Elkészült a fül-orr-gégészet műtőblokkjának felújítása a kórházban

Székesfehérvár mintegy 50 millió forintos támogatásával újították fel a Szent György Kórházban a fül-orr-gégészet műtőblokkját. Ezzel mintegy felére csökkken az osztályon a várólista. A megújult épületrészben a hatósági átvétel után kezdődhetnek el a műtétek.
2017.05.22. 10:16 |
Elkészült a fül-orr-gégészet műtőblokkjának felújítása a kórházban

Az átadáson Székesfehérvár polgármestere kiemelte, hogy a város számára fontos a Szent György Kórház, amely nem önkormányzati fenntartású intézmény, mégis alapvető érdeke mindenkinek, hogy fejlődni tudjon. Elmondta, hogy a kórház vezetése, az állam és az önkormányzat közötti összefogás eredményei már látszanak, most pedig a városon volt a sor, hogy egy felújítási munka támogatásával segítse a fejlődést. Cser-Palkovics András köszönetet mondott a város és a megye országgyűlési képviselőinek, hogy a nagy fejlesztések is haladnak előre, melyek "mind az ellátottaknak, mind az itt dolgozóknak fontosak, hiszen nem mindegy milyen körülmények között végzik nagy felelősséggel járó munkájukat.” – tette hozzá Székesfehérvár polgármestere.

Csernavölgyi István, a kórház főigazgatója elmondta, hogy a műtőblokk felújítása égető szükségszerűséget oldott meg. Hozzátette, hogy a halaszthatatlan fejlesztéshez forrást kellett biztosítani, ebben pedig kiváló partnernek bizonyult Székesfehérvár Önkormányzata. A főigazgató szólt arról is, hogy a betegek igényei, a környezet jelzései és a szakmai elvárások mentén dolgozták ki stratégiájukat, ennek fontos része a mostani fejlesztés is.

A legnagyobb állami kézben lévő vidéki kórház területén közel 11 ezer négyzetméter alapterületű, ötszintes, kiemelten a modern kori népbetegségek kezelésére alkalmas belgyógyászati tömböt építenek, melynek tart a tervezése. A Szent György Kórház új belgyógyászati tömbjének építésén túl a parkolási problémák megoldására is tartalmaz forrást a Modern Városok Program: a külső parkolók kapnak egy olyan második szintet, mely több száz új parkolót jelent.

Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője szerint ez a mostani fejlesztés is azt bizonyítja, hogy egy felelősen gondolkodó város tud tenni azért a kórházért, amely nem a város fenntartásában működik. „A Modern Városok Programja is a város és a kormány közös gondolkodásának eredményeként született meg. Amikor a miniszterelnök itt járt, akkor mi kezdeményeztük, hogy a program része legyen az a 7 milliárd forintos fejlesztés, ami a belgyógyászati-onkológiai tömb megvalósulását jelenti.” – tette hozzá Vargha Tamás, aki szólt arról is, hogy az idei költségvetés újabb egészségügyi fejlesztésekre ad lehetőséget. Törő Gábor országgyűlési képviselő az átadáson méltatta, hogy Székesfehérvár Önkormányzata 50 millió forinttal támogatta a Szent György Kórház fejlesztését. A fejlesztésért a kórház dolgozóinak és betegeinek nevében is köszönetet mondott a fejlesztésért.

Városfejlesztés

  1. Új játszótér a Gárdonyinál

    Elkészült és ma délután birtokba is vették a gyerekek Maroshegy új játszóterét. A Gárdonyi Géza Művelődési Házban sok színes program várja a városrészben élőket, éppen ezért kezdeményezte Brájer Éva önkormányzati képviselő még tavaly, hogy bővüljön és újuljon meg az intézmény előtti zöldterületen a gyermekeknek örömet szerző játszótér.

    2024.04.30.
  2. Biztonságosabb lett az út

    Elkészült a Kassai utca - Verbói utca kereszteződésének átépítése, amely régi igény volt már az utcában, ugyanis a szélesítéssel sokkal biztonságosabb lett a be és kihajtás. A Verbói utca nemrégiben történt felújításakor fogalmazódott meg a csomópont átépítésének igénye.

    2024.04.29.
  3. Elkészültek a tervek a felújításra

    Elkészült a városi uszoda energetikai felújításának, illetve a szaunarészleg bővítésének a terve, amit a Városfejlesztési Kft. szakemberei terveztek meg az üzemeltető Városgondnokság megrendelésére. Az uszoda 1989-es átadása óta jelentős felújításon még nem esett át. A város üzemeltetési szempontból legdrágább létesítménye évente 850 millió forintból működik, ami jelentősen csökkenne egy átfogó felújítás után.

    2024.04.25.
  4. 64 új kórterem a kórházban

    Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása. A 112 ágyas, 64 kórtermes új kórházi épület a belgyógyászaton kívül a tüdőgyógyászati osztálynak ad majd otthont, de itt kezelik majd a rákos és fertőzéses megbetegedéssel küzdő betegeket is. Az új kórházi épület, a teljes berendezéssel együtt nyáron állhat a fehérvári egészségügy szolgálatába.

    2024.04.23.