Elkezdődött hétfőn reggel a Balatoni úti felüljáró felújítása

Hétfőn reggel elkezdődött és várhatóan augusztus 27-ig tart a Balatoni út Horvát István és Borszéki utca közötti szakaszának halaszthatatlan felújítása. Reggel fél kilenctől a kivitelezés idejére lezárták az útszakaszt. Többféle terelőútvonalat dolgoztak ki a szakemberek, amelyeket a gépjárművel érkezők, az ott közlekedő helyi és helyközi autóbuszok, illetve a gyalogosok és kerékpárosok tudnak használni.
2020.07.13. 09:45 |

Két fontos szakértői tanulmány is kimutatta, hogy azonnali beavatkozásra van szükség a Balatoni úti felüljárón - mondta Mészáros Attila alpolgármester, Alsóváros önkormányzati képviselője. A Polgármesteri Hivatal szakemberei lefolytatták a közbeszerzési eljárást, így megkezdődhetett a hétfői napon az út felújítása. "Az egyik legfontosabb feladat, hogy a víz beszivárgását a töltésbe megakadályozzuk, így a csapadékvíz-elvezetés kiépítése mellettt megújul a burkolat és a járda, továbbá kicserélik a rossz szalagkorlátokat is. A kivitelezőnek 45 nap áll rendelkezésére a munka elvégzésére és még az iskola kezdete előtt, augusztus végén újra használatba vehetik a közlekedők a megújult utat." - hívta fel a figyelmet.

Hétfőn reggel Brájer Éva a Maroshegy önkormányzati képviselője, Mészáros Attila alpolgármester és Nagy Zsolt a Közlekedési Iroda vezetője közösen hívták fel a figyelmet a felújítás fontosságára és a terelőutakra.

Egy nagyon fontos és forgalmas útszakasz halaszthatatlan felújítása kezdődött meg: a közlekedési szakemberek különböző terelőútvonalakat javasolnak és ezt már a Google és a Waze is jelzni. Minden közlekedőről türelmet igényel a 45 napig tartó felújítás és forgalomkorlátozás. Aki teheti az elkerülő utat használja ezen időszak alatt!

Sajnos nincs más lehetőség és nem kérdés, hogy a Balatoni utat fel kell újítani és az sem kérdés, hogy ezt iskolai időn kívül nyáron lehet elvégezni – mondta Brájer Éva a Maroshegy önkormányzati képviselője. "Hosszas mérlegelés után a szakemberek úgy döntöttek, hogy a Batthyányi úti vasúti átjárónál egy külön kihajtó, ideiglenes sávja az autósoknak." Arra kért minden gépjárművel közlekedőt, hogy legyenek kedvesek a megszokottnál is fokozottabban figyelni és segíteni a gyalogosok közlekedését különösen az idősekét, a babakocsival és kerekesszékkel közlekedőkét! Szeptembertől viszont újra biztonsággal közlekedhetünk egy felújított Balatoni úti felüljáró! Kiemelte, hogy a különböző felületeken érkező kérdéseket javaslatokat továbbítja a Közlekedési Iroda felé.

SZEMÉLYGÉPJÁRMŰVEL KÖZLEKEDŐK

- Balatoni út – Rádió utca (jelenleg Hargitai utca) – Vásárhelyi út – Batthyány utca – Csíkvári utca – Széchenyi út
- Balatoni út – Vásárhelyi út – 8. sz. főút a Sóstói úton és Japán utcán – Amerikai fasoron keresztül
- Balatoni út – Vásárhelyi út – Japán utca – Amerikai fasor – Holland fasor – Sárkeresztúri út
- 7-8. számú főút elkerülő szakaszának használata
- A Homoksor felújítása is zajlik ezekben a hetekben, így a gépjárművel közlekedők azt az útszakaszt sem tudják most használni!

TRANZITFORGALOM, ILLETVE A 63-AS CSOMÓPONT FELŐL ÉRKEZŐK

- 7-8. számú főút elkerülő szakasza és/vagy az M7 autópálya, valamint ezen utakról a Palotai út / Móri út / Berényi út / Seregélyesi út / Budai út

AUTÓBUSZJÁRATOK TERELŐÚTVONALA

- A 10-es helyi járat, valamint a helyközi és regionális autóbuszjáratok terelőútvonala a Batthyány utca – Csíkvári út – Széchenyi út lesz, így KIMARAD a Hosszúsétatér és a Jancsár utcai megálló.
- A helyközi és regionális autóbuszjáratok a Széchenyi úti Református Általános Iskola MEGÁLLÓBAN állnak meg, ahol lehetőség lesz a helyi járatokra átszállni.

KERÉKPÁROS ÉS GYALOGOS KÖZLEKEDÉS

- Batthyány utca – Csíkvári út – Homoksor
- Demkó-hegy és Bakony utca közötti kerékpárút

A LEZÁRT TERÜLETEN LAKÓK KÖZLEKEDÉSE

- a Borszéki és Gyimesi utcákban élők számára természetesen biztosítják, hogy a Balatoni út déli része felől megközelíthessék otthonaikat.

Kérjük, hogy úti céljaik elérésénél vegyék figyelembe a lezárás miatt várható torlódásokat, és ne a megszokott menetidővel számolva induljanak útnak. A Waze alkalmazás rendkívül nagy segítséget nyújt az aktuális forgalmi viszonyok felmérésében, az útzár idejére kiemelten javasoljuk ennek használatát!  Kérjük továbbá, hogy fokozottan figyeljék a kihelyezett terelőtáblákat és közúti jelzéseket! Köszönjük a közlekedők türelmét és megértését!

Városfejlesztés

 1. Új közösségi tér a Belvárosban - zajlik a Bartók Béla tér megújítása

  A Bartók Béla tér és közvetlen környezetének revitalizációja többéves és több ütemből álló fejlesztés, amely pályázati támogatással valósul meg. A jelenleg zajló második ütem keretében egységes közösségi tér alakul ki. 

  2020.08.12.
 2. Augusztus végére befejeződik a Balatoni úti felüljáró felújítása

  A jelenleg zajló munkálatok az előzetesen meghatározott ütemtervnek megfelelően zajlanak, egyelőre úgy tűnik, hogy nincs műszaki akadálya a tervezet augusztus végi befejezésnek, így szeptemberre már ismét használhatják majd a közlekedők a Balatoni úti felüljárót.

  2020.08.11.
 3. Öt fehérvári óvoda teljesen megújul jövő tavaszra

  Öt székesfehérvári óvoda udvara újul meg 185 millió forint értékű TOP-os forrásból. Az Árpád Úti Óvoda, a Ligetsori Óvoda, a Napsugár Óvoda, a Szivárvány Óvoda és a Tolnai Utcai Óvoda Sziget Utcai Tagóvodájában új, biztonságos eszközöket telepítenek és komoly tereprendezéssel teszik szebbé az udvarokat. A felújítások jövő tavaszra készülnek el.

  2020.08.10.
 4. A terveknek megfelelően folyik a Balatoni úti felüljáró felújítása

  A kivitelezési munkák ütemezetten haladnak a város egyik legforgalmasabb gyűjtő- és összekötő útján, így jelenleg nincs akadálya annak, hogy augusztus végével átadják a megújult és biztonságos Balatoni úti felüljárót. A kivitelező nyomatékosan kéri, hogy a munkaterületen senki se közlekedjen, mert balesetveszélyes.

  2020.07.30.
 1. Ütemezetten halad a Balatoni úti felüljáró felújítása

  Megvannak az első hét tapasztalatai a Balatoni úti felüljárón zajló felújítás kapcsán. Az első napokban kialakult torlódások után most a nap nagy részében jól lehet haladni, és tudatos útvonaltervezéssel kisebb várakozási időkkel számolhatnak a közlekedők. A felújítás is ütemezetten halad, most a kopóréteg és a járda bontása után az alépítmények javítását végzi a kivitelező. 

  2020.07.21.
 2. A vidéki nagyvárosok fejlesztése a jövő! - megerősítette a miniszter 81-es fejlesztését

  Az új, fehérvári közlekedési csomópont, Székesfehérvár negyedik autópálya-lehajtója, valamint a 13-as és a 81-es főút Komárom és Székesfehérvár közötti négysávos gyorsforgalmi út megépítése is szerepel a kormány útfelújtási programjában. – mondta dr. Palkovics László. Az innovációs és technológiai miniszter a Megyei Jogú Városok Szövetsége ülésén tartott előadást a járvány gazdasági és társadalmi hatásairól.

  2020.07.17.
 3. KÉPES program – három fehérvári iskola udvarát újítják fel

  A KÉPES, azaz a Közösségi Értékteremtő Program – Együtt Székesfehérvárért! elnevezésű kezdeményezés célja, hogy a vállalati szféra és az önkormányzat összefogásában olyan megoldásra váró feladatok valósuljanak meg, melyek maradandó értéket teremtenek a helyi közösség számára 2013 óta.

  2020.07.16.
 4. Növekvő érdeklődés a Sóstón - új szolgáltatásokkal bővül a látogatóközpont

  Új szolgáltatások indulnak a Sóstó Látogatóközpontban: a "Családi kaland" keretében  a családok egy 3 órás ökotúrán vehetnek részt játékos, gyerekekre szabott feladatokkal kiegészítve és külön programot dolgoztak ki születésnapi zsúrok megtartására is. Elindult a Sóstó új honlapja, ahol minden újdonság megtalálható.

  2020.07.13.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30