A nagycsaládosokat és a gyermekjólétet támogatták a jótékonysági estélyen

A 2019-es év a jó célokért való összefogás jegyében kezdődött a városban. A VIII. Székesfehérvári Jótékonysági Estélyen befolyt összegekből a Nagycsaládosok Országos Egyesületének Székesfehérvári csoportját és a Gyermekjóléti Központ programjait támogatták. Új kezdeményezésként útjára indult a "vándorbor", egy 1937-es tokaji aszú is.
2019.01.12. 22:16 |

Az évindító társasági esemény jegybevételéből, a borárverésen, illetve az IV. Adventi Jótékonysági Futáson összegyűlt összegből a Nagycsaládosok Országos Egyesülete Székesfehérvári Csoportját, valamint a Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ 2019-es programjainak megvalósítását támogatták.

Cser-Palkovics András polgármester elmondta, hogy mára meghatározó és komoly hagyományokkal bíró esemény lett a Székesfehérvári Jótékonysági Estély. Felidézte, hogy Miklósa Erika művésznővel közösen sikerült ezt a hagyományt megteremteni, az eredi cél a közösség erősítése mellett az volt, hogy akinek van lehetősége segíteni, azok megfelelő körülmények között tehessék ezt meg. A bál azóta kiegészült az adventi jótékonysági futással is, decemberben mintegy négyszázan futottak és járultak hozzá a két támogatott célhoz, a nagycsaládosok és a Gyermekjóléti Központ programjainak támogatásához.

A jótékonysági borárveréssel egybekötött estélyen  fellépett Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekesnő, valamint Szarka Tamás Kossuth-díjas énekes, zeneszerző és a Cserta Banda is. 

A vacsorát követően a neves borász, Miklós Csabi irányításával Jótékonysági Borárverést is tartottak, amelynek 4.283.000 forintos bevétele tovább növeli majd az idén támogatott szervezetek számára szánt támogatást.

Az idei estélyen új hagyomány is született. Forgó Béla, az Alcoa-Köfém Kft. korábbi vezérigazgatója saját gyűjteményéből ajánlott fel a jótékonysági árverésre egy 1937-es tokaji aszút, amelyet Sinkó Ottó, a Videoton Holding Zrt. vezérigazgatója jelentős összegért vásárolt meg és ajándékozott Miklósa Erika művésznőnek. A művésznő ötlete alapján ez a páratlan nedű lesz ezentúl az estélyek "vándorbora", melyre minden alkalommal, jelentős felajánlással lehet licitálni. A legnagyobb összeget ajánló "vevő" egy évig birtokolhatja a vándorbort és neve felkerül annak díszdobozára, amelyet Mosberger Róbert székesfehérvári művész készített.

Forgó Béla az Alcoa-Köfém Kft. korábbi vezérigazgatója kiemelte, hogy az évindító jótékonysági estélyek hagyományát a város egyik legfontosabb kezdeményezésének tartja, ami fontos szerepet tölt be Székesfehérvár polgárosodásában.

A kedvezményzettek részéről Sebők Jusztina, a NOE Székesfehérvári Csoportjának vezetője elmondta, szakmai programokra használják fel az adományokat. Hozzátette, hogy sok ötletük van a különböző programok megvalósítására, amire szeretettel várják majd a fehérvári családokat - nem csak a nagycsaládosokat - is.

Tisztl Henrik, a Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője örömét fejezte ki, hogy intézményük túl tud nőni kötelező feladatokon. "Az intézmény programjait, rendezvényeit kiválóan erősíti majd ez a támogatás, amivel nem csak forráshoz jutunk, hanem erősebben kötődünk majd a város közösségéhez is." - fogalmazott.

Közélet

 1. Az építőipar bedönti a Modern Városok Programot?

  Az építőipar bedönti a Modern Városok Programot? – teszi fel a kérdést közösségi oldalán dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere. A városvezető szerdán közzétett bejegyzésében hívja fel a figyelmet arra a jelenségre – az „elszabadult” beruházási költségekre –, amely minden közpénzzel gazdálkodó szervezet számára nehézséget okoz a fejlesztések megvalósításában.

  2019.01.16.
 2. Kérelmet nyújthatnak be emlékdiplomára a nyugdíjas pedagógusok

  Székesfehérvár Önkormányzata kéri azokat a nyugdíjas pedagógusokat, akik diplomájukat 50, 60, 65, 70 illetve 75 esztendeje vették át, nyújtsák be emlékdiploma iránti kérelmüket. Telefonon és személyesen is lehet segítséget kérni az ügyintézéshez február 28-ig.

  2019.01.16.
 3. Jól tanuló fehérvári fiatalok vehettek át Tóth István és Tóth Terézia Ösztöndíjat

  Székesfehérvár évről évre ösztöndíjjal segíti azokat a jól tanuló fiatalokat, akik szociális helyzetük okán rászorulnak a támogatásra. A Tóth István és Tóth Terézia Ösztöndíjat az idei esztendőben 76 fehérvári általános és középiskolás, valamint a felsőoktatásban tanuló hallgató vehette át húsz intézményből.

  2019.01.15.
 4. Pénteken lesz nyílt nap a BCE Székesfehérvári Campusán

  A Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán 2019. január 18-án, pénteken reggel kilenc órától nyílt napot tartanak, ahová az alap- és mesterképzések iránt érdeklődőket egyaránt szeretettel várják. A nyílt napon való részvétel regisztrációhoz kötött!

  2019.01.15.

Eseménynaptár

2019. Január
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek