Négy góllal győzte le a Debrecent hazai pályán a Fehérvár

Újabb remek győzelmet aratott az Alba Fehérvár KC, Deli Rita alakulata szinte végig vezetve győzte le négy góllal a Debrecen gárdáját.
Alba Fehérvár KC – DVSC 30-26 (16-13)

2018.11.17. 19:08 |

Pal Oldrup Jensen először tért vissza Székesfehérvárra ellenfélként, a fehérváriak korábbi trénere elmondta: győzni jöttek a Köfém Sportcsarnokba! Az Alba Fehérvár KC azonban a meccs elején jelezték, nem szándékoznak az udvarias házigazda szerepében tetszelegni: öt perc után 4-1-re vezettek Temes Bernadették. A DVSC mestere időt kért, mely után összekapta magét a Lotte Griegel vezette csapat, és három perc alatt egyenlített a Loki. Az első negyedóra végén döntetlent mutatott az eredményjelző, 9-9 után Temes Beranadett gólja akadályozta meg, hogy először a meccsen vezessen a Debrecen. De ami késik, nem múlik: bő tíz perccel a szünet előtt előnybe kerültek a vendégek. Az első félidő hajráját azonban nagyon megnyomta az Alba, és Mendy három góljával egy 6-2-es rohammal, valamint 16-13-as eredménnyel zárult a játékrész.

A második félidő elején egy kissé megtorpant a fehérváriak játéka, hogy ne legyen nagyobb baj, Deli Rita időt is kért. A sorokat pedig sikerült rendezni: a 38. percben öttel vezetett az Alba Fehérvár KC. Ezután azonban jött egy debreceni 4-0, és megint csak egy volt közte. A hullámzás folytatódott, mert előbb három fehérvári, majd két piros-fehér gól esett. Az 50. percben két góllal állt jobban az Alba. Ezután jött egy hazai 3-0, amivel eldőlt a mérkőzés, a hajrában nem rágták le körmeiket a fehérvári drukkerek, 30-26-os győzelemmel búcsúzott az őszi szezontól az Alba FKC.

Alba Fehérvár KC – DVSC 30-26 (16-13)
Fehérvár: Györkös, Mistina (kapusok) - Májer 3, Zsilinszkájtye 1, Mendy 8, Gorsenyina 3, Pelczéder 3, Boldizsár, Nascimento 5(1), Sztankovics, Temes 7(4), Szarka.

Sport

 1. Két érmet szereztek a fehérvári vívók a szolnoki Olimpici Nagydíjon

  A Székesfehérvári Vívó és Szabadidősport Egyesület párbajtőrözői közül Tóth Lázár és Csuta András állhatott fel a dobogóra a legnívósabb hazai korosztályos versenysorozatban. A téli szünet előtti utolsó megmérettetésen számos előkelő helyezést vívtak ki maguknak a fehérvári fiatalok.

  2018.12.11.
 2. Lénárt Péter a királykategória ezüstérmese és hőse lett az ökölvívó országos bajnokságon

  Lénárt Péter, a Varkocs György Box Club versenyzője a hétvégi országos bajnokság királykategóriájában (+91 kilogramm) a legnehezebb és a legnépesebb súlycsoportban indult. Első körben egy rutinos, előző évekből OB érmes, termetes versenyzőt sikerült legyőznie. Az elődöntőben egy volt ifi válogatott, kőbányai bunyóst vert magabiztosan. A döntőben az előző év bajnoka várt rá és a 2. menet közepén egy fejelés miatt Pétert az orvos nem engedte tovább küzdeni, így megosztott pontozással az ellenfele győzött. 

  2018.12.11.
 3. Nagy Angéla ezüst, Kiliti Tamás bronzérmet szerzett az ökölvívó országos bajnokságon

  Három versenyzővel kezdte meg a felkészülést a Videoton Box Club az idei felnőtt országos bajnokságra, közülük Nagy Kornél megsérült, így nem vállalhatta a megmérettetést. Kiliti Ferenc, vezetőedző tanítványai közül a hölgyek 57 kg-os súlycsoportjában Nagy Angéla első éves felnőttként ezüstérmet szerzett. Kiliti Tamás az 56 kilogrammosok között az elődöntőig menetelt, ott az EB 3. helyezett versenyzőtől parázs mérkőzésen kikapott, így bronzéremmel zárt.

  2018.12.11.
 4. Szabadkáról hoztak szép eredményeket a fiatal fehérvári falmászók

  Hétvégén volt Szabadkán a szerbiai bajnokság VIII. Boulder fordulója, melyen Székesfehérvárról Hegedüs-Krisó Dénes a Redrock színeiben D10 kategóriában, testvére Tóth-Krisó Míra a Rotpunkt színeiben D6 kategóriában mérték össze tudásukat a többi ügyes mászóval.

  2018.12.10.

Fehérvári advent

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak