Győzelem Szombathelyen - nem botlott a kiesőjelölt otthonában a MOL Vidi

A Haladás ellen lépett pályára idegenben a MOL Vidi a válogatott szünet után folytatódó labdarúgó bajnokságban. Az első félidőben a legnagyobb ziccert a hazaiak hagyták ki, ezt pedig bánhatták szünet után, amikor két fehérvári gól eldöntötte a meccset. Győzelmével harmadik helyre jött fel a táblázaton a Vidi.
2018.10.20. 19:03 |

Marko Nikolics kihagyta Stopirát, és Tamás Krisztiánt álíltotta a védelem bal oldalára, valamint bajnoki meccsen először nevezte a kezdőbe Hodzicot. Kovácsik Ádám sérülése után visszatért a kapuba. A nemrég edzőváltáson átesett Haladás mestere, Horváth Ferenc jól ismeri a Vidit, megszervezte csapata védekezését, ráadásul támadásban is mutatott annyit az első félidőben a szombathelyi csapat, mint ellenfele. A vendégek közül Marko Scsepovics jelentett némi veszélyt, bár rendre rossz megoldást választott a kapu előtt. A Haladás az első félidő végén könnyen vezetést szerezhetett volna, de Priskin hiába vezette egyedül kapura a labdát, mellé lőtt.

Szünet után aztán jött a bűnhődés ezért, mert Scsepovics újabb heélyzetét nem hagyta ki. Igaz, a Király Gáborról kipattanó labdát előbb kapufára lőtte, majd másodszor sem úgy sikerült a lövés, ahogy szerette volna, de egy védőről mégis bepattant a labda. Ezzel a góllal vezetett a Vidi a 61. percben nyolc perccel később pedig PÁtkai egy nagyon szép felső sarkos csavarással beállította a végeredményt. A MOL Vidi 2-0-ra győzött, ezzel fellépett a dobogóra, sőt, vesztett pontok tekintetében a jelenleg második Honvédnál is jobban áll. Jövő héten az Európa-ligában is folytatják a fehérváriak, csütörtökön Szalonikiben játszanak a PAOK ellen.

Haladás - MOL Vidi 0-2 (0-0)
Gl.: Scsepovics, Pátkai.

Sport

 1. ARAK: biztató eredmények Kelet kupától Savaria kupáig

  Felnőtt és utánpóltás versenyeken is jól szerepeltek múlt hét végén az ARAK atlétái. A dobók Szombathelyen értek el kiváló eredményeket, a futók pedig Debrecenben remekeltek. Kiemelendő, hogy Csókás Nikolasz 400 gáton junior Európa-bajnoki szintet futott, vagyis készülhet a kontinenstornára.

  2019.05.21.
 2. Loic Negót választották az év játékosának a csapatok képviselői

  Az MLSZ által szervezett RangAdó gála keretében adták át a díjakat a labadrúgó-szezon legjobbjainak. A csapatok kapitánya, edzője és két-két játékosa szavazott, és a legjobb labdarúgónak a MOL Vidi francia-magyar játékosát, Loic Negót választották.

  2019.05.20.
 3. Május 24-én, pénteken lesz a Fehérvári Diáktanács sportnapja, 23-án a selejtezők

  A Székesfehérvári Diáktanács idén is megrendezi a városi diák sportnapot május 23-24-én, csütörtökön (selejtezők) és pénteken a Bregyó-közi Sportcentrumban. Általános és középiskolás csapatok jelentkezését várják kispályás foci (5+1 fős csapatok), streetball (3 fő), tollaslabda, asztalitenisz, frizbi és strandröplabda (6 fő) sportágakban. Jelentkezni lehet a diaktanacs@pmhiv.szekesfehervar.hu e-mail címen.

  2019.05.20.
 4. Szombathelyi döntetlennel zárta a bajnokságot a MOL Vidi

  A már kiesett Haladás vendége volt az OTP Bank Liga utolsó fordulójában az ezüstérmes MOL Vidi. A tét nélküli mérkőzésen a hazaiak szereztek vezetést, ezt egy öngóllal tudta kiegyenlíteni a Vidi.

  2019.05.19.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak