Nyílt szűrőnap férfiaknak Fehérváron november 16-án

Az időben felfedezett prosztatarák kezelhető, gyógyítható! - ezzel a jelmondattal hívják a férfiakat a kifejezetten számukra szervezett, nyílt szűrőnapra november 16-án, szombaton Székesfehérváron.  A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, jelentkezni a 06-70-380-9512-es telefonszámon lehet november 11-14. között.
2019.11.07. 18:38 |

A férfi szűrőnapról Östör Annamária egészségügyi tanácsnok, Dr. Hermann János urológus, főorvos, Gál Péter Pál a Hydro Fehérvár AV19 elnöke és Szabó Krisztián a klub játékosa közösen tartott figyelemfelhívó sajtótájékoztatót.

A szűrővizsgálatokra azok jelentkezését várják, akik elmúltak 50 évesek és 2-3 éve nem jártak vizsgálaton, vagy olyan 40. életévüket betöltött lakosokat várnak, akiknek a családjában előfordult daganatos megbetegedés. A vizsgálatokat három urológus szakorvos végzi Dr. Hermann János, Dr. Botos Árpád és Dr. Barabás Tamás.

A kezdeményezés népszerűsítésébe idén is bekapcsolódott a Fehérvár AV19 jégkorongcsapat.

"November hagyományosan a férfiak hónapja." – kezdte a sajtótájékoztatót Östör Annamária egészségügyi tanácsnok. Székesfehérvár idén is ingyenes szűrővizsgálattal segíti a férfiak egészségmegőrzését. A Család- és Nővédelmi Központban november 16-án az egyik legelterjedtebb férfibetegség, a prosztatarák szűrését végzik el a szakorvosok, de a helyszínen lehetőség lesz ingyenes vércukorszint, koleszterinszint és vérnyomásmérésre is.

Dr. Hermann János főorvos elmondta, a szűrési módszerek közül az urulógus által végzett vizsgálat ad csak megbízható eredményt, ezért is célszerű kihasználni a szűrőnapot. A műtéti technológiák, orvosi módszerek fejlődése folyamatosan javítja a kezelési lehetőségeket, ezért is célszerű minél korábban tudomást szerezni a meglévő betegségről.

A Fehérvár AV19 jégkorongcsapat évek óta segít a figyelemfelhívásban. Mint Gál Péter Pál, a klub elnöke elmondta, a közösségi oldalaikon is felhívják a férfiak figyelmét a szűrővizsgálatok fontosságára, és a hazai mérkőzések előtt is szerveznek ezeket népszerűsítő helyszíni akciókat.

Közélet

 1. Rendhagyó ünnep - az egyházak üzenetei húsvét alkalmából

  Rendhagyó módon ünnepeljük idén a húsvétot világszerte. A templomok helyett otthonaink falai között telnek az imádságok, és születnek meg Jézus kereszthalálának és feltámadásának tanulságai, felismerései. A járvány okozta rendkívüli helyzet miatt Isten házai most üresen állnak, az egyházak a hagyományoktól eltérően online juttatják el üzeneteiket a híveknek, áldást és békességet kívánva Nagypéntek alkalmából.

  2020.04.10.
 2. Székesfehérvár polgármesterének nagypénteki gondolatai

  Minden fehérvári közös akarata és erőfeszítése kell ahhoz, hogy a város győzelmet arasson a koronavírus felett. Ez az erő fog átsegíteni nem csak a járvány időszakán, hanem a nyomában keletkező társadalmi és gazdasági viharokon is – hangsúlyozta nagypénteki beszédében dr. Cser-Palkovics András.

  2020.04.10.
 3. Jézus Krisztus kereszthalálának napja - Spányi Antal püspök nagypénteki gondolatai

  Nagypénteken a keresztény világban szokásos a keresztútjárás, amelynek során felidézik Jézus szenvedésének egyes állomásait. Több évtizedes hagyomány, hogy Székesfehérváron a főpásztor vezetésével a város papjai és hívei közösen járnak keresztutat a Palotavárosban. Idén a járvány okozta helyzet miatt, Spányi Antal püspök azt kéri a hívektől végezzék el otthonaikban a keresztutat, imádsággal és énekkel kísérjék Jézus útját Pilátus ítéletétől a sírba tételig.

  2020.04.10.
 4. Virtuális Keresztút a Palotavárosi Kálváriánál - a többi bennünk van

  A keresztút eredetileg az a mintegy másfél kilométeres útvonal, melyen a keresztény hagyomány szerint Jézus a kereszttel a Praetoriumtól kiment a Golgotára. Nagypénteken nagyon sokan szoktak elmenni a keresztútra a Palotavárosi Kálváriához, amit idén a lelkünkben tehetünk meg. Ehhez szeretnénk segíteni a stációkról készült képekkel.

  2020.04.10.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19