Nívós nemzetközi tornának adott otthont a Kiskút Tenisz Klub

Közel száz versenyző állt rajthoz az egyhetes nemzetközi tenisz tornán a Kiksút Tenisz Klubban. A Viszló Transz Cup hosszú idő után az első olyan verseny volt a székesfehérvári létesítményben, melyre a határon túlról is érkezhettek versenyzők.

2021.05.03. 08:38 |

Azerbajdzsántól Svédországig sok országból érkeztek sportolók a Kiskút Tenisz Klubba. Az egyhetes Viszló Transz Cupon a tizenhat éves korosztály küzdött egymással, és nem is akárhogyan! A szezon egyik első honi szabadtéri megmérettetésén igazán színvonalas mezőny jött össze, igazán izgalmas, színvonalas meccseket hozott a torna, melyen az egyes mellett páros versenyt is bonyolítottak a szervezők. Az időjárás egész héten kegyes volt a résztvevőkhöz, egyedül a vasárnapi időjárás okozott némi felfordulást a kupa programjában. Ennek ellenére vasárnap a döntőkkel befejeződött a torna. A hölgyek egyes küzdelme magyar döntőt hozott, Fenyves Gérta 6:2, 3:6, 6:2 arányban győzte le Major Stellát. A fiúknál az osztrák Joel Schwaerzler sima két szettben (6:3, 6:1) győzött a szlovák Simon Norrman ellen. A párosoknál az Emma Karasova, Ema Mravcova szlovák duó 6:3, 6:1-gyel nyerte meg a Viszló Transz Cup fináléját India Fenieys (francia), Fenyves Gréta páros ellenében. A fiúknál osztrák – szlovák meccset hozott a döntő, itt Nico Hipfl és Joel Schwaerzler 6:0, 6:1 arányban győzött.

Sport

 1. Labdarúgó válogatott: öt Vidi-játékos van a bő EB-keretben

  Marco Rossi szövetségi kapitány kihirdette a részben hazai rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott bő, 30 fős keretét. A két csoportmeccsét is Budapesten játszó nemzeti csapat Ausztriában edzőtáborozik, majd két felkészülési meccset is játszik. A keretben Bolla, Fiola, Hangya, Nego és Nikolics személyében öt Mol Fehérvár-játékos szerepel.

  2021.05.06.
 2. Az élvonaltól búcsúzó Diósgyőr otthonában zárja a szezont vasárnap a MOL Fehérvár FC

  Május 9-én, vasárnap 17:30 órakor a már kiesett DVTK otthonában játssza a 2020-2021-es bajnoki szezon utolsó mérkőzését a Vidi.

  2021.05.06.
 3. Elkezdődött az atlétikai versenyszezon - az U16 és U14 korosztály sikerei a Bregyóban

  A legfiatalabb versenyzők, a 12-13 és a 14-15 évesek területi kvalifikációs versenyével elstartolt az atléták versenyszezonja. Az ARAK fiataljai hazai pályán bizonyítottak, számolatlanul értek el egyéni csúcsokat, amelyekért nem maradt el az arany, ezüst és bronzérem sokasága.

  2021.05.04.
 4. Kettős emberhátrányban, hosszabbításban kapott ki a Vidi a Magyar Kupa döntőjében

  2019 után játszott ismét Magyar Kupa-döntőt a Mol Fehérvár, az ellenfél ezúttal az Újpest volt. A bajnokságban rendre kiütötte a lilákat a Vidi, ezúttal az első félidőben egyik csapat sem tudott betalálni. Helyzet alig volt a második játékrészben, de az utolsó percben, majd a hosszabbításban is kiállítottak egy fehérvárit, végül pedig egy jól eltalált lövés döntött az Újpest javára.

  2021.05.03.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak