Nem volt esélye Siófokon az Alba Fehérvár KC-nak

A szinte csak légiósokkal felálló, az EHF-kupában „vitézkedő” Siófok otthonában lépett pályára szerdán este az Alba Fehérvár KC. A papírforma a házigazdák győzelmét ígérte, és ezt nem is tudta borítani Deli Rita együttese.
Siófok – Alba Fehérvár KC 41-24 (19-12)

2019.01.09. 20:35 |

Azt előzetesen is lehetett sejteni, hogy nem Siófokon lesz a legkönnyebb dolga az Alba Fehérvár KC-nak. Szerda este pedig a hazaiak két pontra váltották a papírformát. A találkozóra Deli Rita nem is nevezte a Fehérvárhoz hétfőn csatlakozó, Győrből a több játéklehetőség reményében a szezon végéig kölcsönbe érkező tizenkilenc éves beálló, Kovács Emőkét. Nos, Siófokon vélhetően az ifjúsági Európa-bajnoki bronzérmes játékos sem tudott volna segíteni a Fehérváron. A hazaik már az elején a kezükbe vették az irányítást, az eredményjelző 3-3-nál, az ötödik percben mutatott utoljára döntetlent. A folytatásban fokozatosan nyílt az olló, a szünetben 19-12-re vezetett a légióshaddal felálló Siófok. A második játékrészben sem talált fogást ellenfelén az Alba Fehérvár KC, egy idő után pedig körvonalazódott: a vártnál nagyobb verést mér a Balaton parti gárda a Fehérvárra. Végül tizenhéttel, 41-24-re győzött a Siófok.

Siófok – Alba Fehérvár KC 41-24 (19-12)
Fehérvár gólszerzők: Májer 3, Mendy 3, Gorsenyina 8, Pelczéder 3, Nascimento 6(3), Szarka 1.

Sport

 1. Vasárnap, hazai pályán elődöntőzik a Fehérvár Enthroners

  A HFL elődöntőjébe jutott Fehérvár Enthroners június 23-án, vasárnap 17:00 órától fogadja a Budapest Cowbells együttesét. Izgalmas csatára van kilátást, hiszen néhány hetet remek meccset játszott egymással a két gárda, akkor a fővárosiak nyertek egy ponttal 13-12-re. Ezúttal pedig már a döntőbe jutás a tét!

  2019.06.18.
 2. Montenegrói ellenfele lesz a MOL Fehérvár FC-nek az Európa-liga selejtezőjében

  A júliustól MOL Fehérvár FC néven szereplő fehérvári csapat kiemeltként várta az Európa-liga első selejtezőkörének sorsolását. Nyonban a montenegrói FK Zeta nevét húzták a Vidi mellé, idegenben kezd Marko Nikolics csapata.

  2019.06.18.
 3. Előkelő helyezéseket értek el Budapesten a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület fiataljai

  Szombaton és vasárnap rendezték meg az I. Traverz Nehézségi Mászó Magyar Kupát, Budapesten. A körülmények nem annyira kedveztek a mászásnak, hatalmas hőség volt kint is és a mászóteremben egyaránt. Szombaton a nagyobbak, vasárnap a kisebbek indultak neki a mászóutaknak Budapesten, ahol az alábbi eredmények születtek.

  2019.06.18.
 4. A város fele sportolt a Kihívás Napján - Fehérvár legyőzte koszovói ellenfelét

  Székesfehérvár idén is legyőzte nemzetközi ellenfelét a Kihívás Napján. A szervezők ezúttal a majdnem azonos lélekszámú koszovói Peja városával sorsolták össze Fehérvárt, de városunk több mint ötven százalékos részvétellel maga mögé utasította déli vetélytársát.

  2019.06.18.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak