"Nagy boldogság, hogy ismét itt lehetek" - a visszatérő Joan Carrillo támadó focit ígér

Sajtótájékoztatón mutatták be a MOL Fehérvár új vezetőedzőjét. Igaz, sokaknak nem kell bemutatni, hiszen a katalán Joan Carrillo négy éve bajnok volt a Vidivel. Most Marko Nikolics távozása után újra lehetőséget kapott, hogy a hazai mezőnyben minden fronton elsőségre törő csapattal nagyot alkosson.
2019.11.28. 12:53 |

Joan Carrillo négy és fél év után tért vissza Fehérvárra, szerdán írta alá 2021 nyaráig szóló szerződését. Ismerős tehát Magyarországon, de elnézést kért, hogy nem tökéletes magyarsággal ejtette első szavait: „Nagyon boldog vagyok”. Utána pedig angolra váltva erősítette meg, mennyire örül, hogy ismét itt dolgozhat.

"Ezen a helyen korábban is boldog voltam. Több országban is dolgoztam, de nekem és családomnak is itt volt a legjobb. A csapat számára ez most nyilván egy nagy váltás. Erős a játékoskeret, de tudunk még fejlődni egyénileg és csapat szinten is. Most is magas szinten képvisel a MOL Fehérvár, ami Kovács Zoltán, és minden itt dolgozó ember érdeme is. Nagy dolgokat érhetünk el, és nagyon örülök, hogy ismét a Vidi-szurkolók előtt szerepelhetek. Olyan csapatot akarok, amely sohasem adja fel és amelyre nemcsak a meccsnapokon lehetnek büszkék  szurkolók.  Örülök, hogy bíznak bennem Székesfehérváron!" - mondta a sajtótájékoztató elején Joan Carrillo.

Kovács Zoltán sportigazgató elmondta, már korábban is gondolkoztak Joan Carrillo szerződtetésén, de persze az edzőváltás szezon elején még nem volt forgatókönyv. Aztán a MOL Fehérvár utolsó hét bajnokija már nem úgy alakult, ahogy szerették volna. „Nekem fel kell lennem készülve minden helyzetre. Az első hat forduló után a csapat eredményessége és játéka sem olyan volt, mint akár a szezon korábbi részében. Úgy éreztük, most jött el az ideje, hogy váltsunk. Hozzá teszem, Marko Nikolicsnak korábban voltak máshonnan ajánlatai, ezért is készülnünk kellett arra, hogy ki lehet az utódja. Joan Carrillót már előző fehérvári időszakában szimpátiával figyeltem, bár én akkor még nem itt dogoztam. A neve korábban is ott volt az edzőjelöltek között, most pedig egyértelműen első opcióként ő szerepelt a listán” - mondta a sportigazgató.
A régi-új edző elmesélte, voltak máshonnan is ajánlatai az utóbbi időben, és szerencsésnek érzi magát, amiért azokat nem fogadta el. Így ugyanis azonnal igent mondhatott a Vidinek. 2015 nyarán az akkori sportigazgató, Burcsa Győző nem hosszabbított Carrillóval, aki most úgy tárt vissza, nem győzött csodálkozni a változásokon. „Nagyon nagy változások történtek itt négy év alatt. Sok az új ember, teljesen új a stadion. Sok különbség van az akkori helyzethez képest, de ezek mind pozitív dolgok. Hihetetlenül jók az edzéskörülmények, a pálya állapota, a stáb is. A keret minősége is magas, sok jó játékosunk van, akikben az ambíció is megvan. Amikor itt dolgoztunk, leraktuk az alapokat, amik azóta tovább épültek, és most már mindent elérhetünk, amit célul kitűznek elénk. Ez mindenki munkájának köszönhető, aki itt dolgozott az elmúlt években.

Joan Carrillo Spanyolországban, Horvátországban és Lengyelországban is edzősködött az utóbbi években, vagyis a magyarnál magasabban jegyzett futballkultúrákat is megismert. Ez hozzájárult fejlődéséhez. „Természetesen tapasztaltabb lettem, be tudom építeni a munkámba, amit máshol tanultam. Három országban dolgoztam, de közben követtem a magyar bajnokságot is, amely szerintem fejlődött az elmúlt években. Mindegyik liga segített, hogy jobb edző legyek, és most jobb is vagyok, mint korábban, köszönhetően a tapasztalatoknak” - mondta erről a Vidi mestere.

Akitől a szurkolók elsősorban a támadó focit várják, hiszen az utóbbi időben nem volt túl hatékony a csapat. Ez egybeesik Carrillo filozófiájával, aktív, kezdeményező játékot ígér. Ezzel együtt persze nem lesz egyszerű dolga a Vidinek már szombaton, a Diósgyőr otthonában sem. „Amikor leültünk a vezetőkkel, az első dolog, amit leszögeztünk az volt, hogy itthon minden meccsen a győzelem a cél. Ehhez pedig támadni kell. A játékosokba is ezt sulykolom, az offenzív mentalitást.  Jó állapotban vannak, alkalmasak erre, az első közös edzésektől kezdve ez a cél velük. Úgy kell hozzá állnunk, hogy behúzzuk a győzelmet, persze tisztelve az ellenfelet. Ismerem a Diósgyőrt, láttam meccseit. Sokat léptek előre, dinamikusan játszanak, veszélyes csapat. Nehéz meccs lesz szombaton, de nem lehet más célunk, mint a győzelem.”

Sport

 1. Andrew Yogan triplázott, a Volán simán verte a Grazot

  A vendég graziak szereztek vezetést az EBEL vasárnapi fehérvári meccsén, de jól reagált a Hydro Fehérvár AV19, és a mesterhármast jegyző Andrew Yogan vezérletével a végére simává tette győzelmét. Pedig több mint kétszer annyit lőttek kapura a graziak, mint a Volán, Ouzas kapus remekése is kellett a sikerhez.

  2019.12.08.
 2. Elképesztő meccsen hosszabbításos Alba-győzelem Oroszlányban

  Az újonc Oroszlány fogadta a kosárlabda-bajnokságban az Alba Fehérvárt.Kiegyenlített első félidőben tízpontos hátrány után még vezetett is az Alba, de egy ponttal a hazaiak álltak jobban a szünetben. A harmadik negyedben parádézott az Alba és biztos győztesnek tűnt, de az elképesztő negyedikben mínusz tizennyolcról fordított az OSE. A végén büntetőkkel lett meg a hosszabbítás, abban pedig nyert az Alba.

  2019.12.07.
 3. Tovább tart a Vidi vesszőfutása itthon, ezúttal a Paks győzött Sóstón

  Nem sikerült jól Joan Carillo hazai debütálása, amely egyúttal az év utolsó hazai mérkőzése is volt a MOL Fehérvár számára. A Vidi támadójátéka sokszor döcögött és bár voltak helyzetei, gólt - ráadásul kettőt - csak a kiesőzóna határán billegő és szervezetten védekező vendégek szereztek. Utolsó négy hazai meccséből hármat veszített el a Vidi.

  2019.12.07.
 4. Edzőtáboroztak és a magyar–lengyel baráti kapcsolatokat is ápolták Kiliti Tamásék

  A decemberre meghirdetett profi bokszgála technikai okok miatt elmaradt, a gálán kötelek közé lépett volna a fehérvári harcos, Kiliti Tamás is, aki így - mivel nem szerette volna megszakítani a felkészülését - a lengyelországi Częstochowa felé vette az útirányt és folytatta az intenzív felkészülést.

  2019.12.06.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak