Nem sokon múlt a győzelem sem - értékes pontot szerzett Kisvárdán az Alba Fehérvár KC

Ezúttal is izgalmas, szoros meccset játszott egymással az Alba Fehérvár KC és a Kisvárda. Nascimentóék négy góllal is vezettek az elsősorban légiósokra építő Kisvárda otthonában, végül azonban ismét döntetlen lett a két alakulat találkozója.
Kisvárda – Alba Fehérvár KC 22-22 (11-12)

2019.02.17. 19:35 |

Az ősszel, hazai pályán, a második fordulóban döntetlent (23-23) játszott az Alba Fehérvár KC a Kisvárda együttesével, vasárnap este pedig a légióshaddal felálló Várda fogadta Deli Rita együttesét. A találkozót a házigazdák kezdték jobban, Orbán és Milosev góljaival 2-0-ra vezetett a Kisvárda. Az első fehérvári gólra több mint öt percet kellett várni, Nascimento szépített büntetőből, majd a brazil világbajnok akcióból egyenlített. Ez után felváltva estek a gólok, tíz perccel a szünet előtt 7-6-ra vezetett az Alba FKC. A következő percek azonban egyértelműen a fehérváriaké voltak, Pelczéder, Boldizsár, és Mendy találataira sem volt válasza a Kisvárdának, így a 24. percben néggyel állt jobban a Fehérvár. Az első félidő hajráját azonban nagyon megnyomta a hazai gárda, és sikerült egy gólra zárkózniuk.

A második játékrész elején az Alba kapta el a fonalat, és egy 4-1-es rohammal ismét négy góllal vezettek. Tovább azonban nem nyílt az a bizonyos olló, sőt, a ismét feljött a Várda, negyedórával a vége előtt két gól volt a különbség, izgalmas hajrára volt kilátás. Ezt támasztotta alá, hogy az 54. percben hosszú idő után mutatott ismét döntetlent az eredményjelző Kisvárdán. A fehérváriak két szélsője, Májer és Pelczéder góljaival ismét kettővel állt jobban a Fehérvár, a hazaiak öt perccel a vége előtt Hakunova révén szépítettek, sőt egy perc volt már csak hátra, amikor Tomkovic büntetőből 22-22-re módosította az állást, Deli Rita természetesen idő is kért ekkor. Lövésig el is jutott a Fehérvár, de gólig nem, így összességében értékes pontot szerzett Kisvárdán, igaz, nem sokon múlt, hogy a csapat két ponttal a tarsolyban induljon haza Székesfehérvárra. Az Alba Fehérvár KC a döntetlennel a hatodik helyen áll a női kézilabda bajnokságban, hátránya két pont az ötödik Váccal szemben. Pleczéder Orsolyáék legközelebb március 9-én, Egerben lépnek pályára.

Kisvárda – Alba Fehérvár KC 22-22 (11-12)

Sport

 1. Ismét lesz Rotpunkt Nehézségi Falmászó Verseny Székesfehérváron

  Ötödik alkalommal szervezi meg Nehézségi Falmászó Versenyét március utolsó hétvégéjén a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület az István Király Általános Iskolában. A Minitől (-2010) a Senior kategóriában versenyzők részére az előnevezés március 21-én, csütörtökön zárul, de lehetőség lesz még a versenynapon is a mászókhoz csatlakozni.

  2019.03.20.
 2. Amatőr box - öt fehérvári versenyző öt érmet szerzett a X. Nemzetközi Szalacska Kupán

  Öt versenyzővel nevezett a Varkocs György Box Club a X. Nemzetközi Szalacska Kupára. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség versenyén Németh Zsolt (serdülő, 52 kg) bajnok lett, Balogh Bálint (junior, 60 kg) bronzérmet szerzett. Nagy Evelin (junior, 57 kg) a döntőig menetelt, ott viszont vereséget szenvedett, így ezüstéremmel térhetett haza. Major Milán (ifi 64 kg) szintén döntőt vívott, ahol kiütéssel nyert és Lénárt Péter (felnőtt +91 kg) szintén bajnok lett.

  2019.03.20.
 3. Hiába a kétgólos előny, végül kikapott a Fehérvár AV19 Salzburgabn

  Két harmad után úgy tűnt, remek játékkal visszaveheti a pályaelőnyt a Fehérvár AV19 a Red Bull Salzburgtól az EBEL negyeddöntőjében. Az utolsó játékrészt azonban hárommal nyerték a hazaiak, így a meccset is behúzták és a továbbjutás küszöbére léptek.

  2019.03.19.
 4. Karate: fehérvári éremdömping a diákolimpia selejtezőjében

  Vasárnap Várpalotán, a városi sportcsarnokban rendezték a kyokushin karate diákolimpia nyugat-magyarországi selejtezőjét. A formagyakorlat és küzdelem versenyszámokban összesen 375 nevezés érkezett, a tét pedig nem volt kisebb, mint az országos döntőn való szereplés jogának kivívása.

  2019.03.18.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak