Nem hozott gólt a Magyar Kupában az Újpest-Vidi csata első felvonása

Csöndes döntetlen játszott a MOL Fehérvár az Újpesttel Szegeden a sorozat nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. Nikolics Nemanja ezúttal is csereként szállt be. A párharcban, tehát semmi sem dőlt el, döntés jövő szerdán a fehérvári visszavágón. A Vidi most már a hétvégi Ferencváros elleni rangadóra fókuszálhat.
2020.02.11. 21:38 |

A Vidi visszatért oda, ahonnan az előző fordulóban továbbjutott, a MOL Fehérvár a Szeged búcsúztatásával lépet a Magyar Kupa nyolcaddöntőjébe, az Újpest pedig botrányos minőségű játéktere miatt száműzte a mérkőzést a napfény városába. Nagyjából ezer szurkoló érkezett, hogy sütkérezzen a jó futballban, de ebből csak kicsi ízelítőt kaphattak. 

A lila-fehérek pontosan azzal a kezdővel futottak ki a gyepre, mint azt tették a két együttes fővárosi derbijén, Joan Carillo pedig a Kovácsik - Fiola, Juhász, Musliu, Hangya -  Pátkai, Nyári - Funsho, Milanov, Petrjak - Futács tizeneggyel látott neki a kezdéshez, azaz egy kissé tartalékosan. Egyik együttes sem rontott neki a másiknak különösebb gólhelyzetet csak közvetlenül a szünet előtt jegyezhettünk fel, ekkor Milanov beadása után Futács lőtt nyolc méterről fölé.

A fordulás után ismét a Vidi bolgár légiósa igyekezett gólpasszt adni, fejese Funshot találta meg, aki közelről lőtt - eredménytelenül. Aztán Pátkai lőtt ígéretesen, majd a másik oldalon Zsótér próbálkozott, de gól nem született. Nikolics Nemanja ezúttal is megkapta a lehetőséget Joan Carillotól és a hétvégén bombagólt szerző Hourit is becserélte. Az odavágó utolsó ziccerét a lila-fehérek hagyták ki.

A döntés a jövő szerdai fehérvári visszavágóra maradt.

Újpest - MOL Fehérvár FC 0-0

MOL Fehérvár FC: Kovácsik - Fiola (Stopira), Juhász, Musliu, Hangya -  Pátkai, Nyári - Funsho, Milanov (Houri), Petrjak (Nikolics) - Futács.

Sport

 1. „Fogyatékosnak lenni nem jelenti azt, vesztesnek lenni!” - Lélekmozgató sportnapok Fehérváron

  A magyar parasport napja, február 22-e alkalmából egyhetes eseménysorozatot hirdetett a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ). Székesfehérvár több oktatási intézménye is csatlakozott az érzékenyítő programhoz. Csörgőlabda, ülőröplabda, floorball bemutató, parasportnap is szerepel a sportolási lehetőségek között. A hetet pénteken egy mindenki számára nyitott, mozgalmas délután zárja.

  2020.02.18.
 2. Asztalitenisz - Honvéd Szondi győzelem a Tata ellen

  A tavaszi szezonban először lépett hazai környezetben pályára a Honvéd Szondi asztalitenisz NB I.-es és NB II-es csapata. Az első osztályú fehérváriakhoz az a Tata látogatott, akikkel a legjobb eredmény eddig a döntetlen volt. Még nem sikerült megverniük a Szondinak a Tata csapatát - észen mostanáig. 

  2020.02.18.
 3. Magyar Kupa-nyolcaddöntő visszavágó - Vidi-Újpest meccs lesz szerdán

  Február 19-én, szerdán 17:30 órakor kezdődik a MOL Fehérvár FC-Újpest FC Magyar Kupa-nyolcaddöntő visszavágó a MOL Aréna Sóstóban. A mérkőzésre a 2019-20-as éves, valamint a 2020-as tavaszi bérletek érvényesek, a jegyvásárlás részleteiről itt tájékozódhat.

  2020.02.17.
 4. Minimális arányú vereséget szenvedtek a BEAC ellen a fehérvári sakkozók

  Az NB II-es csapatbajnokságban a hatodik fordulót rendezték a hétvégén. A Breyer csoportban a Fehérvár SE Budapesten vendégszerepelt, és a táblázat második helyén álló házigazda csapata minimális különbséggel győzött. BEAC I. Barcza - Fehérvár SE: 6,5 – 5,5. Győzött: Szabó Lőrinc, Fellegi Zoltán. Döntetlent ért el: Kiss Viktor, Papagorasz Takisz, Csire Bence, Albrecht Gábor, Nádi Ferenc, Pais Nimród, Vicze Kata.

  2020.02.17.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak