"Nagyvadakra" megy a Volán a hétvégén: a Bolzano és a Salzburg érkezik

Nem akármilyen kettős élményben lehet része annak, aki a hétvégén az EBEL fehérvári mérkőzéseit választja programként. A címvédő Bolzano ellen szombaton, a hagyományosan egyik legnagyobb ellenfélnek tekintett Salzburg ellen pedig kevesebb mint huszonnégy órával később lép hazai jégre a Fehérvár AV19.
2018.10.19. 13:31 |

A dél-tiroli nagycsapat tavaly rossz alapszakasz végén épp a Volán kárára csusszant be az utolsó pillanatban a rájátszásba - ez pedig akora lendületet adott a Bolzanónak, hogy meg sem állt a bajnoki címig! Innentől kezdve persze a liga összes csapatának a Rókákra fája a foga, de úgy tűnik, idén nem teszi meg azt a szívességet ellenfeleinek a Bolzano, hogy gyengén kezd. Tíz meccs után csak a Vienna Capitals előzi meg Kai Suikkanen csapatát, amely hét győzelemmel és három vereséggel áll. Az előző szezonban hatszor játszott ellene a Volán és négyszer kikapott - nagyon várja tehát a közönség, hogy a szombati meccsen elővegyék "óriásölő" formájukat Sofronék. Eza találkozó 17 órakor kezdődik.

És kevesebb mint egy nappal a szombati meccs vége után, vasárnap 17.30-kor már jön is a Salzburg... Ellene mindig különösen édes a győzelem, most pedig a legfájdalmasabb vereségért kellene visszavágni, hiszen három héttel ezelőtt már-már megalázó módon kilencet ütött a Fehérvárnak az osztrák elitalakulat. Persze bőven van rá példa a történelemben, hogy Fehérváron mi örülhettünk, most sem esélytelen. Még úgy sem, hogy a Salzburg a gyenge idénykezdet óta (négy vereséggel rajtolt) ötször győzött és már negyedik a táblázaton. De csak eggyel van több pontja a Fehérvárnál, a hétvége után tehát akár többel is megelőzhetik Hannu Järvenpää tanítványai.

Ehhez persze mindkét meccsen győzni kellene, ami nem garantálható - de az igen, hogy színvonalas, jó hokit láthat, aki szombaton és vasárnap kilátogat az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokba!

Sport

 1. ARAK: biztató eredmények Kelet kupától Savaria kupáig

  Felnőtt és utánpóltás versenyeken is jól szerepeltek múlt hét végén az ARAK atlétái. A dobók Szombathelyen értek el kiváló eredményeket, a futók pedig Debrecenben remekeltek. Kiemelendő, hogy Csókás Nikolasz 400 gáton junior Európa-bajnoki szintet futott, vagyis készülhet a kontinenstornára.

  2019.05.21.
 2. Loic Negót választották az év játékosának a csapatok képviselői

  Az MLSZ által szervezett RangAdó gála keretében adták át a díjakat a labadrúgó-szezon legjobbjainak. A csapatok kapitánya, edzője és két-két játékosa szavazott, és a legjobb labdarúgónak a MOL Vidi francia-magyar játékosát, Loic Negót választották.

  2019.05.20.
 3. Május 24-én, pénteken lesz a Fehérvári Diáktanács sportnapja, 23-án a selejtezők

  A Székesfehérvári Diáktanács idén is megrendezi a városi diák sportnapot május 23-24-én, csütörtökön (selejtezők) és pénteken a Bregyó-közi Sportcentrumban. Általános és középiskolás csapatok jelentkezését várják kispályás foci (5+1 fős csapatok), streetball (3 fő), tollaslabda, asztalitenisz, frizbi és strandröplabda (6 fő) sportágakban. Jelentkezni lehet a diaktanacs@pmhiv.szekesfehervar.hu e-mail címen.

  2019.05.20.
 4. Szombathelyi döntetlennel zárta a bajnokságot a MOL Vidi

  A már kiesett Haladás vendége volt az OTP Bank Liga utolsó fordulójában az ezüstérmes MOL Vidi. A tét nélküli mérkőzésen a hazaiak szereztek vezetést, ezt egy öngóllal tudta kiegyenlíteni a Vidi.

  2019.05.19.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak