Négy év után újra Összegyetemi Gólyabált rendeztek a székesfehérvári egyetemistáknak

Kedden este ötödik alkalommal rendeztek Összegyetemi Gólyabált a Sóstói Stadion rendezvénytermében a Székesfehérvár felsőoktatásában tanuló diákoknak. Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar és a Kodolányi János Egyetem hallgatói bálkirálynőt és bálkirályt választottak, majd Dj Metzker Viktória zenéire buliztak.
2023.10.25. 07:44 |
Négy év után újra Összegyetemi Gólyabált rendeztek a székesfehérvári egyetemistáknak

2019 után újra Összegyetemi Gólyabált rendezett a város a Székesfehérvári Hallgatói Tanáccsal, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karával, valamint a Kodolányi János Egyetemmel együttműködve a Sóstói Stadionban. A hagyományt a pandémiás időszak szakította félbe, azonban az idei évben a hallgatói igényeknek eleget téve újra megrendezték az elsőévesek buliját. Az estre a dress code-nak megfelelően, elegáns öltözetben érkeztek a fiatalok, akik többek között egy fotófal előtt a velencei karneválokat idéző maszkokat is kipróbálhattak. Az este folyamán Dj Metzker Viktória fellépése volt a csúcspont, azonban a hallgatók a hagyományoknak megfelelően bálkirálynőt és bálkirályt is választottak, valamint a tombolával az ASKA Alapítványt is támogathatták.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester az V. Összegyetemi Gólyabál megnyitóján arról beszélt, hogy miután az előző évhez képest idén is jóval több elsőéves hallgató kezdi meg a tanulmányait Székesfehérvár felsőoktatásában, a Hallgatói Tanáccsal egyeztetve úgy gondolták, érdemes ezt a szép hagyományt újraindítani. „Az egyetemi élethez a tanulás mellett a hagyományok, a közösségi programok is hozzátartoznak. Itt most a szórakozásé a főszerep.” – fogalmazott és megköszönte a Hallgatói Tanácsnak és a felsőoktatási intézményeknek a szervezést, valamint jó szórakozást kívánt a mintegy kétszáz résztvevőnek.

„Fontosnak tartottuk, hogy újraélesszük ezt a rendezvényt, már csak azért is, mert a Ponton Egyesület tagjaival mi is mind Székesfehérváron voltunk egyetemisták.” – mondta Zámbó László, annak a Ponton Egyesületnek az elnöke, akik maguk is tevékenyen részt vettek a szervezésben. Az elnök elmondta: szívükön viselik a fehérvári hallgatói élet alakulását, minden olyan kezdeményezést szívesen támogatnak, ahol ilyen lelkesedéssel keresik meg őket.

Dósa Péter, a Székesfehérvári Hallgatói Tanács elnöke rövid beszédében megköszönte a szervezők áldozatos munkáját, valamint elmondta: jó látni, hogy ennyi év után is ilyen nagy érdeklődés övezte az eseményt.

Fehérvári színes

 1. Koronázók a Bregyó táborban

  A Fehérvár Enthroners játékosai népszerűsítették a Bregyóban táborozó gyerekekkel az amerikai focit pénteken délelőtt és jegyeket is osztottak a fiataloknak a szombati Milánó elleni hazai meccsre. A Napraforgó Városi Napközis Tábor a Bregyó közi Sportcentrumban, mintegy 160 gyermek részvételével zajlik hetente.

  2024.07.19.
 2. Újra találkoztak a barátok

  Újra találkoztak a Lehel utcai társasházak első lakói és családjaik. Szombaton az Aszalvölgyi parkban gyűltek össze az egykori lakók, és bebizonyosodott, hogy az idő és a távolság sem lazította az egykori szoros baráti kötelékeket.

  2024.07.19.
 3. Éjszakai Tigris

  Éjszakai társasjátékozásra hív minden érdeklődőt a Tigris és Eufrátesz Társasjáték Klub. A július 20-án 15 és 24 óra között zajló eseménynek a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Királykút Emlékháza ad otthont. A szombati eseményre minden érdeklődőt szeretettel várnak!

  2024.07.19.
 4. Szent László a Belvárosban

  A középkort idéző, a Székesfehérvári Királyi Napokra és a Koronázási Ünnepi Játékokra hangoló óriásbábos szombatok következő alkalmán, július 20-án 17 órától Szent László király, felesége, Rheinfeldi Adelhaid királyné és lányuk, a szentként tisztelt Piroska hercegnő tesz sétát a Belvárosban. A program 18 órakor a Zichy ligetben, a Zenepavilonnál a Lili & Miki Acoustic műsorával zárul.

  2024.07.19.