"Nagyvadakra" megy a Volán a hétvégén: a Bolzano és a Salzburg érkezik

Nem akármilyen kettős élményben lehet része annak, aki a hétvégén az EBEL fehérvári mérkőzéseit választja programként. A címvédő Bolzano ellen szombaton, a hagyományosan egyik legnagyobb ellenfélnek tekintett Salzburg ellen pedig kevesebb mint huszonnégy órával később lép hazai jégre a Fehérvár AV19.
2018.10.19. 13:31 |

A dél-tiroli nagycsapat tavaly rossz alapszakasz végén épp a Volán kárára csusszant be az utolsó pillanatban a rájátszásba - ez pedig akora lendületet adott a Bolzanónak, hogy meg sem állt a bajnoki címig! Innentől kezdve persze a liga összes csapatának a Rókákra fája a foga, de úgy tűnik, idén nem teszi meg azt a szívességet ellenfeleinek a Bolzano, hogy gyengén kezd. Tíz meccs után csak a Vienna Capitals előzi meg Kai Suikkanen csapatát, amely hét győzelemmel és három vereséggel áll. Az előző szezonban hatszor játszott ellene a Volán és négyszer kikapott - nagyon várja tehát a közönség, hogy a szombati meccsen elővegyék "óriásölő" formájukat Sofronék. Eza találkozó 17 órakor kezdődik.

És kevesebb mint egy nappal a szombati meccs vége után, vasárnap 17.30-kor már jön is a Salzburg... Ellene mindig különösen édes a győzelem, most pedig a legfájdalmasabb vereségért kellene visszavágni, hiszen három héttel ezelőtt már-már megalázó módon kilencet ütött a Fehérvárnak az osztrák elitalakulat. Persze bőven van rá példa a történelemben, hogy Fehérváron mi örülhettünk, most sem esélytelen. Még úgy sem, hogy a Salzburg a gyenge idénykezdet óta (négy vereséggel rajtolt) ötször győzött és már negyedik a táblázaton. De csak eggyel van több pontja a Fehérvárnál, a hétvége után tehát akár többel is megelőzhetik Hannu Järvenpää tanítványai.

Ehhez persze mindkét meccsen győzni kellene, ami nem garantálható - de az igen, hogy színvonalas, jó hokit láthat, aki szombaton és vasárnap kilátogat az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokba!

Sport

 1. Szerdán délután fél egykor nyit a jegypénztár a Sóstón

  Helyszíni jegyvásárlásra 12:30-tól lesz lehetőség és szurkolói különbuszok is indulnak. A MOL Vidi FC november 21-én, szerdán veszi először meccsnapon birtokba Székesfehérvár új sportlétesítményét, az új Sóstói Stadiont. A Piac téri VidiShop szerdán 15 órakor zár, a stadionnál található 16:30-kor nyílik. Szurkolói információk a vidi.hu-n!

  2018.11.20.
 2. Ranglistasikerek, Év Sportolója címek, Aranyjelvények – Alba triatlonos elismerések

  Kijutott bőven az elismerésből az Alba Triatlon SE sportolóinak a sportág esztendejét lezáró Triatlon Bálon, vagyis a hagyományos díjátadó gálán. A fehérvári klub az összetett egyesületi rangsorban nyolcadik lett.

  2018.11.20.
 3. "Mikulásváró" tollaslabda versenyt rendeznek szombaton Seregélyesen

  Kezdőktől a gakorlott játékosokig várja a résztvevőket a Pelikán Diáksport Egyesület szombati tollaslabda versenyére, a seregélyesi iskola tornacsarnokába. Az amatőr versenyen tudásszint szerinti csoportokban játszhatnak az indulók, alsó tagozatos kicsiktől a rutinos felnőttekig.

  2018.11.20.
 4. Ismét lesz Fehérvári Futballfesztivál a két ünnep között a VOK-ban

  December 27-én, csütörtökön reggel 8 órakor kezdődik az idén a XIX. Videoton Baráti Kör Egyesület Fehérvári Kispályás Ünnepi Futballfesztivál Családi Sport-és Egészségnapok Határok Nélkül nevet viselő hagyományos év végi eseménye. December 27. és 30-a között ismételten aktív, tartalmas és élménydús kikapcsolódási lehetőség várja mindazokat, akik ellátogatnak a Videoton Oktatási Központba. A tornára december 10-ig lehet jelentkezni.

  2018.11.19.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak