Nem volt esélye Siófokon az Alba Fehérvár KC-nak

A szinte csak légiósokkal felálló, az EHF-kupában „vitézkedő” Siófok otthonában lépett pályára szerdán este az Alba Fehérvár KC. A papírforma a házigazdák győzelmét ígérte, és ezt nem is tudta borítani Deli Rita együttese.
Siófok – Alba Fehérvár KC 41-24 (19-12)

2019.01.09. 20:35 |

Azt előzetesen is lehetett sejteni, hogy nem Siófokon lesz a legkönnyebb dolga az Alba Fehérvár KC-nak. Szerda este pedig a hazaiak két pontra váltották a papírformát. A találkozóra Deli Rita nem is nevezte a Fehérvárhoz hétfőn csatlakozó, Győrből a több játéklehetőség reményében a szezon végéig kölcsönbe érkező tizenkilenc éves beálló, Kovács Emőkét. Nos, Siófokon vélhetően az ifjúsági Európa-bajnoki bronzérmes játékos sem tudott volna segíteni a Fehérváron. A hazaik már az elején a kezükbe vették az irányítást, az eredményjelző 3-3-nál, az ötödik percben mutatott utoljára döntetlent. A folytatásban fokozatosan nyílt az olló, a szünetben 19-12-re vezetett a légióshaddal felálló Siófok. A második játékrészben sem talált fogást ellenfelén az Alba Fehérvár KC, egy idő után pedig körvonalazódott: a vártnál nagyobb verést mér a Balaton parti gárda a Fehérvárra. Végül tizenhéttel, 41-24-re győzött a Siófok.

Siófok – Alba Fehérvár KC 41-24 (19-12)
Fehérvár gólszerzők: Májer 3, Mendy 3, Gorsenyina 8, Pelczéder 3, Nascimento 6(3), Szarka 1.

Sport

 1. Legyőzte a Vidi a Kaiserslauternt a spanyolországi edzőtáborban

  A korábbi Bundesliga-győztes, de jelenleg csak harmadosztályú Kaiserslautern ellen játszotta első felkészülési mérkőzését 2019-ben a MOL Vidi. A Spanyolországban edzőtáborozó fehérváriak mindkét félidőben egy gólt szerezve 2-0-ra nyertek.

  2019.01.14.
 2. Világ- és Európa-bajnok spanyol sztárt igazolt az Alba Fehérvár

  Sajtótájékoztatón mutatták be az Alba Fehérvár legújabb szerzeményét, a spanyol világ- és Európa-bajnok Carlos Cabezast. A 38 éves irányítóhoz hasonló eredménysorral rendelkező játékos nem fordult még meg magyar csapatban, érthetően nagy várakozás előzi meg szereplését.

  2019.01.14.
 3. Az olimpiára hajt Dévay Márk - a Városházán fogadták az év triatlonistáját

  Dévay Márk, az Alba Triatlon SE versenyzője kiváló szezont zárt: Európa-kupa győztes lett, Glasgowban a felnőtt Európa-bajnokságon minden idők második legjobb magyar férfi eredményét elérve hetedik lett, az Európai szövetség pedig őt választotta meg az év férfi triatlonistájává. A fiatal sportolót - akinek célja az olimpiai kvalifikáció - Székesfehérvár polgármestere is köszöntötte a Városházán.

  2019.01.14.
 4. Ismét nyílt edzést tart a kerekesszékes kosárlabda válogatott

  Január 19-én, szombaton 15.00 órától minden érdeklődőt várnak, akik kíváncsiak a sportágra. Székesfehérváron is szeretnék az itt élő sérült embereket ösztönözni, hogy kapcsolódjanak be a sportág életébe. A városban minden feltétel adott, így megfelelő számú jelentkező esetén lehetőség van egy helyi kerekesszékes kosárlabdacsapat alakítására.

  2019.01.14.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak