Napközis táborok a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ házaiban

A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) – több egyesülettel együttműködve – nyári napközis táborokat hirdet a 7–14 éves korosztály számára. Az augusztus 2–6. és 9–13. között zajló táborokba az animációsfilm-készítés, a kézműves mesterségek, valamint a kommunikáció és a marketing témája iránt érdeklődő gyerekeket várnak a szervezők.
2021.06.16. 13:02 |

A helyszín a Felsővárosi Alkotóház, illetve a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar lesz, a jelentkezési határidő: július 23., péntek 24.00 óra. A jelentkezési lapot a www.fehervariprogram.hu oldalról lehet letölteni.

A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) a Motívum Kulturális Egyesülettel együttműködve augusztus 2–6. között művészeti tábort szervez a 8–14 éves korosztály számára a Felsővárosi Alkotóházban és annak kertjében (Kertalja u. 8.).

A napközis jellegű táborban statikus képeket, térbeli figurákat, majd ezek felhasználásával animációs filmet készítenek a gyerekek, akik életkoruknak megfelelően két csoportban, két témával foglalkozhatnak. Az Élet a föld alatt – Milyen lények laknak a talpunk alatt? című a kisebbeknek, a Tervezd te a jövőt! – Milyennek képzeled a világot, amikor felnőtt leszel? elnevezésű pedig a nagyobbaknak nyújt izgalmas és érdekes időtöltést. A táborban – Debreczeni Katalin grafikusművész, az Animono Animációsfilm-készítő Műhely vezetője, valamint egy-egy képzőművész, animációs szakember és drámapedagógus segítségével – a gyerekek különféle új technikákkal ismerkedhetnek meg, amelyek segítik manuális készségeik fejlesztését. A filmkészítés közben kipróbálhatják magukat tervezőként, rendezőként és operatőrként is – a végeredmény pedig egy közös, jó hangulatú hét munkájának köszönhetően sok rajz, festmény és egy animációs film lesz. A táborban 16 főt tudnak fogadni a szervezők.

Ugyancsak az Alkotóházban várja a 7–14 éves gyerekeket a Marketinges leszek című tábor is augusztus 9–13. között. A napközis jellegű tábor célja, hogy játékosan megismertesse a marketingkommunikációs szakmát a jelentkezőkkel, akik megtanulhatják, hogyan írjanak figyelemfelhívó szöveget, és láthatják, hogyan készül egy szórólap. Megtudhatják azt is, hogy mi a titka egy jó fényképnek, miről szól egy sajtótájékoztató és kik vesznek azon részt.

Kiderül az is, hogyan működik egy rádióstúdió, és mi minden történik a tévében, amit a nézők nem is látnak. A tábort, amelyben 25 főt tudnak fogadni, közös mozizás zárja.

Egy másik városrészben, a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban ugyancsak az általános iskolás korosztályt, 7–14 éves gyerekeket fogadnak a Mesterségek hete elnevezésű táborban, amelyet az SZKKK munkatársai a Fejér Megyei Népzenei Műhellyel együttműködve szerveznek. A tábor a nevében hordozza a témát: a táborban különböző mesterségekkel és mesterekkel ismerkedhetnek meg a gyerekek a hangulatos környezetben augusztus 2–6. között, naponta 8.00–16.00 óráig. A tábor során a gyerekek kipróbálhatják magukat fafaragóként Horváth János fafaragó vezetésével, varrhatnak textiljátékokat Tóthné Albrecht Anikó textilműves segítségével, nemezelhetnek Lendvai Judit útmutatásával, akitől népi játékokat és dalokat is tanulhatnak. A résztvevők bepillantást nyerhetnek Kovács András órásmester munkájába, ellátogatnak az Óramúzeumba, valamint megtekinthetik a Virágórát működtető szerkezetet is. A tábor végén, a szorgos hét végeredményeként pedig egy kiállítást fognak közösen berendezni saját munkáikból.

Mindhárom tábor részvételi díja 25 000 Ft/fő, amely magában foglalja a napi háromszori étkezést, a szakmai útmutatást, a szükséges eszközöket. A táborba való jelentkezés 15 000 forint előleg, valamint a www.fehervariprogram.hu oldalról letölthető, kitöltött, aláírt jelentkezési lap beküldése után válik érvényessé. (A jelentkezési lapot szkennelni vagy fotózni is lehet.)

Jelentkezési határidő: 2021. július 23., péntek 24.00 óra

A táborokról részletes információt a tabor@fehervariprogram.hu címen lehet kérni.

A táborok napirendje:

7.30–8.00 Érkezés
8.00–12.00 Foglalkozás
12.00–13.00 Ebéd
13.00–14.00 Szabad foglalkozás, játék
14.00–16.00 Foglalkozás
16.00–16.30 Távozás

Fehérvári színes

 1. Kóruskoncert és kardforgató hagyományőrzők is lesznek a szombati Művészkorzón

  Szombaton ismét Művészkorzó a belvárosban – a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ augusztus 7-ig tartó sorozatában ezúttal a Vörösmarty Színház művészeinek énekes-zenés műsorát láthatja a közönség a Városház téren 17 órától. Fél hattól a Magyar Királyi Kardforgatók Rendje tart hagyományőrző bemutatót, majd hat órától a Zenepavilonban az Alba Regia Vegyeskar koncertje zárja a programot. 

  2021.07.31.
 2. Természetes házipatika Lencsés Rita gyógynövényszakértővel

  A nyár derekán szépen gyűlnek a kúrákhoz vagy alkalmi kezeléshez való szárítványok különféle teáknak, a kikevert krémek, a bőrápolásra használható tinktúrák és olajos kivonatok. Két hétházpusztai egy-egy hétvégés gyógynövénytábor már lezajlott Lencsés Rita szakértő vezetésével, aki a begyűjtés, a tárolás és a felhasználás praktikáiba is beavatta a résztvevőket.

  2021.07.30.
 3. Olimpia a Bregyóban a Napraforgó tábor résztvevőivel

  Olimpiát rendeztek a Napraforgó Tábor résztvevőinek bójákkal, pingponglabdákkal, vizespalackokkal és vízzel lebonyolított versenyszámokkal, hogy a gyerekek összemérjék, ki a leggyorsabb, legügyesebb. A bregyóbeli sportnap díszvendége Kovács István hosszútávfutó, olimpiai fáklyavivő volt.

  2021.07.30.
 4. Boglárka nap a természetben! - sétát szerveznek vasárnap

  Ünnepeljük együtt a Boglárkákat a természetben, egy könnyű sétával. A Duna-Ipoly Nemzeti Park és a „VÖLGY-HÍD” Természetvédelmi Alapítvány szervezésében augusztus 1-én, vasárnap a résztvevők a Székesfehérvár környéki hangyaboglárkák nyomába eredhetnek.

  2021.07.30.
 1. Vadvirágok után kutatva folytatódik vasárnap a Herbarius túra

  Augusztus 1-jén szombaton Bodajkra látogathatunk a Herbarius túra keretében, ahol vadvirágok után kutatva tehetünk sétát. Apróbojtorjánt, zsályát, kakukkfüvet, csalánt, aranyvesszőt, cickafarkat, útifüvet gyűjthetnek a résztvevők.

  2021.07.30.
 2. Pénteken Halott Pénz, WellHello, Dzsúdló, szombaton Road, Lord a Ligetben

  Az Újváralja sor végén található fesztivál területen kialakított LIGET-ben júliusban fellépett a hazai zenei élet színe-java. Minden hétvégén élőzenés koncertek és party váltották egymást. Július 30-án pénteken Halott Pénz, WellHello és Dzsúdló koncert lesz este, július 31-én szombaton pedig Road, Lord, Down For Whatever és az I'm Dorothy zárja majd a Ligetet.

  2021.07.30.
 3. KAMU, ami nem kamu - podcast a székesfehérvári fiatalok összművészeti csoportjáról

  Az a kijelentés, hogy a fiatalok nem akarnak, és nem is csinálnak semmit, az kamu. Ezt is képviseli a KAMU, a fiatalokból álló székesfehérvári összművészeti csoport, akik joggal büszkék rá, hogy a rendezvényeik teltházasak, mint legutóbb a Museum Caféban szervezett tanévzáró buli is.

  2021.07.29.
 4. Őskori szövőszék, amelyen „lenből szőtt köd” készült

  Nemezből készült bábok és virágok, gyöngyből fűzött- varrott ékszerek, szőtt faliképek és használati tárgyak, valamint egy őskori szövőszék is készült a Fehérvári Kézművesek Egyesülete által szervezett táborban. A Kézműves Alkotó Hetek programsorozat második turnusában új technikákat is megismerhettek a résztvevők.

  2021.07.29.

Hirdetés

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2021. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22