Muzsikával, festményekkel, fotókkal és költészettel várt a Zenélő Kultúr Udvar

Számos érdeklődő mellett festőművészek, fotósok, zenészek és énekesek is ellátogattak vasárnap a Fehérvári Polgárok Egyesülete „Zenélő Kultúr Udvar” című, hagyományos zenés, verses rendezvényére, az Oskola utcába. A családias eseményen zenélt többek között a világzenét játszó Holdkő együttes, a Boka Akusztik, a Pétervári Henrik-Váradi Imre Duó, valamint fellépett füttyművész, író, költő, festőművész és fotós is.
2019.08.11. 17:47 |

„Köszönet illeti az idén huszonöt esztendős Fehérvári Polgárok Egyesületét, hogy évről-évre hozzájárulnak ezzel a nagyszerű programmal Fehérvár ünnepi hetéhez. Képzőművészet, zene, versek, fotók: mindezek megérintenek bennünket ezen a délutánon, arra késztetve, hogy elgondolkozzunk soraikon vagy akár látványukon.” - hangsúlyozta köszöntőjében Földi Zoltán, önkormányzati képviselő, aki hozzátette: „reményeim szerint vállvetve, kéz a kézben, feltöltődve, vidáman úgy érkezünk majd el augusztus 20-ig, hogy büszkék vagyunk városunkra és magyarságunkra”.

„Az alapötlet úgy született, hogy szinte kínálta magát az udvar miliője, hogy itt rendezvény legyen, - a Fehérvári Polgárok Egyesületének irodája több mit húsz esztendeje az Oskola utca 10. szám alatt van - amelyet nyolc esztendeje szerveztünk meg először, majd azóta minden évben.

Sokan betértek az árnyas udvarunkba, akik fellépők között együttesekkel, énekesekkel, szólistákkal, író-költővel és előadóművészekkel is találkozhattak.” - emelte ki Palkovics Lajos, a Fehérvári Polgárok Egyesülete elnöke.

Fehérvári színes

 1. Mini lecsófesztivál lesz Feketehegy-Szárazréten

  Szeptember 14-én Mini Lecsó Fesztivál lesz a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban. A 10 órakor kezdődő programon várják a főzni vágyó jelentkezőket, szeptember 9-ig, az alapanyagokat a szervezők biztosítják.

  2019.08.25.
 2. Főzőverseny, koncertek és vidám nyárutó az V. Kisfalud Novaj-Pusztai Vigasságon

  A hagyományos pörköltfőző versennyel, veteránautó-kiállítással, íjászbemutatóval, kerékpáros akadályversennyel és interaktív játékokkal várták szombaton a V. Kisfalud Novaj-Pusztai Vigasság délelőtti programjai során a kikapcsolódni vágyókat Kisfaludon. Kora délutántól színpadi műsorok következtek; dalkör, citera,- és harmonika-zenekar, táncosok szórakoztatták a résztvevőket. A mulatságot este utcabál zárja a Big Time zenekarral.

  2019.08.24.
 3. Pintytől az arapapagájig - vasárnapig látogatható a díszmadár- kiállítás

  Díszmadarak és egyéb hobbiállatok többszáz példányát csodálhatják meg a hétvégén a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Házba látogatók. A Díszmadárbarátok Székesfehérvári Egyesületének 25. országos kiállítása a gyönyörű, színpompás madarakon kívül nyúl- és kisállat-simogatóval, arapapagájos és kígyós fotózkodási lehetőséggel várja az érdeklődőket.

  2019.08.24.
 4. Vasárnapi kutyasétát szervez a HEROSZ augusztus 25-én

  Rendkívül népszerű a családok körében a vasárnapi kutyaséta, melyhez rendszeresen nagyon sokan csatakoznak. Legközelebb augusztus 25-én vasárnap szervez sétát a HEROSZ, a gyülekező 12.30-kor lesz a Fehérvári Állatotthonnál.

  2019.08.24.

Eseménynaptár

2019. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek