Nem hozott gólt a Magyar Kupában az Újpest-Vidi csata első felvonása

Csöndes döntetlen játszott a MOL Fehérvár az Újpesttel Szegeden a sorozat nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. Nikolics Nemanja ezúttal is csereként szállt be. A párharcban, tehát semmi sem dőlt el, döntés jövő szerdán a fehérvári visszavágón. A Vidi most már a hétvégi Ferencváros elleni rangadóra fókuszálhat.
2020.02.11. 21:38 |

A Vidi visszatért oda, ahonnan az előző fordulóban továbbjutott, a MOL Fehérvár a Szeged búcsúztatásával lépet a Magyar Kupa nyolcaddöntőjébe, az Újpest pedig botrányos minőségű játéktere miatt száműzte a mérkőzést a napfény városába. Nagyjából ezer szurkoló érkezett, hogy sütkérezzen a jó futballban, de ebből csak kicsi ízelítőt kaphattak. 

A lila-fehérek pontosan azzal a kezdővel futottak ki a gyepre, mint azt tették a két együttes fővárosi derbijén, Joan Carillo pedig a Kovácsik - Fiola, Juhász, Musliu, Hangya -  Pátkai, Nyári - Funsho, Milanov, Petrjak - Futács tizeneggyel látott neki a kezdéshez, azaz egy kissé tartalékosan. Egyik együttes sem rontott neki a másiknak különösebb gólhelyzetet csak közvetlenül a szünet előtt jegyezhettünk fel, ekkor Milanov beadása után Futács lőtt nyolc méterről fölé.

A fordulás után ismét a Vidi bolgár légiósa igyekezett gólpasszt adni, fejese Funshot találta meg, aki közelről lőtt - eredménytelenül. Aztán Pátkai lőtt ígéretesen, majd a másik oldalon Zsótér próbálkozott, de gól nem született. Nikolics Nemanja ezúttal is megkapta a lehetőséget Joan Carillotól és a hétvégén bombagólt szerző Hourit is becserélte. Az odavágó utolsó ziccerét a lila-fehérek hagyták ki.

A döntés a jövő szerdai fehérvári visszavágóra maradt.

Újpest - MOL Fehérvár FC 0-0

MOL Fehérvár FC: Kovácsik - Fiola (Stopira), Juhász, Musliu, Hangya -  Pátkai, Nyári - Funsho, Milanov (Houri), Petrjak (Nikolics) - Futács.

Sport

 1. EB-selejtezőre készül Fehérváron a női kosárlabda-válogatott

  Székely Norbert szövetségi kapitány vezetésével a hollandok elleni, novemberi, kulcsfontosságú Európa-bajnoki selejtezőre készül Székesfehérváron a női kosárlabda-válogatott. A keretben van sérülésből felépült, és éppen klub nélküli játékos is, a lényeg most az összetartás. A hétfőn kezdődött edzőtábor négy héten át tart az MKOSZ edzőközpontjában.

  2020.06.30.
 2. Jégkorong Erste Liga - finn edző irányítja a Fehérvári Titánokat

  A finn Kasper Vuorinent nevezték ki a jégkorong Erste Ligában szereplő Fehérvári Titánok edzőjének. A klub honlapjának beszámolója szerint a játékoséveit Finnországban töltő tréner aktív pályafutását 2007-ben fejezte be.

  2020.06.30.
 3. Triatlon - világsztárok és érmek a Deseda-tó partján

  A hazai triatlon egyik meghatározó helyszínén, a kaposvári Deseda-tó partján került megrendezésre az idei szezon első megmérettetése. A múlt héten kirobbant nyári hőség nem állta útját a Family Tree Triatlon SE sportolóinak sem, az egyesület versenyzői szép eredményekkel zártak Somogyban.

  2020.06.29.
 4. Karantén utáni első úszóverseny Győrben, delfinesekkel

  A koronavírus utáni első meghívásos úszóversenyt rendezték Győrben, a Covid-19 miatt előírt szabályok fokozott betartása mellett. A fedett uszodában lebonyolított versenyen igen népes mezőny állt rajthoz, az utánpótlás legjobbjai mellett olimpiai kerettagok is. A székesfehérvári Delfin SE fiataljai is most először mutatták meg magukat a nehéz időszak után.

  2020.06.29.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak