Ouzas káprázatos teljesítménye győzelmet ért a Volánnak a Capitals ellen

Elképesztő különbség volt a kapura lövések számát tekintve a vendég bécsiek javára, de hiába próbálkoztak harmincöttel (!!) többször, csak egy gólt ütöttek a bombaformában védő Ouzasnak. A Fehérvár pedig sokkal jobban sáfárkodott kevés helyzetével, így a Salzburg után a Vienna Capitalst is legyőzte, tökéletes hétvégét produkálva.
2019.10.20. 20:45 |

A ligaelső és a harmadik volt ezen a hétvégén a Hydro Fehérvár AV19 ellenfele, és ezen a két meccsen összesen három gólt kapott az előző találkozóin rendre megsorozott Volán. A védő- és kapusteljesítmény javulása pedig győzelmeket hozott. Persze a Capitals elleni meccsen már-már megmagyarázhatatlan, hogyan babonázta  meg a vendégeket a fehérvári kapus, Michael Ouzas, akinek már az első harmadban 17 lövés ment a kapujára. De gólt nem kapott ezekből, miközben a Volán Sille révén vezetést szerzett. A hazaiak az egész meccsen annyit lőttek kapura, amennyit a Bécs ebben az egy harmadban...

A folytatásban is fokozódott a nyomás, és egy emberelőnyben végül már nem hibázott a Capitals, de mire megünnepelték volna ezt a vendégek, már ismét hátrányban voltak. Fél perc sem telt el ugyanis, és Harty újfent vezetést szerzett. Támadtak a bécsiek, kapuvasat is ütöttek, de Ouzas eszén egyszerűen nem tudtak túljárni. Pedig volt, hogy a földön hasalt, és felemelt lábával akadályozta meg a gólt... Caruso pedig egy ízben a gólvonalról tisztázott. Az előző idényben döntős Capitals a harmadik harmadban is egykapuzott olykor, a meccs végére 52-17 volt a lövések aránya a javukra... Ouzas 98 százalékkal védett, hatalmas része van a győzelemben, amit végül Yogan egy üres kapus góllal biztosított be.

Hat vesztes meccs után ezen a hétvégén két nagy bravúrt is bemutatott Hannu Järvenpäa csapata, igazolva, hogy több van benne, mint a korábbiakban látszott. A folytatásban pénteken Grazban játszik a Volán, vasárnap pedig a címvédő Klagenfurtot fogadja.

Hydro Fehérvár AV19 - Vienna Capitals 3-1 (1-0, 1-1, 1-0)
Gl: Sille, Harty, Yogan, illetve Zalewski.

Sport

 1. Kétgólos hátrányból egyenlített, de nem jutott be a kupadöntőbe a MOL Fehérvár

  Az idegenben elért 1-1 után a visszavágón hazai pályán hamar hátrányba került a MOL Fehérvár a Mezőkövesd elleni kupaelődöntőben. Sőt, a második félidő elején megduplázták előnyüket a vendégek, és a hatalmasat hajrázó Vidi erejéből csak egyenlítésre futotta. Így pedig idegenben lőtt több góllal a Mezőkövesd jutott be a Magyar Kupa döntőjébe.

  2020.05.26.
 2. Forray Gábor az Alba Fehérvár kosarasainak új vezetőedzője

  A koronavírus miatt félbeszakadt kosárlabdaszezon után az Alba Fehérvár nem hosszabbított szerződést Arie Shivek vezetőedzővel. Az izraeli szakember utódja Kecskemétről érkezik, bár tőzsgyökeres fehérvári: Forray Gáborral kétéves szerződést kötött az Alba.

  2020.05.26.
 3. Kedd este a Magyar Kupa fináléja lesz a tét a MOL Aréna Sóstóban

  Május 26-án, kedden 18 órakor zárt kapuk mögött rendezik a MOL Fehérvár FC - Mezőkövesd Magyar Kupa elődöntő visszavágóját a MOL Aréna Sóstóban. A csapatok 1-1-es állásról várják a második felvonást. „Nincs más feladatunk, mint kiharcolni a továbbjutást, hogy a döntőben is bizonyíthassunk." - hangsúlyozta Joan Carrillo, vezetőedző az összecsapás előtt a MOL Fehérvár FC hivatalos honlapjának.

  2020.05.26.
 4. Döntetlennel folytatta a szezont a Vidi - 1-1-ről jöhet a Mezőkövesd elleni kupacsata második felvonása

  A Magyar Kupa elődöntő első mérkőzésének legfőbb eseményei közé egy gyors Vidi-, és egy hazai hajrágól sorolható. A zárt kapus mérkőzésen nem játszott alárendelt szerepet a bajnokság csikócsapata, amely becsülettel támadta a fehérváriak kapuját. Éppen ezért sokat érhet a MOL Fehérvár számára a keddi visszavágón az idegenben szerzett gól.

  2020.05.23.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak