Nem sikerült a címvédés - ezüstérmes a Kiskút Tenisz Klub

Szoros csatában, de alulmaradt a címvédő Kiskút Tenisz Klub az MTK elleni rangadón a női Szuperliga negyedik fordulójában. A fővárosiak győzelmükkel biztosan bajnokok, a fehérvári csapat pedig a tavalyi arany után idén ezüstérmes.

2018.06.19. 18:05 |

A párosok után 1-1-re állt a Kiskút Tenisz Klub az MTK ellen a női Szuperliga aranymeccsén. Az egyes meccsek során aztán a fehérvári színekben játszó Kucova két játszmában győzte le honfitársát, míg Bondár Anna ellen az MTK-s Gálfi Dalma az első szett után feladta a meccset, Békefi Bianka azonban kikapott Bukta Ágenstől, Pirók Alexa pedig Jani Rékától, így pedig a két fiatalra, Zádori Rékára, és Nagy Adriennre várt, hogy eldöntsék, ki nyeri az idei csapatbajnokságot. Bár Zádori korábban verte már meg fővárosi ellenfelét, ezúttal Nagy bizonyult jobbnak, 6:3, 6:2 arányban hozta a találkozót, ezzel pedig az MTK nyert 4-3-ra, és tulajdonképpen bebiztosította bajnoki címét.

„Nagyon büszke vagyok a lányokra, mert nagy szívvel játszották le ezt a mai mérkőzést, de egész héten így tettek. Ugyan van még egy találkozónk, de matematikailag eldőlt, hogy nem tudjuk megvédeni a címünket, és másodikok leszünk. Gratulálok az MTK-nak!” - mondta Fehér Tamás a Kiskút Tenisz Klub csapamenedzsere.

A meccs krónikájához tartozik, hogy a fehérvári alakulat egyik legjobbja, Udvardy Panna nem tudott pályára lépni. „Igen, sajnos tegnap derült ki, hogy Pannának nem engedik, hogy elhalassza az érettségi vizsgáját, így párosban eleve nem számoltunk vele. 1-1-gyel fordultunk, tehát ekkor még nem volt baj. Kértük az MTK-t, hogy várják meg azt a tíz-tizenkét percet, amennyivel Panna késésben volt, ők azonban ragaszkodtak a szabályokhoz, nem akartak várni, így pedig az egyik legerősebb játékosunkra nem számíthattunk.” - foglalta össze a történteket Fehér Tamás.

A Kiskút Tenisz Klub tehát a tavalyi aranyérem után idén ezüstérmes a Szuperligában, a csapatra azonban vár még egy találkozó, csütörtökön Budaörsön lépnek pályára Zádori Rékáék.

Sport

A legszebb pillanatok

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak