Ouzas káprázatos teljesítménye győzelmet ért a Volánnak a Capitals ellen

Elképesztő különbség volt a kapura lövések számát tekintve a vendég bécsiek javára, de hiába próbálkoztak harmincöttel (!!) többször, csak egy gólt ütöttek a bombaformában védő Ouzasnak. A Fehérvár pedig sokkal jobban sáfárkodott kevés helyzetével, így a Salzburg után a Vienna Capitalst is legyőzte, tökéletes hétvégét produkálva.
2019.10.20. 20:45 |

A ligaelső és a harmadik volt ezen a hétvégén a Hydro Fehérvár AV19 ellenfele, és ezen a két meccsen összesen három gólt kapott az előző találkozóin rendre megsorozott Volán. A védő- és kapusteljesítmény javulása pedig győzelmeket hozott. Persze a Capitals elleni meccsen már-már megmagyarázhatatlan, hogyan babonázta  meg a vendégeket a fehérvári kapus, Michael Ouzas, akinek már az első harmadban 17 lövés ment a kapujára. De gólt nem kapott ezekből, miközben a Volán Sille révén vezetést szerzett. A hazaiak az egész meccsen annyit lőttek kapura, amennyit a Bécs ebben az egy harmadban...

A folytatásban is fokozódott a nyomás, és egy emberelőnyben végül már nem hibázott a Capitals, de mire megünnepelték volna ezt a vendégek, már ismét hátrányban voltak. Fél perc sem telt el ugyanis, és Harty újfent vezetést szerzett. Támadtak a bécsiek, kapuvasat is ütöttek, de Ouzas eszén egyszerűen nem tudtak túljárni. Pedig volt, hogy a földön hasalt, és felemelt lábával akadályozta meg a gólt... Caruso pedig egy ízben a gólvonalról tisztázott. Az előző idényben döntős Capitals a harmadik harmadban is egykapuzott olykor, a meccs végére 52-17 volt a lövések aránya a javukra... Ouzas 98 százalékkal védett, hatalmas része van a győzelemben, amit végül Yogan egy üres kapus góllal biztosított be.

Hat vesztes meccs után ezen a hétvégén két nagy bravúrt is bemutatott Hannu Järvenpäa csapata, igazolva, hogy több van benne, mint a korábbiakban látszott. A folytatásban pénteken Grazban játszik a Volán, vasárnap pedig a címvédő Klagenfurtot fogadja.

Hydro Fehérvár AV19 - Vienna Capitals 3-1 (1-0, 1-1, 1-0)
Gl: Sille, Harty, Yogan, illetve Zalewski.

Sport

 1. Szoros vereséget szenvedtek a Fehérvár SE sakkozói az Esztergom csapatától

  A Nemzeti Sakk Csapatbajnokság második fordulójában az NB II. Breyer csoportban a Fehérvár SE az Esztergom csapatát fogadta, és a sok hibával tarkított mérkőzésen a szerencsésebb vendégcsapat győzött. Fehérvár SE – Esztergom SC: 5,5 – 6,5. Győzött: Szabó Kristóf, Albrecht Gábor, Csordás Dávid, Vicze Kata. Döntetlent ért el: Szabó Lőrinc, Fellegi Zoltán, Nádi Ferenc.

  2019.11.18.
 2. Egy bronz és két ezüstéremmel zárták az ifi országos bajnokságot a fehérvári ökölvívók

  November 13-16-a között rendezték az ifi országos bajnokságot Budapesten, amelyen a Varkocs György Box Club három versenyzővel vett részt, akik közöl mindhárman éremmel tértek haza. Jónás Dominik nehézsúlyban (+91 kg) bronzérmes lett, míg Major Milán (60 kg) és Zsoldos Virág (81 kg) ezüstérmet szereztek.

  2019.11.18.
 3. Kettővel is vezetett, végül szétlövés után győzött a Volán Dornbirnban

  A ligautolsó Dornbirn otthonában próbált javítani rossz sorozatán a Hydro Fehérvár AV19, amely előző három mérkőzését elveszítette. Ezúttal úgy tűnt, összejön a győzelem a rendes játékidőben, hiszen 3-1-re vezettek Kógerék a harmadik harmadban. A hazaiak azonban gyorsan egyenlítettek, így végül büntetők döntöttek és két pontot szerzett az ezeket jobban lövő Fehérvár.

  2019.11.17.
 4. A hajrá döntött a Palota ellen a MÁV Előre javára

  Nagy izgalmak közepette nyert a MÁV Előre-BERICAP a Palota VSN ellen, a női röplabda NB I Liga alapszakaszának 6. fordulójában. A hazai pályán szerepelt fehérvári csapat 3:2-es sikert aratott a nagyot küzdő budapestiek felett.

  2019.11.17.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak