Négyből négy: nem tud hibázni a Bratislava Capitals ellen a Volán

Akárcsak a két csapat előző három meccsét, a kedd estit is a Fehérvár AV19 nyerte az ICEHL-újonc pozsonyiak ellen. Erdély Csanádék fölényesen nyertek a megcserélt pályaválasztás miatt Fehérváron rendezett találkozón és tartják jó pozíciójukat a táblázaton.
2021.01.05. 22:07 |

A kezdés után azonnal egymásnak ugrottak a csapatok. A gyors tempó emberelőnyt hozott. Sokáig Stipsicz lövései jelentettek veszélyt, majd a fór letelte előtt Bartalis középre tett korongjára Erdély érkezett, és kapásból a hálóba bombázott. Vezetett a Volán a 4. percben (0-1). Gyorsan próbáltak egyenlíteni a pozsonyiak, Hultz távoli, majd Lapsansky közeli próbálkozását védte Janus. A 7. percben Kuralt a saját harmadából megindult, mintha edzésen bójákat kerülgetne, úgy tört át a szlovák védelmen, a lövésre nem maradt ereje. Kár volt a kimaradt helyzetért, a kontrából Guimond egalizált (1-1). Nem tartott sokáig az örömük, 22 másodperccel később Kähkönen és Sárpátki kapirgáltak a kapu előtt, végül utóbbi ütőjéről került a korong a gólvonal mögé (1-2). A játékvezetők videóztak, majd megadták a találatot. Háriék szemre is tetszetős akciókkal jutottak el a kapuig. A dudaszó előtt Geiger lövésébe Sárpátki jól ért bele, ezzel már kettő volt közte (1-3).

A középső harmad is gyors fehérvári góllal indult. Egy kontrát Petan fejezett be lövéssel, a kapu mögüli palánkról visszapattanó korongot Erdély lőtte a hálóba (1-4). A harmadik felvonás taktikus játékot hozott. Az 52.percben Bubela betalált, izgalmassá téve a végjátékot (2-4). Bő három perccel a vége előtt a Capitals időt kért, Coreau is lekorcsolyázott, 6 az 5 ellen támadtak. Össztűz zúdult Janus kapujára, aki remek védésekkel szomorította honfitársait. Sárpátki közel járt a mesterhármashoz, lövése a kapuvason csattant. Kuralt már szerencsésebb volt, pontos passzt kapott és üres kapus góllal végleg eldöntötte a pontok sorsát (2-5). A Hydro Fehérvár negyedszer is legyőzte a Bratislava Capitalst, újabb nagy lépést téve a biztos rájátszást jelentő felsőházi helyek egyike felé.

Tudósítás: jegkorongblog.hu

Bratislava Capitals - Hídro fehérvár AV19 2-5 (1-3, 0-1, 1-1)

Sport

 1. Hydro Fehérvár AV19: váratlan hazai vereség a Dornbirntól

  Hat nap szünet után lépett jégre ismét a Volán az ICEHL-ben, és a "hosszú" kihagyás mintha nem tett volna jót a csapatnak. A legutóbb Bolzanóban is győzni tudó fehérváriak ugyanis lőtt gól nélkül kaptak ki a táblázat hátsó régiójából érkező Dornbirntól. Így még nem biztos matematikailag a felsőház elérése, de hamar javíthat az eddig remeklő Fehérvár.

  2021.01.15.
 2. Sikeres évet zártak az ARAK Utánpótlás Akadémia sportolói

  2020-ban a vírushelyzet miatt elmaradt az ARAK hagyományos karácsonyi évzárója, a megszokott nagyszabású formában. Az ilyenkor szokásos kitüntetésekről azonban nem feledkezett meg a klub: a legsikeresebb utánpótlás sportolók 2020-ban is átvehették az eredményeikért járó elismeréseket.

  2021.01.15.
 3. Felkészülési mérkőzésen 2-1-es vereséget szenvedett a Vidi a Dinamo Zagrebtől

  A horvátországi edzőtábor kilencedik napján a negyedik felkészülési mérkőzését játszotta a Vidi, ezúttal a horvát bajnoki címvédő és a jelenleg is a bajnoki tabellát vezető Dinamo Zagreb volt ellenfél. Zivzivadze révén szereztünk vezetést, majd Orsic és Petkovic góljai fordították meg a mérkőzést. Dinamo Zagreb-MOL Fehérvár FC 2-1

  2021.01.15.
 4. Az úszótanfolyamtól a versenydobogóig delfineztek

  A székesfehérvári Delfin SE az elmúlt két évben az utánpótlás-nevelésre fektette a fő hangsúlyt, ennek keretében sok gyerekkel ismertette és szerettette meg az úszást. A koronavírus tavaly új helyzetet teremtett, de a munka folytatódott és ennek az év végi régiós versenyen érmekben mutatkozó eredménye lett.

  2021.01.15.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak