A nagycsaládosokat és a gyermekjólétet támogatták a jótékonysági estélyen

A 2019-es év a jó célokért való összefogás jegyében kezdődött a városban. A VIII. Székesfehérvári Jótékonysági Estélyen befolyt összegekből a Nagycsaládosok Országos Egyesületének Székesfehérvári csoportját és a Gyermekjóléti Központ programjait támogatták. Új kezdeményezésként útjára indult a "vándorbor", egy 1937-es tokaji aszú is.
2019.01.12. 22:16 |

Az évindító társasági esemény jegybevételéből, a borárverésen, illetve az IV. Adventi Jótékonysági Futáson összegyűlt összegből a Nagycsaládosok Országos Egyesülete Székesfehérvári Csoportját, valamint a Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ 2019-es programjainak megvalósítását támogatták.

Cser-Palkovics András polgármester elmondta, hogy mára meghatározó és komoly hagyományokkal bíró esemény lett a Székesfehérvári Jótékonysági Estély. Felidézte, hogy Miklósa Erika művésznővel közösen sikerült ezt a hagyományt megteremteni, az eredi cél a közösség erősítése mellett az volt, hogy akinek van lehetősége segíteni, azok megfelelő körülmények között tehessék ezt meg. A bál azóta kiegészült az adventi jótékonysági futással is, decemberben mintegy négyszázan futottak és járultak hozzá a két támogatott célhoz, a nagycsaládosok és a Gyermekjóléti Központ programjainak támogatásához.

A jótékonysági borárveréssel egybekötött estélyen  fellépett Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekesnő, valamint Szarka Tamás Kossuth-díjas énekes, zeneszerző és a Cserta Banda is. 

A vacsorát követően a neves borász, Miklós Csabi irányításával Jótékonysági Borárverést is tartottak, amelynek 4.283.000 forintos bevétele tovább növeli majd az idén támogatott szervezetek számára szánt támogatást.

Az idei estélyen új hagyomány is született. Forgó Béla, az Alcoa-Köfém Kft. korábbi vezérigazgatója saját gyűjteményéből ajánlott fel a jótékonysági árverésre egy 1937-es tokaji aszút, amelyet Sinkó Ottó, a Videoton Holding Zrt. vezérigazgatója jelentős összegért vásárolt meg és ajándékozott Miklósa Erika művésznőnek. A művésznő ötlete alapján ez a páratlan nedű lesz ezentúl az estélyek "vándorbora", melyre minden alkalommal, jelentős felajánlással lehet licitálni. A legnagyobb összeget ajánló "vevő" egy évig birtokolhatja a vándorbort és neve felkerül annak díszdobozára, amelyet Mosberger Róbert székesfehérvári művész készített.

Forgó Béla az Alcoa-Köfém Kft. korábbi vezérigazgatója kiemelte, hogy az évindító jótékonysági estélyek hagyományát a város egyik legfontosabb kezdeményezésének tartja, ami fontos szerepet tölt be Székesfehérvár polgárosodásában.

A kedvezményzettek részéről Sebők Jusztina, a NOE Székesfehérvári Csoportjának vezetője elmondta, szakmai programokra használják fel az adományokat. Hozzátette, hogy sok ötletük van a különböző programok megvalósítására, amire szeretettel várják majd a fehérvári családokat - nem csak a nagycsaládosokat - is.

Tisztl Henrik, a Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője örömét fejezte ki, hogy intézményük túl tud nőni kötelező feladatokon. "Az intézmény programjait, rendezvényeit kiválóan erősíti majd ez a támogatás, amivel nem csak forráshoz jutunk, hanem erősebben kötődünk majd a város közösségéhez is." - fogalmazott.

Közélet

 1. A Vízivárosi Nyugdíjas Klub alapításának 25. évfordulóját ünnepelték

  Huszonöt esztendeje működik a nyugdíjas klub Vízivárosban; a negyedszázados fennállását ünneplő szervezet tagjait és vezetőit Fehérvár polgármestere köszöntötte kedden, a Kiskakas Vendéglőben. Az aktív szervezet jelenleg mintegy harminc tagot számlál, akik heti rendszerességgel találkoznak, illetőleg vesznek részt közös programokon. 

  2019.06.25.
 2. Sikeres felnőttképzés az Alba Innovár és az Arconic együttműködésével

  Sikerrel zárult az az országosan egyedülálló, digitális felnőttképzési program, melyet közösen indított az Alba Innovár Digitális Élményközpont, az Arconic és az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara. A januárban kezdődött 320 órás tanfolyam eredményeként 11 arconicos dolgozó vette át digitális közép-, illetve emeltszintű diplomáját.

  2019.06.25.
 3. Papokat és diakónust szentelt Spányi Antal, püspök a Prohászka templomban

  A Székesfehérvári Egyházmegye hagyományának megfelelően Keresztelő Szent János születésének ünnepén végzik a pap,- és diakónusszentelést. Hétfőn, a Prohászka Emléktemplomban Spányi Antal, megyés püspök pappá szentelte Lindmayer Miklós, Mészáros Barnabás, Mitrovics Zsolt és Sisa István Lénárd, diakónusokat, valamint diakónussá szentelte Győri Balázs István, akolitust. A felszenteltek megbízást kaptak az áldozópapi és szerpapi tisztség betöltésére. 

  2019.06.24.
 4. A hadifogságban elhunyt Gyóni Géza költőre emlékeznek

  Június 25-én, kedden 16 órakor a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház Díszudvarán emlékeznek meg Gyóni Géza, költő születésének 135., halálának 102. évfordulójáról. A megemlékezést követően Toldi Éva pedagógus, szerkesztő, újságíró előadására várják az érdeklődőket.

  2019.06.24.

Eseménynaptár

2019. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek