgálás keretén belül.

  2021.06.07.
 4. Kamrai tagdíj - változik a fizetés számítása és határideje Fejér megyében

  A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökségének döntése értelmében 2021. évben az I. félévi tagdíjszámla is már a tényleges 2020. évi árbevétel alapján kerül kiállításra, továbbá a tagdíjfizetés határideje változik: az I. félévi tagdíj számla 2021. június 30-i és a II. félévi tagdíjszámla 2021. október 31-i fizetési határidővel kerül kiküldésre.

  2021.06.03.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2021. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4