Népzenei minősítő koncert és bordalok délutánja a Művészetek Házában

A „Kultúrházak éjjel-nappal” országos rendezvénysorozat keretén belül népzenei minősítő koncert és közös dalolás is lesz a fehérvári Művészetek Házában február 15-én, szombaton 15 órától. A belépés díjtalan, szeretettel várják az érdeklődőket.
2020.02.12. 11:26 |

Az esemény célja, hogy a népdalokat és népzenét kedvelő látogatók egy tartalmas délutánt töltsenek el az intézményben, meghallgassák a régióból érkező dalkörök és szólisták bemutatkozását, majd egy közös dalolás során maguk is aktív részesei legyenek az intézmény népzenei programjainak.

Térségi és Országos Népzenei Minősítő bemutatóira várják a résztvevőket és az érdeklődőket február 15-én, szombaton a Művészetek Háza színháztermébe, ahol 15 órától dalkörök, citerások és énekes szólisták mutatkoznak be szakmai zsűri (Berki Lilla és Konkoly Csenge népdalénekesek, valamint Varró János népzenész) előtt. Fellép a Dúdoló Énekegyüttes (Veszprém), Gyetkó Réka citerás (Budapest), a Szellőrózsa Népdalkör (Budapest), Barta Naomi népdalénekes (Réde), Zelei Bence citerás (Budapest), Foltán Zsóka népdalénekes (Veszprém), Kiss Anna népdalénekes (Márkó), Havér Sára népdalénekes (Veszprém), Kiss Róza népdalénekes (Márkó) és a Kéthelyi Asszonykórus (Kéthely).

A minősítő eredményhirdetését követően 18 órától a Művészetek Háza kávézójába várják a népdalok szerelmeseit közös éneklésre, bordalok tanulására.

Közreműködik Konkoly Csenge népdalénekes, Csőgör Róbert népzenész, Kalász Márton népzenész, Tóth Máté népzenész, az Arconic-Köfém Nyugdíjas Klub Férfikara és a Nagylóki Baka Dalkör.

Az esemény vendégei egy jó hangulatú délutánnak lehetnek részesei, ahol nem csak hallgathatják a magyar népdalokat, de be is kapcsolódhatnak a közös éneklésbe – Konkoly Csenge segítségével együtt tanulhatnak és közösen énekelhetnek bordalokat. A belépés mindkét programra ingyenes. 

Bővebb információ:

Dr. Major Lászlóné
Fejér Megyei Művelődési Központ
Telefonszám: (22) 313 175
E-mail: majornekati@fejermmk.hu
www.fejermmk.hu

Az esemény a „Kismesterségek kis ünnepe a székesfehérvári katasztert is megismerő közönség számára” projekt keretében valósul meg.

Kép és szöveg: Lőrincz Miklós (Fehérvári Programszervező Kft.)

Fehérvári színes

 1. Szavazzunk a fehérvári iskolákra a Domestos Iskolamosdó Felújítási Programban

  Az Unilever Magyarország Kft. és a Klebelsberg Központ együttműködésében létrejött Domestos Iskolamosdó Felújítási Programon az idei évben három székesfehérvári intézmény is sikeres pályázatot nyújtott be. Az Arany János Óvoda és Általános Iskola, a József Attila Középiskolai Kollégium vagy a Zentai úti Általános Iskola mosdójának teljes körű felújítására március 31-ig lehet szavazni.

  2020.02.18.
 2. Lásho Lecsó jótékonysági koncert szombaton a heti betevő javára

  Február 22-én, szombaton 19:30 órakor a Lásho Lecsó lép A Szabadművelődés Háza színpadára. A jótékonysági koncert a fehérvári rászorulók heti betevőjét szolgálja, a belépés díjtalan, adományokat tisztelettel elfogadnak.

  2020.02.17.
 3. Fa Nándor tart előadást február 27-én az Alba Regia Műszaki Kar épületében

  Február 27-én csütörtökön 18 órakor Fa Nándor előadásával folytatódik a Garai Géza Szabadegyetem a Budai út 45. K. épületben. A programra az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara és a TIT Fejér Megyei Egyesületének közös rendezésében kerül sor.

  2020.02.17.
 4. Március 3-ig lehet jelentkezni az idei Fejér Megyei Diáknapokra

  Már lehet nevezni a Diáknapokra: a közel ezer középiskolást megmozgató kulturális eseményt április 3. és 5. között rendezi meg a Fehérvári Programszervező Kft. Dunaújvárosban. A megye középiskolásai tizenkét művészeti kategóriában mutathatják meg tehetségüket, a nevezéseket március 3-ig fogadják.

  2020.02.17.
 1. A kispárna bánata című mesével várta a fehérvári óvodásokat a Zenede Bábszínház

  Az őszi évadot követően új történettel, „A kispárna bánata” című mesével várta a fehérvári óvodásokat a Zenede Bábszínház. A Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban énekkel és hangszerbemutatóval kalandoztak a kicsik a zene birodalmában a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI pedagógusainak és diákjainak vezetésével.

  2020.02.14.
 2. Farsangi operettparádé lesz szombaton az Öreghegyi Közösségi Házban

  Február 15-én, szombaton 16 órakor Farsangi operettparádé lesz az Öreghegyi Közösségi Házban (Fiskális út 93.) A programra a belépés ingyenes, szeretettel várnak mindenkit.

  2020.02.14.
 3. Az Ambrus-Reiber családhoz került Fehérvár Bölcsője

  A SZÉNA Egyesület, a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány székesfehérvári képviseleteként kilencedik alkalommal hirdetett pályázatot „Fehérvár Bölcsőjére”. A bölcső ez alkalommal a Ambrus-Reiber családhoz került, akik május elejére várják első gyermekük érkezését. 

  2020.02.13.
 4. Sági Vanda: Világod körüli Út – a Tarot beszállókártyáival – című kiállítása nyílik szombaton

  Február 15-én, szombaton 18 órakor Sági Vanda képzőművész Világod körüli Út - a Tarot beszállókártyáival – című kiállításának megnyitójára várják az érdeklődőket A Szabadművelődés Házába (Fürdő sor 3.). A tárlatot megnyitja: Dr. Turai G. Kamil, esztéta.

  2020.02.13.

Eseménynaptár

2020. Február
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek