Népzenei minősítő koncert és bordalok délutánja a Művészetek Házában

A „Kultúrházak éjjel-nappal” országos rendezvénysorozat keretén belül népzenei minősítő koncert és közös dalolás is lesz a fehérvári Művészetek Házában február 15-én, szombaton 15 órától. A belépés díjtalan, szeretettel várják az érdeklődőket.
2020.02.12. 11:26 |

Az esemény célja, hogy a népdalokat és népzenét kedvelő látogatók egy tartalmas délutánt töltsenek el az intézményben, meghallgassák a régióból érkező dalkörök és szólisták bemutatkozását, majd egy közös dalolás során maguk is aktív részesei legyenek az intézmény népzenei programjainak.

Térségi és Országos Népzenei Minősítő bemutatóira várják a résztvevőket és az érdeklődőket február 15-én, szombaton a Művészetek Háza színháztermébe, ahol 15 órától dalkörök, citerások és énekes szólisták mutatkoznak be szakmai zsűri (Berki Lilla és Konkoly Csenge népdalénekesek, valamint Varró János népzenész) előtt. Fellép a Dúdoló Énekegyüttes (Veszprém), Gyetkó Réka citerás (Budapest), a Szellőrózsa Népdalkör (Budapest), Barta Naomi népdalénekes (Réde), Zelei Bence citerás (Budapest), Foltán Zsóka népdalénekes (Veszprém), Kiss Anna népdalénekes (Márkó), Havér Sára népdalénekes (Veszprém), Kiss Róza népdalénekes (Márkó) és a Kéthelyi Asszonykórus (Kéthely).

A minősítő eredményhirdetését követően 18 órától a Művészetek Háza kávézójába várják a népdalok szerelmeseit közös éneklésre, bordalok tanulására.

Közreműködik Konkoly Csenge népdalénekes, Csőgör Róbert népzenész, Kalász Márton népzenész, Tóth Máté népzenész, az Arconic-Köfém Nyugdíjas Klub Férfikara és a Nagylóki Baka Dalkör.

Az esemény vendégei egy jó hangulatú délutánnak lehetnek részesei, ahol nem csak hallgathatják a magyar népdalokat, de be is kapcsolódhatnak a közös éneklésbe – Konkoly Csenge segítségével együtt tanulhatnak és közösen énekelhetnek bordalokat. A belépés mindkét programra ingyenes. 

Bővebb információ:

Dr. Major Lászlóné
Fejér Megyei Művelődési Központ
Telefonszám: (22) 313 175
E-mail: majornekati@fejermmk.hu
www.fejermmk.hu

Az esemény a „Kismesterségek kis ünnepe a székesfehérvári katasztert is megismerő közönség számára” projekt keretében valósul meg.

Kép és szöveg: Lőrincz Miklós (Fehérvári Programszervező Kft.)

Fehérvári színes

 1. Középkori korsó, cipőtalp és ruhatű is előkerült a Vörösmarty téri ásatáson

  Az áprilisi próbafeltárást követően folytatódik a régészeti feladatellátás a Székesfehérvár, Vörösmarty tér 12. szám alatti ingatlanon történő beruházáshoz kapcsolódóan. Az eddigi munkálatok során egy 13-14. századi, nagyméretű, cölöpszerkezetes ház látott napvilágot a hozzátartozó sekély, ovális alakú emésztőgödörrel, valamint feltártak egy török hódoltság kori kutat is - számolt be közösségi oldalán a Szent István Király Múzeum.

  2020.08.06.
 2. Jótékonysági tetoválás és baráti találkozó lesz augusztus 8-án

  Különleges jótékonysági akciót hirdetett az Edon Ink. A székesfehérvári tetoválószalon augusztus 8-án, szombaton egy baráti találkozót szervez, amelynek keretében a koronavírus-járvány időszakát megörökítő tetoválásokat varr Kiss Edina. A napi bevételt az Arany János Módszertani Intézmény Autista csoportjának és a Kóborka Állatmenhelynek ajánlják fel a szervezők.

  2020.08.06.
 3. Ásatás testközelből - egyedülálló leletek kerültek elő az avar kori temetőből

  Egy ásatás mindennapjaiba pillanthatunk be a Foteltúra videósorozat segítségével. Szücsi Frigyes, a Szent István Király Múzeum régésze a Csákberény melletti avar kori temető feltárásán kalauzolja végig a nézőt.

  2020.08.06.
 4. Ismerkedés a Császár-víz-völggyel - ingyenes túra indul szombaton Csaláról

  Székesfehérvár vízfolyásai közül elsősorban a belterületet is érintő Gaját és Aszalvölgyi-árkot tartjuk számon, pedig a város határának keleti részén ott csordogál a Velencei-tó legjelentősebb táplálója, a Császár-víz.

  2020.08.05.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30