Népszámlálás 2022 – Székesfehérváron szeptember 18-ig lehet jelentkezni számlálóbiztosnak

Szeptember 18-ig várja a számlálóbiztosok jelentkezését az őszi népszámlálásra a Polgármesteri Hivatal Székesfehérváron. A népszámlálás október 1-je és november 28-a között lesz Magyarországon.
2022.09.01. 13:50 |
Népszámlálás 2022 – Székesfehérváron szeptember 18-ig lehet jelentkezni számlálóbiztosnak

Az eredeti határidőt több alkalommal meghosszabbították, ezúttal szeptember 18-ig regisztrálhatnak azok, akik szeretnének részt venni a munkában.

A számlálóbiztosok otthoni felkészülés keretében sajátítják el a szükséges alapismereteket és segédanyagokat, majd az elektronikus vizsga és a gyakorlófeladat sikeres teljesítése után kezdhetik meg a munkát.

A jelentkezők az október 17. és november 20. között zajló terepmunka során címellenőrzést végeznek, és lakóegységenként kérdőívet töltenek ki tableten, amelyhez az eszközt a KSH biztosítja.

Feltétel többek között a középfokú végzettség, előnyt jelent a felsőfokú végzettség, a nyelvismeret és a korábbi, hasonló munka során végzett tapasztalat. Szintén feltétel, hogy a jelentkező rendelkezzen alapvető vagy felhasználó szintű számítógépes ismeretekkel, illetve jártas legyen az érintőképernyős készülékek használatában.

A munka iránt érdeklődőknek a nepszamlalas@pmhiv.szekesfehervar.hu e-mail címre kell megküldeniük a kitöltött jelentkezési lapot 2022. szeptember 18-ig.

A jelentkezési lap az alábbiak szerint érhető el:

  • letölthető INNEN: "Jelentkezési lap a 2022. évi népszámlálási feladatok elvégzése kapcsán számlálóbiztosi feladatok ellátására"
  • a Polgármesteri Hivatal 8000 Városház tér 1. szám alatti épületének portaszolgálatán,
  • a Polgármesteri Hivatal 8000 Városház tér 2. szám alatti épületének portaszolgálatán.

A jelentkezés további feltételeiről és a munkáról bővebb információk olvashatóak a KSH ezen oldalán.