"Nagy boldogság, hogy ismét itt lehetek" - a visszatérő Joan Carrillo támadó focit ígér

Sajtótájékoztatón mutatták be a MOL Fehérvár új vezetőedzőjét. Igaz, sokaknak nem kell bemutatni, hiszen a katalán Joan Carrillo négy éve bajnok volt a Vidivel. Most Marko Nikolics távozása után újra lehetőséget kapott, hogy a hazai mezőnyben minden fronton elsőségre törő csapattal nagyot alkosson.
2019.11.28. 12:53 |

Joan Carrillo négy és fél év után tért vissza Fehérvárra, szerdán írta alá 2021 nyaráig szóló szerződését. Ismerős tehát Magyarországon, de elnézést kért, hogy nem tökéletes magyarsággal ejtette első szavait: „Nagyon boldog vagyok”. Utána pedig angolra váltva erősítette meg, mennyire örül, hogy ismét itt dolgozhat.

"Ezen a helyen korábban is boldog voltam. Több országban is dolgoztam, de nekem és családomnak is itt volt a legjobb. A csapat számára ez most nyilván egy nagy váltás. Erős a játékoskeret, de tudunk még fejlődni egyénileg és csapat szinten is. Most is magas szinten képvisel a MOL Fehérvár, ami Kovács Zoltán, és minden itt dolgozó ember érdeme is. Nagy dolgokat érhetünk el, és nagyon örülök, hogy ismét a Vidi-szurkolók előtt szerepelhetek. Olyan csapatot akarok, amely sohasem adja fel és amelyre nemcsak a meccsnapokon lehetnek büszkék  szurkolók.  Örülök, hogy bíznak bennem Székesfehérváron!" - mondta a sajtótájékoztató elején Joan Carrillo.

Kovács Zoltán sportigazgató elmondta, már korábban is gondolkoztak Joan Carrillo szerződtetésén, de persze az edzőváltás szezon elején még nem volt forgatókönyv. Aztán a MOL Fehérvár utolsó hét bajnokija már nem úgy alakult, ahogy szerették volna. „Nekem fel kell lennem készülve minden helyzetre. Az első hat forduló után a csapat eredményessége és játéka sem olyan volt, mint akár a szezon korábbi részében. Úgy éreztük, most jött el az ideje, hogy váltsunk. Hozzá teszem, Marko Nikolicsnak korábban voltak máshonnan ajánlatai, ezért is készülnünk kellett arra, hogy ki lehet az utódja. Joan Carrillót már előző fehérvári időszakában szimpátiával figyeltem, bár én akkor még nem itt dogoztam. A neve korábban is ott volt az edzőjelöltek között, most pedig egyértelműen első opcióként ő szerepelt a listán” - mondta a sportigazgató.
A régi-új edző elmesélte, voltak máshonnan is ajánlatai az utóbbi időben, és szerencsésnek érzi magát, amiért azokat nem fogadta el. Így ugyanis azonnal igent mondhatott a Vidinek. 2015 nyarán az akkori sportigazgató, Burcsa Győző nem hosszabbított Carrillóval, aki most úgy tárt vissza, nem győzött csodálkozni a változásokon. „Nagyon nagy változások történtek itt négy év alatt. Sok az új ember, teljesen új a stadion. Sok különbség van az akkori helyzethez képest, de ezek mind pozitív dolgok. Hihetetlenül jók az edzéskörülmények, a pálya állapota, a stáb is. A keret minősége is magas, sok jó játékosunk van, akikben az ambíció is megvan. Amikor itt dolgoztunk, leraktuk az alapokat, amik azóta tovább épültek, és most már mindent elérhetünk, amit célul kitűznek elénk. Ez mindenki munkájának köszönhető, aki itt dolgozott az elmúlt években.

Joan Carrillo Spanyolországban, Horvátországban és Lengyelországban is edzősködött az utóbbi években, vagyis a magyarnál magasabban jegyzett futballkultúrákat is megismert. Ez hozzájárult fejlődéséhez. „Természetesen tapasztaltabb lettem, be tudom építeni a munkámba, amit máshol tanultam. Három országban dolgoztam, de közben követtem a magyar bajnokságot is, amely szerintem fejlődött az elmúlt években. Mindegyik liga segített, hogy jobb edző legyek, és most jobb is vagyok, mint korábban, köszönhetően a tapasztalatoknak” - mondta erről a Vidi mestere.

Akitől a szurkolók elsősorban a támadó focit várják, hiszen az utóbbi időben nem volt túl hatékony a csapat. Ez egybeesik Carrillo filozófiájával, aktív, kezdeményező játékot ígér. Ezzel együtt persze nem lesz egyszerű dolga a Vidinek már szombaton, a Diósgyőr otthonában sem. „Amikor leültünk a vezetőkkel, az első dolog, amit leszögeztünk az volt, hogy itthon minden meccsen a győzelem a cél. Ehhez pedig támadni kell. A játékosokba is ezt sulykolom, az offenzív mentalitást.  Jó állapotban vannak, alkalmasak erre, az első közös edzésektől kezdve ez a cél velük. Úgy kell hozzá állnunk, hogy behúzzuk a győzelmet, persze tisztelve az ellenfelet. Ismerem a Diósgyőrt, láttam meccseit. Sokat léptek előre, dinamikusan játszanak, veszélyes csapat. Nehéz meccs lesz szombaton, de nem lehet más célunk, mint a győzelem.”

Sport

 1. Gól nélküli döntetlennel tért vissza a bajnokságba a Vidi

  Az OTP Bank-liga 26. fordulójában a kieső helyen álló Paks otthonában folytatta (két és fél hónap után) bajnoki szereplését a MOL Fehérvár. Nem sikerült három pontot szerezni, kiegyenlített meccsen egyik csapat sem tudott betalálni.

  2020.05.30.
 2. Két és fél hónap után újra bajnoki meccs - Paksra látogat szombaton a Vidi

  Két és fél hónapos szünetet követően, május 30-án ismét bajnoki mérkőzésen lép pályára a MOL Fehérvár FC, az OTP Bank Liga NB I 26. fordulójában az ellenfél a bennmaradásért küzdő Paksi FC lesz, a találkozót szombat este 21:05-kor rendezik meg az Atomvárosban. Összesen 67 vendégjegy áll rendelkezésre, aminek nagyobb részét köszönetképpen ajándékba adják a szurkolóknak, 4 db páros jegyet pedig kisorsolnak.

  2020.05.29.
 3. Kétgólos hátrányból egyenlített, de nem jutott be a kupadöntőbe a MOL Fehérvár

  Az idegenben elért 1-1 után a visszavágón hazai pályán hamar hátrányba került a MOL Fehérvár a Mezőkövesd elleni kupaelődöntőben. Sőt, a második félidő elején megduplázták előnyüket a vendégek, és a hatalmasat hajrázó Vidi erejéből csak egyenlítésre futotta. Így pedig idegenben lőtt több góllal a Mezőkövesd jutott be a Magyar Kupa döntőjébe.

  2020.05.26.
 4. Forray Gábor az Alba Fehérvár kosarasainak új vezetőedzője

  A koronavírus miatt félbeszakadt kosárlabdaszezon után az Alba Fehérvár nem hosszabbított szerződést Arie Shivek vezetőedzővel. Az izraeli szakember utódja Kecskemétről érkezik, bár tősgyökeres fehérvári: Forray Gáborral kétéves szerződést kötött az Alba.

  2020.05.26.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak