Elkészült az Akácfa utca új aszfaltburkolata Alsóvárosban

Közel 24 millió forintos beruházással újult meg az Akácfa utca útburkolata Alsóvárosban. A mintegy 290 méter hosszú útszakaszon a burkolat elhasználódása, süllyedések és kopások miatt volt szükség a burkolatának felújítására. Az elmúlt tél rendkívül fagyos időjárása miatt néhány szakaszon a teljes pályaszerkezetet is ki kellett cserélni.
2017.05.18. 12:12 |
Elkészült az Akácfa utca új aszfaltburkolata Alsóvárosban

A műszaki átadáson Mészáros Attila alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy az itt élők régi igénye volt, hogy a forgalmas és terhelt út újuljon meg, hiszen régóta rossz állapotban volt.

„A Sára Gyula programnak köszönhetően az idei évben meg tudtuk oldani az Akácfa utca felújítását, bruttó 24 millió forintba került az elmúlt két hónap munkája, melynek keretében több mint 1800 négyzetméteren kopóréteg cserére került sor, emellett 600 négyzetméteren pedig teljes pályaszerkezet csere történt.” – mondta el a beruházásról Mészáros Attila, aki szólt arról is, hogy fontosnak tartja ezt a fejlesztést, hiszen a Volán telep és számos ipari létesítmény miatt sokan használják ezt az utat.„Ez a felújítás annak a fejlesztés sorozatnak a kezdete, amely összefügg a déli összekötő úttal. Polgármester úrral közösen levélben tájékoztattuk a környéken élőket arról, hogy öt utcát - a Tölgyfa, Diófa, Hársfa, Fenyőfa és az Akácfa utcákat - a déli összekötő út megépítéséig felújítunk, a közvilágítást korszerűsítjük és új járdaszakaszokat is építünk.” – tette hozzá a képviselő.A felújítás során mintegy 1844 m2 felületen erősítették meg az aszfaltos felületű útpályaszerkezetet, 81 m2 felületen építettek térkő burkolatot, 125 folyóméter hosszon szegélyeket, a teljes pályaszerkezet csere pedig 583 m2-t érintett.

Városfejlesztés

  1. Új játszótér a Gárdonyinál

    Elkészült és ma délután birtokba is vették a gyerekek Maroshegy új játszóterét. A Gárdonyi Géza Művelődési Házban sok színes program várja a városrészben élőket, éppen ezért kezdeményezte Brájer Éva önkormányzati képviselő még tavaly, hogy bővüljön és újuljon meg az intézmény előtti zöldterületen a gyermekeknek örömet szerző játszótér.

    2024.04.30.
  2. Biztonságosabb lett az út

    Elkészült a Kassai utca - Verbói utca kereszteződésének átépítése, amely régi igény volt már az utcában, ugyanis a szélesítéssel sokkal biztonságosabb lett a be és kihajtás. A Verbói utca nemrégiben történt felújításakor fogalmazódott meg a csomópont átépítésének igénye.

    2024.04.29.
  3. Elkészültek a tervek a felújításra

    Elkészült a városi uszoda energetikai felújításának, illetve a szaunarészleg bővítésének a terve, amit a Városfejlesztési Kft. szakemberei terveztek meg az üzemeltető Városgondnokság megrendelésére. Az uszoda 1989-es átadása óta jelentős felújításon még nem esett át. A város üzemeltetési szempontból legdrágább létesítménye évente 850 millió forintból működik, ami jelentősen csökkenne egy átfogó felújítás után.

    2024.04.25.
  4. 64 új kórterem a kórházban

    Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása. A 112 ágyas, 64 kórtermes új kórházi épület a belgyógyászaton kívül a tüdőgyógyászati osztálynak ad majd otthont, de itt kezelik majd a rákos és fertőzéses megbetegedéssel küzdő betegeket is. Az új kórházi épület, a teljes berendezéssel együtt nyáron állhat a fehérvári egészségügy szolgálatába.

    2024.04.23.