Kampány a férfiak egészségéért - nyílt szűrőnap lesz férfiaknak november 17-én

A férfiak egészségének a megőrzése céljából hirdetnek ingyenes szűrőnapot jövő szombaton a Család- és Nővédelmi Központban. A kampány az egyik legelterjedtebb férfibetegség, a prosztatarák szűrésének a fontosságára hívja fel a figyelmet; az 50 éven felüli, 2-3 éve nem vizsgált, vagy olyan 40. életévüket betöltött lakosokat várnak, akiknek a családjában előfordult daganatos megbetegedés.
2018.11.08. 17:12 |

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, jelentkezni lehet november 12-15-ig, 8 és 16 óra között a 70/380-9512-es telefonszámon.

A Movember-mozgalommal közösen hívja fel Székesfehérvár Önkormányzata az urak figyelmét, hogy törődjenek egészségükkel és nézzenek szembe az egyik legelterjedtebb férfibetegséggel, a prosztatarákkal, ezért férfiaknak hirdetnek nyílt szűrőnapot november 17-én, szombaton 8-13 óra között a Család- és Nővédelmi Központban.

Székesfehérváron hagyomány, hogy a férfiaknak szóló szűrőnapok egyikét novemberben tartjuk.” - hangsúlyozta a beharangozó sajtótájékoztatón Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok, aki hozzátette: „a cél, hogy felhívjuk a férfiak figyelmét arra, hogy vegyenek részt a szűréseken, különösen akkor, ha az életkoruk és családtagjaik kórelőzménye indokolja."

A szűrés módja változatlan, és továbbra is érvényes, hogy az időben felfedezett prosztatarák gyógyítható. A PSH értékének egy csepp vérből való kimutatása mellett végbélen keresztül megtapintják a prosztatát; ez jelenti a teljes értékű szűrővizsgálatot, ami csupán múló kellemetlenséggel jár.” - emelte ki Dr. Hermann János, urológus főorvos, aki arról is szólt, hogy egyre nagyobb tért hódít a sugárkezelés, melynek egyre kisebb szövődményrátája, illetőleg, a gyógyító centrumokban a műtéti ellátás szövődményrátája is javul.

Hosszú évek óta a fehérvári jégkorongozók teljes mellszélességgel a Movember-kampány mellé állnak, így lesz ez az idén is, a magunk eszközeivel igyekszünk minden segítséget megadni, hogy a szűrőnap sikeres legyen és felhívjuk ennek fontosságára a figyelmet.” - mondta Gál Péter Pál a Fehérvár AV 19 SC elnöke.

November 17-én, szombaton 8-13 óra között Dr. Botos Árpád, Dr. Hermann János és Dr. Barabás Tamás, urológus szakorvosok várják azokat, akik elmúltak 50 évesek, és eddig nem vettek részt szűrővizsgálaton, vagy az utolsó részvételük óta legalább 2-3 év telt el. Továbbá azokat a 40. évüket betöltött férfiakat, akiknek a családjában előfordult prosztatadaganat vagy bármilyen egyéb prosztatamegbetegedés.

Az eseményen részt vett Szélig Viktor, a Fehérvár AV 19 SC szakmai igazgatója és Erdély Csanád, magyar válogatott jégkorongozó is.

Közélet

 1. Az igazságra törekedj - ökumenikus imahét kezdődik Székesfehérváron

  Az igazságra és csakis az igazságra törekedj! – ezzel a mózesi jelmondattal rendezik meg január 20-a és január 27-e között az Ökumenikus imahetet Székesfehérváron. Az istentiszteletek minden nap este hatkor kezdődnek. 

  2019.01.17.
 2. Külföldi ösztöndíj lehetőség tehetséges Székesfehérvári diákoknak

  A Trendhim Scolarship ösztöndíjjal olyan hallgatókat támogatnak, akik szenvedélyesen érdeklődnek az üzlet, a dizájn, a marketing és az IT világa iránt, és akik ezeken a területeken szeretnének maguknak karriert vagy saját vállalkozást.

  2019.01.16.
 3. Látogatási tilalom lesz péntektől Fejér megye kórházaiban

  A kórházban ápolt betegek védelme érdekében, 2019. január 18-tól kórházi látogatási tilalom elrendelésére hívta fel a megye valamennyi fekvőbeteg ellátást nyújtó intézményét, minden osztályra kiterjedően a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya. Az intézkedésre azért van szükség, mert a megbetegedési arányjelentősen meghaladta a járványos küszöbértéket.

  2019.01.16.
 4. Az építőipar bedönti a Modern Városok Programot?

  Az építőipar bedönti a Modern Városok Programot? – teszi fel a kérdést közösségi oldalán dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere. A városvezető szerdán közzétett bejegyzésében hívja fel a figyelmet arra a jelenségre – az „elszabadult” beruházási költségekre –, amely minden közpénzzel gazdálkodó szervezet számára nehézséget okoz a fejlesztések megvalósításában.

  2019.01.16.

Eseménynaptár

2019. Január
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek