Négy góllal győzte le a Debrecent hazai pályán a Fehérvár

Újabb remek győzelmet aratott az Alba Fehérvár KC, Deli Rita alakulata szinte végig vezetve győzte le négy góllal a Debrecen gárdáját.
Alba Fehérvár KC – DVSC 30-26 (16-13)

2018.11.17. 19:08 |

Pal Oldrup Jensen először tért vissza Székesfehérvárra ellenfélként, a fehérváriak korábbi trénere elmondta: győzni jöttek a Köfém Sportcsarnokba! Az Alba Fehérvár KC azonban a meccs elején jelezték, nem szándékoznak az udvarias házigazda szerepében tetszelegni: öt perc után 4-1-re vezettek Temes Bernadették. A DVSC mestere időt kért, mely után összekapta magét a Lotte Griegel vezette csapat, és három perc alatt egyenlített a Loki. Az első negyedóra végén döntetlent mutatott az eredményjelző, 9-9 után Temes Beranadett gólja akadályozta meg, hogy először a meccsen vezessen a Debrecen. De ami késik, nem múlik: bő tíz perccel a szünet előtt előnybe kerültek a vendégek. Az első félidő hajráját azonban nagyon megnyomta az Alba, és Mendy három góljával egy 6-2-es rohammal, valamint 16-13-as eredménnyel zárult a játékrész.

A második félidő elején egy kissé megtorpant a fehérváriak játéka, hogy ne legyen nagyobb baj, Deli Rita időt is kért. A sorokat pedig sikerült rendezni: a 38. percben öttel vezetett az Alba Fehérvár KC. Ezután azonban jött egy debreceni 4-0, és megint csak egy volt közte. A hullámzás folytatódott, mert előbb három fehérvári, majd két piros-fehér gól esett. Az 50. percben két góllal állt jobban az Alba. Ezután jött egy hazai 3-0, amivel eldőlt a mérkőzés, a hajrában nem rágták le körmeiket a fehérvári drukkerek, 30-26-os győzelemmel búcsúzott az őszi szezontól az Alba FKC.

Alba Fehérvár KC – DVSC 30-26 (16-13)
Fehérvár: Györkös, Mistina (kapusok) - Májer 3, Zsilinszkájtye 1, Mendy 8, Gorsenyina 3, Pelczéder 3, Boldizsár, Nascimento 5(1), Sztankovics, Temes 7(4), Szarka.

Sport

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak